Ανοίγω τηλεόραση σε prime ώρα για τα παιδικά, και βλέπω πολύχρωμες νεράιδες και ηλιθιότητες σαν αυτό:
Στα υπόλοιπα, χάλια ποιότητα animation, κακό 3D, ανόητοι διάλογοι, ηλιθότητα παντού. Και δεν λέω να μην βλέπουν τα κοριτσάκια νεράιδες, αλλά δεν παίζει τίποτα άλλο!
Το γυρνάς δε στα άλλα κανάλια και έχει εκπομπές στυλ Μενεγάκη ή Αυτιαδοπαπαδάκη. Με τι στο καλό μεγαλώνουν (μέχρι 3η Λυκείου έβλεπα κάθε Σ/Κ) πλέον τα παιδιά, εκτός αν όλοι πλέον έχουν Nova, τι να πω...
Που πήγαν οι εποχές με το Dragonball, το Sailormoon που βλέπανε αγόρια-κορίτσια, το Disney Club, τα Transformers, Στρουμφάκια, Flintstones, Scooby Doo, Pokemon, YuGiOh...
Seriously, αυτό το "παράπονο" το 'χω και εγώ. Dragonball (που έβλεπα από την κούνια κυριολεκτικά ), Pokemon, Yu-gi-oh, Thundercats, Power Rangers, Αστυνόμος Σαϊνης και τα περισσότερα απ'όσα ανέφερε ο Ηρακλής είναι με διαφορά ανώτερα (imo πάντα) από τα τωρινά animes. Τώρα δεν ξέρω όμως το λόγο που τα κατάργησαν, μήπως στράφηκαν σε πιο οικονομικές λύσεις και συνεπώς χαμηλότερης ποιότητας;
Σωστά όλα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω. Εγώ προσωπικά είχα γερό κόλημα με το "Ντρέικ: Το κυνήγι του θυσαυρού", η "ελληνική" έκδοση του One Piece. Το έκοψαν όμως λόγω βίας κάπου όταν ήταν στο Little Garden (μάλλον είδαν τι ξύλο έπεφτε μετά ) και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που έχουν κόψει άλλα τόσα. Παρ'αυτά, υπάρχουν μπόλικα ωραία της Disney (και όχι μόνο), τα οποία δεν έχω δει ποτέ όποτε παρακολουθώ τηλεόραση (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
To Drake ήταν τέλειο :3 Eίχα δει τα πρώτα επεισόδια. Pokemon δεν έχανα ποτέ, και αν το έχανα κάποια στιγμή είχα προνοήσει να το γράψω στο βίντεο. Τα είχα δει όλα τα επεισόδια μέχρι το Battle Frontier. Εκεί άρχισαν επαναλήψεις κτλ. και μου χάλασε το ενδιαφέρον. Και τώρα το ίδιο κάνουν. Παλιότερα από όταν ξύπναγα έως τις 1:00 καθόμουν στην τηλεόραση αλλά τώρα. They Suck... Οι επαναλήψεις και οι κουταμάρες μας φάγανε...
(27-02-2011 11:30 AM)Arty2 Wrote: [ -> ]Ανοίγω τηλεόραση σε prime ώρα για τα παιδικά, και βλέπω πολύχρωμες νεράιδες και ηλιθιότητες σαν αυτό:
Στα υπόλοιπα, χάλια ποιότητα animation, κακό 3D, ανόητοι διάλογοι, ηλιθότητα παντού. Και δεν λέω να μην βλέπουν τα κοριτσάκια νεράιδες, αλλά δεν παίζει τίποτα άλλο!
Το γυρνάς δε στα άλλα κανάλια και έχει εκπομπές στυλ Μενεγάκη ή Αυτιαδοπαπαδάκη. Με τι στο καλό μεγαλώνουν (μέχρι 3η Λυκείου έβλεπα κάθε Σ/Κ) πλέον τα παιδιά, εκτός αν όλοι πλέον έχουν Nova, τι να πω...
