Legendary Pokémon

Full Version: Operating systems
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Τι λειτουργεικο συστημα χρησημοποιειτε? Πιο ειναι το αγαπημενο σας? Πιο πιστευετε πως ειναι το καλυτερο και γιατι?

Εγω δεν ειμαι σιγουρος ακομα αλλα γενικα , πιστευω πως τα linux ειναι μαλον τα καλυτερα. Υπαρχουν εκοταμυρια , ειναι και πολυ γρηγοροτερα και ελαφρυα απο τα Windows και το OS X , μπορουν να μοιασουν στα αλλα 2 οποτε θελουν , υπαρχουν παρα πολα καλα προγραματα ειδικα για αυτα και πανω απ ολα , ειναι δωρεαν Smile Τωρα ξερω πως τα OS X εχουν τα καλυτερα προγραματα για επαγκελματιες ζωγραφους , καλυτεχνες , video editors , μουσικους και γενικα οτι εχει σχεση με την τεχνη αλλα και η Linux εχει τα δικα της που δεν πανε και τοσο πισο. Επεισεις εχουν πολων ειδον Desktops και πολα ωρεα εφε που δεν εχουν τα αλλα 2. Απο την αλλη , γινονται εντελος αχρηστα , ειδηκα αν εισε gamer επειδη , χρειαζονται ενα προγραμα που λεγεται Wine για να μπορει να δουλεψει το 70% των προγραματων που ειναι φτιαγμενα για windows και γενικα , κανενα παιχνιδι σχεδον. Ολα βγαινουν για Windows kai se merikes periptoseis OS X αλλα σπανια για linux. Undecided

[Image: hack-administrator-passwords-of-windows-..._25552.jpg]
Εγώ προσωπικά πάντα χρησιμοποιούσα Windows οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά για τα υπόλοιπα OSs. Για την ώρα έχω Windows 7 64-bit και δεν έχω σκοπό να αλλάξω σύντομα. Εμένα βασικά μ' αρέσουν γιατί είναι απλώς είναι ότι χρειάζεσαι στο pc. Games παίζουν, στο internet μπαίνουν, βασικά πράγματα που ζητάς από ένα OS έχουν, λογική τιμή έχουν οπότε δεν βλέπω λόγο για την ώρα να αλλάξω. Βέβαια, μάλλον άμα δοκιμάσω και γω Linux μπορεί να μ' αρέσουν αλλά δεν ξέρω. Και εγώ θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα να μην μπορείς να παίξεις ότι παιχνίδι θες σε ένα pc λόγω OS, κάτι που συμβαίνει άμα δεν έχεις Windows. Έτσι νομίζω, δηλαδή.
Έχω δουλέψει κάθε λογής OS:

M$ Windows (από τα 95 μέχρι σήμερα με windows 7 & Server 2008 R2)
ως γνωστό ναι, είναι πολύ καλά και τα κάνουν όλα, προσωπικά όμως η αγαπημένη μου version είναι τα 98 και τα NT 4.0, επειδή έχουν μια απλότητα σε όλα. Απλή εμφάνιση, βασικές λειτουργίες κ.α. Τα μόνα windows που κράτησαν την απλή εμφάνιση είναι τα server, αλλά και στα 7 αν κόψεις όλα τα εφέ γίνονται πολύ flat και στην εμφάνιση. (καλό αυτό)
Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα, κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και ήχου υποστηρίζουν τα windows 7.
Το μόνο μειονέκτημα είναι οι ιοί (viruses)

