Legendary Pokémon

Full Version: An thelete na katapliksete tous filous sas kante klik edo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Αμα ειναι να βασιζεσαι στην τυχη που χρειαζεται το Focus Band τοτε δεν εχει νοημα. Πολυ λιγες φορες θα επιζησει το Rattata ετσι. Επισης προβλημα προκαλουν και οι επιθεσεις τυπου Stealth Rock και Spikes. Αυτο το Rattata αποτελουσε θαυμασιο παραδειγμα του Surprise Factor αλλα πλεον ειναι πολυ ευκολα αναγνωρισιμο και δεν αποτελει και μεγαλη απειλη κατα τη γνωμη μου.
(06-11-2008 02:23 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Αμα ειναι να βασιζεσαι στην τυχη που χρειαζεται το Focus Band τοτε δεν εχει νοημα. Πολυ λιγες φορες θα επιζησει το Rattata ετσι.

Ίσως να 'χεις δίκιο... Εάν είναι τόσο στην τύχη, τότε οι OHKO moves είναι πολύ πιο αποτελεσματικές...

(06-11-2008 02:23 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Αυτο το Rattata αποτελουσε θαυμασιο παραδειγμα του Surprise Factor αλλα πλεον ειναι πολυ ευκολα αναγνωρισιμο και δεν αποτελει και μεγαλη απειλη κατα τη γνωμη μου.

Ναι, δεν είναι κάτι το απίθανο, κάτι που δεν πρόκειτε να μαντέψει σε καμία περίπτωσει ο αντίπαλος εκπαιδευτής, αλλά είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ μια ομάδα. Δεν γίνετε ΚΑΙ τα 6 Pokémon του αντιπάλου σου να έχουν τρόπο να το νικήσουν. Ίσως είναι κάτι πολύ καλό για το τελίωμα μιας μάχης, ο απόλυτος τρόπος να νικήσεις το τελευταίο Pokémon του αντιπάλου σου...
Μα δεν χρειαζεται να μπορουν να το νικησουν και τα εξι Pokemon. Αρκει να μπορουν ενα-δυο. Μολις δεις Rattata lvl 1 θα εισαι σιγουρος τι Moveset εχει και θα αλλαξεις στο αντιστοιχο Counter ενα Ghost για παραδειγμα. Καλο ειναι γενικως αλλα δε νομιζω να ειναι ευκολο να το χωρεσει κανεις σε μια εξαδα που πρεπει να καλυψει τοσα κενα. Και εξαλλου μονο ενα Pokemon μπορεις να νικησεις με αυτο το Rattata. Το Gengar με Counter, Destiny Bond και Focus Sash που εγραψα και στον οδηγο του Battle Tower ειναι κλασεις ανωτερο.
(06-11-2008 02:42 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Και εξαλλου μονο ενα Pokemon μπορεις να νικησεις με αυτο το Rattata. Το Gengar με Counter, Destiny Bond και Focus Sash που εγραψα και στον οδηγο του Battle Tower ειναι κλασεις ανωτερο.

Το Gengar με αυτές τις κινήσεις (όπως και το Froslass που γράφεις) είναι δυνατότερα, αλλά καμιά φορά, τα ποιό δύσκολα πράγματα λύνοντε με τους πιο απλούς τρόπους. Ένας αρχάριος, που παίζει Pokémon ένα χρόνο μπορεί, έτσι, με κάτι τέτοια κόλπα, να νικήσει έναν που παίζει πέντε χρόνια. Γι αυτό ποτέ μη λες ποτέ.

(06-11-2008 02:42 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Καλο ειναι γενικως αλλα δε νομιζω να ειναι ευκολο να το χωρεσει κανεις σε μια εξαδα που πρεπει να καλυψει τοσα κενα.

