Legendary Pokémon

Full Version: Τι εκανε/κανει τα Pokemon ξεχωριστα
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Αναμφιβολα τα Pokemon ειναι ενα εμπορικο φαινομενο της εποχης μας. Για να γινει ομως κατι εμπορικη επιτυχια, αναποφεφκτα εκτος απο καλο Marketing χρειαζεται και κατι παραπανω. Χρειαζεται ξεχωριστα στοιχεια τα οποια θα κανουν τους καταναλωτες να το προτιμησου. Τα Pokemon στο ξεκινημα τους ειχαν μια πληθωρα τετοιων στοιχειων. Αν κοιταξει κανεις πισω, στην εποχη του Game Boy, τα Pokemon ηταν τοσο μπροστα απο τα αλλα παιχνιδια της φορητης κονσολας, που κατα τη γνωμη μου, εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις, τα εκανε να φαινονται πρωτογονα. Το βαθος του Gameplay, η απειρη διαρκεια στο χρονο, οι ανταλλαγες και οι μαχες μεσω Game Link ηταν στοιχεια που μολις προσφατα αρχισαμε να θεωρουμε δεδομενα. Οι Pokemon Red/Blue, ακομη και τωρα εχουν στοιχεια Gameplay που ανταγωνιζονται τα σημερινα παιχνιδια.
Στο συγκεκριμενο θεμα μπορειτε να γραψετε τι ειναι αυτο που θεωρειτε οτι πραγματικα εκανε/κανει τη διαφορα στα Pokemon σε σχεση με τα αλλα παιχνιδια. Το μονο που θελω να σας παρακαλεσω ειναι να ειστε ξεκαθαροι και συγκεκριμενοι γιατι θελω να χρησιμοποιησω αυτο το Thread ως πηγη για ενα αρθρο που σκεφτομαι να γραψω. Απαντησεις οπως: "Τα Pokemon ειναι το καλυτερο παιχνιδι επειδη ειναι το αγαπημενο μου" δε θα με βοηθησουν και πολυSmile
Ας δουμε λοιπον τι κανει τα Pokemon τοσο ξεχωριστα.
Καθως παιζεις ανακαλυπτεις οτι ειναι ολο και πιο περιπλοκο το θεμα (που το κανει πιο ενδιαφερον). Ειναι δυσκολο να το τερματισεις, και ακομα και αν το κανεις το παιχνιδι δεν εχει τελειωσει. Σε πρωοθει να συνναναστραφεις(οπως να 'ναι τα γραφω...) με αλλα ατομα για να παιξεις.
νυσταζω καληνυχτα
Κατά τη γνώμη μου, πιστεύω πως είναι τα ίδια τα Pokemon. Είχα ξετρελαθεί μαζί τους όταν ήμουν μικρός. Βεβαίως αυτό δε σημαίνει πως είναι μονάχα για μικρά παιδιά. Έχει 493 διαφορετικά Pokémon, το οποίο σε ελκύει να τα αποκτήσεις όλα. Τα κάνεις όλο και δυνατότερα με σωστή εκπαίδευση, το οποίο παίρνει ναι μεν πολλή ώρα, αλλά στο τέλος οι κόποι σου ανταμείβονται.
Επίσης, όσο περνάει ο καιρός, προσθέτουν επιπλέον στοιχεία τα οποία σε «τραβάνε» προς αυτά καθώς επίσης και επιπλέον χρόνο παιγνιδιού. Τί να το κάνεις εάν το τερματίσεις σε 7 ώρες; Επιπροσθέτως, ένας σημαντικός ακόμη παράγοντας που κάνει τα Pokémon «τόσο ξεχωριστά» είναι το ίδιο το Animé το οποίο σου προκαλέι το ενδιαφέρον με όλες αυτές τις φαντασμαγορικές μάχες.
Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχάσουμε πως η Nintendo φτιάχνει τα Pokémon, διότι είναι μια αξιόπιστη και σεβαστή εταιρεία με πολλά και ωραία παιχνίδια.
Συμπερασματικά, τα Pokémon έχουν τρομερή επιτυχία διότι ξοδεύεις αρκετό χρόνο πιάνοντάς τα όλα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι τρομερά διασκεδαστικό, και, επιπλέον, πόση προσπάθεια ξοδεύεις για να τα εκπαιδεύσεις σωστά.
