Legendary Pokémon

Full Version: Είστε συγγραφέας του Wiki μας? Ελάτε εδώ!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Προς τον Birch αυτή το φορά, αλλά και όσους γράφουν στο wiki:
Παρότι άρθρα όπως το http://wiki.legendarypokemon.net/Recolouring_Guide έχουν την αξία τους και είναι χρήσιμα, δεν αποτελούν το υλικό ενός εγκυκλοπαιδικού wiki. Δεν φτάνουμε τόσο μακριά όσο η wikipedia που λέει "no original research material" γιατί ο τομέας των Pokemon απαιτεί original research, όμως όποιου είδους οδηγοί δεν συνάδουν με την φιλοσοφία ενός εγκυκλοπαιδικού wiki.
..........Ok then....Απλά νόμιζα ότι έπρεπε να το βάλω, διότι πολλοί νέοι χρήστες ρωτάνε πως να φτιάχνουνε sprites... Μήπως να το αλλάξω, να βάλω κάτι ορισμούς και παραδείγμαατα απο πάνω, και απο κάτω τον οδηγό?
Ο Arty λεει οτι απλα δεν επεκτεινομαστε σε τετοια θεματα καθολου (προς το παρον).
Ok, δεν παρεξήγησα κανέναν. Αν ο Arty2 δε τους θέλει, τι να κάνουμε?
Ε κοιτα δεν νομιζω να πειραζουν.Οταν μπει θα μας απαντησει ο ιδιος.
Άλλο είναι το θέμα, το wiki έχει ώς σκοπό να περιέχει εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο των Pokemon, οι οδηγοί και τα tutorials ίσως να ταίριαζαν σε ένα wiki με διαφορετικό προσανατολισμό. Πχ ακόμα και στο άρθρο για τα IVs δεν θα ήταν σωστό να μπει οδηγός για τις καλύτερες περιοχές EV training. Τέτοια άρθρα μπορούν κάλλιστα να μπούν στο φόρουμ, και ίσως αν υπάρχει ενδιαφέρον (δεν ξέρω) να πρέπει να δημιουργήσω μια ειδική περιοχή στο φόρουμ όπου θα μπορεί κάποιος χρήστης να δημοσιεύει διάφορους οδηγούς και tutorials.
Sxetika me afto to telefteo, simfono (Wii browser rocks! Toungue)
Λοιπόν, παίρνω την πρωτοβουλία να κάνω μία γενική εκκαθάριση της Wiki, αλλάζοντας το στυλ του κάθε άρθρου, στο συνηθισμένο, της Wikipedia και Bulbapedia. Πρόκειται να σβήσω πολύ πράγμα, ελπίζω να μην κάνω κακό... Toungue
Ως στιγμής έχω αλλάξει το Γενικό σημείωμα για το Pokemon, και έχω προσθέσει άρθρο για Diamond και Pearl. Αν έχω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

Edit:
Όσο αναφορά τους Ειδικευμένους Όρους, όπως "Pokemon Trainer"... Θα χρησιμοποιούμε αγγλικά ή ελληνικά; Εγώ προσωπικά προτείνω τα Αγγλικά, για ορισμό των εννοιών, και ίσως την χρήση της ελληνικής λέξης, αντί για την επανάληψη των προαναφερθέντων. Για παράδειγμα:

"Pokemon Trainers (Εκπαιδευτές Pokemon) είναι άνθρωποι που βάζουν Pokemon να μάχονται. Οι εκπαιδευτές είναι καλοί άνθρωποι."

Και αυτό επειδή πολλές μεταφράσεις όπως Ranger, (Δασοφύλακας; ), ίσως ακούγονται παράξενες, και για την ομοιομορφία, η χρήση των διεθνών όρων, ίσως είναι η καλύτερη λύση.
Ορεξάτος φαίνεσαι, καλό είναι αυτό Wink
Όσο για την ορολογία πιστεύω και εγώ πως τα αγγλικά πρέπει να προτιμηθούν, ωστόσο καλό θα ήταν να αναφέρεται και ο μεταφρασμένος όρος, όσο παράξενος και αν φαίνεται. Το Ranger συγκεκριμμένα μπορεί να μεταφραστεί κάπως ελεύθερα ως "ακτιβιστής".
Λοιπόν, συνάντησα ένα πρόβλημα... Άλλαξα το url του "Pokémon Diamond και Pearl" σε "Pokémon Diamond/Pearl" μιας και μου φαινόταν καλύτερο, δυστυχώς όμως, τώρα δεν φαίνεται να λειτουργεί, μιας και προφανώς αναγνωρίζει το "/" σαν παραπάνω τοποθεσία του URL. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να διορθωθεί;

Edit: Κατάφερα να το ανοίξω από ένα παλιό redirect που είχα φτιάξει τελικά.

Μία ερώτηση, πώς προσθαφαιρούμε redirects, χωρίς να κάνουμε "Μετακίνηση";

Edit:

Πώς σβήνουμε άρθρα; Toungue
Επίσης, θα υπάρξει δυνατότητα προσθήκης εικόνων;
Παιδιά να με συγχωρείται για την έλλειψη δουλειάς στην Wiki, όμως όπως καταλαβαίνεται είναι οι εξετάσεις μπροστά. Με το που θα πιάσουμε καλοκαίρι, ξεκινώ να γράφω. Wink
Από οτι βλέπω στο wiki υπάρχουν άσκοπα άρθρα. Δλδ υπάρχουν δύο άρθρα για ένα αντικείμενο.
Μάλλον τις ανακατευθύνσεις εννοείς, αυτές δεν είναι άσκοπες, το αντίθετο μάλιστα, είναι απαραίτητες.
Guys, κάποιος να φτιάξει σελίδα για τη Γενιά II και IV, εγώ τώρα φτιάχνω τις σελίδες των video games. Επίσης, ξέρει κανείς πώς να φτιάχνουμε πρότυπα? Έψαξα στις οδηγίες και δε βρήκα τίποτα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια Wink

EDIT: Μόλις βρήκα κάτι και έχω μισο-φτιάξει κάτι πρότυπα. Βέβαια θα ήταν καλό να τα διόρθωνε κάποιος, κάπου έχω κάνει λαθάκια.
oreo tha itan na telioname siga-siga ekino to progect me to eliniko pokedex! den ksero kata poso ehoun asholithi i ipolipoi ala ego to paradehome, to iha ksehasi endelos! leo, mias ke den tha aniksoume amesos ala se mia evdomada na spataliso ligo hrono oste na grapso merikes sel! ke kati alo, to eliniko pokedex tha borouse na ihe prototipa enteries ke ohi aples metafrasis ton aglikon, ti lete?
Pages: 1 2 3
Reference URL's