Legendary Pokémon

Full Version: Nuzlocke Challenge
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Αφού μου το είχε προτείνει ο tzanakos, άρχισα το Nuzlocke Challenge στην Emerald. Οι δικοί μου κανόνες θα είναι απλοί για αρχή.
1) Πιάνω το πρώτο Pokemon κάθε Route/περιοχής και μόνο αυτό.
2) Αν νικηθεί κάποιο το κάνω release. Φυσικά, το Revive και όλα τα σχετικά είναι banned.
3) Nicknames σε όλα τα Pokemon.

Διάβασα το comic του Nuzlocke Challenge, που ήταν επηρεασμένο από το LOST και είπα να πάρω ως βάση για τα ονόματα το Game of Thrones. Σε αυτό το θέμα θα γίνεται μια σύντομη περιγραφή του ταξιδιού και της ομάδας μου. Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει για το δικό του Nuzlocke Challenge. Τώρα είμαι στην σπηλιά της Dewford.

Ξεκινάω κανονικά με Starter τον Jon, ένα Mudkip. Όνομα χαρακτήρα Eddard. Σκοπός μου να πάω στην May, αλλά πρέπει να περάσω από τις Routes 101 και 103, χωρίς να βρω άγριο Pokemon. Στην πρώτη όλα καλά. Στην δεύτερη εμφανίζεται Poochyena, που το νικάω με Critical hit μέσω των πανίσχυρων Tackle του Jon. Όπως και να είχε δεν είχα Pokeballs. Έτσι νικάω τελικά την May σε μια μάχη Pound VS Tackle. Αφού πάρω μερικά Potions και μου δώσουν το Pokedex και Pokeballs, πάω στην Route 101 και πιάνω τον Joffrey, ένα Zigzagoon με Pick Up στα 4 Lv. Φτάνω ξανά στην Oldale και πάω τώρα προς Route 102. Εκεί βρίσκω και Wurmple, το οποίο και πιάνω. Όνομα Cersei. Πάω στην Petalburg, αλλά πριν φύγω κάνω μπόλικο training. Κόντεψε να χαθεί το Wurmple μιας και έμεινε με 2HP από έναν εκπαιδευτή.. Και τελικά έχουμε:

Jon(Mudkip) Lv. 9
Joffrey (Zigzagoon) Lv. 7
Cersei (Cascoon) Lv. 7

Στην Route 104, βρίσκω ένα Poochyena τον Robb στα 5Lv. Λίγη ακόμα εκπαίδευση και περνάμε στο δάσος της Petalburg. Εκεί βρίσκω ένα Silcoon, τον Jaime. Πολεμάει ο Jon το Poochyena του Team Aqua και βρίσκεται τελικά στα 14 Lv. Βγαίνω τελικά από το δάσος στην άλλη μεριά της Route 104 και παίρνω το ποτιστήρι και το Bullet Seed, που δεν μπορεί να το μάθει κανένα... Στην Rustboro, αφού πάω στο Pokemon Center, πηγαίνω στην Route 116 και πιάνω ένα Whismur, τον Robert. Τον Jaime (Lv. 8) το αφήνω τελικά καθώς δεν θέλω δύο -coon. Και μόνο Harden ήξερε σε αντίθεση με το Cascoon που ήξερε Poison Sting και Tackle. Έτσι πάω προς το γυμναστήριο με τα εξής Pokemon:

Jon (Mudkip) Lv. 15 με Water Gun, Mud Slap
Joffrey (Zigzagoon) Lv. 10 με Headbutt
Cersei (Cascoon) Lv. 9
Robb (Poochyena) Lv. 9
Robert (Whismur) Lv. 7 με Uproar

Τους δύο εκπαιδευτές στο γυμναστήριο σκόπευα να τους νικήσω με όλα τα Pokemon μου πέρα του Jon. Πανωλεθρία... Cersei, Robb και Robert ήταν τελείως άχρηστα. Έχαναν περίπου 5HP και έκαναν ελάχιστο damage. Ο Joffrey πήγαινε κάπως καλύτερα λόγω του Headbutt που δυνάμωνε και λόγω STAB. Τελικά όμως τα νίκησε όλα ο Jon και έγινε και Marshtomp... με Mud Shot... Όντως εύκολα τα πράγματα στο Gym για το Marshtomp. Στο μόνο Pokemon που δυσκολεύεται το Marshtomp είναι το Nosepass, που τελικά υποχωρεί και αυτό. Με τα από την μάχη και αφού πήρα το έμβλημα και το Rock Tomb, πήρα το Quick Claw και το Cut. Το Cut αναγκάστηκα και το έβαλα στο Zigzagoon. Sad Λίγη ακόμα εκπαίδευση και μάζεμα αντικειμένων από περιοχές με Cut. Στην εκπαίδευση δυστυχώς ο Robert κλειδώνει στο Uproar και χάνει σε ένα Geodude. Πάει το πρώτο Pokemon μου.. Όταν γυρνάω για να το κάνω release, παίρνω τελικά πίσω το Silcoon.

