Legendary Pokémon

Full Version: Ένας μοναχικός trainer
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Είμαι ένας μοναχικός Pokémon trainer, ο όποιος κουράστηκε να περιμένει μόνος στη δεξιά γωνιά ενός γηπέδου μάχης• χωρίς αντίπαλο, χωρίς κανένα θεατή… Με την πολύτιμη βοήθεια ενός Celebi, επιτρέψτε μου να ανατρέξω πίσω στο παρελθόν μου…
Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του σωτήριου έτους 1999, όταν ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τα Pokémon games (στην ηλικία των 14 ετών). Ένα γιορτινό πρωινό επισκέφτηκα το σπίτι των δύο μικρότερων ξαδελφών μου (10 & 8 ετών). Αμέσως η προσοχή μου εστιάστηκε στο Game Boy που κρατούσε ο μεγαλύτερος. «Τι παιχνίδι παίζεις;» τον ρώτησα. «Πόκεμον» αποκρίθηκε ξερά έχοντας το βλέμμα του προσηλωμένο στην μικρή πρασινωπή οθόνη του Game Boy. Κάθισα δίπλα σε ένα καρεκλάκι και κρυφοκοίταζα με έντονη περιέργεια το παιχνίδι. Να σημειώσω, πως τον καιρό εκείνο εγώ δεν είχα καμία παιχνιδοκονσόλα και όσο και να παρακάλαγα τους δικούς μου να μου πάρουν μια, εκείνοι με αγνοούσαν λέγοντας μου επιδεικτικά: «να ασχοληθώ με τα μαθήματα μου, αυτά τα παιχνίδια είναι χάσιμο χρόνου!». Κάποια στιγμή, ο ξάδελφος βαρέθηκε, γιατί δεν έπιασε με την πρώτη ένα Pikachu, και κατόπιν με ρώτησε αν ήθελα να παίξω. Πήρα το Game Boy στα χέρια μου με λαχτάρα και έψαξα στο γρασίδι να βρω το συγκεκριμένο πόκεμον. Ε… μόλις το έπιασα, μετα από ώρα, στο Viridian Forest, νόμιζα πως έκανα άθλο, ενθουσιάστηκα! Ήθελα περισσότερη αναζήτηση, να ξετρυπώσω και άλλα τέτοια πλασματάκια στο μέλλον, αλλά δεν είχα την υποδομή και έτσι έμεινα με την έμμονη σκέψη: «Κάποτε θα αποκτήσω τα δικά μου Pokémon».
Και να που η τύχη μου χαμογέλασε το 2000, τα ξαδέλφια μου αγόρασαν την Pokémon Yellow, το Nintendo 64 και την κασέτα Pokémon Stadium και εμένα μου χάρισαν το Game Βoy. Όλα ωραία μέχρι εκεί, καθώς, όμως, δεν είχα ούτε ένα παιχνίδι, έμεινα για ένα χρόνο χωρίς να το χρησιμοποιώ. Ευτυχώς, τα Χριστούγεννα είπα τα κάλαντα (με το ζόρι καθότι ήμουν πολύ ντροπαλούληςBlush) και με κόπο μάζεψα ένα ποσό ίσο περίπου με την αξία μίας Pokémon Silver. Δεν θυμάμαι πόσες ώρες έφαγα χαμένος στα μέρη του Kanto/Johto, όποτε είχα κενό άνοιγα την κονσόλα, και, με το που τελείωναν οι μπαταρίες, έβαζα καινούργιες αμέσως. Τα περνούσα εύκολα τα πρώτα route, μέχρι που με στρίμωξε κάπου η team Rocket, και συν τοις άλλοις, δεν είχα πιάσει το πολυπόθητο Lugia. Από την παρέα μου δε, κανένας φίλος μου, δυστυχώς, δεν ασχολούνταν με τα Pokémon και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βαρεθώ.