Που πήγαν οι εποχές με το Dragonball, το Sailormoon που βλέπανε αγόρια-κορίτσια, το Disney Club, τα Transformers, Στρουμφάκια, Flintstones, Scooby Doo, Pokemon, YuGiOh...
nostalgia thread go
την ιδια ερωτηση ειχα κι εγω περισι... βαιβεα, μου βγηκε σε καλο, επιδη απο την βαρεμαρα μου, αρχισα να ξαναπαιζω yugioh regional, αφου δεν ειχε τπτ αλλο η tv, και ειχα χωρισει με την πρωην μου...
κατι που να αξιζει να σπαταλησεις την ωρα σου να δεις θελει ψαξημο, οπος πχ επαναληψη τα TNMT στο alter στις 11:45(?) ή yugioh GX στις 7:00(?)
περα απ'αυτα, λιγη φαση (επιπεδου διαφορου του "δεν βλεπετε", ας πουμε) εχει το Ben 10 alien force, και ενδιαφερων εχουν οι επαναληψεις του original Spiderman (που ειχε βγει την ιδια εποχη με τους X-men...)
Βεβαια, με τις πανελληνιες, σπανια προλαβενω φετος να κανω κατι απο τα δυο (Yugioh regional/anime-cartoon waching...) οποτε δεν ειμαι και ο πλεων καταληλος για να ενημεροσω...
Υ.Γ. γιατι τα καρτουν δεν ειναι ζωντανα? ποσο θα ηθελα να δολοφωνισω την Ντορα την μικρη εξερευνητρια... και τωρα που δεν ειναι ζωντανη, μου το χαλαει...
επσης:
Quote: Το πρόβλημα είναι πως θεωρούν πως τα προηγούμενα παιδικά είχαν πολύ βία(βλέπε dragonball) και τωρα βάζουν αυτέςτις αηδίες...
το θεμα ειναι πως, οι "ασκοντες παλιδρομικης κηνησης" που κρηνουν τι θα παιξει και τι οχι, εχουν ταυτιστει με το δυτικο προτυπο σκεψης, που θελει τους ανθρωπους κοιμησμενους, και να πιστευουν οτι ο κοσμος ειναι γεμματος με καλη προθεση... προσοπικα πιστευω, οτι η εκθεση των παιδιων στην βια των anime, τα προετοιμαζει καλητερα για την εισαγωγη τους στην κοινωνια, καθως ταυτοχρονα ικανοποιει το βασικο ενστικτο βιας που εχεις μεσα σου, και που η μη ικανοποιηση του μπορει να οδειγησει αργοτερα σε ψυχηκες διαταραχες... αλλα αυτη ειναι απλα η ταπηνη μου γνωμη...
Συμφωνώ με όλο το thread. Η πρωινή ζώνη έχει ή παιδικά για άτομα με απενεργοπηοιμένο εγκέφαλο ή πρωινάδικα όπου τα σεξουαλικά υποννοούμενα πάνε σύννεφο. Η βία στα anime τους μάρανε.
Φταίει σε γενικές γραμμές το Flash abuse και γενικά η ανάπτυξη του τομέα του animation, imo. Πράγμα που κάθε άλλο παρά κακό θα 'πρεπε να 'ναι. Αλλά όταν το κάθε στούντιο της πυρκαγιάς μπορεί να κάνει πλεον με τεράστια ευκολία μια ολόκληρη σειρά ανάλογης "ποιότητας", τι περιμένεις;
Τώρα η θεματολογία είναι άλλο θέμα... Τουλάχιστον όσον αφορά τα και-καλά-εκπαιδευτικά, εμείς είχαμε τον Μπαρνυ το Δεινόσαυρο, όχι την Ντόρα την εξπλόρα. Lame.
Επίσης το "παιδικά" με εκνευρίζει σαν όρος *punch*
(28-02-2011 07:16 PM)Terraplant Wrote: [ -> ]Συμφωνώ με όλο το thread. Η πρωινή ζώνη έχει ή παιδικά για άτομα με απενεργοπηοιμένο εγκέφαλο ή πρωινάδικα όπου τα σεξουαλικά υποννοούμενα πάνε σύννεφο. Η βία στα anime τους μάρανε.
