Legendary Pokémon

Full Version: Poke-heroes... or maybe not.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Σκεφτόμουν μια μελλοντική ομάδα και θα ήθελα να την αξιολογήσετε.mustaine2

Tyranitar: Θα έχει το ρόλο του Lead (γιατί δεν το λέμε leader, αφού αυτό είναι το ουσιαστικο;..).
Moveset:
1) Dragon Dance
2) Stone Edge
3) Crunch
4) Brick Break
Item: Leftovers
Nature: Jolly
EVs: 252 HP, 252 Spd

Metagross
Moveset:
1) Agility
2) Earthquake
3) Meteor Mash
4) Thunderpunch
Item: Leftovers
Nature: Adamant
EVs: 154 HP, 252 Atk, 104 Spd

Claydol
Moveset:
1) Stealth Rock
2) Rapid Spin
3) Trick
4) Explosion
Item: Choice Scarf
Nature: Impish
EVs: 252 HP, 252 Def

Blissey, Natural Cure
Moveset:
1) Toxic
2) Softboiled
3) Aromatherapy
4) Return
Item: Leftovers
Nature: Careful
EVs: 252 HP, 252 SDef

Lapras, Water Absorb
Moveset:
1) Waterfall
2) Avalanche
3) Return
4) Curse
Item: Leftovers
Nature: Careful
EVs: 252 HP, 252 Atk

Charizard
Moveset:
1) Flamethrower
2) Air Slash
3) Hidden Power Grass
4) Huh
Item: Choice Specs
Nature: Timid
EVs: 252 SAtk, 252 Spd

Είναι άθλια; Confused
εγω θα ελεγα να αλλαξεις το stealth rock στο claydol και να βαλεις physic
όχι αυτό είναι γκάφα.με το stealth rock θα προκαλέι πολύ περισσότερο damage αν όλα πάνε καλά.
στην τέταρτη επίθεση του charizard γιατί έχεις βάλει ερωτηματικό;
γιατί δεν ξέρει ακόμα τι επίθεση να βάλει.θα πρότεινα fly/ή μια επίθεση φωτιάς αλλά διότι είμαι άσχετος στο θέμα ας μιλήσουν κάποιοι καλύτεροι.
εγώ θα έλεγα να βάλει blast burn
εγω θα ελεγα σεισμο or dragon rush
κατα τη γνωμη μου μια καλη επιθεση για special sweeper θα ηταν η dragon pulse βεβαια ο GS θα μπορουσε να σε συμβουλευσει καλυτερα
Το Fly
1) Είναι physical move
2) Πάιρνει δύο γύρους, που σημαίνει πως ο αντίπαλος μπορεί να αλλάξει pokemon και να μου στήσει παδίγα.

Το Blast Burn ακούγεται εντάξει, όμως προτιμώ το Dragon Pulse. Still I don't know... Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που δείξατε Wink
Tyranitar, ok. Αν του είχα Leftovers, θα προτιμούσα Aqua Tail > Brick Break για να χτυπάει Hippowdon και Gliscor. Ωστόσο η καλύτερη επιλογή για DDTar imo είναι Babiri Berry και Fire Punch για να νικάει τον Scizor 1-on-1.

Metagross, κλασικό Agilgross, αν και δεν θα έβαζα ποτέ Leftovers σε ένα τόσο επιθετικό set. Ή Life Orb ή Liechi Berry. Το Liechi μη σου φαίνεται περίεργο, ο Metagross πέφτει πολύ δύσκολα OHKO, οι περισσότερες unboosted super-effective κινήσεις τον φέρνουν ακριβώς στο <25% και με Liechi και Agility καθαρίζει πολύ άνετα. Υπάρχει και το Shuca βέβαια για να αντέχεις 2 αδύναμα EQ από Pokémon όπως Dusknoir αλλά έτσι που έχει γίνει το metagame τώρα, δεν υπάρχουν τέτοια Pokémon πουθενά. Toungue

Claydol, cool, ωραία ιδέα το Trick-Scarf, αν σου πετυχαίνει κράτα το.

