Legendary Pokémon

Full Version: [HOW TO] Wi-fi battle
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Να και βλέπω ότι δεν υπάρχει τέτοιο thread, είπα να ανοίξω εδώ, για το πως μπορεί κάποιος να κάνει μάχη μέσω Wi-fi over Internet (WFoI).

Βήμα 1 : Πρώτη ενέργεια είναι να αποκτήσουμε το Pal pad, από το pokemon center (κάτω όροφος, μιλάτε στο κέντρο).

Πηγαίνετε στην τσάντα σας, key items > pal pad > use
η 3η επιλογή (πάνω από το exit) που γράφει <name>'s CODE, όταν πάτε εκεί είναι ο κωδικός που θα δίνετε στους υπολοίπους παίκτες. Χονδρικά πρέπει ο άλλος να γνωρίζει το όνομα του χαρακτήρα σας + τον κωδικό εκείνον.

Η επιλογή Register Friend code είναι για να εισάγετε το όνομα και τον friend code του φίλου σας (απαραίτητο να το κάνετε και από τις 2 πλευρές).

Έπειτα από αυτό κάνετε ένα save.

Βήμα 2 : Εγκατάσταση Access point (wifi)
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ξεκλείδωτο το Access point σας (χωρίς ασφάλεια) η το router σας, μπείτε στην σελίδα διαχείρισης και ρυθμίστε το. (ακόμη και σε On telecoms υπάρχουν ρυθμίσεις)

Πρίν ξεκινήσετε το παιχνίδι, πηγαίνετε στο Nintendo WFC Settings
μετά Nintendo Wi-fi Connection Settings
Αν έχετε ξεχασμένα παλιά Connections κάντε τα erase
Όταν διαλέξετε ένα από τα 3 Connections που είναι διαθέσιμα (None) θα σας εμφανιστούν επιλογές, πηγαίνετε εκεί που λέει Search for an Access Point. Διαλέγετε αυτό που έχει ξεκλείδωτο το λουκετάκι.
Μόλις λάβετε το μήνυμα "connection successful" είστε έτοιμοι.

Βήμα 3 : Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε pokemon center και στον κάτω όροφο, μιλάτε στην μέση (αυτή η *** που σας έδωσε το pal pad) Dodgy και μπαίνετε σε μια αίθουσα. Θα σας ρωτήσει αν θα συνδεθείτε με Wi-fi, πατήστε yes, περιμένετε. Μετά θα σας βάλει επιλογές "Invite", "Disconnect", με το invite προσκαλείτε τον άλλο είτε για μάχη είτε για ανταλλαγές. (θα δείτε και το όνομά του πιθανά αν είναι online εκείνη την ώρα)

Αρκετά εύκολο. Αν παρόλα αυτά αντιμετωπίζετε προβλήματα. Θα σας πρότεινα κάποια καλά access points που συνεργάζονται με το Ds και θα σας χρειαστούν για μελλοντικές αλλαγές στο οικιακό σας δίκτυο.

linksys (κατά προτίμηση το WAP610N-EU η το WAP54g)
level One (κατά προτίμηση το 6011 η 6020)
D-link (κατά προτίμηση το DAP-1360)
Cisco (WAP 200 η WET 200, μεγαλύτερο μοντέλο αγοράστε μόνο αν είστε ποιο απαιτητικοί)
3com

Σε αυτά τα access points, τα συνδέετε με καλώδιο δικτύου, τα ρυθμίζετε όπως αναγράφει το βιβλίο οδηγιών, και αφού ολοκληρώσετε τις δοκιμές με κάποιο laptop(για να δουλεύει σωστά το internet), τα χρησιμοποιείτε και στο Ds, θα σας πρότεινα να τα έχετε ξεκλείδωτα και όταν δεν παίζετε με το Ds απλά βγάλτε τα από την πρίζα. Το router σας ΑΝ έχει wireless, καλό είναι να είναι κλειδωμένο με WEP2 και 10ψήφιο κλειδί που να περιλαμβάνει γράμματα(πεζά ΚΑΙ κεφαλαία) καθώς και αριθμούς για να μην παραβιάζονται εύκολα και χρησιμοποιεί άλλος την σύνδεσή σας για παράνομες πράξεις. Η δική μου γνώμη είναι να μην αγοράζετε router που είναι all-in-one (wifi+ethernet) για να μην έχετε προβλήματα, αργές συνδέσεις κ.α. στην ανάγκη κλείνετε το wireless για να μην γονατίζει ο επεξεργαστής του router σας.

