Legendary Pokémon

Full Version: Οδηγός Battle Institute
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Περίληψη: Ομάδα για να κερδίσουμε στο Battle Institute.
Κέρδη: 15 Battle Points και 1 PP Up. (Και ένα αρκετά απαιτιτικό Medal.)

Το Battle Institute είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στη μάχη. Περιλαμβάνει 5 μάχες, μονό ή διπλό.
Κερδίζοντας όλες τις μάχες, γρήγορα και χωρίς απώλειες, παίρνουμε μεγάλη βαθμολογία. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία τόσο περισσότερα battle points παίρνουμε. (Μέγιστο 15. Πολύ καλή αναλογία: 3 ανά μάχη)
Επίσης, ανάλογα με τη βαθμολογία παίρνουμε και ένα επιπλέον δώρο. Κατά τη γνώμη μου το πιο πολύτιμο είναι το PP Up, αν φτάσουμε στη μέγιστη βαθμίδα.

Στο συγκεκριμένο οδηγό θα περιγράψω μια ομάδα με την οποία κατάφερα να φτάσω στη μέγιστη βαθμίδα. Δε λέω ότι είναι τέλεια, αλλά νομίζω ότι λειτουργεί.
Η ομάδα λειτουργεί για το διπλό. Το μονό με έχει δυσκολέψει περισσότερο.

Thundurus
Haxorus
Lucario
Alakazam

Βασική ιδέα είναι να έχουμε ένα Thundurus με ability Prankster που θα κάνει Swagger στο Haxorus μας. Το Haxorus πρέπει να έχει ως αντικείμενο Lum Berry έτσι ώστε να του γιατρέψει το Confusion που θα του προκαλέσει το Swagger. Το Haxorus θα έχει αυτομάτως μεγάλο bonus στην επίθεση και θα μπορέσει να διαλύσει (σχεδόν) τα πάντα στο πέρασμά του με Earthquake (σε σχέση με άλλα pokemon με Prankster, επιλέγουμε Thundurus γιατί δεν χτυπιέται από Earthquake) ή Rock Slide.
Καλό θα ήταν το Haxorus να έχει ability Mold Breaker έτσι ώστε να χτυπάει με Earthquake όσα pokemon έχουν ability Levitate. Συμπληρώνω τις κινήσεις του με Dragon Claw και Dragon Dance.
Το Thundurus, εκτός από το Swagger, πρέπει να έχει και Thunderbolt. Οι υπόλοιπες κινήσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Εγώ έβαλα Thunder Wave και Taunt.

Αν στραβώσει το πράγμα, έχουμε στον ... πάγκο.
Lucario με
Aura Sphere
Flash Cannon
Psychic
Shadow Ball

και
Alakazam με
Psychic
Energy Ball
Shadow Ball
Dazzling Gleam

Καλή τύχη! Το ρεκόρ μου είναι 6641 πόντοι. Αν έχετε βαθμολογία πάνω από 6500, κερδίζεται και Medal!
Έκανα σχετικά εύκολα 6631 στις Doubles χρησιμοποιώντας τα παρακάτω:

Charizard @ Charizardite Y
Blaze, Timid, 252 SpAtk/252 Speed/6 SpDef
- Heat Wave
- SolarBeam
- Dragon Pulse
- Protect

Garchomp @ Focus Sash
Rough Skin, Jolly, 252 Atk/252 Speed/6 HP
- Earthquake
- Rock Slide
- Outrage
- Iron Head

Venusaur @ Black Sludge
Chlorophyll, Modest, 252 SpAtk/252 Speed/6 HP
- Giga Drain
- Sludge Bomb
- Sleep Powder
- Protect

Rotom-W @ Sitrus Berry
Levitate, Modest, 252 HP/4 Def/116 SpAtk/116 SpDef/20 Speed
- Hydro Pump
- Thunderbolt
- Will-o-Wisp
- Light Screen

Είναι πολύ εύκολο να προβλέψεις ποιο Pokémon σου θα χτυπήσει ο αντίπαλος με το κάθε δικό του και να κάνεις Protect ή να αλλάξεις Pokémon αναλόγως. Δεν ξαναπροσπάθησα αφού πέρασα τα 6500 αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είχα βάλει Protect στο Garchomp όπως θα έπρεπε, θα είχα χάσει πολύ λιγότερα HP και θα είχα καλύτερο σκορ.
(04-01-2014 01:10 PM)METAMON Wrote: [ -> ]Βασική ιδέα είναι να έχουμε ένα Thundurus με ability Prankster που θα κάνει Swagger στο Haxorus μας. Το Haxorus πρέπει να έχει ως αντικείμενο Lum Berry έτσι ώστε να του γιατρέψει το Confusion που θα του προκαλέσει το Swagger.

Προτείνω καλύτερα Persim Berry,γιατί ο αντίπαλος μπορεί να έχει Prankster+Thunder Wave/Toxic/Will-o-wisp/κτλ και να χάσεις το Lum Berry,ενώ με το Persim θεραπεύεις μόνο confusion
Κάπου στα 5900-6000 έκανα στα singles από όσο θυμάμαι αν και δεν έχω παίξει αρκετά καθώς προτιμώ το Maison. Αν και τώρα μαθαίνω για το Medal οπότε έχω κίνητρο τώρα. Βασικά το Greninja με βοήθησε υπεραρκετά. Ικανό να κάνει 1hko ή στην χειρότερη 2hko, να αποκτήσει immunity αν χρειαστεί σε thunder wave και να χτυπήσει δυνατά με STAB και με πιθανότητα Freeze/Burn/flinching. Και φυσικά ταχύτατο. Τρομερό Pokemon αν και λίγο εύθραυστο.

Greninja @ Focus Sash
Timid, 252 Sp.Atk/252 Spd/4 HP
-Ice Beam
-Scald
-Spikes
-Dark Pulse

Δοκίμασα μία και χθες και συνολικά χρειάστηκε να αλλάξω 3 φορές Pokemon(αν και μάλλον για αυτό δεν πέτυχα μεγαλύτερο score, γιατί υποτίμησα το αντίπαλο Typhlosion και μου έφαγε το Greninja μετά Toungue) ενώ στις 3/5 μάχες ήταν νίκη χωρίς καθόλου damage για το greninja ενώ 2/5 χωρίς καθόλου damage στην ομάδα. Η υπόλοιπη ομάδα ήταν Aegislash και M Kangaskhan.

Σκεφτόμουν να δοκιμάσω στα Doubles ομάδα TTar+(M) Garchomp και ίσως κανένα Talonflame για priority Tailwind. Από όσο παρατήρησα, ουσιαστικά από την 3 ή ίσως από την 4η και μετά μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές ενώ γενικά κάθε μάχη δεν κρατάει και πολύ οπότε αν χτυπήσω δυνατά και γρήγορα θα είναι μετά ζήτημα 2-3 γύρων.
Reference URL's