Legendary Pokémon

Full Version: Forretress : Ποια moveset αξιοποιει καλυτερα ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Προσφατα μου ηρθε στο μυαλο η ιδεα να προσθεσω στις "ομαδες υπο κατασκευη" μου ενα bulky support.Αρχικα μου ηρθε στο μυαλο το Empoleon, ομως το να ψαχνεις η να κανεις breed για starters ειναι χρονοβορο.Τελος παντων, για να μην πολυλογω κατεληξα στο παλιο, εμπιστο Forretress, κυριως της μοναδικης αδυναμιας του, εναντιον της οποιας εχω πολλα κολπα.Ολα ωραια και καλα με Nature, τα IV υψηλοτατα, τα EV σε HP,Def,SDef.Mεχρι που ηρθα αντιμετωπος με ενα δικτυο επιλογων που ονομαζεται κοινως moveset.
Toxic SPikes, Spikes, Stealth Rock, Explosion, Gyro Ball, Rapid Spin etc.
Tοσες πολλες επιλογες που σκεφτομαι να ζητησω απο την Nintendo να μου επιτρεψει μονο για αυτο πανω απο 4 κινησεις.
Επειδη ομως δεν το βλεπω να γινεται ετσι, για προτεινετε μου μερικους συνδυασμους για το εν λογω ποκεμον, παρακαλω.Μονο που ζηταω ολα τα moveset που θα προτεινετε να εχουν τουλαχιστον ενα entry hazard μεσα,
Ευχαριστω για τον χρονο σας, Argente.
Ενα καλό είναι: Spikes,Steale Rock,Toxic Spikes και για να νικαει τα Fire Earquake. Επισης να εχει stundy ability ή πως την λένε. αυτο ειναι το τελειο foretress και να το εχεις πρωτο θα ειναι super
Το Earthquake δεν θα του χρησιμεύσει σχεδόν ποτέ, όλα τα fire είναι πιο γρήγορα και το attack του δεν διεκδικεί βραβείο.
Για ποια γενιά μιλάμε;
Εγω θα εβαζα:

EVs 252 HP / 252 Def / 4 SpD

Moves:

~ Toxic Spikes
~ Spikes
~ Rapid Spin
~ Stealth rock

Nature relaxed Και δωστου ενα leftovers........
@Georgeslayer Μιλαμε για 5η γενια.
@Κingnothing412 & George'T Σιγουρα αξιζει να του βαλω Spikes ? Θελω να πω, Stealth Rock + Toxic Spikes δεν δινουν πληρη coverage ως hazard ?
(28-10-2011 03:28 PM)Argente844 Wrote: [ -> ]@Georgeslayer Μιλαμε για 5η γενια.
@Κingnothing412 & George'T Σιγουρα αξιζει να του βαλω Spikes ? Θελω να πω, Stealth Rock + Toxic Spikes δεν δινουν πληρη coverage ως hazard ?

Ναι αλλα αν σεταρεις 3-4 φορεσ (δεν θυμαμαι ποσο ειναι το οριο) Spikes & Toxic spikes με τα απλα χανουν σχεδον το 1/3 της ζωης τους..........Το Stealth rock εκτος και αν ειναι κανενα Charizard h Volcaronα το μονο που κανουν ειναι να σπανε το Focus sash/Sturdy ability. Και σκεψου.......

Max toxic spikes(=Toxic) + max Spikes + Stealth rock........Rolleyes Δεν νομιζω να εχει πολες ελπιδες ο αντιπαλος.ΚΑι ετσι και αλιος το Foretress δεν μπορει να σκασει και σοβαρο Damage εδω που τα λεμε ασχετα με το οτι εχει σχετικα ψηλο attack με κανενα απολυτος ev kai kalo nature exei mono 216.........Και ειναι παρα πολυ αργο Undecided Οποτε δν αξιζει κατα την γνωμη μου να εχει Attacking move.
Βασικα ελεγα μηπως του εβαζα Taunt.Ομως, μιας και δεν παιζω πολυ διπλες, στις μονες μαχες ειναι αχρηστο.
Γενικα δοκιμασα να παιξω μονο με Toxic Spikes Max+Stealth Rock.Μπαινει σχετικα ευκολα μεχρι εκει γιατι 3 γυρους αντεχει σιγουρα το Forretress εκτος αν πεσω πανω σε Fire.Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι Max Spikes θελει 3 γυρους να μπει (μεχρι 3 στρωματα παει για 25% ζημια).

