Legendary Pokémon

Full Version: Οι μελλοντικές εκδώσεις του πλανήτη.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Πολλοί θα έχουν ακούσει για το Web 2.0, εγώ σκέφτηκα κάτι ανάλογο :

World 1.0 = παρόν κόσμος
World 2.0 = ψηφιοποίηση των πάντων (ταυτότητες, εμβάσματα, αποδείξεις, σκέψη, κινήσεις, σε ένα microchip στο σώμα, όλοι γινόμαστε cyborg)
World 3.0 = από ύλη σε μορφή δεδομένων (όπως και στη τηλεμεταφορά Pokemon) μόνο που εκεί οι άνθρωποι θα γίνονται αρχεία και θα αποθηκεύονται σε σκληρό δίσκο για να μην πιάνουν χώρο και μολύνουν το περιβάλλον.
Ποιο αναλυτικά :
Θα τρέχουν στον υπολογιστή με τα τόσα δισεκατομμύρια πληθυσμό που είναι στο σκληρό δίσκο ως αρχεία .bin (pokemon640.bin θα είμαι εγώ), ένα VMware θα ανοίγει, θα σηκώνουν 10 virtual machines, το πρώτο θα είναι η κόλαση, το τελευταίο ο παράδεισος και θα υπάρχουν και άλλα virtual machines που θα είναι τα ενδιάμεσα. Εγώ εννοείται θα είμαι στο κόσμο 3 (και στο world 1.0 που ζω πάλι κόλαση περνάω και το γουστάρω! είμαι μαζόχα Diablo ).
Οι κόσμοι θα ενώνονται με δίαυλο επικοινωνίας , ο κάθε άνθρωπος θα έχει static IP(IPv6), θα έχουν δυνατότητα να μην κουράζονται αλλά να υπάρχει δυνατότητα να πάνε σε sleep mode. Δεν θα υπάρχει σωματική κούραση αφού τα πάντα είναι Data και όχι ύλη. Ο κάθε ένας θα ζει με το σπίτι που του αρέσει, θα έχει αυτοκίνητο καλό (ένα paganάκι Zonda μωρέ) δεν θα φοβάται τη σύγκρουση γιατί θα υπάρχει anti crash Protection. Βέβαια θα υπάρχει μια λεπτομέρεια, το pagani δεν θα το έχει ο οποιοσδήποτε αλλά ο Garry Oak! Τα πάντα που θα μπαίνουν από την ύλη στα δεδομένα μέσα στο PC θα μεταφέρονται ως pokemon! (σκυλιά -> Growlithe, πουλιά -> pidgey, doduo κ.α.), οι άνθρωποι θα αλλάζουν λίγο, ως προς το καλύτερο αφού θα μάθουν να ζουν ευχάριστα χωρίς όρια. Μου γενάτε ένα ερώτημα : πόσα gigabyte θα έπιανα αν ήμουν αρχείο; Rolleyes
Μια ιστορία για σχεδόν το ίδιο πράμα είχε γράψει και ο Ασίμοφ 30 (μπορεί και παραπάνω) χρόνια πριν. Ήταν ένα υπερδίκτυο, έλεγε, που καθώς οι άνθρωποι εξαπλωνόταν στο σύμπαν μεγάλωνε κι αυτό ώσπου έφτασε να πιάνει τεράστιο χώρο. Τέλος πάντων, οι άνθρωποι πέρασαν σε άυλη μορφή σταδιακά ελεγχόμενη από αυτό ώσπου τελικά κατέληξαν άσκοπα, δυαδικά δεδομένα. Έτσι ο υπερυπολογιστής κυριάρχησε παντού και άρχισε να καταναλώνει τη ενέργεια και την ύλη του σύμπαντος. Τελικά, τα γ**ε όλα, πέρασε σε άλλες διαστάσεις και συνέχισε να υπάρχει παντοδύναμος αλλά σε αύλη μορφή, μη αντιληπτή στον φυσικό κόσμο.

Και στο τέλος, αφού είχε τον απόλυτο έλεγχο και βαρέθηκε, είπε: (βάζω σπόιλερ αν και ξέρω πως σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να διαβάσει το βιβλίο)

