βασικά θα ήθελα βοήθεια στιε κινήσεις κάποιων pokemon.Ας αρχίσω με το
Heatran♀:
Item:
Life Orb
Moves:
Explosion:Όταν φτάσει σε κρίσιμο σημείο η ζωή του λόγω ζημιάς από το Life Orb ή και από τον αντίπαλο,το Heatran αυτοκαταστρέφεται για να τραυματίσει/πάρει μαζί του τον αντίπαλο
Flamethrower: Μια ωραία κίνηση που παίρνει και stab αλλά και θα είναι δυναμωμένη από το Life Orb.
Earth Power: Μια άλλη ωραία επίθεση, που δυναμώνεται από το Life Orb.Κυρίως προς ενοχλητικούς τύπους πέτρας με Ground Type Movesπ.χ:Golem αλλά και Electric type Pokemon
Dragon Pulse: Μια ακόμα επίθεση που δυναμώνεται από το Life Orb και θα μπορεί να νικήσει τους ενοχλητικούς ΟU δράκους.
Εκτιμήσεις?Θα προσθέσω και άλλα pokemon αργότερα.
Κλασικό Heatran,θα μπορούσα να πω,αλλά πολύ καλό.Οι επιθέσεις είναι πολύ ωραίες,αλλά ας μην ξεχνάμε το HP (για το Heatran είναι καλύτερο το Ice ή το Grass μάλλον) που χρησιμεύει πολυ.Επίσης το HP Ice είναι πιο απτελεσματικό από το Dragon Pulse στους δράκους.
Ένα σετ όμως,δεν αποτελείται μόνο από τις επιθέσεις.Πιστεύω πως χρειάζεται να ανφέρεις και το nature (κυρίως) και τα EPs του.
Όσο για το Nature,καλύτερα Naive γιατί,χρειάζεσαι το Speed,αλλά δε θες να πέσει καμία από τις δύο επιθέσεις.Οπότε είσαι ανάμεσα σε Naive και Hasty.Τώρα Naive>Hasty γιατί με το Hasty ρίχνεις το Defense,ενώ με το Naive μπορείς άνετα να μπεις τη στιγμή που το Scizor κάνει U-Turn (στην καλύτερη περίπτωση) ή Bullet Punch.Αν κάνει BP μάλλον θα φύγει στον επόμενο γύρο (κατά τη γνώμη μου οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε) για να μην φάει Fthrower.Έτσι μπορείς να κάνεις Earth Power για να χτυπήσεις το Heatran που πιθανόν να βγάλει ο αντίπαλος ή Dragon Pulse για το Salamence του.
Τώρα τα EVs πρέπει να είναι 252 στο SpAtk Και 252 στο Speed.Tα υπόλοιπα 4 μπορούν να πάνε είτε στο HP,είτε στο Attack.
Δεν είμαι και ειδικός,αλλά ελπίζω να βοήθησα.
μμ. το hidden power του δικού μου βγαίνει dragon. λες να είναι καλύτερο?
Εφ' όσον είναι Dragon το HP,τότε κράτα το Dragon Pulse,καθώς είναι πιο δυνατό.Τεσπά,ένα σετ δε λέει πολλά μόνο του.Έχεις σκοπό να ποστάρεις σετ Pokemon που μαζί θα κάνουν μια ομάδα ή τυχαία;
τυχαία. Δεν θέλω για μια συγκεκριμένη ομάδα.Θα ποστάρω και λίγο και το moveset του darkrai. αλλά και θέλω λίγη βοήθεια στου raichu μου.θα σας τα ποστάρω όποτε μπορέσω
Λοιπόν, το Heatran έχει αποδειχθεί πολύ καλός Scarfer:
Heatran
Naive@Choice Scarf
252 Sp.Attack/252 Speed/4 HP
Flamethrower/Fire Blast/Heat Wave
Earth Power
Dragon Pulse
Explosion
Η ίδια λογική στις κινήσεις, αλλα αυτή τη φορά με Choice Scarf. Με 278 Speed, δεν θα έλεγα οτι είναι αρκετά γρήγορο για sweepeing χωρίς Speed Boosts, οπότε με 278 Speed, πάει 418 Speed, αλλα και με μόνο 253 χτυπάει 379.
