Legendary Pokémon

Full Version: Προτάσεις κινηματογράφου.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
The Hobbit

Έχοντας διαβάσει τα βιβλία αρκετές φορές, υπήρχαν σημεία στις καινούργιες σκηνές που με ενόχλησαν λίγο, αλλά από την άλλη όντως βοήθησαν στα αφηγηματικά κενά που έχει το βιβλίο. Για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο Tolkien με μια αναφορά θα πρέπει να διαβάζεις μισοτελειωμένες σημειώσεις και γράμματα· κάπως έπρεπε να συμπληρωθεί το puzzle για τους θεατές αναγκαστικά.

Δεν ένιωσα τον ίδιο ενθουσιασμό όπως όταν πρωτοείδα το LotR, αλλά είχα ξενερώσει όταν άρχισα να διαβάζω το Hobbit έτσι και αλλιώς. Παραμυθάκι για την εποχή του ήταν, παραμένει παραμυθάκι μα έφεραν τον ρυθμό της αρχής στα μέτρα της εποχής μας.Όμως η ταινία ήταν ευχάριστη και είχε σκηνές πραγματικά συγκινητικές, με αποκορύφωμα την σκηνή με το Gollum όπου ίσως έπρεπε να τελειώσει η πρώτη ταινία.

Από τεχνική άποψη το 3D ήταν πάρα πολύ καλό και ξεκούραστο αλλά είδα την προβολή στα 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η αίσθηση που αφήνει είναι περίεργη, θυμίζει περισσότερο ντοκυμανταίρ, χρειάστηκα γύρω στη μια ώρα να το ξεπεράσω και ως αποτέλεσμα μερικές στιγμές τα γραφικά, σκηνικά και μακιγιάζ φαντάζουν ψεύτικα, χωρίς απαραίτητα αυτό να μην είναι απλά παιχνίδι του μυαλού μου. Ωστόσο το συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα τα πλάνα ήταν καθαρά και επειδή οι κινήσεις ήταν γρήγορες, το 3D στα 24fps αναγκαστικά θα είναι θολό και εν δυνάμει «πονοκεφαλιαστικό». Όσοι έχετε καινούργια τηλεόραση με motionflow ή αντίστοιχο, δεν θα το προσέξετε καν. Το μυαλό μας δυστυχώς προτιμά την συνήθεια από την πραγματικότητα και παρότι τα 24 καρέ δεν έχουν καμία σχέση με το τι μπορεί να δει το μάτι, έχουμε μάθει ασυναίσθητα να παραξενευόμαστε με ο,τι διαφορετικό.

Οπωσδήποτε θα το ξαναδώ σύντομα, και το συστήνω ανεπιφύλακτα, με επίγνωση πως δεν πρόκειται να δεις ταινιάρα με σενάριο και βαθιά νοήματα, αλλά ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Το Hobbit θέλω κι εγώ να το δω και μόλις τελειώσω τις πανελλήνιες θέλω να διαβάσω όλα τα LotR και το Hobbit στα αγγλικά γιατί ενώ έχω δει τις ταινίες ποτέ δεν διάβασα την πηγή τους.

Εμένα γενικώς αν και μ' αρέσουν οι ταινίες αποφεύγω να πηγαίνω κινηματογράφο γιατί πιστεύω ότι δεν αξίζει τα λεφτά. Εκτός αν είναι με παρέα, που τότε δικαιολογείται, εν μέρει.

Οπότε, να γράψω καμιά πρόταση για πιο παλιά ταινία που δεν παίζει πλέον στις αίθουσες ή εδώ είναι μόνο για τρέχουσες κυκλοφορίες;
Ελεύθερα Smile
Λοιπόν, εμένα από τις ταινίες που έχω δει και μ' άρεσαν πολύ είναι το "Shutter Island" ή αλλιώς "Το Νησί των Καταραμένων" στα ελληνικά.

Αυτό που πιστεύω ότι άξιζε είναι καταρχάς η ατμόσφαιρα που προκαλούσε. Αν και όλα γίνονται γύρω από ένα ψυχιατρείο σε ένα νησί των ΗΠΑ, μοιάζει και λες τα πάντα εκεί είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μετά, το πιο δυνατό σημείο, η πλοκή. Αν και δεν θα το 'λεγε κανείς ταινία τρόμου, έχει πολλά στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και ιδιαίτερα όσο προχωράει το έργο τόσο πιο περιπλέκονται τα πράγματα και στο τέλος δεν καταλαβαίνει κανείς τι είναι πραγματικά και τι φανταστικό, δεν μπορεί να πει κάποιος αν οι εφιάλτες είναι παλιές αναμνήσεις ή κατασκευάσματα των γιατρών. Το τέλος ήταν επίσης ταιριαστό, το οποίο αν και δίνει μια υπόδειξη για την πραγματική κατάσταση του ήρωα, δεν εξακριβώνει τίποτα απολύτως.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ταινία δίνει τροφή για σκέψη πάνω στο θέμα του τι αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικό και πώς μπορεί να επηρεαστεί η αντίληψη μας αυτή. Ο DiCaprio πάντως έπαιξα κι αυτός ωραία τον ρόλο του στο έργο.
περι 3D
το μάτι από μόνο του βλέπει μέχρι 60fps (1%), 30fps(30%) και η πλειοψηφία 24fps.
Το κινηματογραφικό φορμάτ (από τότε που υπήρχε) είναι 24fps. Το 3D προσθέτει άλλα 24fps στο άριστερο μάτι και 24 στο δεξί (παθητικό 3D). Σε ενεργό 3D, είναι 24fps και στα δύο μάτια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Μόνο που το ενεργό 3D είναι πανάκριβο και έχεις περιορισμένη γωνία θέασης.