Νομιζω δεν βλαπτει να το τσεκαρω.Αλλωστε, οπως ειπες, δεν λεει να του βαλω και καμια επιθεση.
Για να Βαλεις κατω ολα τα Hazards ή εσυ παιζεις υπερμεγιστοαπιστευτα ή ο αντιπαλος δεν παιζει καθολου.

Επιπλεον,δεν υπαρχει καλυτερο set για ενα pokemon το Ev spread και Nature θα το καθορισει το team και το style του παιχντιδιου σου και το Moveset τι θελεις να καλυψεις καθε φορα και τι ρολο θα εχει.

Σα γενικα Ev spreads θα μπορουσα να σου προτινω τα 2 κλασσικα.

1)Defensive:
HP 248/DEF 176/80 SP.DEF/4 SPEED
(Τα 4 ev speed εγω τ βαζω σχεδον σ ολα τα poke ωστε να ξεπερνανε σε speed τα κλασσικα sets απο το smogon)
Relaxed
Moveset(αναλογα παντα):
Spikes/SR
Toxic Spikes
Volt switch/GB/Earthquake
Rapid spin


Αν διαλεξεις EQ τοτε θα ηταν καλυτερο να πας με αυτο το spread:
252 HP / 112 Atk / 144 Def

Οπου κανεις OHKO Ηeatran και zone με EQ μετα απο τη ζημια που εχουν παθει απο SR


AΝ πας για gyro ball 0 IV speed και τα 4 ev στο HP.

2)Special defensive
Sassy ή relaxed(αναλογα τι χρειαζεσαι)

Ev spread :
252 HP/252 SP.DEF/4 SPEED

Moves δες το 1*



Ability:Sturdy ετσι και αλλιως το αλλο ειναι DW.
Items:Lefties ή Shed shell
Επισης Macho brase με GB ειναι αρκετα δυνατο και unexpected αν και πιστευω οτι το Lefties ειναι χρησιμοτερο.

Τελος,το forre εχει προσβαση και σε Dual screens αν το θες για πιο supportive θεση στο team.


ΑΛΛΑ ALL ITS ABOUT THE TEAM!

Ελπιζω να βοηθησα.:*
Το πρώτο set που πρότεινε ο Juan φαίνεται αρκετά καλό. Πάντως θα έβαζα σίγουρα το Shed Shell για να φεύγεις από Magnezone με HP Fire. Πάντως θα βοηθούσε να ξέρουμε και την υπόλοιπη ομάδα... εκτός κι αν εκπαιδεύεις διάφορα Pokemon και μετά καταλήγεις σε μία ομάδα με βάση αυτά;
(28-10-2011 03:45 PM)Argente844 Wrote: [ -> ]Βασικα ελεγα μηπως του εβαζα Taunt.Ομως, μιας και δεν παιζω πολυ διπλες, στις μονες μαχες ειναι αχρηστο.
Γενικα δοκιμασα να παιξω μονο με Toxic Spikes Max+Stealth Rock.Μπαινει σχετικα ευκολα μεχρι εκει γιατι 3 γυρους αντεχει σιγουρα το Forretress εκτος αν πεσω πανω σε Fire.Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι Max Spikes θελει 3 γυρους να μπει (μεχρι 3 στρωματα παει για 25% ζημια).

Νομιζω δεν βλαπτει να το τσεκαρω.Αλλωστε, οπως ειπες, δεν λεει να του βαλω και καμια επιθεση.