Επίσης,ένα άλλο καλό σετ για Heatran:
Timid @ Leftovers
EVs:252 SpAtk,252 Spd
- Fire Blast
- Toxic
- Substitute
- Earth Power
Πιστεύω πως είναι αρκετά καλό,αφού το έχω δει να τα πηγαίνει πολύ καλά σε μάχες (και ειναι και στο smogon
).
Darkrai
:
Item:????(λίγη βοήθεια εδώ)
1)
Dark Void: Signature που κοιμίζει το Pokemon.Ενεργοποιεί το Abbility και μου δίνει τον χρόνο να κάνω κα΄τι από τα εξής:
2)
Dream Eater: Σε περίπτωση που είναι σε χαμηλό επίπεδο hp, μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να πάρω λίγη ζωή και να χτυπήσω τον αντίπαλο.
3)
Nasty Plot: Κάθως θα είναι κοιμισμένο το pokemon από το Dark Void με ένα Nasty Plot θα δυναμώσω το SP.ATK του Pokemon και έτσι η επίθεση που θα ακολουθήσει είτε Dream Eater είτε
4)
Dark Pulse: θα είναι πολύ δυνατή!Επίσης παίρνει Stab kαι μπορεί να προκαλέσει flinch.
αυτά...
Πρώτ' απ' όλα,το καλύτερο (κατά τη γνώμη μου) nature που μπορεί να έχει το Darkrai είναι Timid.
Ύστερα,το item μπορεί να είναι Wise Glasses ή Life Orb.
Αν επιλέξεις να αλλάξεις το Dream Eater (που δεν είναι χρήσιμο λόγω του συνηθισμένου πια Sleep Clause) με Focus Blast μπορείς να βάλεις για item το Wide Lens.Aν το αλλάξεις με Ice Beam (που χτυπάει τους δράκους και το Groudon.
Με Focus Blast πάντως βγαίνεις από αρκετά δύσκολη θέση γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε Dialga,Heatran και Scizor,κι έτσι μπορεί να πάει χαμένο το boost του Nasty Plot που πιθανόν να έχεις ήδη κάνει.Φάντάσου ο αντίπαλος να έχει ήδη ένα κοιμισμένο Pokemon.Τότε δε θα μπορείς ούτε να τα κοιμήσεις.
Τέλος,τα EVs νομίζω πως πρέπει να έιναι 4 στα HP,252 στο SpAtk και 252 στο Spd.
Εν ολίγοις,το set που προτείνω είναι το εξής:
Darkrai @ Life Orb/Wise Glasses/Wide Lens
Nature:Timid - EVs:4 HP,252 SpAtk,252 Spd
- Dark Pulse
- Dark Void
- Nasty Plot
- Focus Blast/Ice Beam
ενδιαφέρον αυτό με το focus blast.ίσως το χρησιμοποιήσω αντί για το dream eater. Το calm mind είναι καλύτερο από το Nasty Plot?σκέφτομαι να το αντικαταστήσω γιάυτο.
Λοιπόν, καταρχάς σε αυτή τη περίπτωση Nasty Plot>Calm Mind, ο Darkrai είναι Sweeper και πρέπει να αυξήσει τη Sp.Attack του όσο πιό γρήγορα γίνετε και το Nasty Plot είναι καλύτερο σε αυτό απο το Calm Mind.
Λοιπόν, πάμε τώρα στα Sets.