Δεν είναι εύκολο εάν θες να έχεις στην εξάδα σου όλα τα δυνατά Pokémon, αλλά εάν το προσπαθήσεις γίνετε, όπως έγινε εδώ.
Κοιταξε, ειμαι απ τους πιο φανατικους των Surprise Attacks και της λογικης να χρησιμοποιεις Pokemon που σου αρεσουν και οχι που σε βολευουν. ΑΛΛΑ. Ενας αρχαριος ποτε δεν θα ειχε την εμπειρια να νικησει εναν που παιζει 5 χρονια, εκτος αν αυτος που παιζει 5 χρονια ειναι εντελος αχρηστος. Μαλιστα, αυτο θα το γραψω και στο επομενο αρθρο για τις Surprise Teams. Πρεπει να εισαι πολυ εμπειρος και να εχεις περασει το σταδιο των OU και να ξερεις πολυ καλα πως λειτουργουν για να χρησιμοποιησεις αποτελεσματικα Surprise Attacks. Eπισης στο Video που μου δειχνεις χρησιμοποιουνται τα Pokemon Salamence, Gengar, Skarmory, Blissey, Garchomp και Tyrranitar τα οποια ειναι τα πιο Overused Pokemon απο την κατηγορια των Overused! Μετα απο αυτην την εξαδα, μας παρουσιαζει το Rattata το οποιο οπως παραδεχεται κι ο ιδιος δεν το χρησιμοποιει και πολυ. Γιατι? Γιατι οταν παιζει με εμπειρους παιχτες δεν μπορει να θυσιασει μια θεση για ενα τετοιο Pokemon. Ειναι σαν το Butterfree που εγραψα στο Pokemon of the Week. Οταν το πρωτοχρησιμοποιουσα, ειχα 100% επιτυχια και μαλιστα εναντιον σε Pokemon οπως Latias! Οταν ομως η εκπληξη μαθευτει δεν ειναι πια εκπληξη. Και οι εμπειροι παιχτες μπορουν να χειριστουν καλα οποιαδηποτε κατασταση.
(06-11-2008 04:13 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Eπισης στο Video που μου δειχνεις χρησιμοποιουνται τα Pokemon Salamence, Gengar, Skarmory, Blissey, Garchomp και Tyrranitar τα οποια ειναι τα πιο Overused Pokemon απο την κατηγορια των Overused!

ρε συ,ξεχασες οτι το garchomp ειναι πλεον uber????
(06-11-2008 04:13 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Ενας αρχαριος ποτε δεν θα ειχε την εμπειρια να νικησει εναν που παιζει 5 χρονια, εκτος αν αυτος που παιζει 5 χρονια ειναι εντελος αχρηστος.

Δεν μετράει μόνο ο καιρός που ασχολείσαι. Ένας που ασχολείτε 5 χρόνια δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους που ασχολούντε λιγότερο. Ενας που ασχολείτε περισσότερο, ίσως να ξέρει καλύτερα τα βασικά από κάποιον άλλο. Αυτό ΔΕΝ του δείνει κάποιο ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου που ασχολούντε με Pokémon δεν έχουν ΙΔΕΑ για το τί είναι τα IV και EV για παράδειγμα, παρότι ασχολούντε 4+ χρόνια. Κάποιοι απ' αυτούς δεν ξέρουν καν ποιοι τύποι νικάνε ποιους (το έντομο νικάει το έδαφος και την πέτρα! Lol!) Στις μάχες, μου παίζουν κάποια δυνατά Pokémon αλλά δεν τα έχουν εκπαιδεύσει με βάση τα EV. Οι επιθέσεις τους; Είναι όλες επιθέσεις που προξενούν ζημιά άμεση. Έτσι, μπορεί να παίζει ένας που ασχολείτε και 10 χρόνια, όπως επίσης και ένας που ασχολείτε 3. Εάν μονομαχήσουν, τότε, πολύ πιθανόν είναι να κερδίσει ο τυχερότερος! Οι διαφορά μου με τους φίλους μου, είναι το ότι εγώ ψάχνω για Pokémon στο internet. Εάν δεν μπεις στο internet τότε πώς θα μάθεις για τα IV και EV; Οδηγούς της προκοπής το παιχνίδι δεν έχει (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Άρα για να βελτιοθείς πάνω από ένα σειμίο χρειάζεσε το internet.

Συμπέρασμα: Ένας που ασχολείτε 2 χρόνια και μπαίνει συχνά στο internet νικάει έναν που ασχολείτε 5 και δεν ξέρει καν ότι στο internet υπάρχουν ιστοσελίδες σχετικές με Pokémon. Δεν είναι το πόσο ασχολείσαι αλλά το πώς.

