εδω δε θα μιλαμε για τπτ αλλο, παρα μονο για πολιτικη. αρχιζω.....
αναρωτιεμαι τι ειδους βλακειες θα κανει αυτο το ΠΑΣΟΚ, μιας και μας κυβερνα πλεον. απ οτι ξερω παντως, λενε οτι θα κλεισουν το υπουργειο μακεδονιας - θρακης, που ηταν σιγουρα χρησιμο. μην ξεχναμε κιολας οτι τωρα που εφυγε ο καραμανλης απ τη ΝΔ, επικρατει συγχηση για την προεδρια του κομματος. λογικα, η ντορα θα γινει η νεα προεδρος....
παντως, η ΝΔ δεν θα ναι ποτε ιδια χωρις τον καραμανλη....
Ο.ο?
ποτέ δεν περίμενα τετοιο θρεντ εδώ! Τέλως πάντων , ώρα να πω τη γνώμη μου για το θέμα αυτό.
Η Ν.Δ έκανε μεγάλες π******* τα 5,5 χρόνια διακυβερνησής της. Ίσως το Πασοκ τα φτιάξει τα πράγματα , αλλα δεν ξέρω ακόμα αν θα κανει τιποτα καλο και ουτε θυμαμαι και πολλα απο τις προηγουμενες κυβερνησεις του. Θα δείξει το πράμα.
Πάντως τον κόσμο θα τον σώσει η αριστερά!
Και δεν είμαι Κ.Κ.Ε.
(βασικά απ'ότι έχω ακούσει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. una fatsa una ratsa , μιας και αυτοί τα ίδια κάνανε , αλλά περισσότερα σε κανα 2 μήνες.)
Θέλω να πεταχτεί ο Στράτος τώρα ομως και να πει "Είστε μικρά ακόμη!!!;DD;"
Εγώ πάντως δε μιλάω, το πολιτικό φρόνημα του καθενός είναι προσωπικό θέμα :Ρ Πάντως είμαι αριστερόχειρας if it helps 8D (kiddin' ρε ζωακια, σρσλυ δε τα λεμε :Ρ)
Α, Κεηος, απαιτώ εσύ να πεις τι έκανε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης λαλαλαλα (κιντιν')
(08-10-2009 10:21 PM)Celesi Wrote: [ -> ]Θέλω να πεταχτεί ο Στράτος τώρα ομως και να πει "Είστε μικρά ακόμη!!!;DD;"
σε 4 χρόνια δε θα μαστε.
Μου φαίνετε πως θα failηρήσει το thread αν αρχίσουν και τσακώνονται όλοι για το τί ψηφίζουν.
Και δε νομίζω να κανε και κάτι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.....
Α +2 internetz στη Celesi για το αριστερό χέρι ;D.
nai
alla
to oti se 4 xronia tha psifizeis
de simainei oti tha psifizeis me dikia sou voulish
kai eimai 100% sigouros oti kaneis sas edw den exei dikia tou voulish otan paei na psifisei gt poly apla ephreazeste apo tv h oti allo asxolitai me politiki
meta akoute random sizitisi gonewn filwn epireazeste analoga kai ipostirizete parata3eis xwris na 3erete xristo. kai de paizei rolo
tha erthei o bill kai tha to kleisei .pantws ena einai sigouro me tin politiki pagwsmios.
apoktoume mia lathos apopsi gia to oti ginetai ipostirizoume aut pou pisteuoume me apotelesma na kanoume diplo kako.
ps kids. den iparxei diafora meta3y aristeras kai dexias. deal with it.
kati allo ithela na grapsw.
olso opoios thelei tha tou ta pw apo konta gt poly apla twra exw ponokefalo. thats it end of story de 3anasxoloume tha to kleisei o vasilis kai min dw quote h apantisi se oti grapsw
kai kiriws mi dw diafwnia gt poly apla tha epivevaiwsete oti lew.
so min
asxoliste me tin politiki stin nea ellada at least no reason
kai gia osous pisteuoun lathos egw ipostirizw ena koma
me to
onoma
politeuma ariστοτελη (diavaste ta politika tou a3izei ton kopo)
ενα πραγμα εχω να πω τωρα. αν καποιος νομιζει οτι ειμαι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ, δεν ειμαι τπτ απ τα 2. υποστηριζω αυτο το κομμα, γνωστο ως "ΚΑΝΕΝΑΣ". ειναι το καλυτερο κομμα, γιατι δεν εχει καμια σχεση με ολα αυτα τα ερασιτεχνικα & "της κακιας ωρας" κομματα, που μονο μλκιες ειναι.....