Κάπως έτσι θα τείνει κι ο κόσμος του Pokemaniac, αν εξαιρέσουμε τα Pidgey και τα Zonda. Όσο για τα πόσα GB θα πιάναμε, σίγουρα πολλές χιλιάδες. Φαντάσου πόσα δεδομένα έχουμε στο κεφάλι μας και τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Πόσα καινούργια πράγματα καταχωρούμε στη μνήμη μας, κι ας μη το καταλαβαίνουμε. Μη πως για το OS μας, αυτό κι αν είναι τεράστιο. Το λειτουργικό μας σύστημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δέχεται συνέχεια updates.
το IPv6 έχει 2^128 διευθύνσεις. (3.4×10^38)
Καταλαβαίνεις για τι ποσότητα μιλάμε.
Υπάρχει και μια απλή μέθοδος συμπίεσης. Το κάθε τι που σκέφτεσαι, φτιάχνεις, είναι 90% αντικείμενο από κάτι άλλο. Με 7zip όλα χωράνε. Βέβαια αυτόν που περιγράφεις εσύ θα ήταν ο bill GAYtes. Αν είχε το κόσμο 3 αυτός, θα είχαμε γεμίσει με ομοφιλ* εε μπλε οθόνες ήθελα να πω Toungue
πως λέγεται το βιβλίο;
Εγώ την ιστορία τη διάβασα περιληπτικά στο βιβλίο του Ασίμοφ "Σήμερα, αύριο και..." το οποίο έχει διάφορα κείμενα του συγγραφέα για το παρελθόν, παρόν και πιθανό μέλλον της ανθρωπότητας. Το κανονικό βιβλίο για αυτήν την ιστορία λέγεται "Η Τελευταία Ερώτηση" αλλά δεν ξέρω αν έχει βγει στα ελληνικά.

Ξέχασα να αναφέρω πως το μόνο άλυτο πρόβλημα που είχε ο υπερυπολογιστής ήταν πώς να μειωθεί η αυξανόμενη εντροπία του σύμπαντος (δηλαδή το ποσό της ενέργειας που είναι δύσκολο και ασύμφερο να χρησιμοποιηθεί).
(12-08-2011 12:45 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Ξέχασα να αναφέρω πως το μόνο άλυτο πρόβλημα που είχε ο υπερυπολογιστής ήταν πώς να μειωθεί η αυξανόμενη εντροπία του σύμπαντος (δηλαδή το ποσό της ενέργειας που είναι δύσκολο και ασύμφερο να χρησιμοποιηθεί).
Τα supercomputer ξοδεύουν αρκετά μεγάλη ισχύ, τάξης MW όχι απλά μερικά KW γιατί είναι πολλά nodes συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ένα τέτοιο PC θα έπρεπε να ήταν μερικά TW αλλά υπάρχουν μαγνητικοί αντιδραστήρες που δημιουργούν ενέργεια από το 0 και είναι απόλυτα οικολογικοί. Δεν έχουν καύσιμα και αυτοτροφοδοτούνται με το ηλεκτρικό που δημιουργούν.
Άντε παίξτε κανένα Second Life λέω εγώ Toungue

Κύριε από πάνω, ενέργεια απ'το 0; Πώς το εννοείς αυτό;
Καλά, εδώ μιλάμε και για επιστημονική φαντασία. Υποτίθεται πώς είχε φτάσει στο σημείο να καταλαμβάνει πλανήτες ολόκληρους σε χώρο και να καταβροχθίζει άστρα για ενέργεια. Και το θέμα του δεν ήταν το πως θα βρει την ενέργεια, αφού είχε πρόσβαση σε όλο το σύμπαν στο τέλος, αλλά πως θα τη διατηρήσει ωφέλιμη. Είναι γνωστό πως η ενέργεια δεν χάνεται αλλά αλλάζει μορφές. Αλλά όταν αλλάζει μορφές, υποβαθμίζεται ας πούμε η ποιότητα της. Δεν γίνεται να την ανακυκλώνουμε ασταμάτητα. Δεν γίνεται να συγκεντρώσεις όλες τις απώλειες ενέργειας και τα καυσαέρια ενός αυτοκινήτου και να τα ξανακάνεις ωφέλιμη ενέργεια γιατί τελικά έχεις χάσει περισσότερο απ' ότι κερδίσει. Οπότε αφού το PC κατανάλωνε όλη την ενέργεια του σύμπαντος, που υποτίθεται ότι παραμένει σταθερή, έπρεπε συνεχώς να την ανακυκλώνει για να μπορεί να λειτουργεί, αν και ήξερε ότι πάντα έχανε λίγη σιγά-σιγά.