νομιζω οτι ξερω για πιο πρωινο ενοης γιατι ειχα δει ενα επισοδιο
Αν επέστρεφε για κάποιο λόγο το Junior's TV με το ίδιο πρόγραμμα που είχε ως Junior's TV κι όχι ως 0-6, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα έβλεπα κι ας κοντεύω να κλείσω τα 20.
Time to find some quality cartoons, my supersonic sonar radar can help me! Πιριριριρι...
Με τη δύναμη της αρκούδας, κούδας, κούδας,κούδας...
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ χθες το βράδυ όταν συνιδητοποίησα ότι για 1 φορά δεν είδα καθόλου πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Επίσης, σκεφτόμουν τα παλιά χρόνια και μου ήρθε στο μυαλό το Disney Club το οποίο πολλοί δεν θα το θυμούνται αλλά ήταν επικά επικό! Αναρωτιόμουν ακόμα τι χρώματα είχαν οι ομάδες.Κόκκινο και μπλε?
Μετά ήταν η Sailormoon που την έβλεπα κάθε πρωί πριν πάω σχολείο μαζί με Thundercats και Τόμας το τρενάκι (fail). Pokemon,Yu-Gi-Oh,Digimon,Scooby Doo και άλλα είχαν μια θέση στο ΣΚ μου.Dragonball έβλεπα μόνο μια περίοδο.Πολύ παλιά έβλεπα Power Rangers( τα πρώτα επεισόδια) την περίοδο που έδειχνε Χελωνονιντζάκια στο ANT1, αστυνόμο Σαίνη και ένα με έναν ποντικό που ταξίδευε με ένα κίτρινο υδροπλάνο. Τα διάφορα καρτούν με τον Μίκυ, Γκούφυ,Ντόναλντ (my favourite), Χιούη,Λιούη,Ντιούη,Λούντβιχ Φον Ντρέηκ (άλλο γέλιο) κ.α. δεν κάνω καν τον κόπο να τα αναφέρω.Ίσως και να είμαι ο μεγαλύτερος Disney fan στην Ελλάδα αφού 12+ χρόνια τώρα συνεχίζω να διαβάζω Μίκυ Μάους.Τέλος πάντων, τώρα που το θυμήθηκα όσοι δεν έχετε δει την ταινία "Οι τρεις σωματοφύλακες" με τους ήρωες τησ Disney, σας προτείνω να την δείτε.
Πήγε μακρυά το πράγμα αλλά μου είχαν μείνει αποθημένα.Θέλουμε πίσω τα επικά καρτούν! Το Ben10 προσωπικά μου άρεσε και το Yu-Gi-Oh GX αλλά το ένα το σταμάτησαν και το άλλο το έχω δει 2-3 φορές.
Θα συμφωνήσω με τον OP. Βλέποντας καρτουν καμιά φορά με τον αδερφό μου απελπίζομαι. Που πήγαν όλα αυτά που κάθε σαββατοκύριακο ανυπομονούσα να δω; Γιατί εξαφάνισαν τους ήρωες και τις ταινίες της Disney από τα προγράμματα; (ακόμα διαβάζω κόμικς με τον θείο Σκρουτζ και τν Ντοναλντ)
Σαν να έχει πέσει η ποιότητα λίγο. Βέβαια δεν μπορώ να πω και σίγουρα μιας και εγώ μεγάλωσα με άλλα και τα μικρά σήμερα βλέπουν διαφορετικά παιδικά. Έλα όμως που όταν καμιά φορά τους βάζω το πρώτο season ποκεμον ενθουσιάζονται, κι ας είναι στα αγγλικά.
Αλλα πλεον εχω εγκαταλειψει καθε προσπαθεια να δω παιδικα στην TV. Δεν υπαρχει και τιποτα καλο για να με τραβηξει. Αν μαθει κανεις αν συνεχιζονται τα Pokemon/Digimon/Yu-gi-oh η βαλανε ξανα καναν Ντρεηκ ας με φωναξει, αλλιως πραγματικα πιστευω οτι οποιοδηποτε τωρινο καρτουν, περαν απο φαντασια, στερειται απο ομορφο σχεδιο, εξυπνες ιδεες και ιδιαιτεροτητα. Επισης γιατι εχω την εντυπωση οτι ολα ειναι εξ'Αμερικης φερομενα;