Legendary Pokémon

Full Version: New Competitive Battle Team
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Λοιπόν, σκεύτηκα να φτιάξω μια ομάδα και την σκεύτηκα κάπως έτσι:

1)Aerodactyl
Jolly@Focus Sash
252 Attack/252 Speed/6 HP

Stealth Rock
Taunt
Rock Slide
Earthquake

Κλασσικό Leadactyl, δεν έχω να πώ κάτι...

2)Skarmory
Impish@Shed Sell
252 HP/140 Defence/116 Speed

Spikes
Roost
Whirlwind
Breve Bird

Αυτό εδώ, έρχετε αμέσως μετά απο το Aero για να βάλει τις "τσίτες" και να ανακτέψει τον αντίπαλο αλλα και να του κάνει αρκετή ζημιάToungue

3)Froslass
Timid@Leftovers
252 Sp.Attack/252 Speed/4 HP

Destiny Bond
Thunder Wave
Subsitute
Ice Beam

4)Swampert
Relaxed@Leftovers
252 HP/4 Atk/252 Def

Roar
Earthquake
Ice Beam
Surf

5)Infarnape
Naive@Life Orb
252 Sp.Attack/252 Speed/6 HP

Flamethrower
Close Combat
Grass Knot
Nasty Plot

6)Scizor
Adamant@Life Orb
252 Attack/252 HP/6 Defence

Swords Dance
Bullet Punch
Brick Break
Roost

Post edited with changes, thanks for the help guys, but more is gonna be needed I believe.
(15-02-2010 02:35 PM)Johan Wrote: [ -> ]Λοιπόν, σκεύτηκα να φτιάξω μια ομάδα και την σκεύτηκα κάπως έτσι:

1)
Aerodactyl
Jolly@Focus Sash

Stealth Rock
Taunt
Rock Slide
Earthquake

2)Skarmory
Impish@Shed Sell

stealth rock
Roost
Whirlwind
Brave Bird

Αυτό εδώ, έρχετε αμέσως μετά απο το Aero για να βάλει τις "τσίτες" και να ανακτέψει τον αντίπαλο αλλα και να του κάνει αρκετή ζημιάToungue

3)Froslass(λίγη βοήθεια εδωToungue)

timid@leftovers
252 speed / 32 hp / 224 sp atk

substitute
thunder wave
spikes
ice beam

(αν και ο froslass ειναι κυριως στο ρολο του lead, τεσπα...)

4)Leafeon
Adamant@Life Orb
252 Attack/252 Defence/6 HP

Swords Dance
Leaf Blade
Synthesis
X-Sissor/Aerial Ace/Iron Tail

5)Azelf
Timid@Life Orb

Flamethrower
Nasty Plot
Grass Knot
Psychic

6)Umbreon
Sassy@Leftovers
252(ανάλογα για Leftovrs Max Recovery) HP/252 Sp.Defence/leftovers Defence

Curse
Payback
wish
protect

λοιπόν, με λίγη βοήθεια για το set της Froslass, πιστεύω πως είναι μια αρκετά καλή ομάδα... Τι λέτε; Ξέρω, έχω μόνο ένα Sp.Sweeper, αλλα και very Bulky Physical Swpeers οπότε και Wall να έρθει πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα μιάς και θα έχει ήδη χάσει αρκετό HP απο τα Entry Hazards.

μια χαρα ειναι η ομαδα σ, αλλα βγαλε το leafeon. υπαρχουν και καλυτεροι sweepers απ αυτον. βαλε κατι σαν infernape, arcanine, machamp...
So

Skarmory: μιάς και υπάρχει ήδη στο πεδίο SR, πιστεύω οτι Spikes είναι καλύτερη option.
Froslass: Και εγώ κάτι τέτοιο σκευτόμουν αλλα σε set με μοιρασμένα τα EP's σε Speed, Sp.Attack με Twave αλλα δεν εχω Twave σε TMToungue οπότε κάτι τέτοιο

Froslass
Timid@leftovers
252 Speed/252 Sp.Attack/6 HP

ThunderWave
Ice Beam
Shadow Ball
Destiny Bond

και κάτι άλλο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΛΕΣ Ο FROSLASS! ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΗΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ!

