Legendary Pokémon

Full Version: Αγιος Βαλεντίνος
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Ο 'Aγιος Βαλεντίνος

Αν και ο Φεβρουάριος θεωρείται γενικά ο μήνας του έρωτα, η γιορτή έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με την 14η Φεβρουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

[Image: 108328-263889.jpg]

Ο Άγιος Βαλεντίνος

Η παράδοση του συγκεκριμένου εορτασμού χάνεται στα βάθη του χρόνου, φτάνοντας μέχρι την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Τότε, την 14η Φεβρουαρίου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις προς τιμήν της Θεάς Juno, η οποία ήταν προστάτιδα της οικογένειας, των γυναικών και της συζυγικής αγάπης (αντίστοιχη της Ήρας).

Την επόμενη μέρα άρχιζε η γιορτή Lupercalia.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις τις εποχής, τα νεαρά αγόρια και κορίτσια ζούσαν αρκετά διαχωρισμένα. Όμως, υπήρχε μια ξεχωριστή γιορτή, την οποία περνούσαν μαζί.

Κατά τη διάρκεια της Lupercalia, τα κορίτσια έγραφαν το όνομά τους σε έναν κλήρο και τα τοποθετούσαν σε ένα βάζο. Κάθε αγόρι επέλεγε έναν από τους κλήρους, διαλέγοντας έτσι την κοπέλα που θα συνόδευε καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Συχνό ήταν το φαινόμενο τα ζευγάρια της Lupercalia να ερωτεύονται και έτσι να καταλήγουν παντρεμένα

Την εποχή που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος Β', οι εκστρατείες δεν έλειπαν, όμως υπήρχε και μια διαδεδομένη απροθυμία των ανδρών να καταταγούν στις λεγεώνες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του ίδιου του αυτοκράτορα, αυτό συνέβαινε γιατί οι άντρες παντρεύονταν και δεν ήθελαν να αφήσουν τις αγαπημένες τους και τις οικογένειές τους.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσει την κατάσταση, εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν όλοι οι γάμοι και οι αρραβώνες.

Φαίνεται όμως ότι δεν έλαβε υπόψη του ένα νεαρό, τον Βαλεντίνο που μαζί με τον φίλο του Μάριο (ο οποίος επίσης αγιοποιήθηκε) βοηθούσαν πολλά ζευγάρια να παντρευτούν κρυφά.

Η δράση τους δεν άργησε να γίνει γνωστή, μέχρι που έφτασε και στα αυτιά του αυτοκράτορα.

Ο 'Aγιος Βαλεντίνος σύρθηκε στο παλάτι και άκουσε την θανατική καταδίκη. Θα τον χτυπούσαν με ραβδιά μέχρι να ξεψυχήσει και τότε θα αποκεφάλιζαν το σώμα του, την 14η Φεβρουαρίου.

Η καθολική εκκλησία μετέτρεψε την ειδωλολατρική Lupercalia, την παραμονή της οποίας μαρτύρησε ο 'Aγιος Βαλεντίνος, σε γιορτή για τη μνήμη του.

Καθώς ο σκοπός της δράσης του ήταν τόσο ρομαντικός, καθιερώθηκε την ημέρα της γιορτής του να γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι.

Πάντως αν είστε ερωτευμένος Toungue στείλτε στην αγαπημένη σας αυτή τη κάρτα (που ταιριάζει με την ατμοσφαιρα του siteToungue) !
LOL! Κεραυνοβολος ερωτας! ΚαλοWink
LOL.. καλό φαίνεται.. δεν μου λες.. εσύ το έφτιαξες ? Θα μπορούσε να μου ζήταγες και λίγη βοήθεια στο rendering..Toungue
LOL!!! Ειναι πολυ ωραιο!!! Big Grin
Pokemaniac Wrote:LOL.. καλό φαίνεται.. δεν μου λες.. εσύ το έφτιαξες ? Θα μπορούσε να μου ζήταγες και λίγη βοήθεια στο rendering..Toungue

