Legendary Pokémon

Full Version: Δράση: Ο Κόσμος των Πόκεμον
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Κατά την γνώμη μου για να ξαναζωντανέξει το κοινό των Pokemon και να επανέρθει στις παλιές του δόξες θα βοήθουσαν αρκετά η πιο συχνή και πιο καλοδιαφημισμένη διοργάνωση Pokemon events σε συνεργάσια με άλλα videogames communities και με την βοήθεια χορηγών. Πάρτε για παράδειγμα την anime κουλτούρα που πριν χρόνια στην Ελλάδα ήταν ασχολία για λίγους και ψαγμένους και πλέον τα τελευταία χρόνια αποτελεί θέμα συζύτησης και στα ελληνικά media χάρη στα anime/cosplay/j-music parties/events που διοργανώνονται συχνά από διάφορα groups και προωθούνται κι εκτός anime communities όπου αρκετές φορές παίζουν και parties/events σχετικά με videogames και γίνονται και τουρνουά με fighting games.

Ιδού μερικές ιδέες που πάντα είχα στον μυαλό μου κι είχα το απωθημένο να βρω άλλα άτομα για να τις υλοποιήσω:

1) Σε συνεργασία με την Κάισσα θα μπορούσα να διοργανώναμε μέσω άλλων anime parties/events που γίνονται συχνά μικρά events με το Pokemon Trading Card Game όπου θα γίνονται μικρο-τουρνουά σε πιο χαλαρή φάση με διαγωνισμούς, κληρώσεις και τα συναφή.
2) Σε συνεργασία με την Nintendo, της Κάισσα και διάφορους άλλους χορηγούς (όπως το Public) θα μπορούσαμε να διοργανώναμε events σαν κι αυτά που προανέφερα που θα έχουν ως θεματολογία τα Pokemon. Nα παίζουν τραγούδια από τα videogames και το anime, να κάνουμε cosplay διαγωνισμό, να κάνουμε προβολή anime επεισοδίων, να υπάρχουν τηλεοράσεις με Wii όπου ο κόσμος θα παίζει Pokemon games, να γίνονται φιλικά μάτς και τουρνουά με το TGC, να γίνονται κληρώσεις με διάφορα προϊόντα Pokemon.

Όλα αυτά φυσικά θα διαφημίζονται και σε άλλα anime/videogames communities καθώς επίσης και σε social sites όπως το Facebook και το Twitter. Όρεξη να υπάρχει και κάποιες στοιχειώδες γνωριμίες ώστε να μαζεύουμε χορηγούς και να κλείνουμε χώρους σε μαγαζία ή σε σχολές/κτίρια ιδανικά για events.Αν το ψήνεσαι μπορούμε να το συζυτήσουμε αναλυτικότερα είτε μέσω του thread είτε prive. Μπορώ να συμβάλω κι εγώ ενεργά με τις playlists, με την διαφήμιση σε άλλα sites κ.ο.κ.

(01-09-2012 01:08 PM)Arty2 Wrote: [ -> ][size=x-small]Το νομικό πλαίσιο γύρω από τις διαφημίσεις, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προώθηση των βιντεοπαιχνίδιων.
Για να καταλάβω, τι ακριβώς παίζει με το ελληνικό, νομικό πλαίσιο πέρι διαφημίσεων που τα τελευταία χρόνια έχει πάει κατά διαόλου; Aν και η αλήθεια είναι ότι ένας λόγος παραπάνω που οι τηλεοπτικές διαφημίσεις videogames στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί απίστευτα είναι κι άλλοι όπως η πειρατεία.
Το concept σου ειναι καλό, αλλά φοβάμαι πως το ενδιαφέρον από τους χορηγούς είναι μικρό λόγω κόστους και μόνο, ακόμα και ένα πρωτάθλημα Pokemon που θα συγκέντρωνε σίγουρα κόσμο αποδείχθηκε δύσκολο και ακατόρθωτο. Όμως σαφώς να το κοιτάξουμε και να δούμε αν μπορεί να πλησιάσει το εφικτό τουλάχιστον.
Από εσένα Vetus λόγω εξειδίκευσης, σίγουρα θα χρειαστούμε βοήθεια σε κάποιο ιστορικό για το anime στην Ελλάδα, για το τευχάκι που προανέφερα.

Όσον αφορά στις διαφημίσεις, αυτές απαγορεύεται να προβάλουν παιδικά παιχνίδια (στα οποία για κάποιο λόγο περιλαμβάνονται τα videogames) πριν τις 22:00 ώστε να μην επηρρεάζονται -τάχα- τα παιδιά και ζαλίζουν τους γονείς. Βέβαια λαμπάδες και σχολικά που συνοδεύονται από παιχνίδια περνάνε μέσα από το ορθάνοιχτο παράθυρο.
Καλά, μην φανταστείς ότι τέτοια events θέλουν τρελά λεφτά. Για λεπτομέρειες όμως θα σου πω αργότερα για να μάθω πως ακριβώς διοργανώνονται τέτοια events και πόσο κοστίζουν.