Blissey, ΟΧΙ Return. Physical επίθεση να φεύγει από attack stat που μετά βίας ξεπερνάει το 50; Η μόνη επιθετική κίνηση που θα χρησιμοποιούσα στην Blissey είναι Seismic Toss αν και πλέον δεν βρίσκεις ευκαιρία να επιτεθείς τόσο physical που είναι το παιχνίδι. Μπορείς να βάλεις Flamethrower/Ice Beam/T-Bolt για να πιάσεις τίποτα Scizor/Salamence/Gyarados στην αλλαγή, εγώ προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα. T-Wave is always awesome, δουλεύει και στα 3 Pokémon που ανάφερα παραπάνω.

Lapras, σίγουρα maxαρε την Sp.Def., με τα υπόλοιπα EPs σχετικά μοιρασμένα σε HP και Atk. Το Curse θα ανεβάζει Atk. οπότε δε χρειάζεται να βάλεις πολλά EPs. Consider και Ice Shard > Avalanche για να χτυπάς Salamence πριν φας Fire Blast.

Για Charizard κι εγώ Dragon Pulse θα πω, λόγω του καλού coverage μαζί με το Flamethrower. Υπάρχει και η επιλογή του Focus Blast για να έχεις κάτι που μπορεί να ακουμπήσει το Heatran.

Συνολικά σαν ομάδα τώρα, δεν είναι κι άσχημη αλλά ένα Gyarados με ένα DD την θερίζει. Toungue Η λύση συνήθως είναι ένα Pokémon γρηγορότερο από +1 Gyarados με Thunderbolt, π.χ. Choice Scarf Latias, Gengar ή Starmie ή αν πρόκειται για Shoddy, κάποιο Rotom. Μπορείς μεν να βάλεις και Shuca Berry στον Metagross ώστε να ζήσεις από EQ και να τον φας με Thunderpunch αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει αυτό, ενώ τα Scarf'd Pokémon θα είναι χρήσιμα σε περισσότερες καταστάσεις (vs Infernape ή Salamence π.χ.).
Γενικά ό,τι είπε ο NM2 συν κάποια πράγματα.

1)Ένα DD T-Tar σαν lead δεν ξέρω αν είναι τόσο χρήσιμο. Με jirachi, metagross και aerodactyl δύσκολα κάνει set up, άσε που μπορεί ο αντίπαλος να σου βγάλει και ένα counter(όπως hippowdon) και να χάσεις άδικα το χρόνο σου(γενικά πιστεύω πως set up είναι καλύτερα για το τέλος του αγώνα όταν τα walls έχουν πέσει). To claydol σαν lead θα ταν καλύτερο για μένα(trick-scarf works well).

2)Aφού και το lapras πάει για set up μπορείς να βάλεις και substitute(ώστε να αποφύγεις toxic/burn που θα το αχρηστεύσουν) στη θέση του return. Kαι ice shard>avalance όπως είπε και ο NM2.

3)Χρειάζεσαι κάτι γρήγορο για revenge killing πιστεύω, αφού όλοι οι sweepers σου βασίζονται σε set up και το charizard λόγω stealth rock δε θα ζήσει και πολύ... Scarf gengar και starmie είναι καλά, μου αρέσει και το scarf flygon που βοηθάει και σε scouting με u-turn.

Nice team overall, είναι ευχάριστο να βλέπεις κόσμο που χρησιμοποιεί UUs Wink
Να βγάλω το Ttar από την ομάδα; Ίσως να μου προκαλέσει και εμένα ζημιά με το Sandstream. Σκέφτηκα κάτι τελείως διαφορετικό για lead.

Jolteon
Moveset:
1) Thunderbolt
2) Shadow Ball
3) Hidden Power (Ice/ Grass) / Batton Pass
4) Substitute
Item: Sitrus Berry
Nature: Timid
EVs: 252 SAtk, 252 Spd

Edit: Μόλις σκέφτηκα και ένα άλλο pokemon που ποτέ δεν έχω δει να συμμετέχει σε μάχες. Το Miltank!

