Legendary Pokémon

Full Version: Τι υπολογιστή έχετε ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Emena o aderfos mou palia, mou eihe dwse enan upologisth teleutaias genias. Den xerw ti marka htan alla htan polli kalos. Eihe 8esi gia diksetes, den eperne DvD, 12" o8oni, Epexergasth serneton (XD), kai oute pou arxize. To mono pou eblepa htan kati fwtaki sthn o8oni!
ti koylatos ypologistis.na gia autoys lew.den einai tzami?
Φυσικά. Εδώ μιλάμε για υπολογιστή του '93. Λέω να πάρω μια ψύχτρα για τον CPU και μάλλον (δεν είναι σίγουρο) να πάρω σε κανένα μήνα τον Intel core 2 duo E6700.Τον βρήκα πολλυ φθηνά.
poy ton poylaei?
Ton eiha brei sto eshop gia 280euro alla twra den borw na ton brw pali. Mono tetrapirinous brika me 450 euro :<
entaxei den peirazei.tha vreis kai alloys ikonomikoys kai kaloys.thelei ligo psaximo omws...
Δηλαδή fr3quency βρήκες Intel QuadCore για 450 ευρώ;;;
fr3quency Wrote:Na ipo8esw oti eisai gamer?
katapliktiko pc!!
Ε φυσικά, hardcore gamer και overclocker! Μόλις μου έρθει η υδρόψυξη από το πλαίσιο θα τον ανεβάσω από 2400 στα 4GHz!(αν τα καταφέρω), τον είχα πάει στα 2750 αλλά δεν κρατιόταν από την υψηλή θερμοκρασία.(Ε, καλοκαίρι είναι, δύσκολη περίοδος)

Παιδιά, μια συμβουλή, ΜΗΝ πάτε ακόμα σε Intel για τους ακόλουθους λόγους :
1.O memory controller βρίσκεται στο Chipset και όχι στον CPU, οι AMD τον έχουν στο CPU και με αυτό κερδίζουν ταχύτητα όταν ο επεξεργαστής επικοινωνεί με την μνήμη(εδώ έχουμε και την τεχνολογία της AMD, το hypertransport)
2.Με βάση το 1ο, δημιουργείται και bottleneck CPU <-> RAM που στους AMD ΔΕΝ ισχύει, άρα οι AMD είναι πολύ ποιο μπροστά στο σχεδιασμό.
3.Αν έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς, αν ένας χρήστης θέλει να αλλάξει επεξεργαστή, πρέπει να αλλάξει υποχρεωτικά και motherboard!! Ναι, και θα σας δώσω παράδειγμα διαχρονικό!
2001
Μετάβαση από Pentium III σε Pentium IV
Socket 423, βγήκε στην αγορά για πολύ λίγο καιρό, μετά καταργήθηκε και την θέση του πήρε το 478, και τα 2 δεν διέφεραν σε τίποτε παραπάνω από τα pins αλλά το 478 υποστήριζε DDR, το 423 υποστήριζε κυρίως RDRAM(που τότε ήταν πανάκριβη) και την παλιά SDRAM.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι όποιος είχε socket 423, δεν μπορούσε να αναβαθμίσει ούτε RAMούτε CPU(γιατί καταργήθηκαν όλα σύντομα), παρόλα αυτά το socket 423 κυριάρχησε στα έτοιμα συστήματα υπολογιστών τότε δυστυχώς.
Στο 478 υπήρχαν 3 διαφορετικές γενιές
S478 – 400MHz FSB – DDR200/266 (από 1.4 μέχρι 2GHz) Willamette
S478 – 533MHz FSB – DDR266/333 (από 1.6 μέχρι 3.06GHz) Northwood
S478 – 800MHz FSB – DDR400 Prescott(από 2.4 μέχρι 3.4GHz, Αυτοί και αν βράζανε !)
Εδώ να προσέξετε το εξής, αν τυχόν είχαμε motherboard με 400ΜΗζ fsb ΔΕΝ μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε σε Northwood η Prescott CPU! Οπότε η αλλαγή motherboard για ένα Intel χρήστη είναι μονόδρομος. Πάμε στο τότε παράδειγμα με την AMD
Socket A – 400MHz FSB - DDR200/266(AMD Duron, Athlon)
Socket A – 533MHz FSB – DDR266/333(AMD Duron, Athlon και Athlon XP)
Socket A - 800MHz FSB – DDR400(AMD Duron, Athlon, Athlon XP, Semprom, Athlon MP)
Στην AMD, αν τυχόν είχαμε μητρική με FSB 400ΜΗz, με μια απλή αλλαγή BIOS μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε επεξεργαστή με ελάχιστο στέρημα το ελαφρώς χαμηλότερο memory bus τις προηγούμενης γενιάς. Το ίδιο ίσχυε ακόμα και αν θέλαμε να αναβαθμίσουμε τον επεξεργαστή ακόμα και μετά από δύο γενιές(Πολύ σημαντικό!)