Το ενδιαφέρον μου, βέβαια, ξανά βρέθηκε, όταν ένας άλλος ξάδελφος μου από την Αθήνα ήρθε για καλοκαιρινές διακοπές στην γιαγιά του, η οποία έμενε δίπλα, φέρνοντας μαζί και το Game Boy Color. Το ενδιαφέρον μου αναζωπυρώθηκε, κάναμε βόλτες στην εξοχή με τα Game Βoy, φανταζόμασταν τους γλάρους ως Pidgey κάνοντας διάφορα αστεία και μάλιστα με τη βοήθειά του, νίκησα επιτέλους, τους παλιό Rockets, εντούτοις δεν είχα πιάσει ακόμη το θρυλικό Lugia. Μια μέρα των ημερών, ο εξάδελφος έφυγε για το σπίτι του. Τότε η πλήξη με βρήκε για άλλη μια φορά, και με βαριά καρδία στην αρχή, αποφάσισα να χαρίσω όλον τον εξοπλισμό μου σε όποιο παιδί θα το είχε ανάγκη. Βρήκα με τα πολλά έναν 7χρονο από την Αλβανία, που ήρθε να μείνει στην γειτονιά μου, και του τον χάρισα απλόχερα, θεώρησα πως και αυτό χρειάζονταν να πάρει εκείνη την χαρά που πήρα εγώ κάποτε και να ξεχαστεί από την φτώχεια του.
Τα χρονιά περνούσαν και με αφήναν πίσω να βλέπω στη TV τα αγαπημένα μου Pokémon. To καλοκαίρι του 2004 έπιασα δουλεία στο Logistic Management του ολυμπιακού γηπέδου ιππασίας, εκεί προετοιμάζαμε την εγκατάσταση για την επικείμενη έλευση των Ολυμπιακών Αγώνων. Έβλεπα πολυβραβευμένα άλογα που έρχονταν στις εγκαταστάσεις, με ένα κάρο εξοπλισμό και ιπποκόμους που τα φρόντιζαν σαν παιδιά τους. Κάπως έτσι, μου έρχονταν ευχάριστες αναθυμήσεις από τα Pokémon στο χώρο της εργασίας μου. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναρωτηθεί: «Τι σχέση έχει αυτό με την Ιππασία;» Δεν έχει σχέση απλά με την Ιππασία μονάχα, αλλά με την αγάπη και τον σεβασμό για την φύση και τα ζώα.
Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ, με το μεροκάματο μου αγόρασα το Nintendo DS και την Leaf Green. H αλήθεια είναι, πως την ευχαριστήθηκα περισσότερο εκείνη την κασέτα, καθώς είχα ανακαλύψει στο internet την ιστοσελίδα του Serebii και αργότερα εντόπισα και το Legendary Pokémon. Οι πληροφορίες που άντλησα από εκεί, με βοήθησαν υπεραρκετά στην καλύτερη απόλαυση του παιχνιδιού και με έβαλαν στον προθάλαμο του Competitive Game, οπού και παραμένω ακόμα… Μολονότι σήμερα, είμαι πλήρως ενημερωμένος με ό,τι νέο κυκλοφορεί σχετικά με τον Κόσμο των Pokémon και έχω συνάμα μια άρρηκτη επαφή με αυτά τα μυστήρια πλάσματα, ωστόσο έχω σκαλώσει εκεί, στον προθάλαμο, διότι οι παρέες μου έχουν άλλες ασχολίες και κάθε φορά (σπάνια) που τους λέω για Pokémon, πλέον γελάνε γλυκά… παλιά χαχάνιζαν.