Moveset:
1) Gyro Ball
2) Fire Punch
3) Curse
4) Milk Drink
Trait: Thick Fat
Nature: Sassy
Item: Σκεφτόμουν Lagging Tail για να μειώσει τη Speed. Πιάνει;;;
EVs: 252 HP, 252 SDef

Το Metagross με Leftovers λειτουργεί πολύ καλά. Με έχει σώσει πολλές φορές. Με Life Orb θα χάνει διαρκώς ενέργεια + μια πιθανή επίθεση που μπορούν να του κάνουν τη γύρα που θα κάνει agility.
Αφού σου αρέσουν τα UU και σου αρέσει να τα χρησιμοποιείς έχω να σου προτείνω έναν πολύ καλό Physical Sweeper:

Medicham @ Salac Berry
EVs:252 Atk,όσα χρειάζεται για να φτάσει 249 Spd,τα υπόλοιπα HP - Nature:Adamant ή
EVs:252 Atk,όσα χρειάζεται για να φτάσει 263 Spd,τα υπόλοιπα HP - Nature:Jolly

Reversal
Endure
Zen Headbutt
ThunderPunch/Ice Punch/Fire Punch

Ναι,το Atk του δε δείχνει τόσο υψηλό (max 240 ή 219),αλλά υπάρχει και το Pure Power (το ability του Medicham),το οποίο διπλασιάζει το Atk.Δηλαδή αν χτυπήσεις max Atk ουσιαστικά έχεις 480 ή 438 (ανάλογα με το nature που διάλεξες).Ωραία,τώρα ο πρώτος συνδιασμός EPs και nature είναι για να ξεπερνάς max Spd Sceptile αφού χρησιμοποιηθεί το Salac Berry (πράγμα πολύ χρήσιμο στο UU tier),ενώ ο δεύτερος είναι για να ξεπερνάς max Spd Aerodactyl αφού χρησιμοποιηθεί το Salac.Αν δεις πως ο αντίπαλος σε τρώει με ένα χτύπημα κάνεις Endure,μένεις στο 1 HP,το Salac χρησιμοποιείται και το Base Power του Reversal φτάνει 200 (δηλαδή 300 αν υπολογίσεις και το STAB).Αυτά σημαίνουν πως έχεις ένα πολύ γρήγορο Pokemon με Atk που ξεπερνά το 430 και με μια επίθεση που έχει 300 Power.

Το κακό του set είναι πως φεύγει με priority move ή επίθεση από Scarfed Pokemon και με sandstorm/hail αν έχεις κάνει Endure.Αλλιώς,απλά σου χαλάνε το "σχέδιο".

Edit:Το Lagging Tail δε σου κάνει γιατί η λειτουργία του είναι το Pokemon που το κρατά να παίζει πάντα τελευταίο.Αυτό που θες είναι ένα από τα Power Items.
Ωραίο ακούγεται το Medicham! Χοα χοα χοα, FEAR ME!

Επίσης σκεφτόμουν Scizor με Swords Dance, Bullet Punch, SuperPower & Batton Pass/ Light Screen (είδα ένα παρόμοιο από τον GS :Ρ). Impish, 252 EP HP και Def. Εννοείται πως θα έχει ιδιότητα technician και μάλλον Leichi Berry.
Καλή η ιδέα του batton pass scizor(αν του βάλεις BP τελικά),μόνο που superpower δε σου κάνει σε καμία περίπτωση, αφού τα drops σε attack και defence περνάνε και αυτά με το batton pass και επηρεάζουν κι εσένα.
Σου προτείνω roost που σε κρατάει πιο πολύ στο παιχνίδι + μπορείς να αφαιρέσεις κάποια EPs από defence και να τα βάλεις σε attack/speed ή brick break για coverage χωρίς μειονεκτήματα.

Επίσης αν ο scizor έχει 31 IVs σε ΗP με 252 EPs τρώει κατευθείαν παραπάνω ζημιά από stealth rock, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα αν μπαινοβγαίνει συνέχεια. Γι' αυτό 248 είναι η καλύτερη επιλογή.

Τώρα μιας και μίλησες για miltank, μπορείς να της βάλεις heal bell που θα βοηθήσει όλους τους sweepers σου που κινδυνεύουν από burn/paralysis.
Pages: 1 2
Reference URL's