Umbreon: Δεν έχω Access to Wish, so Moonlight is the choice.
Leafeon: Μου αρέσει το Leafeon και έχει πολύ καλα Stats σε Attack και Defence. So, remains.
Let's see...
Aerodactyl: Δεν έχω να πω κάτι, κλασικό lead. Wink

Skarmory: Ok είναι, μόνο που ίσως θες leftovers αντί για shed shell, αν πάλι φοβάσαι πολύ το magnezone πάω πάσο.

Leafeon: Bλέπω πως σου αρέσει αν και νομίζω υπάρχει πρόβλημα, αφού με 65 μόλις special defence θα πέφτει με οποιαδήποτε special fire attack και η ταχύτητά του είναι αρκετά χαμηλή για να γίνει καλός sweeper. Αν του βάλεις 252 EPs σε speed με jolly nature θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Προσωπικά βέβαια το θεωρώ καλύτερο με support moveset...

Azelf: Ούτε εδώ έχω να πω κάτι... :]

Umbreon:Mιας και πάει για curser θεωρώ πως το taunt, ώστε να αποφύγεις roar κλπ θα ήταν πιο χρήσιμο απ' το toxic

Τώρα σχετικά με το froslass δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στην ομάδα. Έχεις ήδη ένα special sweeper(azelf) και από physical το leafeon που πέφτει πολύ εύκολα από special attacks και το umbreon που τα steel types(και κυρίως scizor) wallάρουν εύκολα(άσε που είναι και δύσκολο να κάνεις set up). Aπό την άλλη moonlight και synthesis απ' τη στιγμή που μπει sandstorm στο παιχνίδι δεν προσφέρουν και πολλά.

Μιας και δεν είσαι ακόμα σίγουρος δε μπορώ να μιλήσω για την ομάδα ως σύνολο, βλέπω βέβαια μια τεράστια αδυναμία στο cb scizor(μόλις χάσεις to σκαρμορυ τα πάντα πέφτουν με ένα bullet punch/u turn), ενώ infernape και heatran σκάνε ζημιά σε όλη σχεδόν την ομάδα.
Άποψη μου είναι ότι ένα bulky water θα ήταν καλή επιλογή(gyarados για physical, kingdra/vaporeon κ.ά για special) στη θέση froslass/leafeon, κυρίως για resistances και μεγαλύτερο coverage(stone edge/EQ με gyara, dragon moves με kingdra)...
Δηλαδη να αλλάξω Umbreon ή Froslass με κάποιο Water-Type... Πιστεύω πως θα ήταν καλή η αλλαγή ενός απο τα δύο με Swampert ή ακόμα και του Leafeon μιας και μαθένει EQ απο lvl up και Stone Edge απο TM και είναι Resistant σε Steel types και είναι και απο τα pokemon που μου αρέσουν(1ο Starter μου). Δυστηχώς έχω μόνο ένα Taunt το οποίο πάει για τον Aero... Και για το τέλος, διότι η Froslass μπορεί να διωρθοθεί, μπορεί να μου πεί κάποιος που βρήσκω Twave;
Το team building δεν είναι και η ειδικότητα μου,αλλά ας προσπαθήσω να σε βοηθήσω...

Aerodactyl:Υπερβολικά γνωστό lead κατά τη γνώμη μου,δεν με τρελαίνει κιόλας προσωπικά,επειδή τις περισσότερες φορές κάνει 2 πράγματα (Taunt+SR) κ πεθαίνει χωρίς να κάνει καν damage για να σπάσει το Sash του αντιπάλου,ενώ από αρκετά leads χάνει ακόμα πιο εύκολα.Το Taunt του υπερβολικά προβλέψιμο Wink.Πάντως αν το θες μόνο γι'αυτά τα 2 πράγματα είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Skarmory:Κλασσικό spiker,στο 4ο slot δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κ Roar αφού έχεις ήδη Whirlwind.

Leafeon:Ως Sweeper δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό,ειδικά τόσο αργό.Είτε βάλε Jolly με 252 Speed/Atk είτε κάντο Baton Passer.

Για την Froslass έχω στο μυαλό μου κάτι πρωτότυπο,που θα βοηθά περισσότερο και για Spin Blocking.

