Μιας και το μάτι μου έπεσε κατά τύχη σε αυτό το topic θα ήθελα και εγώ να πω τη γνώμη μου...πιστεύω πως όντως ο ανταγωνισμός "σκοτώνει" το παιχνίδι γιατί τώρα με τα IV τα EP και τα chain breeding το παιχνίδι έχει γίνει κάτι σαν αγγαρία θα έλεγα για να έχεις μια καλή ομάδα και να μπορείς να νικάς. Όσο για το dex συμφωνώ με τον Ninjomewtwo γιατί με το Wi-Fi έχει χαλάσει όλη η αίγλη και η μαγεία του παιχνιδιού δυστυχώς και γενικά όσο παιρνάνε τα χρόνια όλα τα παιχνίδια είναι λιγότερο single player με την έννοια ότι όλοι παίζουν μέσω internet.....πάνε οι εποχές που περίμενες ένα event για καιρό για να πάρεις ένα σπάνιο pokemon τώρα μέσω Wi-Fi έχεις αρκετό χρόνο για να το πάρεις........για μένα τα pokemon θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου γιατί τα βλέπω από 4 χρονών αν και άργησα να παίξω όπω είχα πει και σε άλλο topic μου αρέσουν πολύ!!! είναι κομμάτι της ζωής μου! Θα παίζω όσο μου το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο χρόνος!
'Εχει να κάνει αρκετά πιστεύω με τον παράγοντα "νοσταλγία" το θέμα. Δεν πιστεύω καν πως τα Pokémon έχουν χάσει κάποια από τη μαγεία εκείνης της εποχής, ίσα ίσα αν μη τι άλλο τα Pokémon έχουν καλυτερέψει σε άπειρους τομείς αν πραγματικά πάρετε μόνο δεδομένο το παιχνίδι ως παιχνίδι (π.χ. γραφικά, λειτουργίες, προσβασιμότητα στο internet, μάχες με άλλους ανθρώπους απ'όλο τον κόσμο). Καταλαβαίνω πλέον ότι αν είχα γεννηθεί σ'αυτή την εποχή και ξέρω'γω μεγάλωνα τώρα με τα Pokémon θα είχα ξετρελαθεί. Οι κασσέτες πλέον έχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνεις και είναι τόσο ενδιαφέρουσες που και αυτό το συνειδητοποιείς από το franchise που δεν έχει πέσει σε πωλήσεις ποτέ. Αυτό ισχύει γιατί απλά υπάρχουν και οι νέες γενιές ανθρώπων που παίζουν το παιχνίδι και όχι μόνο εμείς που ας πούμε, τό'χουμε και καμάρι που ξεκινήσαμε το 1999 και παίζουμε ακόμα.
Αν μη τι άλλο τα Pokémon είναι από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν βγει ποτέ κατά τη δικιά μου άποψη αλλα εντάξει, αυτό το θέμα με το competitive που αναφέρεστε και ότι "έχει χαθεί το ενδιαφέρον" για μένα μεταφράζεται ως "έχει χαθεί το αρχικό ενδιαφέρον". Πραγματικά πρέπει να ψάξει ο καθένας μέσα του ποιος είναι πια ο λόγος που παίζει. Όταν καταλάβει κι επικεντρωθεί εκεί θα απολαύσει ξανά το παιχνίδι πλήρως.
Και για να μην ξεφεύγω και πολύ από το θέμα, όχι δεν πιστεύω ότι το ανταγωνιστικό παιχνίδι σκοτώνει τα Pokémon, αρκεί να θέλεις να παίξεις ανταγωνιστικά.
Προσωπικα το ανταγωνιστικο παιχνιδι μου επανεφερε το ενδιαφερον για τα ποκεμον.Ειχα βαρεθει να παιζω ποκεμον μιας και οι φιλοι μου ειχαν σταματησει και χωρις wi-fi δεν ειχα καποιον αλλο για να παιζω κατι.Ομως καταφερα κατα τυχη να φτιαξω το wi-fi μου και τοτε αρχισα να παιζω ξανα.Ειδικα οταν εμαθα για τα iv's τα ev's κατενθουσιαστικα και θελησα να φτιαξω μια πραγματικα ανταγωνιστικη ομαδα(σ'αυτο βοηθα και η γενικοτερη φιλοδοξια/εγωισμος που εχω
).Το ingame δεν με ελκυει πλεον παρα πολυ αλλα οταν κουραζομαι απο το competitive αποτελει ευχαριστη διεξοδο.Οσο για το gts,πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμο στη συμπληρωση του pokedex για ατομα που δεν εχουν πλεον φιλους που παιζουν...
Γενικά είμαι σκεπτικός προς το ανταγωνιστικό gaming. Στην αρχή αποκαλύπτει ένα άλλο βάθος του παιχνιδιού αλλά ύστερα μοιάζει ψεύτικο. Μου φαίνεται σαν να χάνεται αυτή η ιδιαίτερη ταυτότητα και να μετράνε πια μόνο τα στατιστικά. Οι αριθμοί. Και όχι μόνο στα pokemon. Σε οποιδήποτε game. Το κατάλαβα από τότε που συμμετείχα σε τουρνουά. Συγκεκριμένες στρατηγικές λόγω απόδοσης. Μετράει τόσο πολύ το αποτέλεσμα και τόσο λίγο η διαδρομή. Δεν μπορώ να πω ότι το απολαμβάνω.
Στο κάτω-κάτω games είναι. Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε κι επάγγελμα. Από την άλλη αν σε κάποιους αρέσει, τόσο το καλύτερο.