Όσο αφορά τις διαφημίσεις παιχνιδιών είναι ειρωνεία που διαφημίσεις παιχνιδιών απαγορεύονται αλλά οι διαφημίσεις καταστημάτων που τα πουλάνε είναι αποδεχτές άσχετα. Κυρίως του Jumbo που είναι οι πιο αντιπαιδαγωγικές και κάνουν γερή πλύση εγκεφάλου.

Μια απορία: εφόσον απαγορεύονται οι διαφημίσεις videogames τότε γιατί επιτρέπονται οι διαφημίσεις browser games πριν τις 22:00;
Vetus καλά όλα αυτά, οι μαζώξεις, τα events κι όλα τα συναφή αλλά πιστεύω δεν είναι αυτά ο λόγος που κάποιος, πόσο μάλλον κάποιο μικρό παιδί, θα ασχοληθεί με τα Pokémon. Δεν πήγες στα anime parties επειδή σου τράβηξαν την προσοχή ή επειδή σε προσκάλεσε κάποιος, πήγες επειδή ασχολούσουν από πριν με anime και την κοινότητά τους και θα πήγαιναν κι άλλοι γνωστοί σου. Εγώ που πήγα όντως από περιέργεια, τη 2η-3η φορά βαρέθηκα και δεν ξαναπάτησα σε τέτοιο πράγμα, παρά το γεγονός ότι έχω γνωστούς που είναι τακτικοί πελάτες.

Τα περί χορηγών και συνεργασιών με Nintendo και Κάισσα και δεν ξέρω τι, τα θεωρώ απίθανα. Η Nortec κάνει διαγωνισμό Super Mario και δίνει δώρα μπρελοκάκια και στυλό αντί να δώσει ένα παιχνίδι. Η Κάισσα δεν ασχολείται να φέρει Pokémon league στην Ελλάδα γιατί ένδεχεται να κοστίσει παραπάνω από όσα θα της αποφέρει. Δεν μπορείς να τους πεις εσύ ότι οργανώνεις μια συνάντηση και να περιμένεις να σου δώσουν free stuff. Μπορεί να μη μου αρέσουν αυτές οι αποφάσεις, αλλά από επιχειρηματικής πλευράς, φαίνονται σωστές.

Τα Pokémon γνώρισαν τεράστια επιτυχία πριν 10-12 χρόνια γιατί ήταν το trend της εποχής. Ήταν ένα προσεγμένο franchise, έπιασε, κι έγινε μόδα. Το franchise δεν άλλαξε από τότε αλλά καλώς ή κακώς η μόδα πέρασε. Όσα events και εκδηλώσεις και τουρνουά να γίνουν δεν θα φτάσει τις παλιές του δόξες. Αυτό που συμβαίνει με τα anime που λες, συμβαίνει γιατί τώρα αυτά είναι η μόδα, έχουν γίνει mainstream. Κανείς δεν ντρέπεται να πει σήμερα ότι βλέπει Naruto και One Piece, Δεν πιστεύω να ήταν πολλοί οι 20άρηδες πριν 15 χρόνια που να παραδεχόντουσαν ότι βλέπουν Dragonball και Sailor Moon.

Σ' αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι εκδηλώσεις δεν θα προκαλέσουν την άνθηση των Pokémon, θα την ακολουθήσουν. Αν για κάποιο λόγο ξαναέρθουν στο προσκήνιο, φυσικά και θα υπάρξουν events.