Jolly@ Leftovers/Life Orb

252Atk / 252Speed / 4 σε κάτι εκτός HP

-Substitute
-Pain Split
-Thunder Wave/Destiny Bond/Sucker Punch/Ice Shard
-Thunder Wave/Destiny Bond/Sucker Punch/Ice Shard

Βασισμένο σε ένα set για Gengar που είχα δει στο youtube.Με το χαμηλό HP της Froslass,το HP που χάνεις από SR,και όσο χάνεις από το Sub,το Pain Split σχεδόν σίγουρα σε θεραπεύει.Αρκεί να βρεις χρόνο για το Sub,και σε βοηθάει το υψηλό Speed.Στα τελευταία 2 Slots έχεις πολλές επιλογές.Ice Shard για Revenge Killing στο Mence,το οποίο μετά από ενα DD διαλύει το μεγαλύτερο μέρος της team.Sucker Punch για γενικό priority,μαζί και με το Sub είσαι πιο σίγουρος ότι σου έρχεται επίθεση,και βοηθάει και στην αντιμετώπιση του καλύτερου ίσως Rapid Spinner(Starmie).Το Thunder Wave για γενικό Support στην team,ή Destiny Bond όταν ξέρεις ότι πεθαίνεις.

Azelf:Δεν ξέρω κατά πόσο προλαβαίνει να κάνει Nasty Plot με τόσα Priority που κυκλοφορούν (Scizor πρώτα απ' όλα),οπότε ίσως Explosion αντί για Nasty Plot και Naive>Timid.

Umbreon:Καλύτερα βάλε στη θέση του ένα Vaporeon,καλύπτει πολλές τρύπες στην team.Είναι από τα καλύτερα counters για το Infernape που μπορεί να sweepαρει εύκολα την υπόλοιπη team εκτός του Azelf,δεν χάνει εύκολα από το Scizor που είναι κ αυτό προβληματικό,και μπορεί να κάνει ό,τι και το Umbreon πέρα από το Curse που είναι πολυτέλεια.Wish,Protect,Heal Bell,Toxic,Surf,Ice Beam,HP Electri,διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με το τι νιώθεις ότι λείπει.

Γενικά πρώτος κίνδυνος για την team που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το Scizor,το οποίο καλύπτεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από Spikes+SR+Skarmory+Vaporeon αν το επιλέξεις.Μετά κατάλαβα ότι πιο επικίνδυνο ακόμα είναι το Infernape,οπότε σου προτείνω όπως είπα το Vaporeon.Πιστεύω πάντως πως θα ήταν χρήσιμο και κάποιο Pokemon με Electric Immunity για να στέλνεις στα Thunderbolt του Magnezone που προσπαθεί να δείρει το Skarmory,και για να μπορείς να το αντιμετωπίσεις εφόσον προβλέψει το Shed Shell+Switch και κάνει Substitute.Flygon ή Electivire στην θέση του Leafeon μου φαίνονται αρκετά καλές επιλογές με μια πρώτη ματία.

Ελπίζω να σε βοήθησα, ό,τι άλλο προκύψει εδώ είμαστε Wink.

EDIT:Για τα TMs δεν μπορείς να βρεις wi-fi ώστε να βρεις 2ο;Αν μπορείς πάντως έχω αρκετά...
Thunder Wave (ΤΜ73) απ'ότι είδα πουλάνε στα μαγαζάκια του Battle Frontier για 32 BPs. Το TM του Taunt το πουλάνε στο dept store της celadon στις HG/SS οπότε αν δε βρεις μπορείς να περιμένεις Toungue

Σχετικά με την team, γνώμη μου είναι ότι χρειάζεσαι ένα physical sweeper με καλύτερο coverage απ'το leafeon. Με το flygon του GS θα συμφωνήσω, είναι και ground type μπορείς να κάνεις και scouting με u-turn. Το electivire από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει συνολικά την ομάδα, έτσι και δεν πάρει speed boost ουσιαστικά μένεις με έναν μέτριο sweeper.
χμμμ, λοιπόν,

1)
Aerodactyl
Jolly@Focus Sash

Stealth Rock
Taunt
Rock Slide
Earthquake

μένει μέσα.

2)Skarmory
Impish@Shed Sell

Spikes
Roost
Whirlwind
Roar/Brave Bird

Αυτό εδώ, έρχετε αμέσως μετά απο το Aero για να βάλει τις "τσίτες" και να ανακτέψει τον αντίπαλο αλλα και να του κάνει αρκετή ζημιά
μένει, έλεγα να βάλω και Roar μήπως και ξεμίνω απο Whirlwind, αλλα μέχρι τότε, θα έχει κάνει Massive Damage απο Entry Hazards.