Ποιο μετά στην intel, έβγαλε το socket 775(για 64Bit βήμα μιλάμε, αν και πολλά μοντέλα στο 775 ήταν και 32Bit)
S775 - 533 MHz, 800 MHz FSB – DDR2 533,667
S775 - 533 MHz, 800 MHz FSB, 1066MHz FSB – DDR2 533,667,800,1066
S775 - 533 MHz, 800 MHz FSB, 1066MHz, 1333MHz FSB - DDR2 533,667,800,1066 και DDR3 1333MHz
Εδώ η ιστορία επαναλαμβάνεται και με το socket 478! Αν π.χ. είχαμε παλιό motherboard 775 δεν μπορούσαμε να πάμε σε Core2Duo η Quad, άρα πάλι αλλαγή motherboard πρέπει να κάνουμε!

Πάμε στην AMD
S754 – 200MHz Real 800MHz HTT – DDR400(Athlon 64, Semprom, Turion64)
S939 – 200MHz Real 1000MHz HTT – DDR400(Athlon 64/x2/FX, Semprom, Opteron 1xx)
SAM2 - 200MHz Real 1000MHz HTT – DDR2 800MHz(Athlon 64/x2/FX,Opteron, Semprom, Phenom)
Εδώ να σημειώσουμε το εξής σημαντικό, στο socket 754 που θεωρείται ανταγωνιστικό του 775, είχαμε το πλεονέκτημα να κρατήσουμε τις παλιές μας DDR μνήμες και να τις λειτουργούμε στο καινούριο μας motherboard κανονικότατα! Βέβαια ο λόγος που βγήκε αργότερα το 939 ήταν για τους διπύρηνους επεξεργαστές αλλά αν κάποιος δεν ήθελε x2 ακόμα και σήμερα θα τον εξυπηρετούσε το 754. Στο 939 δεν έχω να σημειώσω κάτι, πάλι DDR μνήμες παίρνει και δέχεται x2 επεξεργαστές. Στο AM2(που έχω τώρα δλδ) λειτουργεί με μνήμες DDR2 και υποστηρίζει και την επόμενη γενιά AM3 που θα βγει του χρόνου με μια απλή αλλαγή BIOS και κρατώντας το πανάκριβο motherboard που έχω τώρα. Για ένα απλό χρήστη είναι αδιάφορο να αλλάξει από 939 σε AM2 μόνο και μόνο για την DDR2 μνήμη!
EDIT : Το Hypertransport 800 και 1000MHz αφορά την επικοινωνία που έχει ο επεξεργαστής με την μνήμη, από ότι θυμάμαι στους Intel περιοριζόταν μέσω του Chipset απο το κανονικό FSB(200-266MHz default)

Συμπεράσματα :
Η AMD σέβεται τον πελάτη της, δεν τον αναγκάζει να αλλάξει motherboard αναγκαστικά.

Όποιος έχει και όρεξη διαβάζει
http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_FDIV_bug
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Tec...=c01020735
Το νέο bug στα παρακάτω link αναφέρεται για τους Core2Duo Ε6ΧΧΧ, Ε4ΧΧΧ, Q6XXX, QX6XXX, T5XXX, T7XXX καθώς επίσης και τους Xeon 3000,3200,5100 και 5300.
http://support.microsoft.com/?kbid=936357
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=40567

@fr3quency σου προτείνω να πάς καλύτερα σε socket AM2, δεν θα σου πρότεινα Intel ειδικά με τόσες βλακείες που κάνει κατά καιρούς! Εγώ από το 2004 που πήγα σε 939 είμαι κατευχαριστημένος ακόμα και σήμερα. Το ότι πήγα σε AM2 ήταν επειδή και είχα πολλά λεφτά και δεν ήξερα τι να τα κάνω και είχα βρει της σπανιότατες μνήμες που έχω τώρα με το ECC πάνω (500Ε μόνο οι μνήμες)