Στο Rusturf Tunnel, βρίσκω ένα δεύτερο Whismur, την Baratheon. Και φτάνω στην μάχη με τον Team Aqua.. Kάνω την βλακεία να βάλω τον Robb και είναι μια μάχη δύο Poochyena. Μόνο που το δικό του είναι 1 Lv. περισσότερο. Προσπαθώ να σώσω την κατάσταση, αλλά με τα Howl και ένα crit τελικά χάνει και αυτό. Η Baratheon τελικά βοηθάει, και το νικάει. Επίσης, στο επόμενο Whismur, το Cascoon γίνεται Dustox. Με Confusion. Big Grin Πίσω στην Rustboro γίνεται η μάχη με την May. Τελικά η Baratheon αν και δυνατή υποχωρεί γρήγορα και πεθαίνει από το Wingull. Αλλάζω στον Silcoon που ήταν 9Lv. και ύστερα στον Joffrey ο οποίος το νικάει εύκολα. Και έτσι έχω και Beautifly. Treecko τώρα... Ο Joffrey καταφέρνει να το φέρει σε καλό σημείο αλλά τελικά τον αλλάζω για το νέο Dustox. Με λίγα Confusion πάει ο Treecko. Με αυτήν την νίκη, αφού κάνω release την Baratheon και έχοντας πάρει πριν το PokeNav και κάποια πακέτα πάω στον Stern και στην συνέχεια στην Dewford. Πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πάω στην Granite Cave, αφού πάρω Old Rod και Silk Scarf. Εκεί πιάνω τον Gregor, ένα Makuhita. Και έχουμε και λέμε.

Jon (Murshtomp) Lv. 16 με Water Gun, Mud Shot
Cersei (Dustox) Lv. 12 με Confusion
Joffrey (Zigzagoon) Lv. 12 με Headbutt
Jaime (Beautifly) Lv. 11 με Absorb @ Miracle Seed
Gregor (Makuhita) Lv. 8 @ Quick Claw

Θα πέσει αρκετή εκπαίδευση ώστε να φτάσω τον Jon στα 18, την Cersei στα 17 κυρίως για να βγάλω το Gym και τα υπόλοιπα στα 15-16. Route 106 δεν αξίζει να πιάσω τίποτα, καθώς θα είναι Magicrap. Και συνεχίζουμε...
Nice Smile posting to sub
Η συνέχεια δεν θα έλεγα πως ήταν τόσο ιδιαίτερη, καθώς για δύο ώρες περίπου έκανα grinding. Πριν το γυμναστήριο ανέβασα 1-2 Level κάθε Pokemon. Εκτός από το Dustox που το έφτασα στα 17. Mε Gust+Confusion δεν θα δυσκολευόμουν στον Brawly. Πραγματικά, είναι ο λόγος που έχει τόσο ενδιαφέρον το όλο θέμα του Nuzlocke. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τελικά ποιο pokemon θα είναι στην ομάδα σου και πόσο καλό θα είναι. Το Dustox εκπληκτικό, απρόβλεπτα εκπληκτικό. Του έδωσα όνομα μιας εκνευριστικής από το Game of Thrones(και μάλιστα με λάθος ορθογραφία, μέχρι να πάω στον Renamer) αλλά δεν πειράζει... Ειδικά στο πρώτο επίπεδο της σπηλιάς ήταν εύκολα τα πράγματα γι'αυτό. Zubats+Makuhita κυρίως.

