εγω δεν έχω κάποιο αγαπημένο nature ανάλογα με το Pokémon π.χ. στο Rampardos μου μια χαρά του ήρθε το Naughty nature και αντοίστιχα η Modest στον Alacazam
Επειδη συνηθως προτιμω ποκεμον Grass που εχουν καλο Sp.Attack αλλα οχι εξισου καλο Sp.Defence, προτιμω Carefull nature.
Το Careful nature αυξάνει το Sp.Defense και μειώνει το Sp.Attack.
Αγαπημένες μου natures είναι oι adamant, rash και naughty. Γενικότερα όμως κι εγώ διαλέγω nature ανάλογα με το pokemon και την περίσταση. Π.χ Στην emerald(!!επιτέλους την απέκτησα!!) σκέφτομαι να εκπαιδεύσω ένα starmie για το battle palace και αναγκαστικά θα επιλέξω timid nature, αφού όχι μόνο αυξάνει την ταχύτητα, αλλά επιτρέπει στο pokemon σου να κάνει επιθετικές κινήσεις(για όσους δεν ξέρουν στο battle palace το pokemon είναι αυτό που επιλέγει τι είδους και ποια κίνηση θα κάνει ανάλογα με τη nature -η modest που χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε Starmie εστιάζει σε κινήσεις όπως calm mind νομίζω, κάτι που δεν το ωφελεί στην συγκεκριμένη περίπτωση)
Το adamant είναι καλό γιατί δεν μειώνει το speed γιατί εγώ όταν κάνω ev train attack κάνω και για speed.
Εγω δεν εχω καποια συγκεκριμενη προτιμηση στις natures,γιατι οπως ειπε και ο BLUE,καθε Nature μειωνει ενα στατιστικο και αυξανει ενα αλλο.Ετσι αναλογα με τις προτεραιοτητες σου για καθε Pokemon διαλεγεις και Nature.Απλο.