Σε αυτό το thread κάντε post το όνομα του χαρακτήρα σας και το friend code για να κάνετε μάχες.

pokemon Diamond
Username : Andy
Code : 0218 1461 9353

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο friend code αλλάζει μετά από update λογισμικού(θα σας το ρωτήσει στο Βήμα 3 ΑΝ χρειαστεί και είναι αναγκαίο για να συνδεθείτε). Εγώ που είχα 1 χρόνο να μπω (WFoI) έπρεπε να γίνει ένα update. Κάντε αυτό πρώτα(για τους παλιούς users)

Ελπίζω να βοήθησα
Ανδρέας
Συμβουλή : Στο Wi-fi του access point σας προτιμήστε Channel διαφορετικό του 11 του 6 και του 7 γιατί θα συγκρούεται το σήμα με άσχετα access point που είναι κοντά σε εσάς. Το 1,2,3,4,5,8,9,10 είναι καλές επιλογές, το 12 και το 13 ίσως να μην το υποστηρίζουν όλες οι συσκευές.
Αν έχετε αμερικάνικο DS, θα πρέπει να έχετε Access point με συχνότητα 5GHz (αντί 2,1~ GHz του ευρωπαϊκού).
Epic, σου είμαι υπόχρεος και εγώ και όσοι άλλοι βοήθησες, είμαι σίγουρος.
Δυστυχός συνηδητοποίησα ότι θα είναι κάπως δύσκολο για μένα μιας και δεν έχω ασύρματο router.
Ίσος παραγγείλω έναν USB connector.
Όπως και να 'χει να σαι καλά.
(10-05-2011 08:02 PM)Phoenix Wrote: [ -> ]Epic, σου είμαι υπόχρεος και εγώ και όσοι άλλοι βοήθησες, είμαι σίγουρος.
Δυστυχός συνηδητοποίησα ότι θα είναι κάπως δύσκολο για μένα μιας και δεν έχω ασύρματο router.
Ίσος παραγγείλω έναν USB connector.
Όπως και να 'χει να σαι καλά.
Δεν θες USB Connector, αν μιλάς για το lan adapter του wii θα συμφωνήσω, αλλά στο DS να ξέρεις ότι το καλύτερο είναι να πάρεις access point (όπως γράφω πάνω ποια ακριβώς είναι compatible) και να τα συνδέσεις στο router με ethernet (καλώδιο δηλαδή). Θα είναι κάπως έτσι :
πρίζα τηλεφώνου => φίλτρο => router =καλώδιο> access point.
απλό και κατανοητό
Τα router που τα έχουν όλα μαζί είναι και τα ποιο αργά σε ταχύτητα και κρεμάνε. Το ότι έχεις απλό router με ethernet είναι ένα συν !
Επιπλέον το access point το ρυθμίζεις όπως θες για να συνδέσεις ασύρματα laptop/wii etc.
Πολύ ωραίο. Θα μπορούσες να προσθέσεις και τα αντίστοιχα για την 5η γενιά, αφού πάνω-κάτω τα ίδια είναι.
Όσον αφορά το Nintendo Wi-Fi USB Connector έχω να πω δυο λογάκια, μιας και είμαι κάτοχός του...
α) ΔΕΝ είμαι περήφανος κάτοχος. Κι αυτό γιατί πολύ εύκολα "παίρνει φωτιά" και σε πετάει εκτός σύνδεσης.
β) Έχει σταματήσει πολύ καιρό τώρα η παραγωγή του λόγω προβλημάτων που εμφανίζει και επομένως είναι δύσκολο να το βρεις. Βέβαια το χρειάζεσαι σε περίπτωση που δεν έχεις άλλη πρόσβαση εκτός από ενσύρματο online. Τώρα πάντως έχω ασύρματο router και είμαι άρχοντας lol

