Legendary Pokémon

Full Version: Για διαβάστε...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Συμφωνείτε με την στάση γνωστής αλυσίδας καταστημάτων επιτραπέζιων παιχνιδιών και φαντασίας να μην στηρίζει τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα tcg τα οποία δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή?
Αποψή μου:Ίσως αυτό να οφείλεται στο πολύ κακό marketing-αφού τα μόνα παιχνίδια που ουσιαστικά στηρίζει είναι το D&D,Magic και L5R τα οποία είναι και τα "βαρυά" χαρτία που δεν χρείαζονται ιδιαίτερο promotion αφου έχουν από παλία δικό τους φανατικό κοινό αλλά και παίζονται και σε άλλα μαγαζιά.Ενώ αφήνει πολύ καλά παιχνίδια που τα πηγαίνουν περίφημα στο εξωτερικό στην μοίρα τους χωρίς να προσπαθήσει να τα προωθήσει με ορθό τρόπο λες και δεν είναι η δουλεία τους αυτή.Φυσικά δεν μιλάω για τους πωλητές οι οποίοι είναι εξαιρετίκα παιδιά και ίσα ίσα με το μεράκι τους κρατάνε παιχνίδια που τείνουν να εξαφανιστούν αλλά για τους "απο πάνω" οι οποίοι με εχούν κάνει να πιστέψω οτι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την μακροχρόνια επιβίωση των παιχνιδιών(ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλάω για Μagic,L5R και D&D)αλλά για την πρόσκαιρη αρπαχτή.Επίσης τον τελευταίο καιρό διακρίνω και μια υποχώρηση στο Yugioh και υποπτεύομαι οτι θα συμβεί οτι συνέβει και με το pkmn tcg πριν μερικά χρόνια...
Δεν ντρεπόμαστε να πούμε ονόματα εδώ, όσο κάποτε ήθελα να υποστηρίξω την Κάισσα να προμοτάρει το PTCG άλλο τόσο θα κατακρίνω την στρατηγική που εν τέλει επέλεξε.
Βέβαια ίσως φταίει και η Nintendo Inc. που έχει αναλάβει το παιχνίδι αλλά δεν νομίζω πως η Ελλάδα δεν δύναται να κάνει ένα μεγάλου τουρνουά ανάλογο του Ιταλικού για τον πρωταθλητή της χώρας...
Αλλά και πάλι δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη απο τους παίχτες, εγώ ποτέ δεν ήμουν ενεργός παίχτης αλλά και όσοι ήτανε "μεγάλοι" κάποτε το γυρίσανε σε MTG/YGO, γιατί αντικειμενικά, το PTCG είναι αρκετά διαφορετικό απο τα παιχνίδια του GBA κτλ, είναι πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί παιδικό απο πολλούς και άρα να μην κριθεί σωστά.
Quote:γιατί αντικειμενικά, το PTCG είναι αρκετά διαφορετικό απο τα παιχνίδια του GBA κτλ, είναι πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί παιδικό απο πολλούς και άρα να μην κριθεί σωστά.

Συμφωνώ με αυτό.

Quote:αλλά και όσοι ήτανε "μεγάλοι" κάποτε το γυρίσανε σε MTG/YGO,

Το Yu-gi-oh ήρθε στην Ελλάδα σε μια πολύ άσχημη περίοδο για το PTCG τότε που το παιχνίδι πέρασε δυστηχώς στα χέρια της Nintendo και είχαν πάψει να γίνονται event για αρκετό διάστημα ενώ είχε σταματήσει και το pokemon league.Πάντως τα 5 χρόνια της κυριαρχιάς του PTCG βοήθησαν πολλά παιδία να μπούν στο χώρο των tcg.Πιστεύω οτι το ίδιο θα γίνει και με το Yu-gi-oh σε λίγα χρόνια και ουσιαστικά το μόνο TCG που αξίζει να επενδύσει κάποιος τα χρήματα του είναι το Magic.

H Καισσα δειχνει να μην μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικά τα καινούργια tcg.Αλλά πότε μπόρεσε να κάνει μακροχρόνια σχέδια;

Θυμάται κανείς το Living Greyhawk?
Οχι ακριβως μεσα στο θεμα αλλα αρκετα κοντα:Εγω παιζω LOTR TCG το οποιο η Καισσα σχεδον το αγνωει (απλα πουλαει καρτες).Το συγκεκριμενο tcg υποστηριζεται απο τα Fantasy shop και προσωρινα εχει πολυ επιτυχια.Τωρα ομως που τελειωσαν οι ταινειες πιστευω πως θα ξεχαστει.Εσεις παιζετε αυτο το παιχνιδι;
Quote:Εγω παιζω LOTR TCG το οποιο η Καισσα σχεδον το αγνωει

Η μεγαλύτερη αρπαχτή!!!

Το ξέρω γιατι παίζω και γω Wink οχι σε Kaissa εχω παει και σε Prerelease σε Fantasy Shop αλλά και στα τουρνούα στο μαγαζί που επαίζα που συνήθως επαίρνα την πρωτία ενώ επαιζά και στο Race of Mount Doom.

{Rohirrim/Uruk-hai άρχισα απο το Two Towers και μετά}

Αλλά για να μην ξεφύγουμε από το θέμα,καταρχάς η Καισσα το LOTR δεν το έφερε απο την αρχή αλλα κοντά στο 3 expansion του δεύτερου block.
Τώρα που τελείωσε ο ντόρος γυρώ απο το LOTR θα ξεχαστεί αλλά αυτο αντιθέτα με αλλά TCG παρατηρείται και στο εξωτερικό οχί μονο στην Ελλάδα.
Σοβαρα παιζεις ακομα ρε Lance!Αν και ειναι ελαφρως εκτος θεματος σε ποιο Fantasy πας αμα ειναι να συναντηθουμε καμια φορα;
Reference URL's