Αυτό για την ενέργεια από το σχεδόν 0, ψυχρή σύντηξη δεν εννοείς; Γιατί είναι αυτό που κάνουν και τα άστρα με το υδρογόνο και το ήλιο νομίζω.
καταρχάς δεν αναφέρομαι για συμβατική φυσική, αλλά κβαντική φυσική που έχει εντελώς άλλη και καλύτερη βάση από αυτή του Eistein που ξέρανε τότε. Το ίδιο ισχύει και με τους κβαντικούς υπολογιστές, δεν έχουν 0 και 1, έχουν πολλαπλό σύστημα καταχωρήσεων για μια απλή ένδειξη.
(12-08-2011 01:29 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]Άντε παίξτε κανένα Second Life λέω εγώ Toungue
Αν ασχολείσαι με αυτό, στο second life πως ανοίγεις mini bar; δεν βρίσκω που έχουν την εφορία για το Ε9. Την πολεοδομία την μετακομίσανε;
Σοβαρά υπάρχουν κβαντικοί υπολογιστές; Ή είναι κάτι σαν τους ποζιτρονικούς (μόνο θεωρία);

Τέλος πάντων, αν αρχίσουμε να συγκρίνουμε φυσικές δεν θα βγάλουμε και πολύ νόημα (εγώ τουλάχιστον αφού δεν ξέρω τι υποτίθεται ότι λέει η καθεμία). Απλώς αυτό που μ' άρεσε στην ιστορία του Ασίμοφ είναι ότι παρουσιάζει πώς μπορεί η ενέργεια να καταλήξει άχρηστη κι ας είναι στην ουσία ατελείωτη.
ο Ασίμοφ βασίστηκε στην θεωρία του Einstein, που έχει την επίπτωση που λες. Η κβαντική έχει άλλη βάση και δεν έχει το πρόβλημα της χαμένης ενέργειας, μάλιστα ο λεγόμενος ιπτάμενος δίσκος που βλέπεις σε ταινίες, είχε γίνει στην πραγματικότητα από ερευνητή μόνο που εκείνον παραλίγο να τον κλείσουν φυλακή από τις τρελές πατέντες του.
Οι κβαντικοί υπολογιστές υπάρχουν αλλά όχι ακόμη εμπορικά, γιατί η intel και η Nvidia δεν έχει κανένα συμφέρον. Θα μείνουν οι εταιρίες ημιαγωγών (ακόμη και η AMD και οι σχετικοί) εκτός αγοράς.
Δεν ξέρω τι λένε οι κβαντικοί για την εντροπία αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται αρκετά λογική θεωρεί, κι ας μη το καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη (δεν επιμένω γιατί θέλω να στη πω αλλά δεν θέλω να αφήσω αυτά που υποστήριξα πριν αδικαιολόγητα). Επίσης, ξέρω πως δεν ξέρω σοβαρή φυσική απλώς βγάζω λογικά συμπεράσματα με ότι έχω διαβάσει ή δει.

Για παράδειγμα, φαντάσου να έπαιρνες το 99,999...% της ενέργειας του σύμπαντος και να το συγκέντρωνες σε ένα χώρο, ας πούμε ίσο με το γαλαξίας μας. Τότε σε εκείνον τον χώρο θα υπήρχαν τέτοιες δυνάμεις που θα κατέστρεφαν τα πάντα ενώ έξω από αυτόν η ενέργεια θα ήταν τόση λίγη που όλα θα ήταν ακίνητα και ψόφια. Έτσι, το ποσό της ενέργειας παράμεινε ίσο αλλά μοιράστηκε με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Αυτή είναι η εντροπία, η φυσική τάση στον κόσμο μας να παίρνει η ενέργεια μορφή που είναι όλο και πιο δύσχρηστη.
λογικό, αφού το 0.0000....% το έχει ο Chuck Norris, αυτά παθαίνουμε!

spam : msn δεν μπαίνεις; xD
World 3.0 update 2405 : Προσθέτω ένα update, στο κόσμο θα υπάρχουν ανθρωποφάγοι άνθρωποι, όπως ο Chuck Norris, θα σκοτώνει αβέρτα, επίσης οι πόλεμοι θα είναι ποιο συχνοί. Το Mk 51 θα είναι το πληκτρολόγιο, όσο ποιο γρήγορα πατάς πλήκτρα τόσο θα εκτοξεύονται καταστροφικές λέξεις. Έτσι ο πληθυσμός από 8 δίς θα σταθεροποιηθεί στα μερικά εκατομμύρια και θα είναι ποιο αρμονικά τα πράματα. Big Grin

το πρόβλημα υπερπληθυσμού λύθηκε, είναι ο κύκλος της φύσης.
World 3.0 update 2406 : Δεν θα υπάρχει στην εκπαίδευση ο όρος θα κλέψω τον διπλανό μου, το marketing θα έχει ποιο ελεύθερους όρους, το ίδιο και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την κατασκευή αντικειμένου. Τα ηλεκτρονικά και κάθε λογής πράματα δεν θα έχουν φθορά εκ' του κατασκευαστή. Επομένως η εγγύηση θα υπάρχει μόνο για τα ελαττώματα που προκλήθηκαν από το χρήστη.
Reference URL's