Legendary Pokémon

Full Version: Ποιό πιστεύετε είναι το νόημα και ο σκοπός της ζωής;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
ναι οκ, ωραια ολα αυτα, αλλα μετα την αγαπη τι μενει? σταχτη (οπως λεν και μερικα σκυλαδικα) βασικα ειναι οπως την δει κανεις, αλλος πιστευει οτι ο σκοπος της ζωης ειναι να αναπαραγει το ειδος, αλλος να τρωει σουβλακια μεχρι να πιασει νιρβανα, το θεμα ειναι μετα ποιος σε θυματε? ουτε τα εγγονια σου, το απολυτο επιτευμα ειναι να αφησεις το στιγμα σου στην ανθρωποτητα, να τη κανεις καλυτερη και οι αλλοι να σε θαυμαζουν για οσο ζει η ανθρωποτητα (ναι τα εχω σκεφτει ολα αυτα προπολου)
(14-05-2010 04:55 PM)Pokemaniac Wrote: [ -> ]υπάρχει και βιβλίο με τίτλο "να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις" αλλά περιεχόμενο δεν θυμάμαι τι είχε.

Υπάρχει κι ένα βιβλίο με τίτλο "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" που υποστηρίζει ότι το νόημα της ζωής είναι 42. Toungue

Όλα αυτά είναι αντικειμενικά όμως, δεν ψάχνουμε το νόημα της ζωής αλλά ο καθένας το νόημα και το σκοπό της δικής του ζωής. I'm out για την ώρα πάντως, οι φιλοσοφίες στη μιάμιση το πρωί δεν είναι το φόρτε μου. Toungue
Εγώ πιστεύω ότι η ζωή δεν έχει νόημα από μόνη της,απλά της δίνουμε εμείς νόημα. Κατά την γνώμη μου όσο ζούμε πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί,είτε αυτό είναι να αποκτήσουμε καριέρα,είτε να εκπαιδεύσουμε την καλύτερη ομάδα pokemon,είτε να κάνουμε απλά βόλτες χωρίς ιδιαίτερο σκοπό.

Α ναι,και να ξεθάβουμε τέτοια threads.
(26-09-2010 01:54 PM)Terraplant Wrote: [ -> ]Κατά την γνώμη μου όσο ζούμε πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί,είτε αυτό είναι να αποκτήσουμε καριέρα,είτε να εκπαιδεύσουμε την καλύτερη ομάδα pokemon,είτε να κάνουμε απλά βόλτες χωρίς ιδιαίτερο σκοπό.

Α ναι,και να ξεθάβουμε τέτοια threads.
ακριβώς ! διάβασε και το blog αν έχεις όρεξη, γράφω περι αυτού του θέματος στο τελευταίο post.
Ωραίο θέμα και ωραίες απόψεις από τα μέλη του forum.

Ξέρετε, δύο είναι τα ισχυρότερα ένστικτα. Της επιβίωσης και της αναπαραγωγής. Το πρώτο σημαίνει απλώς ότι η ζωή είναι για να ζεις. Το δεύτερο ότι πρέπει να αφήσεις και κάτι πίσω σου να συνεχίσει να ζει.

Προσωπικά, δεν μπορώ να πω πως η ζωή έχει κάποιο νόημα. Ας πούμε πως για μένα είναι απλώς να βλέπεις τις μέρες να περνάνε, να βλέπεις τα γεγονότα να συμβαίνουν και να συνεχίζεις. Τα ιδανικά, οι στόχοι, τα όνειρα, τα πιστεύω είναι σχετικά και μπορεί ο καθένας να πορευτεί όπως θέλει. Όλα είναι σχετικά. Η ζωή έχει το νόημα που της δίνεις. Έτσι κι αλλιώς ότι κι αν κάνουμε δεν είμαστε παρά απείρως μικροσκοπικά σωματίδια σε ένα άπειρο διάστημα, ανάμεσα σε άπειρα σύμπαντα και πραγματικότητες που υπήρχαν και θα υπάρχουν για άπειρο χρόνο.

Βέβαια, όλα αυτά τα βιώνουμε μόνο μέσα από τον εαυτό μας οπότε ότι σκοπό/νόημα δίνουμε στη ζωή/πραγματικότητα μας εξυπηρετεί και είναι αληθινός. Αυτό που λέμε πραγματικότητα είναι μόνο ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο μας. Οπότε ο εαυτός μας και η ζωή μας είναι και το κέντρο της ύπαρξης για τον καθένα και για αυτό ότι νόημα δώσουμε στη ζωή μας είναι σωστό.

Με άλλα λόγια, η ζωή δεν έχει νόημα, μπορούμε να της δώσουμε όποιο θέλουμε χωρίς να μείνουμε ευχαριστημένοι στο τέλος. Ίσως το αληθινό νόημα της ζωής είναι να το ερευνάμε χωρίς να το βρίσκουμε ποτέ.

Τι κάθομαι και γράφω κι εγώ τώρα; Δεν ρωτάμε τον Mewtwo καλύτερα...
Παιδιά συμφωνώ πάνω κάτω σε όλα που γράφετε και πιστεύω πως το νόημα σε αυτή τη ζωή είναι να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.Να βοηθάς και να αγαπάς τους συνανθρώπους σου και να κυνηγάς τα όνειρα και τους στόχους σου γιατί η ζωή είναι ωραία αλλά δυστυχώς είναι μικρή και ο χρόνος είναι αμείλικτος.Γι' αυτό πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή γιατί είναι μοναδική και να μην μετανιώνεις για τις επιλογές σου ακόμη και αν είναι λάθος γιατί από τα λάθη μαθαίνεις....Αυτά τα λίγα από εμένα.
Pages: 1 2
Reference URL's