Θα επιθυμούσα να έλθω σε επαφή με μια κοινότητα από ανθρώπους που τους αρέσουν πραγματικά τα Pokémon και, σημειωτέον, να είναι από την χώρα του Ποτέ. Μεγάλωσα αρκετά πια, και δεν έχω το θάρρος να μιλώ για αυτα ελεύθερα στα forum(κομπλεξάκιας)… αλλά μέσα μου το ξέρω καλά, πως δεν υπάρχει όριο ηλικίας όταν κάνεις πράγματα που σου αρέσουν.
Αν σου αρέσει να παίζεις, να το κάνεις και δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν.
Συμφωνώ με αυτό που λες στο τέλος,όταν κάτι σου αρέσει δεν υπάρχει όριο ηλικίας.Ξέρω πως είναι να μην έχεις κάποιον στην παρέα να παίζεις μαζί του Πόκεμον αλλά πλέον με το ίντερνετ αυτό δεν είναι και τόσο πρόβλημα.Btw πού βρίσκεσαι;
Ξέρω πώς νιώθεις.
Εγώ φοβάμαι να πω ότι παίζω Pokemon επειδή ξέρω ότι θα γελάσουν μαζί μου (στην καλύτερη περίπτωση,η οποία συνέβη όταν το είπα σε έναν φίλο μου).Μόνο και μόνο με τη δικαιολογία ότι ''τα Poκemon είναι για μωρά'' ή λέγοντας ''παίξε κανένα παιχνίδι για την ηλικία σου,όπως GTA,Call of Duty και οτιδήποτε έχει σχέση με βία,αλητεία και όπλα''.Και με την ευκαιρία,είμαι 13 και ξέρω μόνο 2 άτομα που παίζουν Pokemon και που είναι μεγαλύτεροί μου.Τον 2ο ξάδερφό μου,τον Κώστα (τελείωσε το λύκειο) ο οποίος έπαιζε Pokemon,αλλά δεν έχει πρόβλημα να παίξει και έναν φίλο μου τον Γιώργο (15 χρονών) ο οποίος παίζει ακόμα.
Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.Στην Αμερική και στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κόμπλεξ.
Μην ανησυχείς φίλε Λεοπόλδε. Εδώ κανείς δεν θα σου πει τίποτα για την ηλικία σου.
Γιατί υπάρχει τόσο κόμπλεξ στην Ελλάδα όμως?
Ξέρεις και ένα σωρό άτομα από εδώ που είναι μεγαλύτεροι και παίζουν Pokemon. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ένα παλιότερο μέλος από Αμερική έλεγε ότι φοβόταν να πει ότι παίζει Pokemon για να μην τον ΔΕΙΡΟΥΝ όχι να τον κοροϊδέψουν. Απλά στις χώρες του εξωτερικού ύπαρχουν περισσότεροι άνθρωποι άρα και μεγαλύτερες κοινώτητες Pokemon.
Για άτομα που ξέρω,εννοούσα άτομα που τα βλέπω από κοντά .
Το ξέρω ότι έχω κι εσάς.
Αλλά ας ελπίσω μέχρι να βγει 7η γενιά (το ξέρω ότι τώρα βγαίνει η 6η) το πρόβλημα θα λυθεί εδώ πέρα στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
(22-01-2013 06:59 PM)8hachi8 Wrote: [ -> ]Γιατί υπάρχει τόσο κόμπλεξ στην Ελλάδα όμως?