Και τέλος πάντων, αυτό που (πιστεύω ότι) θέλουμε δεν είναι να κάνουμε τα Pokémon διάσημα, δεν είναι στο χέρι μας αυτό. Ένα μικρό φυλλαδιάκι με την ιστορία των Pokémon για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και οι γονείς τους θέλουμε για την ώρα.
Δεν ξέρω, εμένα αυτά που είπε ο Vetus με φαίνονται ενδιαφέρον αλλά υπάρχουν και τα πρακτικά προβλήματα που ανέφερε ο NM2, που πολύ πιθανόν να είναι μεγάλα εμπόδια. Απλώς εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν υπάρχει τόσο πραγματικό ενδιαφέρον για τα Pokémon στην Ελλάδα, όπως ίσως δεν υπάρχει και για τα anime, αλλά αυτά είναι στην μόδα τώρα. Μπορεί αρκετός κόσμος να παίζει Pokémon τώρα αλλά είναι πολύ λίγα τα άτομα που μπορεί να ασχοληθούν παραπάνω και πραγματικά μετρημένοι στα δάχτυλα πιστεύω αυτοί που ψάχνονται και ασχολούνται τόσο όσο κάποιοι από εμάς εδώ στο LP ή σε άλλα παρόμοια sites. Δηλαδή, οποιαδήποτε δράση είναι πολύ πιθανόν να μην προσελκύσει ενδιαφέρον αλλά τουλάχιστον με τα φυλλάδια έχουμε έναν σχετικά απλό τρόπο να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε κόσμο. Και μετά μπορούν να γίνουν κι άλλα.
Κοιτάξτε όπως ανέφεραν κι άλλοι μάλλον θα πρέπει να βγουν ξεχωριστά φυλλάδια για κάθε ηλικία...Τώρα αν όλοι ψάχνουν για pokemon σαν εμέναToungueΠου προσπαθώ να βρω μυστικά στην black,δεν νομίζω ότι είναι και λίγοι αλλά ούτε και πολλοί!RolleyesΠάντως ίσως να βοηθήσει 'έστω και με λίγα άτομα!
O σκοπός των events αυτών δεν είναι να κάνουν τα anime πιο διάσημα αλλά να συστειρώσουν τους fans τους, να τους φέρουν πιο κόντα.Ένα πράγμα σαν τα forum meetings δηλαδή. Έτσι ο αριθμός των fans που ανοίγονται προς τα έξω και μοιράζονται το πάθος τους με άλλους fans από κοντά αυξάνεται αργά αλλά σταθερά κι εκεί που πριν χρόνια μαζευόντουσταν οι τρεις κι ο κούκος βλέπεις τώρα να υπάρχει κοσμοσυρροή. Και για χάρη του events, της βόλτας, όλο και κάποιος ξέμπαρκος θα έρθει για να δει τι παίζει και ποιος ξέρει, ίσως να μυηθεί κι αυτός στο χώρο αυτό.

Όσο αφορά τα anime, ναι, μπορεί πλέον να είναι πιο διάσημα (άσχετα που υπάρχουν στην Ελλάδα από την εποχή του θείου μου που έπαιζε στην κρατική τηλεόραση G-Force ή Gatchaman όπως είναι η ιαπωνική του ονομασία τότε που δεν υπήρχαν ακόμα στην Ελλάδα έγχρωμες τηλεοράσεις ούτε ιδιωτικά κανάλια) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σε κοροϊδεύουν ακόμα αρκετά άτομα που κοτσάμ μαντράχαλος βλέπεις κινέζικα Μίκυ Μάους. Και τα Pokemon όταν ήταν το hit της εποχής υπήρχαν αρκετά άτομα που θα μας κοροϊδεύαν που παίζουμε τέτοιο φλώρικο παιχνίδι για μωράκια. Ή δες με τα κόμικς που υποτίθεται πλέον αναγνωρίζονται από το ευρύ κοινό ως έβδομη τέχνη και θα δεις και την κουτσή Μαρία να βλέπουν χολυγουντιανές ταινίες βασισμένες σε κόμικς ή μπλουζίτσες με διάσημους υπερήρωες αλλά αρκετοί είναι που θα σε πουν σπασίκλα ή μωράκι που διαβάζεις ακόμα παραμύθια αντί να πας σε κανά κλαμπάκι να χτυπήσεις κανά γκομενάκι (κι ας είναι οι σπασίκλες της μόδας).

Στο θέμα μας τώρα. Δεν είχα καταλάβει ότι ήθελες απλά ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και τίποτα παραπάνω τ' οποίο από μόνο του δεν νομίζω να κάνει τίποτα. Απλά θα το δουν ως ένα φυλλάδιο που κάποιος αργόσχολος το έγραψε (σαν τους γραφικούς θρησκόληπτους που μοιράζουν φυλλάδια για το πόσο βλαβερές είναι οι κεραίες των κινητών), θα το πάρουν από ευγένεια, θα το διαβάσουν από βαρεμάρα και θα το πετάξουν στα σκουπίδια. Θα είχε πιο μεγάλο αντίκτυπο εαν στέλναμε σχετικό αφιέρωμα σε περιοδικό ποικίλης ύλης όπου οι αναγνώστες διαβάζουν με προσήλωση το κάθε τι γράφεται στο αγαπημένο τους περιοδικό και θα επηρεαστούν απ' αυτό. Ή έστω σε άλλα sites/blogs που δεν έχουν να κάνουν με Pokemon.

Τώρα για τα parties και τα events ρώτησα και μου είπαν ότι άμα θες να διοργανώσεις κάποιο party/event σ' ένα μαγαζί ασφαλώς δεν θα σου ζητήσουν λεφτά επειδή τους φέρνεις πελατεία. Κι οι χορηγοί δεν χρειάζονται καν. Για την ακριβεία, χορηγοί επικοινωνίας που θα σε βοηθούσαν στην προώθηση του event. Oι χορηγοί ακολουθούν σε επόμενα parties/events αφού τους δείξεις τι επιτυχία έχουν και ενδεχομένων να συμβάλουν με την προσφορά δώρων για τυχόν κληρώσεις. Όσο αφορά τα events σε χώρους για εκδηλώσεις (π.χ. σε κάποια σχόλη ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο χώρο) τα πράγμα διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση: ή θα είναι τσάμπα ή θα σε μαδήσουν.
Pages: 1 2
Reference URL's