ITT: Κόσμος που δεν ξέρει τίποτα περί πολιτικής εκτός από τα ονόματα 6 κομμάτων "εκφέρει άποψη".
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν ξέρατε καν πόσα κόμματα κατέβηκαν στις εκλογές πριν 5 μέρες και το λέω έτσι για να μην ποστάρει από κάτω κάποιος που το googlαρε τώρα. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν ξέρετε καν τι απόψεις πρεσβεύουν (θεωρητικά) η αριστερά και τι η δεξιά. Επίσης, κάποιοι ανάφεραν ότι υποστηρίζουν κάποιο κόμμα. May I ask ΠΩΣ; Δεδομένου ότι είστε 14/15/δεν ξέρω πόσο και δεν μπορείτε να ψηφίσετε, ο μόνος τρόπος να το υποστηρίξετε είναι να πείσετε άλλους να το ψηφίσουν, πράγμα που δεν κάνετε. So, κοινώς, μας λέτε τι υποστηρίζουν οι γονείς σας, εκτός κι αν είστε από αυτούς που παρακολουθούν μανιωδώς Λαζόπουλο σε βαθμό που ο κύριος τους επηρεάζει τη βούληση. Δεν λέω, καλή η πλάκα του, δεν μου φταίει σε τίποτα, κι εγώ βλέπω όποτε κάτσει, αλλά μέχρι ενός σημείου, ελέγχουμε τι μπαίνει στο κεφάλι. Όοοοοταν με το καλό φτάσετε 18 και έρθει η ώρα να ψηφίσετε, καθίστε να διαβάσετε με προσοχή τι λέει/κάνει/λέει ότι κάνει το κάθε κόμμα και τότε θα πείτε τι υποστηρίζετε αν θέλετε.
Also, η ψήφος δεν είναι μυστική χωρίς λόγο. Είναι κυρίως για να μην έρχεστε εδώ και φωνάζετε "ΟΕΟΕΟΕ ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ" ή "ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΟΥΔΟΥ".
Ιν άδερ νιουζ,
http://i38.tinypic.com/2yzfyma.jpg
Χμ, ένα θέμα που κανονικά θα έκλεινα στο πρώτο post. Δυστυχώς θέματα με τέτοιο περιεχόμενο δεν αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σοβαρότητα και σχεδόν βέβαια καταλήγουν σε flaming, αλλά μιας και προχωράει ομαλά μέχρι τώρα, ας του δώσουμε μια ευκαιρία.
Den exoume apopsi.To 8ema 8elei skepsi kai psaksimo alla etsi opws vlepoume thn Ellada shmera,auto to mavro xali,den mpainoume ston kopo na to psaksoume.Akoma kai egw o idios psaxnomai elaxista gia to ti leei to ka8e komma.Opote 8eorw pws den eimai ikanos na milhsw upeu8hna gia to 8ema "Politikh".An twra katsw na asxolh8w,kati ginetai.Pros to paron, exw na asxolh8w me pio sovara pragmata.
Auta ki apo 'mena.
Η αλήθεια είναι όπως είπαν και η προηγούμενοι, η πολιτική στάση ενός ατόμου δεν είναι ανεξάρτητη. Όμως το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημά της, δεν είναι δυνατόν να είναι ανεξάρτητη, ναι οι επιλογές μας έχουν να κάνουν με το πως μεγαλώνουμε, το τι ακούμε από το περιβάλλον μας, το τι διαβάζουμε. Άρα όλοι έχουνε άποψη - αυτό που είναι συζητήσιμο είναι το πόσο ολοκληρωμένη ή τεκμηριωμένη είναι.