Είναι λίγο δύσκολο να επιζήσει για πάνω από 2-4 γύρους, άρα δεν αξίζει και τα 3 entry hazards.
Το δικό μου είναι σαν αυτό του Juan, αλλά:
Stealth Rock
Toxic Spikes (δες ποιο από τα δύο αξίζει να κάνεις πρώτα. πχ. αν έχει πολλά steel ή poison types κάνε SR πρώτα...)
Rapid Spin (συμφέρει αν έχεις στην ομάδα Volcarona, Charizard, etc διαφορετικά βάλε καλύτερα ότι άλλη επιθετική θες...)
Explosion (για όταν τα βρω "σκούρα"...)
Εχω παρα πολλα που εχω ηδη εκπαιδευσει και θελω να κανω ομαδα με αυτα.Απλα παρατηρησα οτι η νεα ομαδα χρειαζοταν λιγο hazard.
Γενικα απο το Forretress θελω το SR και Toxic Spikes.Οποτε μαλλον θα παω με το πρωτο σετ που προτεινε ο JDL.Aλλωστε, GB απο εναν "πρωταθλητη" ταχυτητας οπως το συγκεκριμενο ποκεμον , μαζι με STAB βοηθαει πολυ με Archeops (το χειροτερο ισως ποκεμον που μπορει να σου ριξει gemmed Acrobatics.).
Βεβαια απο την αλλη και το Volt Switch μου φαινεται λιγο αχρηστο στο Forretress , εκτος αν το θελω για pseudo-haze στην περιπτωση που μου ριξουν Screech/Lock On η κατι αναλογο ομως εδω η κακη ταχυτητα λειτουργει κατα.
Το Explosion , ξερω οτι ακουγεται τρελο, αλλα με ενοχλει o τυπος του.Δεν ειναι απιθανο να μου κανει καποιος εμπειρος switch in ενα φαντασμα σε Forretress.Οποτε παει τζαμπα η αυτοκτονια.
Το EQ φαινεται εξισου καλο με το GB.Δεν παιρνει STAB ομως το Magnezone με HP Fire μπορει να σημαινει οτι δεν προλαβαινω να στησω hazards. Και βεβαια τελειωνει Heatran οπως ειπωθηκε.
Οποτε γενικα θα εχω να αποφασισω αναμεσα σε αυτες τισ δυο.Τα πραγματα γιναν σαφως πιο ευκολα.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολων σας και την εγκυρη ανταποκριση!
Πάντως το EQ μου φαίνεται κάπως άχρηστο εδώ πέρα. Ότι κίνηση fire και να φας την έχεις βάψει. Πάντως μου φαίνεται ότι επειδή θέλεις κάτι λίγο πιο επιθετικό, ίσως να σε βολέψει καλύτερα ένα Ferrothorn.
(28-10-2011 10:49 PM)Argente844 Wrote: [ -> ]Το Explosion , ξερω οτι ακουγεται τρελο, αλλα με ενοχλει o τυπος του.Δεν ειναι απιθανο να μου κανει καποιος εμπειρος switch in ενα φαντασμα σε Forretress.Οποτε παει τζαμπα η αυτοκτονια.

Από την στιγμή που έχει στήσει ένα τοίχο από SR κ TS και δεν έχεις να το χρησιμοποιήσεις για κάποιο rapid spin, τι σου μένει να το κάνεις?
Φυσικά πρέπει να προσέχεις με το Explosion, αλλά κ πάλι από την στιγμή που δεν το χρειάζεσαι το poke ακόμα κ να αστοχήσει δεν θα είναι μεγάλη απώλεια...

Αυτά για εμένα, δεν του μαθαίνω GB γιατί όπως είπα, λίγες φορές αντέχει το forre,
συνήθως αν ο αντίπαλος καταλάβει τι κάνεις, flamethrower 1-2 φορές κ τελείωσες... Γιατί λοιπόν να μην κάνεις explosion στο πυρομανή poke?
(Φυσικά στο chandelure 8α έχεις ένα μικρό προβλήματάκι).
Διαφορετικά, άλλαξε κ χρησιμοποίησε explosion σε κάποια άλλη, πιο κρίσιμη στιγμή...
GB έχει το Bronzong μου, είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη, παρόλα αυτά το heatproof είναι αυτό που κρατάει το bronzong στην μάχη ώστε να το κάνει... (κ to levitate καλό είναι... )

Τεσπα, δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό έγραψα τόσο πολύ Smile
Εννοείτε πως εξαρτάτε από το team στο οποίο θέλεις να το προσαρμόσεις. Προσωπικά δεν συνιστώ ένα full entry hazard set για τον πολύ απλό λόγο' δεν θα προλάβει να τα στήσει και είναι ευάλοτο σε Spin και Taunt. Core κινήσεις του είναι τα Spikes, Rapid Spin (το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από τον κύριο ανταγωνιστή του το Ferrothorn) και Τoxic Spikes. Earthquake είναι κυρίως για το Magnezone αλλά πλέον δεν χρησιμοποιείται και τόσο και αν το δεις πιθανός να κρατάει μπαλόνι, όπως το Heatran -στην θέση του Earthquake μπορεί κάλλιστα να μπει το Volt Switch. Το Explosion έχει νερφαριστεί και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ήταν. Τα Stealth Rock επίσης δεν είναι αποτελεσματικά μιας και υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι χρήστες της κίνησης αυτής.

Imo είναι ένα πολύ παροχημένο πόκεμον με την 5η γενία και σε κανονικές περιστάσεις δεν συνιστώ την χρήση του.
Το Explosion στη 5η γενιά μετά το nerf που του έγινε δεν αξίζει ιδιαίτερα. Πάντως χωρίς καμία επιθετική κίνηση δεν θα το συνιστούσα το Tress, Taunt Bait σκέτο γίνεται.
Pages: 1 2
Reference URL's