Όσο για τους τετραπύρηνους, είναι ακόμα νωρίς, αν έρθει ο AMD phenom που θα είναι πραγματικός x4 και ΌΧΙ 2+2(π.χ. Intel C2Quad) τότε θα αξίζει η αλλαγή.
βαριεμαι να το διαβασω πολλα δεν εγραψες αφτι τιν φορα? Toungue παντως σιμφωνω μαζι σου
Perimenw kai egw mia udropsixh apo to eshop. Na sou pw, egw polli fobamai ta oveclocking ;p. O aderfos mou ekane overclocking ton core 2 duo e6400 apo ta 2,1 sta 3,1 (lol) aporousa pws den tou kaike. Argotera ekane update sto bios kai katastrafike xD. Gi' auto 8elw ki egw ton e6700 (2,7Ghz) wste na mhn xreiazetai na tou kanw overclocking.
fr3quency Wrote:Perimenw kai egw mia udropsixh apo to eshop. Na sou pw, egw polli fobamai ta oveclocking ;p. O aderfos mou ekane overclocking ton core 2 duo e6400 apo ta 2,1 sta 3,1 (lol) aporousa pws den tou kaike. Argotera ekane update sto bios kai katastrafike xD. Gi' auto 8elw ki egw ton e6700 (2,7Ghz) wste na mhn xreiazetai na tou kanw overclocking.
Το overclocking ΔΕΝ είναι το παν στην απόδοση, το θέμα είναι όσο % να το ανεβάσεις, ακόμα και 200%++ πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι και 100% σταθερό, αν κρεμάει πρέπει να κατεβαίνεις MHz/Voltages/Timings κ.α.
Μπορεί στα benchmarks μερικές φορές οι Core2Duo να είναι ποιο γρήγοροι από AMD αλλά όταν τρέχουν x64 εφαρμογές οι C2D τα βρίσκουν σκούρα! Σε λίγο καιρό(η και τώρα) θα δουλεύεις με XP/Vista/Linux x64 έτσι και αλλιώς, οπότε σε αφορά και αυτό.
Στην θέση σου θα έκανα και το εξής, δεν λέω, καλός και ο 6700 για την ώρα, αλλά τα λεφτά που θα δώσεις τσάμπα θα πάνε μόλις έρθει ο phenom FX στην αγορά. Στην θέση σου τα 200-250 θα τα έβαζα στην άκρη για να πάρω motherboard socket AM2+ η AM3, ένα φτηνό Athlon64 6000+ x2(3GHz) και μετέπειτα τον phenom FX(Δεν γνωρίζω από τώρα πόσο θα έχει, θα βγει δεύτερο εξάμηνο του 2008.)
Το ΑΜ2+ υποστηρίζει AM2 και AM2+ socket επεξεργαστές, και δέχεται μνήμες DDR2 που έχεις τώρα και θα έχεις και το Hypertransport 3.0 Wink ο Phenom FX θα βγεί σε όλα τα sockets (AM2/AM2+/AM3).
Υπάρχει και το AM3 αλλά θα θες και DDR-3 μνήμες μετά, θα βγουν και mobo με DDR2 θέσεις αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζουν, πληροφοριακά οι DDR3 τρέχουν σε πολύ υψηλότερες συχνότητες και ξοδεύουν λιγότερο ρεύμα.
Waaaaah, egw elega na agoraza ena asus p5b deluxe wifi. Ti les? A ne, kai edw einai oi plhrofories gia thn DDR3. Alla mexri na bgoun motherboards gia na tis uposthrizoun ....8a ehei paei kalokairi 2008
fr3quency Wrote:Waaaaah, egw elega na agoraza ena asus p5b deluxe wifi. Ti les? A ne, kai edw einai oi plhrofories gia thn DDR3. Alla mexri na bgoun motherboards gia na tis uposthrizoun ....8a ehei paei kalokairi 2008
Δεν αξίζει καν. Πάρε μια ASUS Crosshair όπως έχω εγώ, τόσα βασανιστήρια της έχω κάνει και δεν καταλαβαίνει τίποτα! Ένας 6000+χ2 έχει 150-200€, στο πλαίσιο τον έχουν 158€. Την Crosshair την πήρα μόλις είχε πρωτοβγεί, 250€ έκανε. Υποστηρίζει και SLI x16(και στην μάυρη και στην μπλέ θύρα ταυτόχρονα), έχει και άπειρες overclocking δυνατότητες, εγώ απο OC έχω πάει όπως είπα 2750ΜΗz αλλά με έκοβε η ψύξη που είχα. Στον φίλο σου μάλλον ξέχασε να το κάνει το bios με Default ρυθμίσεις πριν αναβαθμίσει BIOS γιαυτό και κάηκε.
Όσο για την DDR3, ακόμα είναι λίγο νωρίς, αν θες, κάνε οικονομία και πάρε με την μια AM3 μητρική και CPU και DDR3 μνήμες μόλις βγουν.
hmmm, To motherboard dexetai mono AMD?
fr3quency Wrote:hmmm, To motherboard dexetai mono AMD?
Ναι αλλά οι AMD όπως ανέφερα υπερέχουν σε 64Bit επιδώσεις και πολύ ανώτερο σχεδιασμό από τους C2D. Και σε λεφτά οι AMD είναι φτηνότεροι, ο φτηνότερος x2 έχει 60€(3600+ x2) και ο καλύτερος που σου έδειξα έχει 158€(που αντιστοιχεί με έναν C2D 6850++ των 280€). Αντί να πάρεις τον 6850, παίρνεις τον A64 6000+ x2 και σου περισσεύει και για motherboard που θα σου κρατήσει για 3 χρόνια τουλάχιστον.Wink
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's