Και μπαίνω στο gym...Δεν χρησιμοποιώ βέβαια αμέσως το Dustox, αλλά βάζω και κάποια άλλα σαν τον Joffrey, τον Gregor και τον Jaime. Και φτάνω στον τελευταίο εκπαιδευτή και βάζω το Beautifly... Δεν το συμπαθούσα το συγκεκριμένο Pokemon, καθώς ήξερε μόνο Absorb, Harden αλλά θα ήταν ένας ωραίος HM Slave. Ειδικά για το Flash... Το έφτασα σε καλό σημείο το Makuhita, αλλά του έδωσαν Super Potion... Συνεχίζω με spamming του Absorb και το φτάνω στο κόκκινο της ενέργειας του. 1 χτύπημα ακόμα και κάνω miss. Κάνει sand attack. Μετά ξανά miss. Ξανά miss και με αποτελειώνει με CRITICAL HIT... Το Vital Throw πρέπει να μου έχανε 5 HP αν δεν κάνω λάθος και τότε είχα 9... Τον επόμενο γύρο σκόπευα να του δώσω Potion. Ειλικρινά, ότι σπαστικότερο μπορούσε να γίνει. Και ήθελε μόνο 29 Exp. Points για να πάρει Level. Sad Πάει ο Jaime...

Στον Brawlie το Machop νικιέται εύκολα. Βάζω μετά τον Jon εναντίον Meditite. Με τον χαμένο γύρο της αλλαγής, του δίνω την ευκαιρία και κάνει Focus Punch. Έχασε πάνω από την μισή ζωή του. Αν είχα χάσει τότε και το Starter μάλλον θα πήγαινα για new game...Τελικά ξαναφέρνω το Dustox που νικάει το Meditite με Gust και το Makuhita με Confusion. Η ομάδα μετά από την μάχη, στην οποία έγιναν πολλά Bulk Up, Light Screen, Detect... Εκνευριστικότατη.


Gregor (Makuhita) Lv 10 @Silk Scarf με Tackle,Focus Energy, Bulk-Up, Arm Thrust
Jon (Murshtomp) Lv. 17 με Mud Shot, Bide, Tackle, Water Gun (Παιχνιδάκι θα είναι το τρίτο gym)
Cersei (Dustox) Lv. 17 @Quick Claw με Gust, Flash, Poison Sting, Confusion
Joffrey (Zigzagoon) Lv. 14 με Tackle, Cut, Sand Attack και Headbutt

Ακολουθεί μπόλικο Grinding. Ο Gregor(που θα μετονομαστεί σε Ser Gregor) είναι 18 Level και έμαθε και Vital Throw. Ο Jon είναι 21, η Cersei 18 και ο Joffrey 18. Δυστυχώς το cut και το flash θα αργήσω να τους τα βγάλω, αν επιζήσουν αρκετά... Έφτασαν να νικάνε πολλά από τα Pokemon της σπηλιάς σε 1 hit, οπότε είναι σε καλό επίπεδο. Overgrinding ftw. Και τώρα Slateport. Ευτυχώς ακολουθούν πολλές Routes, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα να προσθέσω μέλη στην ομάδα. Για το 3ο gym, πρέπει να είναι όλα πάνω από 20 level, αν και μόνο o Jon πιστεύω πως θα τα καταφέρει.
Από Slateport μέχρι Mauville ήταν εξαιρετικά εύκολα τα πράγματα. Νίκησα όποιον εκπαιδευτή βρήκα με σχεδόν μηδαμινό damage. Στην Route 110 πρόσθεσα στην ομάδα τον Hodor ένα Oddish που έγινε Gloom μετά. Έμαθε και Bullet Seed. :3 Route 117 βρήκα ένα χαζό Illumise, την Sansa και το άφησα στο Day Care. Εν τω μεταξύ ο Ser Gregor και ο Joffrey έγιναν Hariyama και Linoone αντίστοιχα. Το Linoone έμαθε και Shock Wave ενώ αναγκαστικά ο Ser Gregor έμαθε το Rock Smash. Βέβαια ουσιαστικά με τον Ser Gregor χρησιμοποιώ Fake Out+Vital Throw/Arm Thrust. Route 111 δεν έπιασα τίποτα(νομίζω δεν πρέπει να έχει καν χόρτα...) ενώ στην Route 112 βρήκα ένα Numel, τον Stannis. Στο Fiery Path βρήκα ένα Torkoal(νομίζω το ονόμασα Frey...) αλλά το πήγα στο Day Care καθώς είχα ήδη Fire Type. Στην 113 έπιασα τον Renly ένα Slugma, ενώ στην 114, τον Hodor II ένα Lotad. Στα Meteor Falls βρήκα Zubat αλλά πέθανε εύκολα και γρήγορα... Και τώρα Lavaridge...

