Legendary Pokémon

Full Version: Tα Pokemon κι ο περίγυρός σας
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Συνηθισμένο φαινόμενο αποτελεί για αρκετούς Pokemon fans (ακόμα και γι' αυτούς που δεν ασχολούνται και πολύ φανατικά) να δέχονται πειράγματα από άλλα άτομα (είτε από ξένους είτε από γνωστούς τους), κυρίως όταν είναι συγκεκριμένης ηλικίας καθώς για πολλούς αδαείς τα Pokemon αποτελούν ασχολία για μικρά παιδιά (αν και στην πραγματικότητα τα Pokemon αποτελούν ασχολία για όλες τις ηλικίες). Εσάς πως σας αντιμετωπίζει ο κοινωνικός σας περίγυρος για την ασχολία σας με τα Pokemon και πως το αντιμετωπίζετε;

Προσωπικά είμαι από τα άτομα αυτά που δεν κάθονται να διατυμπανίζουν από 'δω κι από 'κει τις nerd ασχολίες τους αλλά δεν θα κάτσουν να το κρύψουν κιόλας ή να ντραπούν γι' αυτό σε περίπτωση που το φέρει έτσι μια συζύτηση.

Χαρακτηριστικά στο λύκειο δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι μάθανε ότι ασχολούμαι με Pokemon (τότε είχε πρωτοβγει η πρώτη γενιά) από την στιγμή που ζήτημα ήταν αν θα μίλησα γι' αυτά μια-δυο φορές μ' έναν φίλο μου που ήταν κι αυτός fan μέσα στην τάξη πριν το μάθημα. Συνήθως θα μιλάγαμε για τα Pokemon στα διαλείματα σε καμιά ήσυχη γωνία και θα ήμουν πιο διακριτικός προκειμένου να μην μας πρήζαν το σηκώτι αυτοί που θα θέλαν να μας κοροϊδέψουν. Όπως και να 'χει όταν το μάθανε κι αρχίσαν τα χοντρά πειράγματα τους έδειξα ότι δεν μου καίγεται καρφάκι κι ότι απλά είναι ένα παιχνίδι που τυγχάνει να μ' αρέσει αλλά χωρίς να καταντώ περίγελος με γραφικότητες του είδος κι έτσι σιγά-σιγά σταμάτησαν τα πειράγματα.

Αυτό που μ΄εκνευρίζει πάντως είναι τώρα που τα πειράγματα τα δέχομαι από φίλους μου (που ασχολιούνται κι αυτοί με nerd ασχολίες όπως ιαπωνικά videogames, anime, manga, internet κουλτούρα και δεν συμαζεύεται) που ενώ είναι Pokemon haters οι ίδιοι είναι Digimon και Yu-Gi-Oh fanboys που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Και το αστείο είναι όταν προσπαθούν μάταια να με πείσουν ότι τα Digimon δεν είναι για μικρά παιδιά κι ότι είναι πιο ώριμο από τα Pokemon. Κι εντάξει, το anime του Pokemon συγκριτικά με το anime του Digimon είναι πιο αφελές αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι το Digimon francise απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες σε αντίθεση με τα Pokemon που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό (τουλάχιστον με την κύρια rpg σειρά).

Πάντως ως τώρα ποτέ δεν είχα κόμπλεξ όταν πήγαινα ν' αγοράσω μια Pokemon κασέτα σ' ένα κατάστημα ούτε είχα χλευαστική αντιμετώπιση (έστω και διακριτική) από τους υπαλλήλους. Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή σε sites όπως στο 4chan (όπου υπάρχει και ξεχωριστό section για τα Pokemon) έχω ακούσει αρκετά περιστατικά ατόμων που ντρεπόντοσταν τόσο πολύ που μερικοί απ' αυτούς έφερναν και τα μικρά τους αδέλφια για να δείξουν δήθεν ότι τ' αγοράζουν γι' αυτά. Και μερικοί απ' αυτούς είχαν χλευαστική αντιμετώπιση από τους υπαλλήλους ή άλλους πελάτες.