οχι το βτηκα απο site
[Image: bit.jpg] xronia polla o ''jynx'' den ine dikos mou
Χρονια πολλά... Εμενα κανείς δν με θυμύθηκρ ....
Εγω ειμαι κατα του Αγιου Βαλεντινου.Ειναι απλα μια γιορτη εμπορευματος.Αν θες να εισαι ερωτευμενος εισαι καθε μερα και οχι στις 14 Φεβρουαριου.Δωρα στην κοπελα σου μπορεις να κανεις και αλλες μερες,απλα εχει καθιερωθει οτι την σημερινη πρεπει ντε και καλα να δωσεις κατι.Εγω δεν γιορταζω ,δυστυχως,αλλα και να γιορταζα δεν θα σημαινε κατι το ιδιαιτερο για εμενα,γτ οταν εχεις ενα δεσμο{επαναληψη των παραπανω για να μην σας κουραζω}.Τεσπα.εν τελει εγω λεω ενα τρανταχτο ΟΧΙ στον "Αγιο Βαλεντινο"και η ορθοδοξη εκκλησια δεν ξερω κατα ποσο τον δεχεται τον Αγιο Βαλεντινο,και εαν τον δεχεται δεν τον δεχεται ετσι οπως τον φανταζομαστε.Οπως και τον "Αγιο Βασιλη".Η Εκκλησια δεν τον δεχεται χοντρο κλπ αλλα ως εναν Αγιο που εμοιζε καπως ετσι[Image: AgiosBasileiosoMegasm2.gif].

Παρακατω θα παραθεσω καποια αποσπασματο απο sites και θα πω απο ποια ειναι.Προτεινω να μην μπειτε σε κανενα απο τα 2 διοτι καποια σημεια ειναι ισως μη αληθινα και υπερβολικα και δεν θελω να εχω την ευθυνη για το τι θα δειτε

Επικίνδυνη ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ

Ο Άγιος Βασίλειος κοιμήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 378 μ.Χ. Η κηδεία του έγινε την 1η Ιανουρίου του 379, ημέρα που τον εορτάζουμε.

ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ ΣΤΙΣ 14 Ιουνίου … ημέρα που χειροτονήθηκε Επίσκοπος… όχι την 1η Ιανουαρίου!!!

Τότε ποιος είναι αυτός ο κοκκινοφορεμένος που κατακλύζει τον Κόσμο παραμονές 1ης Ιανουαρίου;

ΟΧΙ πάντως Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ!!!

Άλλοι λένε πως λέγεται ΚΛΑΟΥΣ και προέρχεται από το Νικολάους - Κλάους, δηλαδή πρόκειται για τον “Άγιο Νικόλαο”, που πήγαινε κρυφά μέσα στη νύχτα χρήματα σε σπίτια φτωχών…

Άλλοι λένε πως είναι ξωτικό (δηλαδή δαιμόνιο)…

Άλλοι πως είναι απλά ένα παραμύθι (που πάντως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ονομάζουμε “Αϊ” (δηλαδή “Άγιο” και μάλιστα “Άγιο Βασίλειο” διότι βλασφημούμε και πλανούμε!)…

Πλαστογραφoύμε και πλαστοπροσωπωποιουμε τη συγκλονιστική ζωή και προσωπικότητα του αληθινά Μεγάλου Αγίου Βασιλείου…

ουαί…

[http://noiazomai.tripod.com/AgiosBasileios.html]

(ποιος ειναι αυτος ο χοντρος που ερχεται καθε χρονο σπιτι μου τελικα?μηπως κανενας ληστης?εχετε πιστη νεαροι και θα μαθετε οτι ο αγιος βασιλης υπαρχει και ερνει και δωρα ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ στα καλα παιδιαBig GrinToungueRolleyes)

και

Κάθε Φεβρουάριο, μαζί με τις απαράδεκτες καρναβαλικές εκδηλώσεις προβάλλεται πολύ και η <b><big>απαράδεκτη</big></b> λατρεία του έρωτα.