Εγώ πιστεύω και αυτό με τραβούσε πάντοτε σε αυτά ότι είχαν μια μαγεία , κάτι που δεν έμοιαζε με τον αληθινό κόσμο , σε έκανε να ξεχνάς για λίγο τις έγνοιες σου όπως και πολλά παιχνίδια. Όμως γενικά έχει κι άλλα στοιχεία για παράδειγμα θέλει έρευνα και έχει και να στύψεις το μυαλό σου για να τα καταφέρεις! Φυσικά αυτά είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τα Πόκεμον ξεχωριστά και αν σκεφτούμε μπορούμε να βρούμε ακόμα περισσότερα.
Γεια σε ολους...
Ξερω χαθηκα λιγο αλλα ναμαι παλι Toungue
Για μενα τα ποκεμον ηταν,ειναι και θα ειναι ξεχωριστα γιατι απλα ειναι ποκεμον.Ειναι ξεχωριστα πλασματακια,πρωτογνωρα και αρκετα δελεαστικα γι αυτο και προσελκυουν και μικρους αλλα και μεγαλους .
Και το game Play ομως ειναι πολυ ενδιαφερον.Φαινετε τοσο παιδιαστικο για καποιους ενω ειναι απτα πιο δυσκολα και χρονοβορα παιχνιδια αλλα ταυτοχρονα και απτα πιο διασκεδαστικα..Pokemon 4life λοιπον xD
[Πολυ καπως μιλαω..λολ.Τα πολλα αρχαια και η πολυ εκθεση φταιει παιδια σορρυ χΔ]
τα ποκεμον ειναι ξεχωριστα γιατι παιζει ο ποκεμαν με αυτα, γτ οτι κανω ειναι ξεχωριστο, δεν φταιω εγω, απλα γινεται....

λοιπον, τα ποκεμον στην αρχη τουλαχιστον γιναν ξεχωριστα απο το ΤΡΕΛΟ προμοτιον που επεσε, τι να θυμηθω? τις ταπες? (που εκει στηριξα την ζωη μου, με διαφορετικη ενοια βεβαια), το ανιμε? η το παιχνιδι για το κλασσικο πλεον gameboy? μεχρι και μπλουζακια ποκεμον ειχα αγορασει σαν 9χρονο που ειμουν, το μονο που εμεινε στην ιστορια φυσικα ειναι τα παιχνιδια ποκεμον, ας μην γελιομαστε, εχει γινει ΤΡΕΛΗ δουλεια και εκει, γενικα απο την νιντεντο γινεται αρκετα καλη δουλεια, δεν φτιαχνει τα παιχνιδια με τα τρελα γραφηκα που παιζου σε συστημα 1000ε φαση, απλος διασκεδαστικα παιχνιδια, εδω η μητερα μου ειχε πορωθει με το σουπερ μαριο στο γκεημ μποη.

p,s.1 βαριεμαι να τα διορθωνω ολα αυτα, σορρυ
p.s.2 πα να ακουσω ανοριμοι
p.s.3 δεν εχει
p.s.4 θα εγαφα οτι ειμαι *κολοκύθι* αλλα τα αυτονοητα παραλειπονται
Ολη αυτη η δραση και ολα αυτα τα ξεχωριστα ποκεμον που με την παροδο του χρονου δημιουργουνται και δεν κανει βαρετο το παιχνιδι και γενικος ειναι τελεια.Το anime το εβλεπα και το βλεπω χωρις να χασω οτε ενα επισοδειο γιατι θελω να δω αυτην την δραση και εχω αγωνια.Και ειδικα τωρα στα καινουργια episodes οπου εχουν βεβαιος καλυτερα γραφικα απο οτι παλια+μου φαινονται ποιο ενδιαφερον τα καινουργια επισοδεια.
Τα pokemon γενικα οχι μονο μου αρεσει να παιζω με το game boy με αυτα αλλα χερομαι να τα βλεπω.Και οσο πανε γινονται ακομη ποιο ενδιαφερον καθως η τεχνολογια εξελισεται και εχουν προσθεσει στις κασετες ποκεμον πολλα στοιχεια τα οποια σε προκαλλουν να πεζεις ακομη και ασταματητα.
Επισης τα ποκεμον δειχνουν ή απεικονιζουν εναν αλλο κοσμο οπου ειναι συναρπαστικος με πολλες περιπετειες και υπαρχουν διαφορετικων ειδων.
Ενδιαφέρον θέμα και είμαι σίγουρος ότι και το παρελκόμενο άρθρο θα ειναι ενδιαφέρον.
Προς το παρόν κοινοποιώ ένα άρθρο από το 1UP που προέκυψε από μια συνέτευξή τους με τους σχεδιαστές της Platinum: http://www.1up.com/do/feature?cId=3173364
Και αυριο επανέρχομαι με τις δικές μου θεωρίες συνομωσίας...