Ελάχιστοι καταλαβαίνουν διαφορά μετά τα 24fps. Το ίδιο το μάτι κατασκευαστικά έχει lag.

Σε ταινίες, έχω αρκετό καιρό να παω cinema, αλλά όσες φορές έχω περάσει απ' έξω δεν είδα ταινίες που να μου αρέσουν (εκτώς ice age iii, madagascar 2).
Θελω και εγω να προτεινω καποιες ταινιες αλλα δεν θελω να τις αναλυσω. Λοιπον εμενα αυτες που μου αρεσαν ειναι:

Final Destination
Saw
Mirrors
Scary Movie (τις δυο πρωτες δεν τις προτεινω, εχουν χυδαιο χιουμορ)
Harry Potter
Percy Jackson
The Twilight Saga
Spider-Man
Green Lantern
Spy Kids
Pirates of the Carribbean
Thor
Fantastic Four
Scooby Doo
Click: Η ζωη σε Fast Forward
Night at the Museum
X-Men
(18-12-2012 08:14 PM)Pokemaniac Wrote: [ -> ]περι 3D
το μάτι από μόνο του βλέπει μέχρι 60fps (1%), 30fps(30%) και η πλειοψηφία 24fps

Τα 24fps δεν έχει να κάνει βιολογικά με το ανθρώπινο μάτι, ήταν μια αυθαίρετη σύμβαση, χρήσιμη για πρακτικούς λόγους. Άσχετα από την ικανότητα του ματιού, έχει πραγματικά σημασία στα πόσα καρέ είναι το υλικό που βλέπεις και το μυαλό το καταλαβαίνει απόλυτα. Η στατική εικόνα αποκτά ευκρίνεια και η κίνηση γίνεται ομαλή. Είναι διαφορετικό το να δημιουργεί το motion blur η αργή απόκριση του αμφιβληστροειδούς και διαφορετικό το να υπάρχει σαν θολούρα στην στατική εικόνα. Επίσης δεν θα μας ένοιαζε αν τα videogames έκαναν render στα 24fps, αλλά ξέρεις πως δεν είναι τόσο απλό.
πολλά games παίζουν μεταξύ 24 και 35fps, αλλά το μάτι δεν το "αντιλαμβάνεται". (βλ Crysis , Metro , far cry κλπ).
Το 60άρι το θέλουμε συνήθως για ψυχωλογικούς λόγους, μην τρώμε frame drop σε σκηνές και χάνουμε. (1-8fps)
Επιτέλους είδα το Hobbit και μου άρεσε πολύ. Δεν έχω διαβάσει εγώ το βιβλίο, αλλά παρόλα αυτά το ευχαριστήθηκα αλλά δυστυχώς αργεί η συνέχεια του...
(03-01-2013 01:39 AM)pekinoua Wrote: [ -> ]Επιτέλους είδα το Hobbit και μου άρεσε πολύ. Δεν έχω διαβάσει εγώ το βιβλίο, αλλά παρόλα αυτά το ευχαριστήθηκα αλλά δυστυχώς αργεί η συνέχεια του...

Ναι, αν και λένε ότι πάλι το βιβλίο είναι ανώτερο. Εγώ για την ταινία μάλλον δεν θα πάω να την δω γιατί θα προτιμούσα την γραπτή εκδοχή της. Δεν λέω, οι ταινίες της τριλογίας του Δαχτυλιδιού ήταν αρκετά καλές αλλά για μένα πάντα τα βιβλία είναι πιο επικά.

Επίσης, κυνηγάνε και λίγο τα λεφτά όταν το χωρίζουν σε 2 μέρη και ξες ότι χρειάζεσαι κάνα 10εύρω+ για να τα απολαύσεις στο σινεμά. Εκτός βέβαια αν την κατεβάσεις και την δεις σπίτι.
Σε δύο μέρη; Toungue Την χωρίσανε στα τρία... Και από όσο κατάλαβα, μπόλικο πράγμα στην ταινία ήταν νέο και όχι από τα βιβλία. Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό όμως.
(06-01-2013 01:44 AM)pekinoua Wrote: [ -> ]Σε δύο μέρη; Toungue Την χωρίσανε στα τρία... Και από όσο κατάλαβα, μπόλικο πράγμα στην ταινία ήταν νέο και όχι από τα βιβλία. Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό όμως.

Ναι; Τότε μπορεί να αξίζει να την δει κανείς. Απλώς εγώ έχω συνηθίσει στο "ότι βιβλίο βγαίνει σε ταινία είναι κατώτερο" και δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Books ftw!
Reference URL's