Sleeper
Darkrai
Timid@Life Orb
Dark Void
Nightmare
Dream Eater
Dark Pulse
Βασιζόμενος καθαρά στο Sleep Status, χωρίς Sleep Clause, αυτό το set θερίζει!με Max Speed, περνάς όλα τα Ubers με εξέρεση τα Mewtwo, Deoxys, Deoxys-S, Deoxys-A και Shaymin-S. Αρχίζεις με Dark Void, και μόλις ο αντίπαλος πάει για νάνι, του καθήζεις το Nightmare και έπειτα χτυπάς με Dark Pulse ή Dream Eater, αν το HP σου είναι χαμηλό.
Special Sweeper
Darkrai
Timid@Life Orb/Expert Belt
Ice Beam
Thunderbolt
Dark Pulse
Nasty Plot/Focus Blast
Με Focus Blast, χτυπάει 11 απο τους 17 τύπους και χωρίς 9 απο τους 17, αλλα το Expert Belt, είναι ακόμα μια καλή επιλογή, μιας και τα περισότερα Ubers είναι μέσα στους τύπους που χτυπάει για Super Effective.
Ubers:
Arceus--->Super Effective(με Focus Blast)
Darkrai--->Super Effective(με Focus Blast)
Deoxys (Normal form)--->Super Effective
Deoxys (Attack form)--->Super Effective
Deoxys (Defense form)--->Super Effective
Deoxys (Speed form)--->Super Effective
Dialga--->Super Effective(με Focus Blast)
Garchomp--->Super Effective
Giratina (Altered form)--->Super Effective
Giratina (Origin form)--->Super Effective
Groudon--->Super Effective
Ho-oh--->Super Effective
Kyogre--->Super Effective
Latias--->Super Effective
Latios--->Super Effective
Lugia--->Super Effective
Manaphy--->Super Effective
Mew--->Super Effective
Mewtwo--->Super Effective
Palkia
Rayquaza--->Super Effective
Shaymin (Sky form)--->Super Effective
Wobbuffet--->Super Effective
όπως είδες, όλα, με εξέρεση τους δράκους της τέταρτης γενιάς(με εξέρεση Gira tina και Garchomp), το Arceus( Normal όσους τύπους δεν χτυπάει Super Effective) και τον ευτό του(χωρίς Focus Blast), ενώ με Focus Blast, το μόνο που δεν χτυπάει Super Effective είναι το Palkia!
λοιπόν:
1) Rotom(Heat Form)
Modest@???
Overheat
Thunder/Thunderbolt
Confuse Ray/Thunder Wave
????
Απόψεις και βοήθεια...?
Shaymin(Sky Form)
Item:????
Moves:
Air Slash
Energy Ball
Seed Flare
Leaf Storm
Synthesis
Worry Seed
Αλλο
Ποιές mOVES και τι αντικείμενο να βάλω??
Eγώ για τις κινήσεις του shaymin Θα έλεγα air slash,energy ball,leaf storm,και,μιας και έχουν γίνει της μόδας οι κινήσεις που χρησιμοποιούν τον καιρό,synthesis.
Όσο για αντικείμενο,ανάλογα για τι το θες.Αν το θες για support,βάλε leftovers.Αν πάλι το θες για sweeper,choice band ή Life orb.
Rotom
Timid @Life Orb
1) ThunderBolt
2) Shadow Ball
3) Hydropump
4) Thunder Wave
EPs: 252 S.Atk - 252 Spd
Shaymin (Land Forme)
Serene Grace
Calm @Leftovers
1) Leech Seed
2) Protect
3) Air Slash
4) Seed Flare (με PP Ups => 8 PP)
EPs: 252 HP - 252 S.Def
Το Shaymin δεν έχει πολλές επιλογές, το standard είναι Seed Flare, Air Slash, Earth Power και ή μια τέταρτη επίθεση (Hidden Power Ice, Psychic, κάτι άλλο) και Choice Specs/Scarf ή Substitute/Growth και Life Orb. Το Worry Seed είναι μόνο χρήσιμο για doubles για να βγάζεις τα Slow Start και Truant από τα Regigigas και Slaking σου. Synthesis σε ένα Pokémon που πεθαίνει με ένα χτύπημα δεν λέει.