3)Froslass(gonna use GS's Moveset)
Jolly@Leftovers
252 Attack/252 Speed/4 HP

Plain Split(θα αργίσει αυτό, μιάς και θέλω Misdrievus που δεν έχω)
Thunder Wave
Subsitute
Ice Shard

4)Leafeon
Adamant@Life Orb
252 Attack/252 Defence/6 HP

Swords Dance
Leaf Blade
Synthesis
X-Sissor/Aerial Ace/Iron Tail

Άλλάζει με
Swampert
Αdamant@Leftovers
252 HP/252 Attack/4 Defence

Curse
Eerthquake
Stone Edge
Waterfall

μια χαρα για Switch in όταν έρθει Zone σε Skarmory ή Vaporeon

5)Azelf
Timid@Life Orb

Flamethrower
Nasty Plot
Grass Knot
Psychic

Το έχω εδώ και καιρό αυτό το μικρό, θα αλλάξει σε κάνα Wall που δεν μπορεί να το κάνει OHKO, και μετα απο ένα Nasty Plot, θερίζειToungue

6)Umbreon
Sassy@Leftovers
252(ανάλογα για Leftovrs Max Recovery) HP/252 Sp.Defence/leftovers Defence

Curse
Assurance/Payback
Moonlight
Toxic(θα αλλάξει μόλις πάρω την SS με Heal Bell)

αν και ήθελα πολύ να έχω τέτοιο Poke(όχι οτι δεν θα φτιάξω έναToungue) αλλάζει με
Vaporeon
Calm@Leftovers
252 HP/252 Sp.Defence/4 Sp.Attack

Aqua Ring
Protect
Surf
Batton Pass

Ο δεύτερος αγαπημένος μου Batton Passer, με το Ninjask να είναι, φυσικά, στην πρώτη θέσηToungue

Τώρα για το να βάλω Flygon αντί για Swampert... Με μεγαλύτερο Attack Stat και πάρα πολύ Bulky Poke με μόνο μία *4 Weakness ενώ το Flygon έχει 1 *4 weakness και 1 *2 Weakness αλλα έχει αντί για Defences, Speed Stat καλό αλλα δεν μαθένει DDance... οπότε Swampert>Flygon πιστεύω.
(16-02-2010 06:30 PM)Johan Wrote: [ -> ]Swampert
Αdamant@Leftovers
252 HP/252 Attack/4 Defence

Curse
Eerthquake
Stone Edge
Waterfall

Αν θες CursePert χρειάζεσαι θεραπεία,οπότε:

CursePert@Chesto Berry
Careful-252 HP / 40 Def / 216 SpD

- Curse
- Earthquake
- Avalanche / Stone Edge /Watefall (καλύτερα το 1ο)
- Rest
Προσωπικά πάντως αγαπημένο μου set για Swampert είναι άλλο:

Swampert@Leftovers
Relaxed-252 HP / 4 Atk / 252 Def
- Roar
- Earthquake
- Ice Beam
- Surf

Standard MixPert.

5)Azelf
Naive(Timid can work too)@Life Orb

Flamethrower
Explosion
Grass Knot
Psychic

Το έχω εδώ και καιρό αυτό το μικρό, θα αλλάξει σε κάνα Wall που δεν μπορεί να το κάνει OHKO, και μετα απο ένα Nasty Plot, θερίζειToungue

A way to go out with a bang never hurts Toungue.Και δύσκολο να βρεις χρόνο για set up χωρίς να φας και status.

Vaporeon
Calm-Bold για καλύτερο Def δουλεύει επίσης,έχεις ήδη αρκετό Sp.Def)@Leftovers
252 HP/252 Sp.Defence/4 Sp.Attack-Μπορείς να δοκιμάσεις και 188 HP / 252 Def / 68 Spe

Wish
Protect
Surf
Ice Beam/Heal Bell/HP Electric

Ο δεύτερος αγαπημένος μου Batton Passer, με το Ninjask να είναι, φυσικά, στην πρώτη θέσηToungue

Τα EVs είναι τα standard,stolen straight from you know where.

EDIT:Κάνε edit τις αλλαγές στην 1η ποστ Wink.
Ρε, επειδη δεν έχω, απ' ότι θημάμε, Explosion, μπορεί κάποιος να μου πεί που μπορώ να βρώ;
Level 76 μαθαίνει το Azelf,ΤΜ64 Explosion πάντως βρίσκεις και στο Game Corner της Veilstone.
Game Corner στις D/P, αν παίξεις 10+ γύρους με το Clefairy. Στην Platinum νομίζω στο δίνουν στο Game Corner στο έτσι.