Είμαστε όντα που λαμβάνουν πολιτισμικά στοιχεία από το περιβάλλον τους και τα εφαρμόζουν στη ζωή τους, και αυτό είναι φυσιολογικό. Όπως τα παιδάκια στο δημοτικό που ζωγραφίζουν ήλιους με μάτια και στόμα, όχι επειδή το σκέφτηκαν, αλλά επειδή το είδαν.
Όπως και στην τέχνη έτσι και στην πολιτική, δεν υπάρχουν παγκόσμιες αλήθειες, είναι θέμα οπτικής και παραδοχών.
Θα κάνω μια παράθεση από κάτι που διάβασα πρόσφατα και είναι επαρκώς διαφωτιστικό:
http://www.athensvoice.gr/editorial/av,18656,Edito.html Wrote:Αλλάζουμε δουλειές, αλλάζουμε σπίτια, συντρόφους, μετανιώνουμε, προσπαθούμε, ξέρουμε ότι αυτό που πιστεύουμε σωστό τη μια στιγμή της ζωής μας, αργότερα θα το αναθεωρήσουμε, θα είναι λάθος, θα θέλουμε κάτι άλλο. Μόνο οι πιστοί πιστεύουν στις απόλυτες αλήθειες, στις αιώνιες.
Δεν θα ψηφίσει, μου λέει, λίγο αυτάρεσκα, γιατί «κανένα κόμμα δεν τον εκφράζει». Δεν το καταλαβαίνει αλλά η επιχειρηματολογία του είναι βγαλμένη εντελώς από αυτή τη νοοτροπία την οποία υποτίθεται καταδικάζει. Είναι λογική του προηγούμενου αιώνα, του αιώνα των μεγάλων ψευδαισθήσεων, της ουτοπίας, των απόλυτων λύσεων. Τότε που πιστεύαμε ότι τα κόμματα είναι φορείς της απόλυτης αλήθειας, ότι έχουν τις συνολικές λύσεις για τον κόσμο, και μεις, οπαδοί-πιστοί, αρκεί να στρατευτούμε και να τα υποστηρίξουμε μέχρι την τελική λύση. Η αντίληψη της πολιτικής ως θρησκείας. Ευτυχώς, ο κόσμος μας είναι πιο πολύπλοκος απ’ αυτό, έχει περισσότερες αποχρώσεις, ο σημερινός πολίτης κάνει επιλογές, αποφασίζει, με κάθε του κίνηση επηρεάζει και επηρεάζεται.
Δεν μένει αμέτοχος. Η κρυμμένη αυταρέσκεια της απόσυρσης είναι, σε τελική ανάλυση, η πιο συντηρητική στάση.
εγω πιστευω οτι πρεπει να γινει μια ανανεωση....οπως λεμε refresh για να μπει κανενα καινουργιο προσωπο μεσαστη βουλη,να δουμε και μια ασπρη μερα...οσο για το θεμα υπουργειου μακεδονιας-θρακης αμα κλεισει ειναι σαν να κανουμε ενα βημα για να χαρισουμε τη μακεδονια στα ΣΚΟΠΙΑ...για τη προσωπικη μου πολιτικη αποψη ειναι οτι τιποτα δεν αλλαζει απλα γινεται χειροτερο...το παιχνιδι εχει αρχισει εδω και καιρο για το Γιωργακη αλλα αυτος μαλλον δεν εχει συνειδητοποιεισει οτι βγηκε εκεινος πρωθυπουργος η ακομα χειροτερα οτι εγιναν εκλογες
καλα πως μπορειτε να τα ξερετε ολα αφτα
Ποια ακριβώς; Από όσα διαβάζω κανένας δεν έχει ιδέα για το τι λέει, τουλάχιστον κάποιον να ψάξει στο google να δει τι ρόλο είχε το ΥΜΘ και αν υπάρχει ακόμα, με ποιά μορφή ή όχι (hint hint).