Legendary Pokémon

Full Version: Οσον αφορα τις αλλαγες του Smogon στο Metagame
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Link

Drizzle+SS Banned OU.

Προσωπικα χαιρομαι.Εκτος οτι συχαινομαι το Weather Metagame,(μ αρεσει λιγο το sand stall + το καλο hail stall),ολα τα teams ηταν copy paste Με διαφορετικα set με ενα κολο politoed ως lead που γενικα το ολο σετακι ηταν λιγο broken.
Το Kyogre τον OU να πουμε.Οτι μαχη να εκανες το τελευταιο καιρο online 9/10 ηταν rain team.Ατομα με μηδαμινο prediction και team building χωναν ενα κλασσικο rain team και καναν dominate to 60% ολων των αλλων τουλαχιστον.
Ηταν Γελιο πια πιστευω.Οπως ηταν το Thundurus στην αρχη των B/W που πραγματικα ειχα φτασει σε σημειο να θεωρω ανεφικτο να το νικησεις αν δεν εχεις ο ιδιος thundurus Toungue

BP+Shell Smash

Νομιζω οτι ειναι απο RU και κατω?
Πρωτη ερωτηση:Εχει παιξει ποτε κανεις RU/NU/NFE πανω απο 10 μαχες σε οποιαδηποτε Gen ?
Οι περισσοτεροι οχι.Το BP+Shell smash ηταν ακριβως το rain Dance των αλλων tiers.
Και αμα εχετε τοσο προβλημα που μπαναριστικαν και τα δυο,γιατι δεν κανετε ενα anti-metagame team?
Γιατι μεχρι και αυτα εχουν προβληματα εναντιον αυτων.

Δεν ειναι δυνατον κατα τη γνωμη μου να εισαι αναγκασμενος να εχεις στο team σου ενα TTar ή ενα Hippo.Ή ενα Abomasnow.Ή να εχεις και εσυ pokemon που να προσαρμοζονται με το rain ωστε να μη σε καταστρεφουν.

Mew in OU.

ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΛΑ ΠΙΑ!
ΕΦΑΓΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ STALLBREAKER MEW ΣΕ ΟΤΙ TEAM ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 1-2 ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ OU Toungue


Prediction For The Metagame:

Sandstorm+Hail+Sun Ανοδος

Δεν θα ξεκολησει το metagame με τιποτα απο το weather metagame.
Θα δουμε ανοδο των TTar κ Hippo σε συνδυασμο με Stoutland που παρατηρησα οτι ηδη εχει αρχισει να ανεβαινει σε "δημοτικοτητα".

Θα ενισχυθει λιγο η stall πλευρα του metagame αλλα παντα βασισμενη στο weather καθως θα συναντησει ανοδο το Hail που ευνοει το stall οπως και το sandstorm.

Αλλα πιστευω οτι τη μεγαλυτερη ανοδο και εκει που θα κινηθει το metagame θα ειναι το Sun.Η απλη λυση και ομαλη μεταπηδηση απο το rain metagame.
Το Ninetales θα γινει η αγαπη ολων κτλπ κτλπ.

NOTE: Επειδη και εγω τωρα εχω γυρισει ξανα στα battles αγνοοω ακομα μερικα πραγματα και δεν εχω καταφερει να προσαρμοστω ακομα στο Metagame.(Δεν χρησιμοποιω καν gen V pokez :Ρ)
Αλλα αυτη ειναι η γενικη εντυπωση μου για το χρονο που εχω ασχοληθει τις τελευταιες 2 βδομαδες.

ΤΕΛΟΣ,
Πολλοι πιστευουν και συμφωνω με την αποψη τους οτι το smogon ειναι μια βλακεια και δεν πρεπει να συμβαδιζουμε με αυτο.
Αυτο προσπαθησε να κανει το Pokemon Online.Να παει κοντρα στο smogon και να προσπαθησε να κανει διασημα new tiers και με περισσοτερη "μελετη" κτλπ.
Ξερετε τι καταφερε?
Απλα να αργει να περασει τις αλλαγες του smogon και να προσπαθει οσο περισσοτερο γινετε να του παει κοντρα.
Οι Admin?
Smogon Haters.Ξερω αρκετους γιατι οταν αρχισα να παιζω πολυ τοτε ειχε βγει το ΡΟ.Απλα μισουν το smogon.

Αλλα δεν καταφεραν τιποτα παραπανω.Για αυτο και εγω συμφωνω με το smogon και καθομαι προσεχτικα και σκεφτομαι καθε αποψη τους.
Δεν μπορω απλα να τους παω κοντρα επειδη ολοι το ακολοθουν.
Οι περισσοτεροι testers τους ειναι καλοι και οι αποφασεις τους δεν ειναι τυχαιες.
Προφανώς όταν απορρίπτουμε κάτι χωρίς να σκεφτούμε πρώτα δεν έχει νόημα...

