εδώ μπορούμε να γράψουμε Pokemon Sets που έχουμε σκεφτεί/δεί ή ακόμα και συζητήσει με φίλους/γνωστούς κλπ κλπ
λοιπόν, ένα σετ που είχα συζητήσει με τον Blue:
Rampardos
Adamant@Focus Sash
EP's 252 Attack/252 Speed
Stone Edge
EQ
Zen Headbutt
Rock Polish
σε αυτό το σέτ ο καθ' ένας μπορεί να δεί μία πολύ δυνατή STAB move και μια καταστροφική Ground. Τo Zen Headbutt είναι για να καθαρίζει τα Fight Type Pokemon που είναι ένας απο τους μεγαλύτερους φόβους του. Μετά τα Rock Polish/Focus Sash είναι για να αντέξει τον πρώτο γύρο για να ανεβάσει την Speed του στο διπλάσιο(και φτάνει τουλάχισον τα 368 με 0 speed IV's&252 Speed ΕΡ's) και μετά Sweepάρει με την τεράστια Attack του(470/1 στην δική μου περίπτοση!)
Γιατι κανενα post ρε παιδια; Τελος παντον εγω σκεφτηκα ενα shuckle σε Trick Room team
Aφου το Porygon/Dusknoir/Bronzong etc. κανει trick room αλλαζεις με το chuckle κανεις power trick και μετα αρχιζεις το sweep μεχρι να τελιωσει το trick room τουλαχιστον.
Nature:Bold IVs: defence και sp.def EVs: Defence sp.deffence
Item:Focus sash
Moves:
Eathquake
Stone Edge
Power Trick
Gyro Ball
το sash ειναι για να επηβιώσει ενα hit απο physical attack to gyro ball επηδει εχει πολυ λιγο speed και οι αλλες απλα για ξυλο.
Σε Doubles λειτουργεί καλύτερα μάλλον,το είχα σκεφτεί αλλά περιμένω το shoddy 2 για δοκιμές,τώρα εφόσον υπάρχει Stealth Rock ή κάποια Priority Move είναι παρελθόν....
Ακόμα κανένα ποστ -.- μαλλον ολοι κρατανε απόρρητα τα σχεδια τους
δεν πειράζει!
εγω απο καλή πρόθεση το άνηκα ανηξα αυτο το thread, αν κάποιος δεν θέλει να postαρει, δικό του πρόβλημα. Πάντως ήλπιζα ο Blue να γράψει κάτι κάτι διότι είναι πολύ καλός στο να βρίσκει sets!
Λοιπόν,εγώ σκεφτόμουν ένα set για subseeder sceptile, δεν το έχω όμως δοκιμάσει και δεν είμαι σίγουρος πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι.
Sceptile
Jolly@Leftovers
EPs:252 Speed/28 HP/230 Def
Moveset:
Leech Seed
Substitute
Swords Dance/Ρrotect
Leaf Blade/X-Scissor/Toxic
Σχετικά με τα EPs, 28 σε HP, ώστε πρώτα απ' όλα το leftovers να δίνει maximum recovery και δεύτερον το leech seed να αναπληρώνει μεγαλύτερο ποσοστό HP. 252 σε speed, με την οποία ξεπερνάει το μεγαλύτερο μέρος των UU και ό,τι περίσσεψε σε defence, η οποία είναι χαμηλή και επομένως χρειάζεται επιπλέον EPs.
Για το moveset, substitute και leech seed για το βασικό combo. Επιπλέον υπάρχει το swords dance που κάνει την επίθεση του sceptile 412, ικανή να sweepαρεί με leaf blade και x-scissor(ειδικά αυτό, αφού είναι για grass types,τα οποια το leech seed δεν επηρεάζει). Καλή επιλογή είναι και το protect αφού σε συνδυασμό με leftovers και leech seed, βοηθάει ώστε να αναπληρωθούν τα HP που χάθηκαν από substitutes.
To toxic μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το protect για pure stalling, όμως έτσι ο sceptile δεν αγγίζει steel types εκτός του leech seed.
Η στρατηγική είναι η εξής:Βγάζετε τον sceptile σε κάτι not very effective και κάνετε substitute την ώρα που αλλάζουν ποκεμον ή κάνετε substitute,εφόσον πιστεύετε ότι ο αντίπαλός σας θα χρησιμοποιήσει μια status move. Στη συνέχεια κάνετε leech seed και αμέσως μετά swords dance αν βρείτε το χρόνο.
Αν έχετε protect το χρησιμοποιείτε για να ανπληρώσετε hp,ενώ με συνδυασμό toxic και protect stallάρεται τον αντίπαλο.
Εγω ειχα σκεφτει xatu με power swap για τους sweeper και guard swap αντιστροφα για τα walls, αλλα ποτε δεν το δοκιμασα.