Legendary Pokémon

Full Version: fan art
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Βασικά, εδώ δεν μπρούμε να ανεβάζουμε γενικώς διάφορα artwork και pics που έχουμε βρει στο internet για pokemon;

Τέλος πάντων, τελικά βρήκα τις pokeballs μου οπότε δεν νομίζω να χρειαστώ τις υπηρεσίες του κ. Pokemaniac.

[Image: 1297696227311.jpg]
Ελπίζω να μην υπονοείς τίποτα για εμένα, αυτή η εικόνα είναι από το Cinema 4D, δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί, αν και στο φωτισμό μπορούσε να το κάνει λίγο καλύτερο.

Εγώ μόλις έφτιαξα το εσωτερικό κύκλωμα στο σύστημα τηλεμεταφοράς pokemon. (το γνωστό trade που κάνουμε)
[Image: fr1k.gif]
Στο σχέδιο είναι αναλυτικά όλα τα υποσυστήματα, το FBT είναι και στις τηλεοράσεις (μετασχηματιστής υπερύψηλης) που τροφοδοτεί με χιλιάδες βολτ τη λυχνία.
[Image: 7136.jpg]
και ένα animation που έφτιαξα. \/
[attachment=604]

Περιγραφή λειτουργίας;
1)Ανοίγουμε το προστατευτικό τζάμι (πατώντας το κουμπί FN+F5 στο πληκτρολόγιο)
2)τοποθετούμε τη pokeball στο κέντρο (μαύρη περιοχή με τον αρνητικό πόλο).
3)*προαιρετικό* Κλείνουμε το προστατευτικό τζάμι (πατώντας το κουμπί FN+F5 στο πληκτρολόγιο)
4)ξεκινάμε το πρόγραμμα μεταφοράς (αφού επιβεβαιωθεί η Ipv6 του αποστολέα και του παραλήπτη η το nickname / friend code / UID) ανοίγουμε ssl σύνδεση και ξεκινάμε το transfer. (το τζάμι κλείνει αυτόματα πρίν ξεκινήσει η μεταφορά)

Όταν ολοκληρωθεί το προστατευτικό τζάμι ανοίγει αυτόματα και παραλαμβάνουμε το νέο μας pokemon. Στη περίπτωση που το τζάμι ΔΕΝ κλείσει αυτόματα και η μεταφορά ξεκινήσει, τότε πρέπει να σταματήσουμε τη διαδικασία (abort progress από το πρόγραμμα) γιατί 30 χιλιάδες volt στα 15KHz θα μας κτυπήσουν! (το ηλεκτρικό που έχουμε σπίτι μας είναι 220V στα 50/60Hz, μπροστά στα 30,000v και 15,000Hz του μηχανήματος!)
(29-06-2011 06:51 PM)Pokemaniac Wrote: [ -> ]Ελπίζω να μην υπονοείς τίποτα για εμένα, αυτή η εικόνα είναι από το Cinema 4D, δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί, αν και στο φωτισμό μπορούσε να το κάνει λίγο καλύτερο.

Εγώ απλώς την εικόνα βρήκα ωραία. Καλά θα 'ταν να υπήρχαν και στην αγορά τέτοιες, ε;


Καλά όσο για το σχέδιο, κορυφαίο, φάση έχε και το animation. Με τέτοιους άξιους ερευνητές έχουμε ελπίδα μια μέρα τα Pokémon να γίνουν πραγματικότητα Toungue

