Legendary Pokémon

Full Version: Τέλος εποχής για τα περιοδικά Disney στην Ελλάδα
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Μια δυστυχής μέρα:
Κλείνουν όλες οι περιοδικές εκδόσεις Disney Στην Ελλάδα.
Αντίο ΚΟΜΙΞ, Αλμανάκο, Μικυ Μάους… → https://www.facebook.com/permalink.php?s...3223513159
Αν και προσωπικά δεν αγοράζω comic της Disney (εκτός από τα Disney Manga: Kingdom Hearts) είναι κρίμα να βλέπεις τέτοια πράγματα να γίνονται. Έχω κάποια παλιά comic με τον Μίκι Μάους και μ' άρεσαν αρκετά μπορώ να πω. Θα λέιψουν σε αρκετό κόσμο πάντως.
και εγω τα διαβαζα μικρος. Πιο πολυ επερνα το Αλμανακο για να διαβαζω τον Φαντομ Ντακ. Για μια περιοδο μικρος δεν εχανα ουτε ενα τευχος απο το Αλμανακο. Ειχα ολοκληρες στοιβες απο τετοια περιοδικα μαζι με τα ΚΟΜΙΞ και τα ΚΛΑΣΣΙΚΑ. Πω... καλα μου εχουν λειψει αυτα τα περιοδικα

Κριμα παντως
Δεν το περίμενα,κρίμα γιατί ήταν ωραία περιοδικά.Όταν ήμουν μικρότερος διάβαζα πολύ ΚΟΜΙΞ,Αλμανάκο.Μακάρι κάποια στιγμή να τα ξαναβγάλουν..
Ξενέρωσα... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Όποτε είχα την ευκαιρία τα αγόραζα. Έλα ρε π**** μου.
Και τώρα έχουμε μείνει με Ben 10 και τέτοια;

Πραγματικά κρίμα... Είχα πολύ καιρό να αγοράσω, αλλά όσο πήγαινα δημοτικο είχα κουτες από τέτοια, κυρίως Μίκυ Μάους και Αλμανάκο.

Είχε που είχε χαθεί από την τηλεόραση η Disney (θυμάμαι που η ΝΕΤ έπαιζε συστηματικά ταινίες και σειρές πριν από χρόνια), τωρα και αυτό.
Η ΝΕΤ είχε για κάποιο διάστημα αγοράσει τα δικαιώματα· όντως το πρόγραμμά της εμπλουτίστηκε πάρα πολύ τότε.
Μετά βγήκε το Disney-XD μέσα από τη Nova οπότε δεν τα ανανέωσε.
Έμαθα τα νέα πριν λίγες μέρες και θλίψη με πλυμήρισε. Είμαι συλλέκτης και μεγάλος "φαν" τα τελευταία 7-8 χρόνια (αλλά και πιο πριν , μεγάλωσα με τα παλιά κόμιξ του αδερφού μου από το 90 και ακόμα και όταν ήμουν 3ων ή 4ων ετών η μητέρα μου μου διάβαζε τα μπαλονάκια στις ιστορίες και διασκέδαζα με τον Ντόναλντ , το Θείο Σκρουτζ , τον Μίκυ και τους υπόλοιπους) και τα κόμιξ Ντίσνευ (ΚΟΜΙΞ,Μίκυ Μάους,Αλμανάκο,Μεγάλο Μίκυ,Ντόναλντ καθώς και τα Μεγάλα Σίριαλ και ότι άλλο Σπέσιαλ κυκλοφορούσε) καταλαμβάνουν μία μεγάλη και αξιοπρεπή θέση στη βιβλιοθήκη μου. Κρίμα πραγματικά , εύχομαι όλα αυτά να είναι ένα κακό όνειρο...
Πρώτα πήρανε τα παιδικά(κινούμενα σχέδια) την κατρακύλα (μαζί και στη ΝΕΤ απ'όταν άνοιξε το Disney XD (f*ck NOVA)) , τώρα πάνε και τα κόμιξ...Όπως διάβασα και κάπου αλλού , έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την Ελλάδα όπως την ξέραμε παντελώς...!
Είναι αρκετά τραβηγμένο και αβάσιμο πάντως να ανάγει κανείς τα οικονομικά προβλήματα μιας εκδοτικής ή το τηλεοπτικό πρόγραμμα ενός καναλιού με σχέδια (=schemes) καταστροφής (πολιτιστικά αντιλαμβάνομαι σε αυτή την περίπτωση) μιας χώρας.

Τα προβλήματα της Νέας Ακτίνας δεν περιορίζονται σε οικονομική ζημιά τεσσάρων χρόνων όταν μάλιστα στον Επίλογο του ΚΟΜΙΞ αναφέρεται πως η Ελλάδα –παρά το μικρό μέγεθος της αγοράς της— είναι η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά σε διείσδυση, με διπλάσια μάλιστα ποσοστά από τη δεύτερη.

Πάντως από όσα ανακοινώθηκαν, αυτό που κατάλαβα είναι πως θα σταματήσουν μόνο οι περιοδικές εκδόσεις. Οι ανθολογίες ιστοριών που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία θα επιβιώσουν μάλλον.

Η στρατηγική της Disney για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν επίσης αναμενόμενη αφού διεθνώς ο σκοπός της είναι η προώθηση του DisneyXD. Είναι επίσης λογική όταν στην Ελλάδα η NOVA βρίσκεται σε 374,000 νοικοκυριά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κανάλια, πέρα από το Star και το Nickelodeon (που επιδιώκει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας) μπαίνει ξανά το Mega στο παιδικό πρόγραμμα με αντίστοιχη ζώνη τα Σαββατοκύριακα.
@Arty2 ξέρεις πότε θα αρχίσει το Mega την παιδική ζώνη; Και επίσης έχει και ο Apha παιδική ζώνη τα Σ/Κ (μέχρι τις 9 το πρωί) (δείχνουν και X-men).
20 χρονών μαντράχαλοι και καθόμαστε και συζητάμε για τη παιδική ζώνη της τηλεόρασης. Toungue
Έμαθα πότε αρχίζει
http://www.megatv.com/article.asp?catid=...ubid=2&c=1

Καλά κάνουμε GS. Toungue
Toot & Puddle
Caillou
Vipo το Ιπτάμενο Σκυλάκι
Η ντουλάπα της Χλόης
Slugterra
Mat Hatter
Huntik
Κώδικας Lyoko
Pop Pixie
Η Μια κι Εγώ
Sally Bollywood

well , περίμενα τίποτα πιο αναγνωρίσιμο , αλλά δε τα ξέρω οπότε κρατώ μικρό καλάθι...από ολότελλα...
Reference URL's