(06-11-2008 04:13 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Πρεπει να εισαι πολυ εμπειρος και να εχεις περασει το σταδιο των OU και να ξερεις πολυ καλα πως λειτουργουν για να χρησιμοποιησεις αποτελεσματικα Surprise Attacks.

Όντος, η εμπηρία είναι το βασικότερο, εάν θες να χρησιμοποιήσεις Surprise Attacks, αλλά δεν είναι το mοναδικό προσόν που χρειάζεσαι. Τα Surprise Attacks είναι ρίσκο, όπως και να το πάρει κανείς. Είναι κάτι το οποίο απετεί πολλές γνώσεις και αρκετή τύχη. Οι λιγότερο έμπηροι το θεωρούν βλακεία. Για να καταλάβει όμως, κάποιος τη σημασία των Surprise Attacks πρέπει να καταλάβει πως οι επιθέσεις που δεν κάνουν άμεση ζημιά ΔΕΝ είναι άχριστες. Οι περισσότεροι μόνο Recover χρησιμοποιούν, γιατί μόνο του Recover το effect γνωρίζουν!
Κοιταξε να δεις, ενας που παιζει δυο χρονια και ασχολειται και ψαχνει στο internet δεν ειναι αρχαριος οπως ειχες πει στην αρχη αλλα μαλλον αρκετα εμπειρος. Και, οπως τονισα στο προηγουμενο post, μιλουσα για παικτες που παιζουν αρκετα χρονια και εχουν εμπειρια. Οχι γι αυτους που δεν ξερουν καν ποια κινηση ειναι super effective σε ποια. Επισης, οταν πρωτομαθεις για τα Evs κτλ τα χρησιμοποιεις πολυ διαφορετικα απ' ο,τι οταν περασει αρκετος καιρος. Χρειαζονται πολλες μαχες για να μαθεις στρατηγικες οργανωμενης επιθεσης και αμυνας. Και σε επιπεδο παικτων που παιζουν πολυ καλα, οποιος παιζει πιο πολυ καιρο (εχει κανει περισσοτερες μαχες) εχει το πανω χερι. Αυτο το ειχα παρατηρησει οταν επαιζα Netbattle. Ηξερα πολλα πραγματα απο Pokemon αλλα καποιοι παικτες εμοιαζαν να "διαβαζουν" καθε μου κινηση. Οταν επαιξα αρκετο καιρο και απεκτησα πολυ εμπειρια, αρχισα να γινομαι κι εγω ενας απ' αυτους και η μαχες μας να κρινονται σε πολυ λεπτα σημεια. Τελος, δε χρειαζεται ιδιαιτερη οταν χρησιμοποιεις surprise, τουλαχιστον ετσι οπως τις ενοω εγω. Οταν θα φτοιαξεις ενα moveset/Pokemon/ομαδα που εχει ως στοχο την εκπληξη, ταυτοχρονα προσπαθεις να ειναι και λειτουργικα οπως τα φυσιολογικα. Το Rattata για το οποιο μιλαμε ας πουμε, δεν χρειαζεται τυχη για να το χρησιμοποιηεις. Χρειαζεται ομως εμπειρια ωστε να ξερεις ποτε να το βγαλεις ωστε να μη φοβασαι επιθεσεις οπως Stealth Rock η αλλαγες του καιρου και κυριως το Sandstorm.
Το έκανα το κόλπο!Και μου έλεγε ότι είναι καλήτερος από εμένα.Εννοώ δεν ήξερε τι είναι το IV's and EV's training.Παίζει και 2 χρόνια παραπάνο από εμένα. Big Grin Λοιπών,κάναμε μάχη Arceus Normal vs Arceus Normal.Κάναμε μάχη μέχρι θανάτου.Ήμασταν 1 HP ο καθένας!Τον αφήνω να με σκοτώσει και μετά ρίχνω Rattata 3Lv. (λιγότερο δεν είχα).Μου πάει να κάνει Hyper Beam αλλά τον προλαδένω με Quick Attack.Πλάκα που έπαθε!!!
Το video ακόμα το έχω.Σκέυτομαι να το βάλω στο YouTube.
Lol φενεται ωρεο lead για μαχες με ατομα που δεν ξερουν απο team building.........Toungue
Pages: 1 2
Reference URL's