Legendary Pokémon

Full Version: Διεθνής Ημέρα Animation 2013
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Παρακάτω παραθέτω αυτούσιο ένα ενημερωτικό e-mail για κάποιες δράσεις και προβολές animation που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Λάρισα σε συνεργασία με τα γαλλικά ινστιτούτα των παραπάνω πόλεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα animation στις 24 Οκτωβρίου.

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι από το φεστιβάλ animasyros στο οποίο συμμετείχα πριν από ένα μήνα και θα προβάλλει μια επιλογή από τα βίντεο που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα προβολών.

Σας ενημερώνω και σας μήπως κάποιους σας ενδιαφέρει.

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Animation 2013!

Από το 2002 η Διεθνής Ένωση Ταινιών Κινηματογράφου Εμψύχωσης (ASIFA) θεσμοθέτησε ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, τη Διεθνή Ημέρα Animation σε ανάμνηση της πρώτης προβολής του Οπτικού Θεάτρου (Theatre Οptique) από τον Émile Reynaud, το 1892 στο Μουσείο Grevin του Παρισιού, στις 28 Οκτωβρίου του 1892. Φέτος και παράλληλα με τη γιορτή αυτή η Γαλλία ανακήρυξε τον Οκτώβριο ως μήνα αφιερωμένο στην τέχνη της εμψύχωσης. Τι καλύτερη αφορμή λοιπόν, για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας κινηματογραφικό είδος;

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ASIFA και τα Διεθνή Φεστιβάλ Animation, Be there! Corfu Animation Festival & animasyros γιορτάζουν τη Διεθνή ημέρα Animation παρουσιάζοντας στις 24 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα, στην Κέρκυρα και στη Λάρισα, ενώ στις 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο.

Οι προβολές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, φοιτητικές ταινίες από τις καλύτερες Γαλλικές σχολές animation του Παρισιού, Gobelins & ENSAD (προβάλλονται σε Αθήνα & Κέρκυρα), μια επιλογή των καλύτερων Ελληνικών ταινιών animation που προβλήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στο Διεθνές Φεστιβάλ animasyros (προβάλλονται στην Αθήνα), τις καλύτερες ταινίες από το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του Be there! Corfu Animation Festival (προβάλλονται στην Αθήνα) και τη συλλογή βραζιλιάνικων ταινιών που προσφέρει για τη διεθνή ημέρα animation η ASIFA Brazil (προβάλλονται σε Αθήνα & Κέρκυρα). Τα παιδιά θα απολαύσουν την ταινία «Ένας γάτος στο Παρίσι» των Jean-Loup Felicioli and Alain Gagnol.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί και να απολαύσουμε μια ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στον κινηματογράφο της εμψύχωσης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα http://www.ifa.gr) με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προβολές του προγράμματος από τις 09:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Στην Κέρκυρα, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 21:00 έως αργά τα μεσάνυχτα στο Πολύτεχνο (Σχολεμβούργου 39- Τένεδος Τηλ. 2661 027794). Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στο facebook των συνεργαζόμενων φορέων: http://www.ifa.gr , http://www.animasyros.gr , http://www.betherefest.gr.

Το best of του animasyros που θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας την Πέμπτη 24.10.2013 σε κυλιόμενο και επαναλαμβανόμενο προγραμματισμό από τις 09:00 έως τις 21:00 περιλαμβάνει τις ταινίες:

Εκκρεμότητα, Καρέ Καρέ, Κούκλες 6΄31΄΄ 2011 GR της Ελένης Μίλτση
Size Flash 2΄42΄΄ 2012 GR, του Κυριάκου Μαυρίδη
Αποδημία 3D 5΄08΄΄ 2012 UK, GR της Κατερίνας Αθανασοπούλου
Beast 3D, 2D 5΄50΄΄ 2012 GR του Κωνσταντίνου Χαϊδαλή
Eight Minute Deadline 2D 8΄ 2012 GR των Ζίνα Παπαδοπούλου & Πέτρου Παπαδόπουλου
Ίππος 3D 4΄31΄΄ 2012 GR , του Θανάση Ράδογλου
Ο κύκλος Σκίτσο σε χαρτί 1΄30΄΄ 2012 GR, του Σπύρου Πανταζή
Canción naïf Μικτές Τεχνικές 4΄21΄΄ 2011 UK του Μπάμπη Αλεξιάδη
My mother’s coat Σκίτσο σε χαρτί, 6΄06΄΄ 2010 UK, GR της Μαργκό Τσακίρη-Σκανάτοβιτς
Γιατί απλά δε με βλέπεις; Ζωγραφική σε γυαλί 2΄42΄΄ 2012 GR της Ελένης Τωμαδάκη
Sunadokei Rotoscoping 2΄45΄΄ 2011 GR, της Σοφίας Βίνη
Ενδιαφέρον, μάλλον θα περάσω από τη Σίνα προς το απόγευμα.
γιατι ρε γαμοτο δεν ερχεται τιποτα στην πατρα?τι τους εχουμε κανει?
Reference URL's