Legendary Pokémon

Full Version: η ομαδα μου
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
1)swampert
lonely nature@focus sash
moves:
stealth rock
earthquake
blizzard
surf

2)tyranitar
hasty nature@expert belt
moves:
fire blast
rock slide
thunder
earthquake

3)dragonite
careful nature@leftovers
moves:
outrage
draco meteor
fire blast
dragon dance

4)heatran
relaxed nature@leftovers
moves:
flamethrower
earth poewer
fire blast
stone edge

5)blissey
bold nature@leftovers
moves:
thunder
thunder wave
softboiled
light screen

6)gengar
modest nature@???
moves:
destiny bond
shadow ball
slugde bomb
dark pluse

ξέρω ότι η εξάδα μου έχει πολλές ατέλειες.μήπως μπορείτε να μου πείτε τι χρειάζεται να αλλάξω ώστε να έχω μια δυνατή ομάδα?
Μπορεις να δωσεις και τα EV τους αν γινετε;;;

Με το ματι φαινονται αρκετες ατελιες....
επειδη τα περισσοτερα τα πηρα απο ανταλαγες δεν γνωριζω τα ev

τα μονα που ξερω ειναι τα:
gengar 252sp.at 252speed 6hp
blissey 252def 252hp 6sp.def

μπορεις να μου πεις τι χρειαζεται να αλλαξω moves, items η ποκεμον?
εγω θα ελεγα να αλλαξεις το rock slide for rock tomb στο tyranitar γιατι κανει πιο αργο το αλλο ποκεμον και θα επιτηθεσε πρωτος
Λοιπόν,πρώτ' απ' όλα,να κάνω μια βασική ερώτηση.Θέλεις την ομάδα για να κάνεις μάχες WiFi ή να τη χρησιμοποιείς μέσα στο παιχνίδι (και σε μάχες με φίλους);
Είναι λίγο... εμ... ό,τι να 'ναι. Sorry κιόλας :/

Τα Pokemon θα είναι είτε Physical είτε Special Sweepers. Αυτό ισχύει για τα offensive. Άρα όλες οι επιθέσεις που προκαλούν damage του Dragonite δεν ταιριάζουν με το DDance. Πρέπει να αλλάξεις το moveset όλων των Pokemon σου...
Γι' αυτό ακριβώς ρώτησα κι εγώ. Ας υποθέσουμε πως την θες γι μάχες WiFi, γιατί αλλιως δεν έχουμε θέμα.

Λοιπόν, ό,τι είπε ο HeroOfTime. Πρέπει να αποφασίσεις ποια Pokemon θα είναι physical wseepers (δηλαδή θα χρησιμοποιούν επιθέσεις που βασίζονται στο Atk τους και στο Def του αντιπάλου) και ποια special sweeper (δηλαδή θα χρησιμοποιούν επιθέσεις που βασίζονται στο SpAtk τους και στο SpDef του αντιπάλου).

Mευτά χρειάζεται να μάθεις από natures (αν δεν ξέρεις). Από EVs ξέρεις είδα, οπότε λογικά θα ξέρεις και από IVs.

Αν με όλα τα παραπάνω είμαστε οκ, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε
Κατα τη γνωμη μ,αρχισε την απο την αρχη....ολο το team...
λοιπον παιδια επειδη πρωτη φορα ξεκιναω να κανω σοβαρη ομαδα, γιατι παλιοτερα επαιζα μονο με επιθεσεις και οτι με βγει,εχω κανει πολλα λαθη και η ομαδα ειναι χαλια.

Ας τα παρουμε με την σειρα ξερω τι ειναι τα ΕVs τα IVs και στα natures ξερω τι στατ ανεβαζει και τι κατεβαζει π.χ. adamant nature ανεβαζει att. κατεβαζει sp.att.

2ον δεν ξερω πως να στησω την ομαδα μες την μαχη τι moves να τα εχω και τι ρολο θα εχουν μεσα στην ομαδα και αμα χρειαζεται να αλλαξω κανα pokemon

αμα μπορουσατε να με βοηθήσετε θα ήμουν πολυ ευνομων
Γιατί να μην βοηθήσουμε; Ας αρχίσω εγώ, αν και δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω. Λοιπόν, πάμε.

Το Swampert είναι πολύ έμπιστο lead οπότε μένει στη θέση του. Τώρα, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Πρώτον, το Focus Sash δεν κάνει για item. Το Swampert δεν πέφτει σχεδόν με ποτέ με ένα χτύπημα, οπότε το Focus Sash δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Αντιθέτως, τα Leftovers είναι η καλύτερη επιλογή. Μετα, το nature που έχει δεν είναι αρκετά καλό. Το Relaxed είναι αυτό που θες με τα εξής EVs: 252 HP, 252 Def, 4 Atk. Τέλος, το Blizzard πρέπει να βγει για να μπει το Ice Beam. Επίσης, στη θέση του Surf μπορεί να μπει το Protect, αλλά δεν το βλέπω αναγκαίο. Δική σου επιλογή.