Πάνω στο θέμα τώρα.

Το Mew ανέβηκε επειδή έλιωνε ο κύριος από πάνω. Συν του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως stallbreaker, special sweeper με nasty plot, baton passer και ούτω καθεξής. Φυσικά λογικά θα παραμείνει σχετικά χαμηλά, γιατί με καλά στατιστικά παντού δεν έχει κανένα που να ξεχωρίζει, όπως συμβαίνει δηλαδή και στα υπόλοιπα "αντίστοιχα" Pokemon. Το σώζει όμως το movepool του. Toungue

Για το Baton Pass και Shell Smash, προφανώς ασχολήθηκαν κάποιοι πολύ περισσότερο από εμένα και το έκριναν ως "broken". Άρα λογικά κάτι ξέρουν για να το λένε. Άλλωστε (διορθώστε με να κάνω λάθος) είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούσαν κυρίως μέτριοι παίκτες για εύκολες και γρήγορες νίκες (και εξίσου γρήγορες ήττες αν χαλούσε η αλυσίδα). Δεν πρόκειται να μου λείψει πάντως.

Όσον αφορά το Drizzle+Swift Swim, ούτε αυτό θα μου λείψει ιδιαίτερα, όποιος θέλει να παίξει weather με rain έχει τόσους άλλους τρόπους να το πράξει, ας χρησιμοποιήσει κάτι άλλο που να απαιτεί περισσότερο "skill". Άλλωστε όπως είπε ο Juan καταντάει βαρετό το Politoed. ( και ας θέλω να το βάλω αν φτιάξω ποτέ μου team Toungue)

Όσον αφορά το metagame, ελπίζω ό,τι αλλάξει να είναι για καλό και να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές κάποιων σταδίων του Gen IV metagame. Smile
(03-07-2012 03:57 AM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]Αλλα πιστευω οτι τη μεγαλυτερη ανοδο και εκει που θα κινηθει το metagame θα ειναι το Sun.Η απλη λυση και ομαλη μεταπηδηση απο το rain metagame.
Το Ninetales θα γινει η αγαπη ολων κτλπ κτλπ.

Quote:| 25 | Volcarona | 19571 | 7.073% | 15096 | 6.622% | -1, -0.5% |
| 26 | Ninetales | 19072 | 6.893% | 17798 | 7.807% | -5, -1.5% |
| 44 | Venusaur | 12353 | 4.465% | 9653 | 4.234% | -4, -0.8% |

Λές; Toungue

Στο Mew, πάντως, πιστεύω ότι... υπερβάλανε. Ναί ναί, έχει το μεγαλύτερο movepool ever, ΑΛΛΑ, αν ρίξετε μια καλύτερη ματιά στο UU, θα δείτε ότι διάφορα Ghost & Dark Pokes έχουν αρκετό usage, κυρίως ο Chandelure. Να δείτε & στο OU τι θα τρώει. Γιατί δε το κάνανε BL τουλάχιστον; Tί να πω... Smogon logic Toungue

RU Magmortar... f@@k yeah! Cool

Όσο για το Abomasnow & το Hippo, ήταν αρκετά φυσικό να γίνουν επιτέλους OU. Πωωωω ρε anti-meta που θα πέσει Toungue

Επίσης, πέρα απ' το Stoutland που είπε ο Juan, πιστεύω ότι θα ανεβούν & τα εξής:

Mamoswine: Ο καλύτερος counter κατά των Therian Formes που έχουν ήδη βγει στο Showdown + OHKO Mence, Multiscale Nite, TTar & άλλα πολλά. Είναι, γενικά, το καλύτερο anti-meta Pkmn στο OU.
Crobat: Αρκετά χρήσιμο, κυρίως ενάντια στα νέα αποκτήματα του UU: Mienshao & Scrafty (λίγη προσοχή στο Stone Edge του 1ου & στο +1 Ice Punch του 2ου Toungue ).
Chaos: Το OU είναι λόγω usage. Τo BL είναι ban list του UU. Γι'αυτό έγινε OU το Mew. Αν δεν είχε usage για Ou αλλά ήταν Broken στο UU τότε θα γινόταν borderline. Εφόσον θυμάμαι σωστά.
Επισης πιστευω οτι το Mew ηταν πολυ υποτιμημενο..
Δηλαδη δεν ηταν τυχαια Uber σε ολα τα προηγουμενα Gen..
Εχει το μεγαλυτερο movepool στο game και μπορει ανετα να χρησιμοποιηθει για οποιαδηποτε θεση στο team.