Τώρα, για τη real life version, καλύτερα δοκίμασε το σε άδειες pokéballs αρχικά και δες τα αποτελέσματα. Προσοχή, μην εξελιχθεί κανά Pokémon σε τέφρα μέσω τέτοιου trade.
(30-06-2011 03:17 AM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Εγώ απλώς την εικόνα βρήκα ωραία. Καλά θα 'ταν να υπήρχαν και στην αγορά τέτοιες, ε;
είχα δει παλιά στον ύπνο μου, pokeballs με 200Ευρώ έκαστη !
Έτσι και ήθελα masterball τι θα μου έλεγε; 5000;
(30-06-2011 03:17 AM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Καλά όσο για το σχέδιο, κορυφαίο, φάση έχε και το animation. Με τέτοιους άξιους ερευνητές έχουμε ελπίδα μια μέρα τα Pokémon να γίνουν πραγματικότητα Toungue
Είναι και στο χέρι του Chuck Norris όχι μόνο εμένα. xD
(30-06-2011 03:17 AM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Τώρα, για τη real life version, καλύτερα δοκίμασε το σε άδειες pokéballs αρχικά και δες τα αποτελέσματα. Προσοχή, μην εξελιχθεί κανά Pokémon σε τέφρα μέσω τέτοιου trade.
μπα, δεν έφτασα να κάνω δωκιμές για να φτιάξω το source code της darkball Cool
Pokeball

Η pokeball είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της 15ετίας. Είναι μια φορητή μπάλα δυναμικού μεταβαλλόμενου μεγέθους εξαρτώμενο από τη πίεση του κουμπιού (για λόγους ευκολίας) με δυνατότητα σύλληψης ενός pokemon. Κάθε pokeball έχει στοιχεία όπως το Trainer ID, το όνομα του εκπαιδευτή και το pokemon. Η δήλωση των στοιχείων γίνεται αυτόματα, αφού αγοράσουμε την pokeball από το pokemart/pokemon center, ο/η υπάλληλος περνά τη Pokeball από ένα μαγνήτη και έπειτα μας τη δίνει, το επόμενο βήμα είναι να τη φέρουμε κοντά στο Pokedex ώστε να εισάγει τα στοιχεία (ασύρματα), η εισαγωγή κρατά λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Πλέον είμαστε έτοιμοι.
[Image: pokeballn.gif]
[Image: pokeball2.gif]
Εσωτερικά στη pokeball υπάρχουν αρκετά περίπλοκα κυκλώματα. Καθώς το μέγεθός της είναι μεταβαλλόμενο. Πρέπει να μην αλλοιώνεται η εσωτερική δομή των μορίων μετάλλου όταν συμπιέζεται η αποσυμπιέζεται την στιγμή που τη βγάζουμε έξω για να βγάλουμε το pokemon. Εκτός από αυτό, τα κυκλώματα εσωτερικά κάνουν αντίστοιχη δουλειά με το PC στο pokemon center με την διαφορά ότι υπάρχει εσωτερικά ένα πυροβόλο (gun) το οποίο είναι βοηθητικό για τη σύλληψη ενός pokemon.
Υπάρχουν 2 πλακέτες (pcb). Μια στο πάνω μέρος και μια στο κάτω. Αυτή που είναι στο πάνω μέρος έχει αρκετά υποσυστήματα :
1.Τον μεταβολέα μεγέθους (όταν η pokeball είναι σε μικρό μέγεθος, και για να τη χρησιμοποιήσουμε πατάμε το κουμπί για να γίνει κανονικό)
2.Γυροσκόπιο (για να αντιλαμβάνεται η pokeball σε τι θέση βρίσκεται, υπάρχει και στα smartphones αυτό)
3.Κεραία (για να επικοινωνήσει με το κάτω μέρος).
4.Πυκνωτική μπαταρία (για να αποθηκεύει ποσότητες ηλεκτρικού φορτίου)
5.Φορτιστή κίνησης (όταν ταξιδεύουμε αποθηκεύει ηλεκτρικό φορτίο, οπότε δεν χρειάζεται να τη φορτίζουμε!)
6.Μικρόφωνο (το pokemon αντιλαμβάνεται τους εξωτερικούς ήχους).
7.Μάτι υπερύθρων (το pokemon μπορεί να δει το εξωτερικό περιβάλλον έστω και με χαμηλό βάθος).
Στο κάτω μέρος:
1.Πυροβόλο, για να είναι δυνατή η σύλληψη του pokemon
2.τους ανάλογους ενισχυτές για την εκτόξευση της ακτίνας
3.Μπαταρία με ανάλογο τροφοδότη.
4.Κεραία (για να επικοινωνήσει με το πάνω μέρος).