Για την ομάδα τώρα. Δεν θα πω ότι είναι καλή ή κακη, δεν την έχω δοκιμάσει/αντιμετωπίσει για να ξέρω. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς δουλεύει με μια ματιά. Έχεις μέσα Leadactyl και Skarmory συν ένα Ghost για να μπλοκάρει το Rapid Spin, έχεις ένα Whirlwind και το Swampert μπορεί να πάρει Roar (recommended) άρα προφανώς θες να μαζέψεις passive damage. Ωραία, μετά τι; Δεν έχεις κανέναν sweeper που μπορεί να καθαρίσει αφού μαζευτεί όλο το damage απο τα entry hazards. Το Azelf, παρότι είναι γρήγορο, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, με το που μπει ένα Scizor, Lucario, Metagross, οτιδήποτε με δυνατό priority τέλος πάντων, αναγκάζεσαι να διακόψεις το sweep. Το Swampert φυσικά είναι πολύ αργό, τι κι αν έχεις κάνει 3-4 Curse, έρχεται κάτι με Grass Knot και σε τρώει αμέσως. Imo, μια τέτοια ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν sweeper που μπορεί να καθαρίσει μετά το πολύ damage. Ok, Scizor και Lucario είναι τα κλασικά παραδείγματα, αλλά SD/Mach Punch ή Nasty Plot/Vacuum Wave Infernape, ίσως Curse/Ice Shard Mamoswine, κλπ είναι όλα καλές επιλογές, εξαρτάται τι ταιριάζει περισσότερο.

Random thing για τη Froslass, Destiny Bond >>>>> Pain Split. Το Pain Split δεν λειτουργεί όπως θα φανταζόταν κανείς στο σημερινό metagame, δεν είναι τυχαίο που Pokémon όπως Weezing και Dusknoir έχουν εξαφανιστεί παρόλο που στην 3rd Gen (ως Dusclops το δεύτερο) ήταν από τα καλύτερα walls. Σκέψου απλά ότι η Froslass είναι σαν να παρακαλάει τον Scizor να τη σκοτώσει. Κάνεις λοιπόν Sub όπως ο άλλος βάζει Scizor και ξεκινάτε το παιχνιδάκι, Bullet-Sub-Bullet-Sub-... Όταν σου σπάει το τελευταίο Sub κάνεις Destiny Bond. Άρα είναι αναγκασμένος ή να σε αφήσει ζωντανό ή να πεθάνει. Αν σε σκοτώσει, cool, μόλις νίκησες το καλύτερο Pokémon στο metagame, αν όχι, πάλι cool, έκανες Thunder Wave σε ό,τι μπήκε. Κι αυτό δεν είναι τόσο situational όσο ακούγεται, ο Scizor όλη την ώρα θα χώνεται. Το moveset που θα διάλεγα για τη Froslass σε τέτοιο ρόλο είναι Sub-DB-TWave-Taunt/Ice Beam, η τελευταία κίνηση εξαρτάται από τον sweeper που ανάφερα πριν, αν μπορεί να setάρει (SD Lucario) τότε το Taunt βοηθάει αρκετά.
Λοιπόν, επειδή έχω ήδη έτοιμο SD Scizor μήπως να το άλλαζα με το Vaporeon;Διότι με όσα υπόθηκαν μάλλον είναι προτημότερο... Και MixedPert με Roar.
Δοκίμασα την ομάδα σε μια μάχη,και πιστεύω πως το Vaporeon μάλλον πρέπει όντως να φύγει,γιατί αν και μπορεί να προσφέρει πολλά από άποψη support μπορείς να βάλεις στην θέση του και στην θέση του Azelf έναν Late Game Sweeper ,όπως είπε ο NM2 (ως συνήθως δίκιο έχει Toungue),και ίσως και κάποιον άλλο sweeper για την αρχή του παιχνιδιού,κατά προτίμηση κάποιον καλό mixed για να ανοίγει τρύπες στην αντίπαλη team.Το Azelf εξήγησε ο NM2 γτ να φύγει,το Vaporeon από την δοκιμή που έκανα έστω φαίνεται απλά να κάθεται χωρίς να έχει ώρες ώρες τι να κάνει.
Οπότε λέω να έχω μέσα MixedPert και το Azelf σκεύτομαι να το αφήσω και να βάλω αντί για Vaporeon SD Scizor... Λοιπόν, πως είναι τώρα;
Pages: 1 2
Reference URL's