Το Tyranitar, τώρα είναι πολύ έμπιστος physical sweeper, λόγω του υψηλού του Atk και τη δυνατότητα να μάθει Dragon Dance. Εγώ το προτιμώ Jolly με 252 EPs σε Αtk και άλλα 252 σε Spd με αντικείμενο το Babiri Berry. Όσο για τις κινήσεις, Dragon Dance, Stone Edge, Crunch και Fire Punch είναι ό,τι καλύτερο.

Αυτά προς το παρόν επειδή βαριέμαι. Toungue
Πάντως δεν μπορείς να βασίζεσαι στη γνώμη μόνο ενός μέλους (ειδικά αν αυτό το μέλος είμαι εγώ Toungue), οπότε καλύτερ να ακούσεις και τις γνώμες άλλων μελών.

Υ.Γ.: Μπορείς να παίρνεις ιδέες από εδώ για τα Pokemon σου. Wink
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο Σπύρος(με τον οποίο συμφωνώ)...

Dragonite: Το set αυτό κατά τη γνώμη μου ταιριάζει πιο πολύ σε salamence(με naive nature) που έχει μεγαλύτεο special attack και speed + intimidate για ευκολότερο set up. Αν πάλι θες να το κρατήσεις προτείνω να αλλάξεις το draco meteor με roost/EQ, αφού το special attack drop απλά θα μειώσει τη δύναμη του fire blast και πόκεμον όπως ο scizor θα γίνουν πρόβλημα.
Απ' την άλλη μπορείς να δοκιμάσεις ένα καθαρά physical moveset(adamant-252 AT/252 SP) με EQ και roost, μιας και το heatran καλύπτει το κενό της fire type move.

Heatran: Το relaxed nature δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα αργό πόκεμον που έχει 4x weakness σε ground. Kαι μιας και η ομάδα σου χρειάζεται έναν revenge killer(κάτι γρήγορο για να αποτελειώνει τα αντίπαλα πόκεμον) θεωρώ πως το κλασικό scarftran θα ήταν ό,τι πρέπει. Choice scarf, timid με 252 ΕVs σε speed και special attack και για το moveset fire blast/flamethrower(ποιος ο λόγος να έχεις και τα δύο Wink) -earth power-dragon pulse και explosion για walls όπως η blissey.

Βlissey: Thunder wave και softboiled είναι ok. Τώρα το light screen δε νομίζω να προσφέρει πολλά στον καλύτερο special wall του παιχνιδιού, ενώ το thunder έχει χαμηλό accuracy. Θεωρώ το seismic toss must για την blissey, ίσως και ice beam για τους δράκους.

Gengar: 1ον ο gengar χρειάζεται timid nature για να ξεπερνάει πράγματα όπως ο infernape. Shadow ball και dark pulse έχουν το ίδιο coverage οπότε κρατάς το δεύτερο λόγω STAB, το sludge bomb βαράει μόνο grass types(που δεν είναι και συνηθισμένα) - θα έβαζα thunderbolt. Το destiny bond μου αρέσει, συνδίασέ το με focus sash.

Σαν σύνολο δεν θα την κρίνω ακόμα, μιας κι εσύ δεν έχεις καταλήξει σε κάτι τελικό. Πίστευω πάντως ότι οι αλλαγές που σου προτείναμε θα βοηθήσουν...


Btw, σχετικά με τους mixed sweepers: πολλά ποκεμον κάνουν φοβερή δουλειά με ανάμεικτο moveset ρίχνοντας πολλά walls, salamence και infernape είναι κλασσικά παραδείγματα. Όταν ένα pokemon έχει above average και τα δύο stats γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε; Toungue Άλλες βέβαια φορές όπως είπαν και τα παιδιά επιβάλλεται ένας τύπος moveset.
παιδια σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια θα προσπαθησω να τα κανω ολα αυτα που λετε
Δεν κάνει τίποτα Γιώργο.Μόνο να κάνω μια διόρθωση:

(09-05-2010 10:05 AM)Grovyle_Fan Wrote: [ -> ]Shadow ball και dark pulse έχουν το ίδιο coverage οπότε κρατάς το δεύτερο λόγω STAB


Εδω πέρα ο Grovyle_Fan μπερδεύτηκε απ' ό,τι βλέπω. Άνθρωποι ειμαστε, λάθη κάνουμε, όπως λέει και το πασίγνωστο ρητό. Λοιπόν, εννοούσε "κρατάς το πρώτο" (δηλαδή το Shadow Ball).

Αυτό μόνο για να μην μπερδευτείς. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, μιας και όπως ο G_F συμφώνησε με μένα, συμφωνώ κι εγώ με αυτόν Toungue
^Stupid me Toungue

Ακριβώς ό,τι είπε ο Σπύρος, κράτα το shadow ball :>

Χαίρομαι που βοήθησα...
εγω θα ελεγα να αλλαξεις το rock slide for rock tomb στο tyranitar γιατι κανει πιο αργο το αλλο ποκεμον και θα επιτηθεσε πρωτος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
fail! μεχρι να μειωσεις το speed που δεν μειωνεται παντα και αμα περιμενεις απο Tyranitar να πεζει πρωτο ελα να μου πεις οτι ειδα Mewtwo με ελειψη Sp.Attack!
Pages: 1 2
Reference URL's