Η συνταγή είναι αλήθεια πολύ επιτυχημένη πέρα απο κάθε αμφισβήτηση πια, το δύσκολο είναι να διακρίνει κανείς ποια σημεία την απαρτίζουν. Δε μπορώ να τα συγκεκριμενοποιήσω όλα αλλά ορίστε μερικά που νομίζω ότι μπορώ να εντοπίσω:
  • το παιχνίδι απευθύνεται με σαφήνεια στον νέο παίχτη, καθώς σε κάθε κασσέτα θα τον συστησει στον κόσμο των Ποκεμον, και αργά και σταθερά θα δυσκολευει το παιχνίδι, και ο χειρισμός είναι όντως διαισθητικός, καταφέρνοντας να κάνει και παιδάκια 8 ετών πο δε ξέρουν αγγλικά να παίζουν άνετα
  • αφήνει όποιον θέλει να εμβαθύνει σε μεγάλο βαθμό, το φαινομενικά απλό ή τυχαίο σύστημα μάχης για το μικρό παιδί, θα είναι αυτό που θα εντυπωσιάσει τον ενήλικα παίχτη
  • υπάρχει το cute factor που ανέφερε και ο Κώστας, αλλά και το powerhouse factor, απευθύνεται και σε αγόρια και σε κορίτσια, και σε μεγάλα παιδιά Wink
  • η αποσπασματική μυθολογια του κόσμου των παιχνιδιών, αυτές οι μικρές ποληροφορίες πάνω σε ξεχασμένα βιβλία και ημερολόγια στα τραπέζια, οι αρχαίες επιγραφές, το flavour text του Pokedex, οι άσχετες και μερικές φορές κανθασμένες ππληροφορίες που επίτηδες δίνουν οι NPCs, όλα αφήνουν να εννοηθεί ένας πολύ μεγαλύτερος και περίπλοκος κόσμος μέσα από την αποσπασματικότητά τους
  • το πλήθος των ονομάτων των τεράτων, των επιθέσεων, των πόλεων αντικειμένων χαρακτηριστικών... σε πολλούς αρέσει να βομβαρδίζονται από πληροφορίες και να έχουν την δυνατότητα να τις αποστηθίζουν από προσωπικό ενδιαφέρον (εμού συμπεριλαμβανομένου), η ικανοποίηση που προκαλεί ενδόψυχα η ικανότητα του να ξέρεις ή να αναγνωρίζεις ως οικεία αυτά με τα οποία σε κατακλύζει το παιχνίδι (βλέπε αντιστοιχεία στα βιβλία του Tolkien) είναι κάτι που σε δένει ασυνείδητα μα δυνατά με τον κόσμο του φανταστικού
  • το σενάριο ίσως είναι υποτυπώδες, αλλά είναι δοκιμασμένα επιτυχημένο, σαν να βλέπεις μια καλή ταινία δράσης, ξέρεις τι θα γίνει, ο καλός θα νικήσει μετά από αναταραχές, αλλά και πάλι σε ενθουσιάζει
  • ο προσωπικός χαρακτήρας της φορητής κονσόλας ενισχύει το δέσιμο με τον κόσμο αυτό, ακόμα και το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα για επιπλέον του ενός save files έχει σημασία - ακόμη και αν το μοιράζεσαι με κάποιο από τα αδέλφια σου, ξέρεις ότι είναι συγκεκριμένο, και είναι δικό σου, και μπορείς να το κρύψεις μέσα στην τσέπη σου Smile
  • φυσικά θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφέρω τις ανταλλαγές, με βάση αυτό το concept γεννήθηκαν τα παιχνίδια, και γύρω από αυτό θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, ανταλλαγές, μάχες, διαδραστικότητα με άλλους παίχτες - δεν προσπαθεί να πλησιάσει την έννοια ενός MMO γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει ένα real-life massive multiplayer.
Νομίζω ότι η επιτυχία των Πόκεμον οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι μπορούν θεωρητικά να παίξουν, και με διαφορετικό λόγο ο καθένας. Άλλος τα βρίσκει γλυκά, άλλος δυνατά(όπως προαναφέρατε) άλλοι πάλι βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του χαρακτήρα, άλλοι το κάνουν για τις ανταλλαγές, άλλοι για όλα πρόσθετα που προσφέρει το Wii, άλλοι για τα Contests, άλλοι για τo Pokemon League, άλλοι για να συμπληρώσουν το Pokedex, και ούτω καθ εξής. επίσης είναι σημαντικό όπως είπατε, ότι μπορεί ο καθένας να εμβαθύνει όσο θέλει. Και σαφώς συμφωνώ με όλα τα άλλα που είπατε!
Reference URL's