Από που ν' αρχίσω... Λοιπόν, αρχίζουμε με Sony. Καταρχάς, οι τιμές είναι εξωφρενικές. Με τα ίδια χρήματα (και λιγότερα) αγοράζεις PC με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Εντάξη, μπορεί να μην έχει την ίδια κάρτα γραφικών με το PS3, αλλά κάνει πολλά περισσότερα + παίζει και παιχνίδια. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω... Αντιγράφουν κάτι και το παρουσιάζουν ως δικό τους ή άφησαν την Nintendo να το παρουσιάσει για να δουν αν θα έχει ευτυχία και μετά το βγάζουν κι αυτοί; Φυσικά η Ninty, ως καινοτόμος, το έβγαλε πρώτη. Sure, η τεχνολογία υπήρχε πολύ πιο πριν την κυκλοφωρία του Wii αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο χώρο του gaming (ή τουλάχιστον δεν ήταν γνωστή). Ο πρώτος που βγάζει κάτι νέο, παίρνει και όλη τη δόξα και όλο το παραδάκι. Τώρα που τελειώνει και η γενιά, καλά κρασιά. Σε δύο - τρεία χρόνια θα βγάλουν PS4 και θα αρχίασουν πάλι κάποιοι που δίνουν 500 ευρώ για να το πάρουν την πρώτη μέρα να λένε: OOOOOWOOOOO ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4!!!! ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠ' ΤΟ WII!!! Και τότε, η Nintendo θα τους χώσει στη μάπα μια νέα καινοτομία και θα αρχίζουν να κλαίνε και να τη ζηλεύουν. Και, όπως πάντα, ο άνθρωπος, ως ένα άβουλο πλάσμα βλέπει την τιμή και λέει: PS3 FTW! Ok, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν πολύ που θα πάρουν στα παιδιά τους ένα παιχνίδι με 500 ευρώ. Φυσικά και όχι, γι αυτό όσοι παίρνουν PS3 είναι 20+ ή κάποιοι που προτιμούν να δώσουν όλες τους τις οικονομίες να πάρουν ένα PS3 αντί για ένα Wii + 5 παιχνίδια, πολύ πιο πρωτότυπα και διασκεδαστηκά. Το "νέο" χηριστήριο του PS3, είναι βασικά σαν του Wii, απλός η μόνη του χρήση θα είναι να μαχαιρώνεις και να πυροβολείς, τα κλασικά του PS. Και, δεν ξέρω, η Sony, δεν έβγαλε ποτέ κάτι χαρακτηριστηκό που να το βλέπεις και να λες Sony, κατευθείαν. Αντίθετα, η Ninty, είχε, έχει και θα έχει τεράστειες επιτυχίες με τα Mario και Pokemon, άσχετα εάν κάποιοι fans του PS τα ζηλεύουν και λένε πως είναι bebe. Ναι, το έχω ακούση και αυτό για τα Mario. Έλεος! Δηλαδή μέσα απ' τα video games κάνεις εξάστηση για περίπτωση πολέμου; Δε λέω, κάποια είναι ωραία, αλλά εάν παίζεις συνέχεια και μόνο αυτά, τότε είναι που λένε: "Αυτός στην Αμερική πήγε και σκότωσε 10 συμαθητές του". Τί να φταίει άραγες; Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα και πολύ απλά, με την καθημερινή οκτάωρη εξάσκηση το πετυχαίνει κανεις. Τέλος, κάποια πράγματα είναι για γέλεια, έχουν τρεις ενεργές κονσόλες και η πιο παλιά έχει περισσότερες πωλήσεις! Κάτι τέτοιο θα γίνει και στο PS4. Για να αρχίσει να πουλάει, θα πρέπει να κάνει ~ 300 ευρώ. Εάν περιμένουν να πουλήσουν με 500+ ευρώ, τότε ok, γιατί δεν φτάνουν το δεκαχίλιαρο; Ποιός δεν προτημάει ένα PS από ένα αμάξι;
Microsoft τώρα: Η εταιρεία, κατάχει πολύ καλά τους υπλογιστές και μπορούσε να βγάλει πρώτη τον επαναστατικό χειρισμό του Wii, αλλά προτημάει να αφήσει τους άλλους να το κάνουν. Και, αντίθετα από τους υπολογισμούς της δεν έφαγε τα μούτρα της η Nintendo. Αχ, τη συγκινητικό... Μου 'ρχεται να κλάψω... Γενικά, νομίζω πως έχουν παραμελίσει το X-Box. PC FTW! Είναι σαν να έχεις δύο δυνατούς πολιτικούς στο ίδιο κόμμα, και να θέλει ο καθένας να δοξαστεί πιο πολύ. Ε, στο τέλος θα φαγωθούν. Δεν έδωσα πολύ βάση στις κυκλωφωρίες της, και δεν έχω τίποτα να πω...
Άφησα το καλύτερο για το τέλος, Ninty: Οι νέες κυκλοφωρίες πραγματικά θα είναι ανεπανάληπτες! Το καλοκαιράκι θα έχουμε το Νέο Mario Bros με τα γραφικά του Wii! Ανυπομονώ να παίξω καμιά 20αριά ώρες να μπώ στο πνεύμα
. Τέσσερεις παίχτες ταυτοχρόνως! Τα λόγια είναι περιττά. Εάν δεν το έχετε δει, δείτε αυτό το video:
http://www.youtube.com/watch?v=HVtWpKMxOS8
Μετά, το Mario Galaxy 2, παιχνίδι που έγραψε ιστορία και για 'μενα είναι μέσα στα τρία καλύτερα του Wii αυτή τη στιγμή, ξαναβγαίνει ανανεωμένο. Με νέες πίστες και σίγουρα νέες εκπλήξεις! Επίσης, το Metroid μου τράβιξε το ενδιαφέρον. Αν και θα αργίσει λίγο, όπως το Mario Galaxy, αξίζει να περιμένεις. Τα γραφικά του φαίνονται τέλεια, καθώς και το gameplay. Και βέβαια, δεν ξεχνέμε το νέο Zelda για το DS και, εμείς οι Pokemon fans, τις Heart Gold & Soul Silver! Δεν θα βγούν όλα μαζί, αλλά δεν νομίζω να βαρεθούμε, με τόσο νέα παιχνίδια. Όποιο Mario ή Pokemon RPG και να βγεί, αξίζει και με το παραπάνω. Επίσης, πιστεύω πως τον ερχόμενο χρόνο θα κυκλοφωρίσει και ένα Zelda στο Wii, για να ολοκληρώσει το πακέτο της χρονιαίας διασκέδασης! Αντε, δεν μπορώ να περιμενο το Μario το καλοκαίρι, πάντα ήθελα να γίνω στάχτη
!