γιατι ειναι 10 χρονια πισο.

(22-01-2013 07:48 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ένα παλιότερο μέλος από Αμερική έλεγε ότι φοβόταν να πει ότι παίζει Pokemon για να μην τον ΔΕΙΡΟΥΝ όχι να τον κοροϊδέψουν. Απλά στις χώρες του εξωτερικού ύπαρχουν περισσότεροι άνθρωποι άρα και μεγαλύτερες κοινώτητες Pokemon.
(22-01-2013 06:59 PM)8hachi8 Wrote: [ -> ]αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.Στην Αμερική και στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κόμπλεξ.
Βασικα , εξαρταται απο τον νομο/περιοχη/χωριο/γειτονια/κλπ

απ οτι βλεπω αυτα γινονται μονο σε ορισμενα μεροι. Καθε περιοχη φενεται ναχει και τους δικους τους αγραφους "κανονες"/ηθη , το πως πρεπει να συμπεριφερεται καποιος , το τι μπορει να του αρεσει , ποτε , που , υπο ποιες συνθηκες , ξερετε.

(22-01-2013 08:07 PM)8hachi8 Wrote: [ -> ]Αλλά ας ελπίσω μέχρι να βγει 7η γενιά (το ξέρω ότι τώρα βγαίνει η 6η) το πρόβλημα θα λυθεί εδώ πέρα στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

μην το ψαχνεις , δεν θα γινει. ποτε δεν γινεται. Αν θες ωα λυθει το προβλημα απλα πας και βρισκεις ενα μερος που κανεις δεν ασχολειται με κανεναν η απλος ειναι πιο ανοιχτομυαλοι , πως το λεμε. Τετοια μεροι υπαρχουν στην Ελλαδα απ οτι βλεπω , αλλα περσοτερα στο εξωτερικο φυσικα.

(27-01-2013 12:59 AM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Ή αλλιώς δεν το πολυαναφέρεις και απλώς το κρατάς για άτομα που ξες ότι έχει νόημα να το αναφέρεις. Εγώ πολλές φορές δεν μιλάω για τέτοια γιατί απλώς δεν έχω όρεξη να εξηγώ σε άτομα που φαίνεται ότι ούτε έχουν ιδέα ούτε πρόκειται να καταλάβουν.

+1
(27-01-2013 12:45 AM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]μην το ψαχνεις , δεν θα γινει. ποτε δεν γινεται. Αν θες ωα λυθει το προβλημα απλα πας και βρισκεις ενα μερος που κανεις δεν ασχολειται με κανεναν η απλος ειναι πιο ανοιχτομυαλοι , πως το λεμε. Τετοια μεροι υπαρχουν στην Ελλαδα απ οτι βλεπω , αλλα περσοτερα στο εξωτερικο φυσικα.

Ή αλλιώς δεν το πολυαναφέρεις και απλώς το κρατάς για άτομα που ξες ότι έχει νόημα να το αναφέρεις. Εγώ πολλές φορές δεν μιλάω για τέτοια γιατί απλώς δεν έχω όρεξη να εξηγώ σε άτομα που φαίνεται ότι ούτε έχουν ιδέα ούτε πρόκειται να καταλάβουν.
apo oti katalaba apo ta sxoleia milate gia to geniko problima pou yparxei apla poly anthropei akomi kai panepistimio na pane to noitiko tous epipedo kai i kyni logiki toys einai sxedon aniparkta (IQ radikiou). Alla min asxoliste emena to mono pou me kaiei einai oti den exo lefta gia 3ds kai tin 6h gen.Ama o allos einai filos sou katalabenei (eftixos oi kolitimou exoun to idio problima opos kai oi perisoteroi sti gytonia den exoume lefta gia 3ds kata talla kamenoi oi pio polloi) oi pio polloi akolouthoun san probata tin koinonia ti tha pei kai tis ekastote modes pou koikloforoun aspoume ama mou tin bei ena pozeri apo ayta pou koikloforoun gia ta pokemon to polu polu na to lianiso kai ligo an kai den exei tyxei kati tetoio giati synithos apla to bolonoun.Kleinodas apla o kathenas kanei oti theloi opos polloi blepoun bala kai poronode me kapoies omodes emeis exoume ta pokemon apla i kinonia mas einai polu piso gia na to katalabei opos den mou aresei emena i bala den sou aresoun kai sena ta pokemon kai ta games tous les an kai to brisko ligo trelo kai anomalo na tous pouliseis kai ligo eironia.me poiase i palra bradiatika gia tous pseftomages telos padon sta giannena me paidia tis ilikias mou den exoume kai toso problima (20 xronon) alla oi neoteres genies einai alloios poli pseytomagia opos episeis kai sto panepistimio stin komotini kala edo einai sxedon oloi dives epidei einai TEFAA kai kala, pssss kala.Ade kalinyxta kai sorry gia ta griklish.ToungueAngryDodgyAngel
Reference URL's