Για να απαντήσω τώρα στην ερώτηση, νομίζω πως το ανταγωνιστικό παιχνίδι ωφελεί τα pokemon. Ναι τα ωφελεί γιατί αυτοί που ασχολούνται πιο εντατικά με το competitive gaming κρατάνε τα sites σαν αυτό ζωντανά. Αυτοί βάζουν πιο μακροπρόθεσμους στόχους και δίνουν περισσότερη ζωντάνια στο παιχνίδι ανά την υφήλιο.
Εγώ πάντως δεν ανήκω σε αυτούς. Για την ώρα.
Εγώ πιστεύω πως παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του κάθε παιδιού και οι συνθήκες.Προσωπικά εγώ δεν βαριέμαι τα Πόκεμον παρότι το Ev training και ο σκοπός να πιάσεις ένα πόκεμον με καλό nature κλπ είναι λιγάκι κουραστικός.Επίσης ο ανταγωνισμός νομίζω βοη9άει στο να μην βαρεθείς ένα game κ να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.
Ας ξεθάψω αυτό το θέμα και ας πω την άποψη μου.
Λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το ανταγωνιστικό παιχνίδι και υπάρχουν και αυτοί που δεν τους αρέσει (εκεί είμαι κ εγώ). Το έχω σκεφτεί αρκετά λόγο των iv/ev/breeding να μην πάρω κάποια από τις X/Y γτ τί να το κάνω αν θέλω να κάνω καμία μάχη με κάποιον από εδώ και όλο έχετε competitive team. Για εμένα το game απλός γίνεται πιο περίπλοκο και δύσκολο άρα αρχίζω να χάνω το ενδιαφέρον μου.
Για μένα "ανταγωνιστικό παιχνίδι" σημαίνει απλά να παίζεις συχνά με αντιπάλους κάποιους άλλους παίχτες διαλέγοντας τα Pokemon που σ' αρέσουν περισσότερο για τον χαβαλέ του ανταγωνισμού. Ακριβώς δηλαδή όπως θα έπαιζες κάποιο multiplayer τίτλο όπως κανά racing, sport ή fighting τίτλο για να περάσει ευχάριστα η ώρα με τους φίλους σου (ή και με άτομα απ' όλον τον κόσμο άμα παίζεις online). Από 'κει και πέρα με το να κάνεις επιλογές Pokemon μονάχα με βάση τα tiers (πώπω, αυτά τα tiers τα σιχαίνομαι στα videogames) και ν' αφιερώνοντας ώρες ατελείωτες σε IV training, chain breeding κι άλλα τέτοια "κινέζικα" χάνει την ουσία του το παιχνίδι ακόμα και στον ανταγωνιστικό τομέα. Και κακά τα ψέματα, ένα μέρος της μαγείας του παιχνιδιού βρίσκεται στο ανταγωνιστικό κομμάτι. Φυσικά μπορεί κάποιος ν' απολαύσει την σειρά και χωρίς αυτό το κομμάτι, είναι όπως την βρίσκει ο καθένας.
(16-03-2011 05:13 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Για να απαντήσω τώρα στην ερώτηση, νομίζω πως το ανταγωνιστικό παιχνίδι ωφελεί τα pokemon. Ναι τα ωφελεί γιατί αυτοί που ασχολούνται πιο εντατικά με το competitive gaming κρατάνε τα sites σαν αυτό ζωντανά. Αυτοί βάζουν πιο μακροπρόθεσμους στόχους και δίνουν περισσότερη ζωντάνια στο παιχνίδι ανά την υφήλιο.
Πίστεψέ με, όσοι συμμετέχουν ενεργά σε Pokemon communities δεν σημαίνει ότι ασχολούνται απαραίτητα με το ανταγωνιστικό gaming. Mην σου πω κιόλας ότι αρκετά άτομα ζήτημα είναι αν θα έχουν παίξει κανά-δύο κόντρες με άλλα άτομα στην ζωή τους επειδή προτιμούν περισσότερο το single player gaming.
(28-02-2013 03:53 AM)Vetus Wrote: [ -> ]Για μένα "ανταγωνιστικό παιχνίδι" σημαίνει απλά να παίζεις συχνά με αντιπάλους κάποιους άλλους παίχτες διαλέγοντας τα Pokemon που σ' αρέσουν περισσότερο για τον χαβαλέ του ανταγωνισμού. Ακριβώς δηλαδή όπως θα έπαιζες κάποιο multiplayer τίτλο όπως κανά racing, sport ή fighting τίτλο για να περάσει ευχάριστα η ώρα με τους φίλους σου (ή και με άτομα απ' όλον τον κόσμο άμα παίζεις online). Από 'κει και πέρα με το να κάνεις επιλογές Pokemon μονάχα με βάση τα tiers (πώπω, αυτά τα tiers τα σιχαίνομαι στα videogames) και ν' αφιερώνοντας ώρες ατελείωτες σε IV training, chain breeding κι άλλα τέτοια "κινέζικα" χάνει την ουσία του το παιχνίδι ακόμα και στον ανταγωνιστικό τομέα. Και κακά τα ψέματα, ένα μέρος της μαγείας του παιχνιδιού βρίσκεται στο ανταγωνιστικό κομμάτι. Φυσικά μπορεί κάποιος ν' απολαύσει την σειρά και χωρίς αυτό το κομμάτι, είναι όπως την βρίσκει ο καθένας.
Συμφωνώ με τον δικό σου τρόπο "ανταγωνιστικού παιχνιδιού" και εγώ θέλω να παίζω με όποια pokemon θέλω ασχέτως αν είναι καλά ή όχι.