Edit: Καταρχάς μία αλλαγή στα ονόματα γιατί τα είπα λάθος. Το Lotad λέγεται Tyrell και το Torkoal Drogo. Το Slugma, Hodor II, ενώ το Spoink που έπιασα σήμερα στο Jagged Path Hodor III. Hodor IV λέγεται το Geodude που έπιασα τώρα από Rock Smash στην Route 111. Το Numel μου το έχασα μόλις τώρα από ένα Meditite στο Gym. Και είχε πάρει και καμιά δεκαριά Level... Στην ομάδα, με Overheat μπήκε τώρα η Hodor II. :[ Και πάμε στην έρημο, αφού νικήθηκε η Flannery.
Λοιπόν, αν κι έχω δει και διαβάσει τόσα και τόσα, τα Nuzlockes παραμένουν αρκετά ενδιαφέρον. Κάποια σχόλια:

Για τους κανόνες, έβαλες το standar να μην έχεις την επιλογή να κάνεις switch όταν ψοφάει Pokémon αντιπάλου; Το ρωτάω γιατί έχω πετύχει κάτι επίδοξους εκπαιδευτές να με παίζουν χωρίς αυτόν τον κανόνα. Το θεωρώ must, είναι λίγο γελοίο να παίζεις έτσι. Κατά τ' άλλα κι εγώ τους ίδιους κανόνες θα 'βαζα.

Μετά, όσον αφορά τα Pokémon που κάνεις training, είδα ότι δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις αρκετά, τα οποία συνήθως στα Nuzlocke ή ψοφάνε ή τα αντικατασαδκκηασηδ, όπως γράφεται αυτή η λέξη. Καλό είναι να δίνεις βάση σε λίγα στην αρχή, στο starter και κάνα δυο ακόμα το πολύ για να πάρουνε γρήγορα level και να μπορούνε να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα. Κι έτσι όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείς τόσο παίρνουν και EVs και ανεβαίνουν τα stats τους. Μετά μπορείς να βάλεις και κάνα 4ο. Εννοείται βέβαια ότι πιάνεις κάθε Pokémon που σου επιτρέπουν οι κανόνες, δεν ξες πότε θα σου χρειαστεί. Και εννοείται ότι έχεις πάντα 6αδα μαζί σου, με πατάτες Pokémon να συμπληρώνουν τα κενά της ομάδας για να σου γλιτώσουν λίγους χρήσιμους γύρους άμα χρειαστεί. Ειδικά αυτά με sturdy είναι κορυφαία καθώς σε γλιτώνουν 2 γύρους χωρίς καθόλου training . Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάνα διαθέσιμο στο σημείο που είσαι.

Και πάντα θέλει grinding. Ποτέ δεν πάει χαμένο ούτε ένα level.


Αυτά τα λίγα από 'μένα για το Nuzlocke. Τώρα για το παιχνίδι το συγκεκριμένο δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί δεν έχω παίξει ποτέ Gen III region ακόμα και μόνο από παρόμοιες περιπτώσεις έχω μάθει κάτι λίγα για το Hoenn.
Όχι, δεν το έβαλα στο set. Στην αρχή βασικά το είχα, αλλά έχασα έτσι 1-2 Pokemon και το άλλαξα Toungue Αν κάνω επόμενο nuzlocke run μάλλον θα το ενεργοποιήσω. Τώρα για το ότι έχω 6αδα με Pokemon περίπου ίσης αξίας έχεις μάλλον δίκιο. Περισσότερο με καθυστερεί αυτό. Αν και για να πω την αλήθεια, το starter και άλλα δύο άρχισαν να ξεφεύγουν σιγά σιγά από τα υπόλοιπα.

PS: Το Sturdy δεν σε αφήνει με 1HP μετά από χτύπημα με φουλ ζωή σε αυτήν την γενιά. Οπότε δεν νομίζω να είναι τόσο καλό.
(05-09-2012 09:34 AM)pekinoua Wrote: [ -> ]PS: Το Sturdy δεν σε αφήνει με 1HP μετά από χτύπημα με φουλ ζωή σε αυτήν την γενιά. Οπότε δεν νομίζω να είναι τόσο καλό.

Ναι, όντως. Εμένα μου είχε μείνει από ένα Nuzlocke στην B/W που ο τυπάς είχε πιάσει ένα Rogenrola και στην κυριολεξία τον έσωσε σε ένα battle χάρη στους 2 γύρους που του έδωσε.
Reference URL's