Legendary Pokémon

Full Version: Λεει ακομα να παιζει κανεις με Type-themed ομαδα ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Οπως λεει και ο τιτλος, ειναι μια απορια που εχω απο την 4η γενια.
Δεν αντιλεγω πως κατα κορον οι μικτες ομαδες ειναι προτιμοτερες απο τις Type-themed επειδη ειναι λιγοτερο προβλεψιμες,εχουν συνολικα λιγοτερες αδυναμιες κλπ.
Θα μπορουσε ομως καποιος , εστω αν χρειαζοταν να ειναι εμπειρος στο παιχνιδι, να φτιαξει μια αποτελεσματικη ομαδα μονο απο εναν τυπο ? Εσεις τι λετε ?
Κοίτα όπως λες και εσύ είναι δύσκολο πλέον να γίνει αυτό.Από την άλλη πιστεύω πως αν έχεις μεράκι και το ψάξεις μπορείς να κάνεις μια type-themed ομάδα αλλά σε μερικούς τύπους είναι δύσκολο λόγω των ελάχιστων επιλογών ή των ελάχιστων συνδυασμών τύπων.Για παράδειγμα στα Bug δεν υπάρχει κανένα που να έχει ως δεύτερο τύπο Water εκτός από το πολύ ανίσχυρο Surskit και ένα τέτοιο pokemon θα ήταν χρήσιμο σε μια Bug-theme ομάδα αφού έχουν αδυναμία σε φωτιά και πέτρα.
Μια τέτοια ομάδα ίσως να μην μπορούσε να πάρει πρώτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλα θα άξιζε τον κόπο να την δοκιμάσεις. Με τόσα Pokémon που έχουν βγει πιθανότατα θα μπορούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Αν και πάλι, θα είχε προβλήματα, αλλά νομίζω ότι δεν χάνεις να την δοκιμάσεις στο PO.
Όντως είναι πιο δύσκολο από το συνηθισμένο να παίξεις monotype όπως είπαν και τα άλλα τα παιδιά αλλά πολλές φορές πιστεύω είναι και πιο ωραίο σαν team-building και κάνει πιο ενδιαφέρον το παιχνιδι καθώς ψάχνεις να βρεις Pokémon που να είναι στον ίδιο τύπο και να πάρουν διαφορετικούς ρόλους. Έτσι μπορείς να καταλήξεις σε Pokémon που μπορεί να μη φανταζόσουν ποτέ ότι θα ήταν χρήσιμα. Επίσης πιστεύω ότι η monotype ομάδα έχει άλλη αίγλη, σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο σαν Gym Leader ή Elite Four Toungue Γενικά με τόσα Pokémon που έχουν βγει πλέον είναι δυνατόν να παίξεις monotype, αν και κάποιοι τύποι (όπως π.χ. Dragon) σίγουρα θα έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους (όπως Ice), είτε από άποψη στατιστικών, είτε από άποψη coverage και άμυντικής δυνατότητας.
Γιατί δεν κάνουμε μια δοκιμή.
Ο καθένας να διαλέξει ένα τύπο και τον δηλώσει, και μετά να κάνουμε τουρνουά. Τι λέτε;
καλη ιδεα. ομως που?
και οταν λεω που εννοω σε ποιο προγραμμα
Κατά τη γνώμη μου για monotype ο πιο κατάλληλος τύπος είναι το Ghost. Έχει γρήγορους sweepers(Gengar), πολύ αξιόλογα walls(Jellicent, Dusknoir/Evoilite Dusclops, etc) και ένα ωραία μείγμα τύπων.
Vezok ατιμε βρηκες σχεδον ολη την ομαδα μου. Toungue Aλλα οσο για το τουρνουα τυπων δεν με χαλαει σαν ιδεα.
Γενικα , δεν ξερω γιατι, μου φαινεται πολυ ευκολο να κανω μια ομαδα απο διαφορα ποκεμον που μπορει να ειναι κυριολεκτικα ΑΣΧΕΤΑ μεταξυ τους.Το βλεπω και λιγο σαν προκληση, αν δηλαδη μπορω να καλυψω τις αδυναμιες ενος τυπου μονο με ποκεμον που ανηκουν σε αυτον τον τυπο.
Π.Χ το Golurk καλυπτει ολες του τις αδυναμιες με Shadow Punch/Focus Punch, ενω ταυτοχρονα εχει και Ability και για τις δυο (+20% damage).Η αντιστοιχα, to Honchkrow ειναι σε θεση να νικαει και τους μαχητες και τα εντομα.
Ταυτοχρονα, οπως ειπωθηκε ηδη , ειναι μια αλλη αισθηση να το παιζεις και καλα Gym Leader , αφου δειχνεις οτι κατεχεις εναν τυπο καλα.
τωρα που το λες αισθανεσαι elite for η gym leander...