Διαδικασία σύλληψης:
Στην διαδικασία σύλληψης ενός pokemon όταν η pokeball προσκρούει στο άγριο pokemon, πατιέται το κουπί και ανοίγει (εφόσον ο εσωτερικός γυροσκόπος αντιλαμβάνεται περιστροφή 1080 μοιρών και άνω διαφορετικά δεν θα ανοίξει εφόσον είναι κενή χωρίς Pokemon μέσα)
Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση του πυροβόλου (gun). To pokemon εισέρχεται από την υλική του μορφή σε ψηφιακή.(Αντίστοιχα όπως και στη συσκευή μεταφοράς στο pokemon center).
Αφού απορροφηθεί μέσα το επόμενο βήμα είναι η σύλληψη. Εκεί είναι και το δύσκολο κομμάτι καθώς όσο περισσότερη ενέργεια έχει το pokemon τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδρασή του (που ο εσωτερικός ενισχυτής δυσκολεύεται να το κρατήσει στην rom), Μόλις αυτό το βήμα είναι επιτυχές (πρώτο κούνημα). Περνάμε στο επόμενο. διαφορετικά βγαίνει πάλι έξω το pokemon από το πυροβόλο (gun) και η pokeball αχρηστεύεται γιατί έχει καεί και ο ενισχυτής και ο τροφοδότης της μπαταρίας.
Το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά του pokemon στο πάνω μέρος. Εδώ ασύρματα πρέπει να μεταφερθούν τα δεδομένα μέσω της κεραίας (από το κάτω pcb στο πάνω). Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει τα δεδομένα να μεταφερθούν σταθερά χωρίς λάθη(όσο πολεμάει να φύγει έξω). Αν δεν είναι εφικτό αποβάλλεται το Pokemon έξω από το πυροβόλο και η Pokeball αχριστεύεται. (2ο κούνημα).
Τελικό βήμα είναι αφού εξαντληθεί το pokemon με τις εσωτερικές αντιδράσεις μέσα στη μπάλα, και εφόσον μεταφερθούν τα δεδομένα και στο πάνω pcb, να γίνει επιβεβαίωση (CRC check) και να ανάψει το εξωτερικό φωτάκι.(τελικό κούνημα)
Υπάρχει και εκεί περίπτωση πάλι το pokemon να την γλυτώσει αν ο πομποδέκτης πάνω και κάτω δεν είναι σωστά κατασκευασμένος, οπότε πάλι αποβάλλεται έξω το Pokemon, διαφορετικά :
Capture complete!

Ασύρματα η κάθε pokeball με βάση το Trainer ID επικοινωνεί μεταξύ της άλλης, μόλις διαπιστωθεί 7η pokeball με το ίδιο trainer ID, και η σύλληψη ολοκληρωθεί, αυτόματα η pokeball κλειδώνετε και ανάβει μόνιμα το φωτάκι.


Υ.Γ. Το έκανα αρκετά ψαγμένο. Toungue
Αυτά τα σχέδια στην αρχή είναι τα PCB1 k 2, όχι η Pokéball, έτσι;