Κατι επισης που μου εκανε εντυπωση ηταν αυτο:

UU SNOVER Ενω ταυτοχρονα Ban Snow warning.

Το βλεπω πολυ ευκολα NU και παρακατω αν γινετε στα επομενα tests.
Ουσιαστικα ο λογος για χρησιμοποιησει καποιος snover ηταν το snow warning Toungue
Σχετικά με το UU που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό μπορώ να πω πως είναι αρκετά ωραίο και θυμίζει σε γενικές γραμμές το OU Gen IV καθώς έχει αρκετά κοινά Pokemon.Με τις τελευταίες αλλαγές το Scrafty είναι πλέον UU (και το Mienshao) και όταν είναι στο +1 atk και speed λίγα Pokemon μπορούν να σε Countaroun (Brave Bird από Crobat,Hidden Power Flying απο Scarfed Zapdos και κάνα 2 ακόμη Toungue)Btw δεν υπάρχει και Weather πια που το κάνει ακόμη πιο ωραίο από αυτούς που δεν τους αρέσει το Weather στο OU(όπως εμένα π.χ. xD).

Για το OU με τα νέα δεδομένα που έφερα οι BW2 μερικά Pokemon που μου κίνησαν το ενδιαφέρων είναι το DDMoxieMence με Outrage,Giga Drain Volcarona και τα Therian Formes των Tornadus και Thundurus τα οποία θα τα δοκιμάσω στο άμεσο μέλλον xD

Τώρα όσο αναφορά τις αλλαγές που κάνει το Smogon στο Metagame εγώ συμφωνώ εκτός από μερικές (π.χ. Excadrill) καθώς χωρίς αυτές οι ομάδες θα ήταν κλασικές και δεν θα είχα πολύ ποικιλία.
(03-07-2012 12:18 PM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]UU SNOVER Ενω ταυτοχρονα Ban Snow warning.

LC θα γίνει πάλι & δε θα ξαναέχει usage ποτέ (παραπάνω από LC). Απλό πράγμα.

Επίσης, μόνο εγώ πρόσεξα ότι το UU τώρα είναι ΟΛΟΪΔΙΟ ΜΕ ΤΟ DPPt OU; Confused

Metang RU... λές να 'ναι καλός εκεί;
(03-07-2012 01:32 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]
(03-07-2012 12:18 PM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]UU SNOVER Ενω ταυτοχρονα Ban Snow warning.


Επίσης, μόνο εγώ πρόσεξα ότι το UU τώρα είναι ΟΛΟΪΔΙΟ ΜΕ ΤΟ DPPt OU; Confused

Not sure if trolling or you just didn't see my message xD
Και btw όχι ολόιδιο.
Θελει πολυ ψαξιμο το UU παντως γιατι τωρα εχει ανοιχτες πολλες επιλογες.

Θα εξαφανιστουν τα Weather Teams και θα ειναι παρομοιο με το Gen IV metagame.

iLike.!
Thread Ressurection!
Προσωπικά διαφωνώ με το Blaziken στα Ubers λόγω Speed Boost.
Τι γίνεται με το Blaze Blaziken,το οποίο έχει πρόσβαση σε egg moves?Κι αυτό Uber?Τι μπορεί να νικήσει ένα Blaze Blaziken από τα Ubers?Το πολύ κανένα Forretress με λίγη τύχη.
Για πείτε κι εσείς την γνώμη σας.
Που το θυμήθηκες τώρα τo blaziken ; Toungue ¨Οταν μπανάρουν ένα ποκεμον το μπανάρουν ολόκληρο,όχι με βάση του τι είναι broken από το ποκεμον.Τελος πάντων,πριν από λίγο καιρό κάνανε μπαν το Landorus.Εγώ διαφωνούσα γιατί δεν το θεωρούσα τόσο καλό για να φάει μπαν και ψήφισα όχι (ήμουν voter στην ψηφοφορία).Αλλά η πλειοψηφία ήθελε μπαν,οπότε έφυγε και αυτό για ubers.Λογικά τώρα θα ανέβει κάπως το stall,ειδικά αν φάει ban και το keldeo που μάλλον θα γίνει suspect.
Βασικά εγώ τώρα είδα το thread.Toungue
Γι'αυτό έγραψα τώρα.
Αλλά το Kyurem-B που έχει τόσο μεγάλα stats γιατί δεν είναι uber?
Μου φαίνεται λίγο παράλογο.
Reference URL's