Η μοναδική περίπτωση όπου ένιωθα άβολα ήταν όταν είχα πάει με τον μικρό μου αδελφό (τότε πήγαινε τέλη δημοτικού) να δούμε την πρώτη ταινία Pokemon στους κινηματογράφους. Κι αυτό επειδή η αίθουσα ήταν τίγκα στα πιτσιρίκια που δεν λέγανε να βγάλουν τον σκασμό για να δούμε την ταινία με την ησυχία μας. Μέχρι κι ο μικρός μου αδερφός είχε εκνευριστεί με την όλη κατάσταση. Η μόνη παρηγοριά ήταν οι promotional κάρτες που πήραμε. Πάντως για τις επόμενες δύο ταινίες πήραμε το μάθημά μας και τις είδαμε όταν με το καλό βγήκαν σε VHS.

Eυτυχώς όταν πήγαινα να παίξω στην Κάϊσσα το trading card game υπήρχαν αρκετοί συνομήλικοί μου κι έτσι δεν ένιωθα σαν ψάρι έξω από το νερό.

Αν και ποτέ δεν έχει τύχει να φορέσω ρούχα Pokemon (είπαμε, πορωμένοι αλλά μέχρι ένα σημείο) θα ήθελα σε κάποια φάση να τυπώσω μια μπλούζα με κάτι πιο διακριτικό. Όπως για παράδειγμα το λογότυπο της Team Rocket ή την εικόνα που έχω στο avatar μου. Ή έστω κάτι έξυπνο και στυλιστικό όπως μια προειδοποιητική πινακίδα με υψυλή τάση ρεύματος από Pikachu.
(01-03-2012 07:50 AM)Vetus Wrote: [ -> ]Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή σε sites όπως στο 4chan (όπου υπάρχει και ξεχωριστό section για τα Pokemon) έχω ακούσει αρκετά περιστατικά ατόμων που ντρεπόντοσταν τόσο πολύ που μερικοί απ' αυτούς έφερναν και τα μικρά τους αδέλφια για να δείξουν δήθεν ότι τ' αγοράζουν γι' αυτά. Και μερικοί απ' αυτούς είχαν χλευαστική αντιμετώπιση από τους υπαλλήλους ή άλλους πελάτες.

Lol, στα ίδια threads κυκλοφορούμε; Τέσπα, και 'γω το είδα αυτό αλλά ντάξ, λόγω της φύσης του site δεν ξες ποτέ άμα είναι αλήθεια ή κάποιος που δεν είχε τι να κάνει και σκέφτηκε μια ιστορία.

(01-03-2012 07:50 AM)Vetus Wrote: [ -> ]Αν και ποτέ δεν έχει τύχει να φορέσω ρούχα Pokemon (είπαμε, πορωμένοι αλλά μέχρι ένα σημείο) θα ήθελα σε κάποια φάση να τυπώσω μια μπλούζα με κάτι πιο διακριτικό. Όπως για παράδειγμα το λογότυπο της Team Rocket ή την εικόνα που έχω στο avatar μου. Ή έστω κάτι έξυπνο και στυλιστικό όπως μια προειδοποιητική πινακίδα με υψυλή τάση ρεύματος από Pikachu.

Κι εγώ σκοπεύω να κάνω ένα μπλουζάκι με στάμπα Pokémon (όπως είπες και συ, λίγο διακριτικό, όχι κάναν Ash με το Pikachu στην πλάτη) μαζί με άλλο ένα με TF2 Smile Και το καλοκαίρι θα τα φοράω όπου θέλω και πολύ που μ' ένοιαξε τι θα πούνε οι άλλοι. Το μόνο που με νοιάζει βασικά είναι να βρω ένα ωραίο, καλό σχεδιάκι.