Οι κατασκευαστές της δεν εδίστασαν να υπερπροβάλλουν και δήθεν “άγιο του έρωτα”, με το όνομα “Βαλεντίνος”. Το φαινόμενο αυτό είναι επικίνδυνο για όλους, ιδιαιτέρως όμως για τα νειάτα. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει γίνει μια πολύ ύπουλη και επικίνδυνη παγίδα για τη ζωή των νέων. Για τον λόγο αυτό θα παραθέσουμε στη συνέχεια, ξεκάθαρες απόψεις, από πλευράς πνευματικής, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσουν ένα φρένο στα νειάτα που μπορούν ακόμη να σκέπτονται, αλλά και αφορμή μετανοίας για όσα ήδη βρίσκονται στην πλάνη.

1. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιος Βαλεντίνος δεν υπάρχει. Είναι απαράδεκτο, λοιπόν, να προβάλλεται η έννοια της αγιότητος σε ανύπαρκτο πρόσωπο και με στόχο να δικαιολογηθή ή και να καλυφθή η αμαρτία. Αλλά και αν ακόμη οι παπικοί ή οι προτεστάντες αναγνωρίζουν ή θα αναγνωρίσουν στο μέλλον κάποιον σαν άγιο και προστάτη του έρωτα και των ερωτευμένων, θα είναι και αυτό ένα ακόμη τραγικό τους λάθος κοντά στα τόσα, που έχουν διαπράξει από τον καιρό του σχίσματος. Και είναι αυτονόητο ότι η Ορθοδοξία σε καμμία περίπτωση δεν θα γίνη συνεργός σε τέτοιου είδους πλάνες.

[http://www.vic.com/~tscon/parembasis/1998/98_02_15.htm]

Τελος,δεν θα ηθελα να δημιουργισω αρνητικες εντυπωσεις σε οποιον θελει να πιστευει σε αυτον τον θεσμο.Εγω ομως ειμαι αντιθετος.
Μαζι σου σε ο,τι λες για την εμπορικοτητα και τα λοιπα, αλλα οπως παντα, για να ειμαι αμεροληπτος εχω και ενστασεις.
1:Το τι δεχεται η καθε εκκλησια προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου.Η κατασταση με την εκκλησια (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ), ειναι ιση και χειρωτερη απο αυτη των εμπορων, γιατι τουλαχιστον οι εμποροι δεν αμφισβητουν οτι ο στοχος τους ειναι το κερδος.Ολοι οι Χριστιανοι στον κοσμο θα επρεπε να ειναι αρκετα οριμοι τωρα πια για να καταλαβουν οτι ο Χριστιανισμος ειναι ενας και δεν εχει νοημα να κολλαμε στις λεπτομερειες, αλλα στην ουσια.Αρα, το επιχειρημα οτι δεν ειναι Αγιος της εκκλησιας μας, αρα ειναι ανυπαρκτος για μενα δεν στεκει.
2:Οι καρναβαλικες εκδηλωσεις και οι λατρεια του ερωτα δεν ειναι καθολου απαραδεκτες.Εκτος απο το οτι ο ερωτας ειναι κατι καλο και οχι αμαρτωλο, δεν μιλαμε για λατρεια αλλα για μια συμβολικη γιορτη.
3:ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ να θεωρουμε την 14 Φεβρουαριου μερα του ερωτα καθως οπως πολυ σωστα ειπε ο Billaros, οι ερωτευμενοι δεν χρειαζονται ειδικες μερες.Σιγουρα εξυπηρετει εμπορικους σκοπους.Απο την αλλη, δεν ειναι ασχημο να υπαρχει μια συμβολικη γιορτη.Μην ξεχναμε οτι για πολλα υπαρχουν συμβολικες γιορτες και αυτο δεν ειναι καθολου ασχημο.Το οτι δημιουργειται για εμπορικους σκοπους, δεν σημαινει πως δεν μπορουμε να το αξιοποιησουμε θετικα.Ειναι οπως καποια τραγουδια.Ο δημιουργος τους μπορει να το εφτιαξε για το χρημα.Εμεις ομως τα ακουμε και μας αρεσουν και πραγματικα μας λενε κατι.Αρα δεν εχει νοημα για μας, ο λογος για τον οποιο δημιουργηθηκαν.

