BLUE Wrote:Η αληθεια ειναι πως μεχρι τωρα ο παραγωντας "φιλια" δεν επιρεαζει πολυ το παιχνιδι εκτος απο αυτα που ανεφερε ο Ash και φυσικα τα Return/Frustration.
Nαι, αυτες οι δυο επιθεσεις ειναι ενας απο τους λογους που αναγκαζομαι να τα κανω να με αγαπανε! Να ναι καλα το soothe bell.....................
Μην εχoντας τι να κανω αποφασισα να προσθεσω μερικες απλες αλλα χρησιμες συμβουλες για φιλικα και δυνατα Pokemon.
1.Αν επιγεστε να ανεβασετε τη φιλια των pokemon σας γιατι θα παιξετε αυριο μια μαχη και θελετε να χρησιμοποιησετε Return μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα Berries που κατεβαζουν τα στατιστικα και ανεβαζουν τη φιλια και μετα να τα ξανανεβασετε με Vitamins.ΠΡΟΣΟΧΗ:Στο Lvl 100 μην χρησιμοποιησετε πανω απο 10 berries για ενα στατιστικο που εχετε κανει Ep training γιατι μετα δεν θα μπορειτε να το ξανανεβασετε.
2.Μην χρησιμοποιετε Mixed Sweepers κοινως επιθετικα Pokemon που χρησιμοποιουν και Physical και Special Attacks.Αν το κανετε αυτο, ειτε οι επιθεσεις σας δεν θα ειναι αρκετα αποτελεσματικες ειτε θα χανετε στα αλλα στατιστικα.ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Η εξαιρεση ερχεται οταν το Pokemon σας εχει καποια συγκεκρημενη αδυναμια εναντιον καποιου αλλου συνηθισμενου Pokemon.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:Καμια απο τις Physical επιθεσεις του Tauros δεν κανει σοβαρη ζημια στο Skarmory.Ετσι,θα μπορουσατε να εχετε στο Moveset σας Fire Blast.
3.Οταν χρησιμοποιειτε stat up moves σκεφθειτε οτι τα στατιστικα σας δεν χρειαζεται να γινουν αστρονομικοτατα!!!ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:Το Adamant Gyarados χωρις EP training φτανει στην χειροτερη περιπτωση 280 attack.Αυτο σημαινει οτι με ενα Dragon Dance θα φτασει 420 Attack!Αντι λοιπον να του προσθεσετε Attack θα μπορουσατε να επικεντρωθειτε στο χαμηλο του Speed και τα Defences του ωστε να παραμενει για περισσοτερο στο παιχνιδι.
Αυτα μπορουσα να σκεφτω σημερα.Αν σκεφτω κατι καινουριο θα το ποσταρω!
Egw ekpaideuw ola mou ta Pokemon sto Prwtathlima. Tous dinw Vitamines sineheia kai polla full restore (den xreisimopoiw soothe bell)
ego ta dika moy pokemon ta ekpaideyw mono me rare candy...
Ti les? Mono "Spanies Karameles"? Des tous dineis katholou protein, carbos ktl? o.o
fisika kai toys dinw protein ktl.apla toys anevazw ta lv. me Spanies Karameles.
Προσφατα παρατηρησα οτι οσο μεγαλωνουν (σε επιπεδο) τα ποκεμον και αλλαζουν τα stats τους, αλλαζουν αντιστοιχα και οι αναγκες τους για φαρμακα που ανεβαζουν τα stats τους. Πχ. ενω ενα ποκεμον δεχονταν να του δωσουν 10 Protein, αν αποκτησει αργοτερα υψηλη επιθεση θα δεχεται 7 Protein. Ετσι φροντιστε οταν ειναι σε μικρο επιπεδο να ανεβαζω τα stats τους!
Επισης χρησιμοποιειτε Poffin!
Εμμ... είναι επειδή έχουν πάρει αρκετά Ε.Ρ. αν ξέρεις σχετικά με το ev train
παιδιά ακούστε εγώ τί κανω για να έχω τα Pokémon μου δυνατά και φυλικά π.χ.:αν πιάσω ένα Pokémon που εξελίσετε με την φιλία το πιάνω με μιά Luxury ball έχω πάντα μαζί μου και του δίνω το αντικίμενο soothe bell ΠΡΟΣΟΧΗ ποτέ μην δώσετε βιταμίνες σε ένα Pokémon που δεν είναι φιλικό αν πάλι του δόσετε θα προσέξετε οτι τα τα stats του δεν θα ανεβούν πολύ(μπορεί να μην πάρει ούτε ένα πόντο στις 2 βιταμίνες) αν πάλι του δόσετε βιταμίνες όταν σας αγαπάει στο full θα δίτε πως τα stats του μπορούν να πάρουν και +3!!!!! με μία βιταμίνη!!!!!(δοκιμασμένο)
΄Οσον αφορά αυτό που λες με το soothe bell είμαι σύμφωνος. Κι εγώ κάθε φορά που θέλω να ανεβάσω το happiness ενός pokemon του δίνω το αντικείμενο αυτό. Όμως η διαπίστωσή σου για τις βιταμίνες έχω την εντύπωση πως είναι λάθος. Mία βιταμίνη δίνει 10 ΕPs σε ένα stat. Το αν και πόσο θα ανέβει το συγκεκριμένο stat εξαρτάται από το base stat και το level του pokemon. Προφανώς παρατηρείς μεγαλύτερη αύξηση στα stats ενός ευτυχισμένου pokemon, επειδή του έχεις ανεβάσει lv και το έχεις ήδη εξελίξει. Kαι εξάλλου κανένα pokemon site δε συμβουλεύει να αποφεύγουμε τη χρήση βιταμινών προκειμένου να ανεβάσουμε το happiness.