Linux (Από Ubuntu 7.04 μέχρι Slackware, Mandriva, Puppy, Redhat έχω δουλέψει)
Έχουν τα περισσότερα συν με τα windows, με μερικά στερήματα :
1.Windows Games δεν παίζουν (εκτός από τα πολύ παλιά που δεν ήταν 3D)
2.Υπάρχουν προγράμματα που δεν έχουν βγει σε linux, από την άλλη υπάρχουν εναλλακτικά προγράμματα για εικόνα και ήχο, όχι όμως τόσο καλά όσο τις Adobe η τα άλλα γνωστά.
Στα πλεονεκτήματα είναι ότι:
1.Δεν κολλάνε ιούς (επειδή ακόμη τα έχει η μειοψηφία χρηστών) διαφορετικά θα είχαμε αρκετούς ιούς και εκεί.
2.Μπαίνουν σε κάθε PC / κονσόλα / Workstation, υποστηρίζουν και άλλες αρχιτεκτονικές πέρα των AMD64 / x86 όπως : PPC*, SPARC, MIPS, ARM κ.α.
*=το Nintendo Wii και το Wii U σε PPC βασίζεται, όπως και το PS3.
Είναι ποιο ελαφριά και τρέχουν ταχύτερα (εκτός από τα ubuntu που είναι full στα περιττά modules)
3.Είναι η καλύτερη επιλογή για Servers (ειδικά το BSD).
4.Η motorola ήταν η πρώτη εταιρία που εφάρμοσε linux στα κινητά της, τη συνέχεια την ανέλαβε η Google με το Android και πλέον σήμερα η Google αγόρασε τη motorola για να βγάλει κινητά δικά της με τη καλύτερη εταιρία στο χώρο.

MAC OSX
Δεν διαφέρει και πολύ με μια linux διανομή, η διαφορά είναι ότι η Apple έχει κατασκευάσει το λειτουργικό της με μερικές τροποποιήσεις, έχοντας τον πυρήνα κλειστό ώστε να έχει τον έλεγχο η ίδια η Apple και να μη το τροποποιεί άλλος. Το 2005 με 2006 η Apple ήταν κορυφαία εταιρία με τον G5 (PPC) της IBM, έχοντας επεξεργαστική ισχύ 3-6 φορές ταχύτερο από τον (τότε) Pentium 4. Τα πράματα αλλάξαν όμως (προς το χειρότερο) γιατί όταν άλλαξε η αρχιτεκτονική σε intel (x86) έπρεπε ΟΛΑ τα προγράμματα να μεταφραστούν ξανά από την αρχή. Εκεί ξεκίνησε η κατάρρευση της εταιρίας. Οι εταίρες έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την Apple. Σήμερα τα iMAC αποτελούν χαμηλής κατηγορίας hardware από τα κοινά PC σε 4πλάσια τιμή. Τα MAC pro είναι υπερεκτιμημένα για την αξία τους, εφόσον το hardware είναι ίδιο με τα κοινά PCs.
Το MAC OSX έχει τα μειονεκτήματα των linux διανομών (χωρίς να ισχύει η 2η περίπτωση γιατί οι εταιρίες όπως η adobe και οι υπόλοιπες την υποστηρίζουν)
Ιοί έχουν βγει και σε MAC (εδώ και καιρό), και σε iphone.
Πλέον τα MAC υποστηρίζουν και windows, αλλά δεν έχουν νόημα, καθώς το OSX έχει περιορισμούς και το να αγοράσεις MAC για windows καλύτερα να αγόραζες κοινό PC.

Μεταξύ των 2 (Windows or Linux), δεν είναι εύκολη η επιλογή αλλά για καθημερινή χρήση ψηφίζω linux, και για gaming Windows.
Ναι, πάρε ένα noob σε Ubuntu, να σου κάνει repo, sudo και rm -rf. Toungue
Χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ άλλο λογισμικό πέρα από Windows, θεωρώ πως τα linux είναι τα καλύτερα. Δε μιλάω μόνο για το τεχνικό τομέα...

Μ' αρέσει πολύ η ιδέα πίσω από τα Linux. Δωρεάν για όλους, από όλους. Μπορείς να φτιάξεις πρόγραμμα, να στείλεις ιδέες σου και να έχεις υποστήριξη σε πολλά θέματα.
Reference URL's