παντως αν γινει αυτο το τουρνουα να το εχω κρατημενο το waterToungue! σκεφτητε οτι μονο με με clouster και ludikolo μπορω να διαλυσωWinkCool!
Υ.Γ. Το Clouster με focus ash + οτι θα βσλω kingdra Wink!
(12-10-2011 08:10 PM)GeorgeT Wrote: [ -> ]τωρα που το λες αισθανεσαι elite for η gym leander...

παντως αν γινει αυτο το τουρνουα να το εχω κρατημενο το waterToungue! σκεφτητε οτι μονο με με clouster και ludikolo μπορω να διαλυσωWinkCool!
Υ.Γ. Το Clouster με focus ash + οτι θα βσλω kingdra Wink!

Ναι και όποιος έχει ένα Scizor στην ομάδα του στα έχει νικήσει και τα δύο Toungue. Γενικά μην υπερτιμάς το Cloyster. Στην αρχή μου άρεσε, αλλά μετά κατάλαβα πόσο απλό είναι να το νικήσεις με priority. Τέλος πάντων αν γίνει τουρνουά θα ήθελα σίγουρα το ghost που είπα Toungue
Αφου τα φαντασματα ειναι κρατημενα , εγω μαλλον εδαφους η χορτου.
Παιδιά εγώ θα πάρω τα Bug αν είναι να γίνει τουρνουά
Η ιδέα μου είναι να κάνουμε ένα τουρνουά μέσω wifi. Δε χρειάζεται να γίνει την ίδια ώρα, επειδή παίζουμε όλοι με όλους, μπορεί ο καθένας να κανονίσει ξεχωριστά με τον αντίπαλό του πότε βολεύει να παίξουν. Δεν ξέρω τώρα σε ποια έκδοση σας βολεύει, τέταρτη ή πέμπτη εγώ πάντως μπορώ να παίξω και στις δύο άνετα. Πείτε ιδέες για τη μορφή του τουρνουά.

Ας κάνω μια πρόχειρη λίστα με αυτούς που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει.

Vezok78 - Ghost ?
George'T - Water
Argente844 -Ground/Grass
tzanakos - Bug
METAMON - Ice
----
andrreaskal13 - Fire/Flying/Dragon
Kingnothing412 - Rock
George'T - Normal
Παιδια ειμαι και εγω μεσα για τουρνουα.Τυποι Fire/Flying/Dragon
Με fire type βγαινουν πολυ καλες ομαδες.Ειχα με εναν gym leader στο pokemon.com.gr που τωρα εφυγε........ειχε ανικιτη ομαδα.
Και ground-rock-steel ομαδες υπαρχουν πολες και ειναι πολυ καλες........

Αλλα αν γινει τουρνουα εχω κρατιμενο το rock........(γινεται να εχεις 2 rock + steel)

btw........Το Ghost type θα ειναι αρκετα δυσκολο να φτιαξεις καλη ομαδα........ξερω πως ειμαι σχετικα noob αλλα παλι οταν ημουν Ghost gym leader δεν μπορουσα να βρω εναν καλο συνδιασμο.Υπηρχαν πολυ καλυτεροι με αλλα types. :/
Pages: 1 2
Reference URL's