^ Ωραίος ο Johnis, μπορώ να πω στα περισσότερα γραφόμενα συμφωνώ κι εγώ, απλά θέλω να προσθέσω κάτι.
Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι ως φίρμα/μάρκα/franchise/όπως θέλετε πείτε το είχε κατασκευαστεί περισσότερο αρχικά για μικρότερες ηλικίες, το κύριο μέρος του παιχνιδιού άλλωστε αυτό δείχνει. Είναι αρκετά "ευθύ" σαν παιχνίδι και εύκολο, από την άποψη ότι μπορεί να το τερματίσει και ένα παιδάκι χωρίς καν να ξέρει αγγλικά, μόνο με trial & error (όσων αφορά αυτό το παράδειγμα οι γνωστοί μου εδώ μέσα ξέρουν ότι παίζει και η μητέρα μου Pokémon και το τερμάτισε χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς καμία απολύτως γνώση της αγγλικής γλώσσας, απλά και μόνο με το ένστικτο και με καμιά δικιά μου συμβουλή στην αρχή). Τέλος πάντων για να μην ξεφεύγω από το θέμα, θέλω να δείξω κυρίως πού η Nintendo στοχεύει για αγοραστικό κοινό όταν βγάζει νέα κασσέτα Pokémon...δε λέω, υπάρχουμε κι εμείς που είμαστε ας πούμε μεγαλύτεροι, έχοντας μεγαλώσει ουσιαστικά με τις περισσότερες κασσέτες, όμως πραγματικά δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε η πλειοψηφία. Γενικά η Nintendo ναι μεν θέλει να ικανοποιήσει τους παλιούς fans και εμβαθύνει το παιχνίδι, προσθέτοντας νέα στοιχεία στο σύστημα μάχης για παράδειγμα (άλλωστε το Pokémon σαν παιχνίδι έχει φοβερό βάθος, γι'αυτό και ακόμα ασχολούμαστε με ένα πολύ καλό ενδιαφέρον) αλλά το παιχνίδι όπως και νά'χει, ο κύριος κορμός του, είναι για μικρότερες ηλικίες και στοχεύει σε ένα μικρότερο αγοραστικό κοινό.
Που θέλω να καταλήξω: στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτό είναι πολύ πιο εμφανές. Δεν είναι σίγουρα Ιαπωνία που ο κόσμος ίσως και να μπορεί να βγάλει το DS του στο μετρό τα καθημερινά πρωινά, ούτε Αμερική με τα 500000 Leagues, VGCs, μέρη συγκέντρωσης, events και τα συναφή. Ακόμα κι εκεί βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την αντιμετώπιση του κόσμου, όμως ξέρω σίγουρα πως εδώ η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι ούτε πολύ καλή, ούτε πολύ φιλόξενη από κάποιους που δεν είναι και πολύ ανοιχτόμυαλοι ας πούμε...και υπάρχουν αρκετοι τέτοιοι άνθρωποι. Όσο και να μπορέσεις τελικά να εξηγήσεις για ποιο λόγο σ'αρέσει να παίζεις Pokémon μη νομίζεις δηλαδή ότι θα μπορέσουν και οι άλλοι να σε καταλάβουν...είναι πολύ δύσκολο να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει κάτι διαφορετικό από τον περίγυρο σου και μάλιστα να αναγκαστεί να δεχτεί ως αποτέλεσμα αυτού και τις κοροϊδίες τους και την αμφισβήτηση τους. Πρέπει ουσιαστικά να καταλαβαίνεις γιατί έχεις αυτή την αντιμετώπιση και να το βλέπεις σφαιρικά, ίσως και από τη δικιά τους μεριά, για να μπορέσεις να τους καταλάβεις καλύτερα. Τότε θα μπορέσεις να μιλήσεις μαζί τους και να τους προτείνεις κάτι το οποίο μπορεί και να τους αρέσει στην τελική (δηλαδή π.χ. τα Pokémon). Όπως είπαν οι άλλοι εδώ πέρα, καλό να είσαι μάγκας και να παραδέχεσαι αυτό που κάνεις με αγάπη εφ'όσων δεν πειράζει κανέναν αλλά ακόμα καλύτερη πιστεύω είναι η κατανόηση μεταξύ και των δύο πλευρών.
Ίσως τελικά τότε απλά αλλάξει η άποψη του κόσμου γύρω απο αυτό το θέμα, αλλά δε σημαίνει πως κάποιοι είμαστε απαραίτητα λάθος και κάποιοι σωστοί μέχρι τότε...ο καθένας κάνει κάτι γιατί έχει τους λόγους του. Δείτε γιατί αυτοί που σας κοροΪδεύουν π.χ. το κάνουν αυτό...εξηγείστε το στο μυαλό σας. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει σύγκρουση αν μπορεί ουσιαστικά να αποφευχθεί.
Από την άλλη...τελική μου άποψη είναι να κάνετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι σωστο όταν βλέπετε ότι είναι, γιατί η κοινωνία ουσιαστικά δεν είναι πάντα ούτε τόσο ουτοπική ωστέ ο καθένας να καταλάβει τον άλλον. Κάνοντας το βρίσκετε τι αγαπάτε εσείς καλύτερα και μετά μπορείτε να βρείτε και άλλους που το αγαπάνε εξίσου, με τον ίδιο τρόπο.
Αυτά τα ολίγα, σόρρυ που παρασύρθηκα
και για να είμαι μεσα στο θέμα, παλιά ήμουν full Pokémaniac ως μικρούλης. Μάζευα μάλλον ό,τι είχε σχέση με αυτά, κάρτες, φιγούρες, παιχνίδια, πήγαινα στις ταινίες, στα event, άκουγα τη μουσική τους (το πρώτο cd που άκουσα σε cd player δικό μου ήταν το Pokémon Gotta Catch The Sound, το soundtrack του Pokémon Snap που δίνανε μαζί με το Mew στα Jumbo το 2000 τότε
) και γενικά, Pokémaniac μέχρι τα μπούνια! Ε τώρα πλέον ασχολούμαι ίσως όχι το ίδιο συστηματικά όπως τότε, ίσως πιο σοβαρά δηλαδή και βοηθώντας τη νέα γενιά παρά παίζοντας ιδιαίτερα ο ίδιος
αλλά ξέρω πως μία ζωή θα είμαι το ίδιο Pokémaniac και θέλω πάντα να μπορώ να μιλάω γι'αυτό το πράγμα μαζί τους
It's all about this first feeling!