Τώρα, στο κυρίως θέμα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Pokémon και την παρέα ή τους γνωστούς μου. Όπως και συ πολύ καλά κάνεις, δεν διατυμπανίζω ότι ασχολούμαι αλλά άμα με δει κάνας με το DS δεν θα κρύψω ότι παίζω Pokémon. Σιγά, τι θα πει δηλαδή.

Ειδικά με φίλους, ξέρουμε ότι ο καθένας έχει το δικό του λιώσιμο. Άλλος λιώνει WoW, άλλος στη ιστιοπλοϊα, άλλος στο σχολείο, άλλος στο να βγαίνει βόλτες, άλλος στα Pokémon. Έτσι κι αλλιώς έχω και 2 φίλους που παίζουν κι αυτοί Pokémon (με τον ένα γνωριστήκαμε και απο αυτό το site Smile ). Τώρα, για τους υπόλοιπους, δεν τρέχει και τίποτα. Και στην τριήμερη που έπαιζα DS σε όλη τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα αυτό που άκουσα ήταν "Μαλάκα, γιατί δεν πήραμε κι εμείς κάνα Gameboy να περνάει η ώρα".

Και το κυριότερο, ποτέ δεν θα περιόριζα τις δραστηριότητες μου στα Pokémon ή δεν θα έκανα κάτι που θέλω λόγω το τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Με άλλα λόγια, άμα έβγαινε η επόμενη ταινία Pokémon στο ελληνικό cinema εγώ θα ήμουν στην ά προβολή (ίσως κατάφερνα να σύρω και κάνα φίλο Toungue).
Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι φοράω περήφανα τις μπλούζες μου με τα Πόκεμα, πριν καν γίνει χιπστεριά και αυτό Toungue

http://www.hardrock-pokemon.com/Clothing/TshirtsJackets <- epic collector's stuff
(02-03-2012 01:30 AM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Με άλλα λόγια, άμα έβγαινε η επόμενη ταινία Pokémon στο ελληνικό cinema εγώ θα ήμουν στην ά προβολή (ίσως κατάφερνα να σύρω και κάνα φίλο Toungue).
Koίτα τουλάχιστον να πήγαινες σε μεσονύχτια προβολή όπως είχα κάνει εγώ και κάτι φίλοι μου με το Howl's Moving Castle όπου ήντουσταν μονάχα ενήλικες κι ούτε ένα πιτσιρίκι να μας σπάει τα νεύρα όπως την είχα πατήσει με το Spirited Away.

(02-03-2012 02:45 AM)Arty2 Wrote: [ -> ]Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι φοράω περήφανα τις μπλούζες μου με τα Πόκεμα, πριν καν γίνει χιπστεριά και αυτό Toungue
Άσε, είχα να το ζήσω κι αυτό, να φοράνε πλέον ορισμένα άτομα μπλούζες Pokemon για την χιπστεριά και μόνο. Κι από Pokemon θα 'χουνε παίξει το πολύ-πολύ την πρώτη γενιά, άντε και την δεύτερη. Dodgy
(01-03-2012 07:50 AM)Vetus Wrote: [ -> ]Αυτό που μ΄εκνευρίζει πάντως είναι τώρα που τα πειράγματα τα δέχομαι από φίλους μου (που ασχολιούνται κι αυτοί με nerd ασχολίες όπως ιαπωνικά videogames, anime, manga, internet κουλτούρα και δεν συμαζεύεται) που ενώ είναι Pokemon haters οι ίδιοι είναι Digimon και Yu-Gi-Oh fanboys που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Και το αστείο είναι όταν προσπαθούν μάταια να με πείσουν ότι τα Digimon δεν είναι για μικρά παιδιά κι ότι είναι πιο ώριμο από τα Pokemon. Κι εντάξει, το anime του Pokemon συγκριτικά με το anime του Digimon είναι πιο αφελές αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι το Digimon francise απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες σε αντίθεση με τα Pokemon που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό (τουλάχιστον με την κύρια rpg σειρά).

Αυτό το συνάντησα και εγώ Toungue Τραγική κατάσταση...
Reference URL's