Ωραίος οδηγός, δεν είναι σπάνιο να σε ρωτάνε "πού βλέπω τον κωδικό μου;", "πώς σε κάνω add;" μπλα μπλα...
Σε ένα access point, το add χρειάζεται εφόσον το έχεις κλειδωμένο με mac filtering και δεν αφήνει άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση.
Τον κωδικό τον βλέπεις από την σελίδα του access point η του wireless router σου (RTFM, Read The F... Manual for n00bs).
*update*
Για κατόχους black & white, η διαδικασία για το palpad έχει ως εξής :
Αφού νικήσετε την ομάδα plasma στο Dreamyard, θα πάτε στο σπίτι της επιστήμονας Fennel και αυτή θα σας δώσει το C-gear, η Amanita (που είναι στο ίδιο δωμάτιο) θα σας δώσει και το pal pad, από αυτή μπορείτε να μάθετε και για το pal pad και για το battle box πως το χρησιμοποιούμε.(για help μόλις ξαναμιλήσετε στην Amanita.

Στα pokemon center της black & white, για wifi μάχες πάτε στο πάνω όροφο στο κέντρο και μιλάτε στην υπάλληλο.

καλές μάχες.
εμενα το router μου εχει ασφαλεια wpa2.το νιτεντο μου βρισκει μονο για wep κοδικο.τι να κανω για να εχω wep?
(25-05-2011 05:59 PM)staraptor Wrote: [ -> ]εμενα το router μου εχει ασφαλεια wpa2.το νιτεντο μου βρισκει μονο για wep κοδικο.τι να κανω για να εχω wep?

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω κι εγώ. Ενώ η Black μπορεί να συνδεθεί μια χαρά λόγω του ότι στις ρυθμίσεις advanced connection στο menu του DS μπορούν να αλλάξουνα ανάλογα με το αν έχεις wep ή wpa2, η SoulSilver δεν συνδέεται γιατί στις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στην κασέτα δεν μπορείς να επιλέξεις τι είδους κωδικό θα βάλεις (wep ή wpa2).
staraptor & Divided By Zer0, η μόνη λύση είναι να ρίξετε την ασφάλεια και να το έχετε ελεύθερο όσο θα το χρησιμοποιείτε.(χωρίς encryption) Δεν έχει νόημα να έχετε WEP, σε 2 λεπτά σπάει.

Το 3Ds υποστηρίζει WPA2 από όσο θυμάμαι.
Και το DSi υποστηπίζει WPA2 αν δεν κάνω λάθως, αλλά και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να είναι το παιχνίδι συμβατό με WPA2. Επίσης πάνω στο router στο θα πρέπει λογικά να γράφει ένα link για ένα site και ένα username και κωδικό. Πηγαινεις σε αυτό το site, βάζεις to username και τον κωδικό και πηγαίνεις στις επιλογές ασφαλείας, οπου λογικά θα πρέπει να μπορείς να ρίξεις την ασφάλεια ή να το αλλάξεις σε WEP.
Μιά ερώτηση γιά το Wi-Fi:Εμείς "κλέβουμε" Internet από τον γείτονα.Άμα αγοράσω μία από τις συσκευές που γράφεις παραπάνω,θα μπορεί να μπεί;
Άμα όχι τότε τζάμπα να μην το αγοράσω.
(27-08-2011 08:34 PM)ZoroMonArk Wrote: [ -> ]Μιά ερώτηση γιά το Wi-Fi:Εμείς "κλέβουμε" Internet από τον γείτονα.Άμα αγοράσω μία από τις συσκευές που γράφεις παραπάνω,θα μπορεί να μπεί;
Άμα όχι τότε τζάμπα να μην το αγοράσω.

Πρεπει να ξερεις τον κωδικο.Αν τον ξερετε οκ.Αν οχι αγωρασε router.
Αυτό σημένη ότι πρέπει να αγοράσω router με 65euro. Undecided
και λίγα λες, αν δεν έχεις router, πήγαινε σε μια hol και κάνε σύνδεση.
Reference URL's