Πάντως, έχω να συμπληρώσω ότι υπάρχει και περίπτωση δυσλειτουργείας (glitch), όταν δηλαδή το πρώτο βήμα αποτύχει μερικώς, καίγοντας τα περισσότερα κυκλώματα, ενισχυτές κτλπ μέσα αλλά η Pokéball κολλάει και παραμένει μηχανικά σφραγισμένη. Έτσι, ενώ το Pokémon δεν έχει πιαστεί στην ουσία και ακόμα παλεύει να βγει έξω, ο κλειδωμένος μηχανισμός της σφαίρας το καθιστά αδύνατο. Επίσης, δεν γίνεται καμία καταχώρυση στα κεντρικά, μιας και η capture θεωρείται ήδη failed και δεν μετράει ως πιασμένο Pokémon. To τι θα γίνει μετά εξαρτάται, μπορεί απλώς να να ανοίξει με μια εντυπωσιακή έκρηξη, σε περίπτωση που το Pokémon είναι ιδιαίτερα ισχυρό και η σφαίρα όχι και τόσο ανθεκτική (σπάνιο). Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι απλώς να μείνει ερμητικά κλειστή και να συνεχίσει να κουνιέται, χωρίς να είναι δυνατόν να αλληλεπιδράσει με οτιδήποτε. Το επόμενο βήμα είναι η μεταφορά σε Pokémon Center, ώπου υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να την ξεκολλήσουν και να ελευθερωθεί το Pokémon, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για ακέραια υλική κατάσταση για κάτι που βγαίνει από τα συστήματα μιας glitched-ball.

Βέβαια, αυτό που κάνουν οι περισσότεροι trainers είναι να πετάνε την glitched ball, μιας και τις θεωρούν άχρηστες και χαλασμένες. Σε εκείνην την περίπτωση, αφού περάσουν μήνες, ίσως και χρόνια, η ψηφιακή μορφή του Pokémon που παγιδεύτηκε αλληλεπιδρά με τα απομεινάρια των συστημάτων ελέγχων της Pokéball και δημιουργείται μια νέα μορφή ζωής, γνωστή ως Voltorb. Με έρευνες βρέθηκε πώς τελικά τα κυκλώματα μαζί με το λογισμικό της Pokéball κυριαρχούν και χρησιμοποιούν το αιχμαλωτισμένο ζωντανό Pokémon ως μέσο για να αποκτήσουν ζωή. Φημολογείται πώς τα Voltorbs είναι τόσο ασταθή και έχουν τάση να αυτοκαταστρέφονται λόγω της απεγνωσμένης επιθυμίας του φυλακισμένου σε ψηφιακή μορφή Pokémon για ελευθερία. Παρ' όλα αυτά, η Pokéball και το Pokémon δημιουργούν ένα αλληλένδετο σύστημα, έτσι ώστε δεν μπορεί να επιζήσει το ένα χωρίς το άλλο.

Τα παραπάνω είναι δυνατόν μόνο στην Pokéball καθώς τα υποσυστήματα που φέρουν όλες οι άλλες μπάλες εμποδίζουν το λανθασμένο σφράγισμα τους. Αλλά ακόμα και στην Pokéball, χάρη στο νέο σχεδιασμό, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες (λίγο λιγότερο και από μία στις 3.500) σε σχέση με τα αρχικά σχέδια που περίπου μία σε κάθε 1.000 δυσλειτουργούσε.


Υ.Γ. Έβαλα πολύ φαντασία Toungue
πολυ καλό. Υπολόγισε και το foongus που είναι σαν pokeball.
To foongus είναι δύσκολο γιατί η αλήθεια είναι πώς δεν έχω ιδέα γιατί θα μπορούσε να μοιάζει με Pokéball. Ίσως βγήκαν από κανά εργοστάσιο, μαζική παραγωγή;

Για το Voltorb, με βοήθησε κυρίως το Pokédex της Silver*. Και τα διάφορα που κυκλοφορούν στο internet.

*It was discovered when Poké Balls were introduced. It is said that there is some connection.


Για τα μανιταράκια το μόνο που αναφέρει είναι ότι δεν ξέρουμε γιατί μοιάζουν με Pokéball από πάνω.
Η μόνη λογική εξήγηση είναι : Όταν ο Chuck Norris φύτεψε pokeballs στον κήπο, αυτές έγιναν foongus Toungue
YOU CANT BEAT MAH DRAWING SKILLZ

Just Larry

It is my Trollface Haunter.

Do you like it?

http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/1...3gdxku.gif
Pages: 1 2
Reference URL's