Θα ηθελα να πω οπως ειπα και στην αρχη οτι βασικα συμφωνω με τον Billaro και πολυ λιγα μου λεει αυτη η γιορτη.Πιστευω ομως, πως αν καποιος εχοντας υπ οψιν αυτα τα δυο Post συνεχιζει να γιορταζει αυτη τη γιορτη,ειναι πολυ σωστος γιατι αυτο που μετραει ειναι αυτο που κερδιζει ο καθενας και οχι αυτο που μπορει να του παρει ο εμπορος...
Ego pistevo oti i mera tou agiou baledinou ine apla gia na tonisoume ligo tin agapi mas parapano[an ke meriki dixnoun tin agapi tous mono afti tin mera!]
milton Wrote:[an ke meriki dixnoun tin agapi tous mono afti tin mera!]
Συμφωνω απολυτα μονο σε αυτο. Και πολλοι το κανουν για τον λογο "εισπραξη". Παιρνουμε το δωρακι μας και μετα αντε γεια (μου εχει τυχει και δεν απανταω σε ο,τι κι αν ρωτησετε Big Grin). Τεσπα, περασε η γιορτη τωρα, χρονια πολλα για χθες σε οσους πιστευουν οτι γιορταζαν.
Συγγνωμη αλλα δεν ειχα παρατηρησει το "τις απαράδεκτες καρναβαλικές "
υπερ του καρναβαλιου ειμαι.το site αυτο υπερβαλει και δεν συμμεριζομαι ολες τις αποψεις του εως και με λιγες θα μπορουσα να πω οτι συμφωνω.Ωςτοσο συμφωνω σε αυτα που λεει περι του βαλεντινου αν και διαφωνω σε αυτα περι αμαρτιας.keep it real
Οπα, παρεξηγηση.Επειδη εβαλες τις εκδηλωσεις διπλα στην αμαρτια θεωρησα οτι ειχες την ιδια αποψη και γι αυτες.Εκτος απο αυτο, αν θες να κατηγορησεις καποιον που υπερβαλει, αυτος ειμαι εγω και οχι το site.Επισης παντα τονιζω οτι ειναι θεμα αποψεων και οπτικης γωνιας.Γι αυτο το λογο, ο καθενας γραφει την αποψη του, που ακομη κι αν δεν ειναι αποδεκτη απο καποιον αλλο δεν πρεπει να τον κατηγορουμε, αλλα απλα να διαβαζουμε την αποψη του και αν θελουμε να διαφωνησουμε ως ΑΤΟΜΑ παντα.Αυτο ειναι και το νοημα του Forum.Δεν γινεται ολοι να εχουν τις ιδιες αποψεις.Στο Forum θα δεις πολλες διαφορετικες ιδεες πανω στο ιδιο θεμα.Καποιες θα αμφισβητησεις και με καποιες θα συμφωνησεις,Αλλες μπορει να μην τις ειχες ξανακουσει ποτε και να σου αρεσουν!Δεν υπαρχει δηλαδη καλο και κακο, σωστο και λαθος, ειδικα σε θεματα που αφορουν καθαρα προσωπικες αποψεις.Για παραδειγμα, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ειπα πως δεν θεωρω τον ερωτα αμαρτια.Οποιος δεν συμφωνει μπορει να μη γραψει τιποτα ή να αιτιολογησει τη δικη του αποψη.Αυτα περι των δημοκρατικων συζητησεων...
ρε.δεν λεω οτι υπερβαλεις εδω λεω οτι υπερβαλει αυτο[http://www.vic.com/~tscon/parembasis/1998/98_02_15.htm]

και στην τελικη?ΦΑΕ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ!
Κοιτα, αυτο δεν το ειχα διαβασει πριν, οποτε και παλι λαθος μου.Ξερεις μερικες φορες προκειμενου να κοιταξω ολο το Forum, να διορθωσω οτι πρεπει και ταυτοχρονα να γραψω αυτα που θελω βιαζομαι και δεν κοιταω τα Links.Παντως αυτα που ειπα στο προηγουμενο post επρεπε ετσι κι αλλιως να υποθουν καποτε απλα εγινε με λαθος αφορμη.Αλλη φορα θα τρωω παστες οταν κοιταω τις απαντησεις σας!!!...
Pages: 1 2
Reference URL's