(15-06-2012 10:00 AM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]Μια άλλη ιδέα που είχα χτες το βράδυ (κλεμμένη από basket/ποδόσφαιρο βεβαίως βεβαίως).
Όλοι εναντίον όλων (ίσως στις 2 νίκες κάθε αγώνας) με βαθμολογίες και οι 2 ή 4 καλύτεροι (ανάλογα με το συνολικό αριθμό των συμμετοχών) παίζουν play-offs κατά κάποιο τρόπο, best of 3 ή στους τελικούς ακόμη και best of 5 αν συμφωνούν οι 2 φιναλίστ. Το αποτέλεσμα θα ήταν η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των μαχών και του απαιτούμενου χρόνου. Ωστόσο, αφενός αυτό είναι για μένα ένα ζητούμενο, και αφετέρου δεν έχουμε και τόσο πολυπληθείς συμμετοχές συνήθως. Αυτή η μορφή γενικά επιβραβεύει τη "διάρκεια" πιστεύω.
Ομαδικά τουρνουά. Μπορεί (και ενδεχομένως πρέπει) να γίνει συνδυασμός με κάποια από τις παραπάνω μορφές. Ομάδες των 3 ή των 2 ατόμων (αν έχουμε αρκετά άτομα) ατόμων. Οι μάχες μπορεί να είναι είτε ο καθένας από κάθε ομάδα με όλους της άλλης (στην περίπτωση των 2 ατόμων μπορεί να χρειαστεί tie breaker), είτε σε ζευγάρια (π.χ. ο 1ος της μιας ομάδας με το 1ο της άλλης σε σειρές best of 3).Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είμαστε αρκετοί για κάτι τέτοιο.
+1 σαυτα τα 2 , εγω ειμαι υπερ.
και εγω εχω βαρεθει καπως τα knock-out.
(15-06-2012 11:19 AM)pekinoua Wrote: [ -> ]Επίσης, σαν τουρνουά θα ήθελα να δω και διάφορα διαφορετικά, με άλλους κανόνες. Θα μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε ένα τουρνουά Monotype όπου ο κάθε γύρος θα έχει διαφορετικό τύπο. Δηλαδή εγώ στην πρώτη μου μάχη βάζω μόνο Ghost. Στον δεύτερο και στους μετέπειτα, δεν θα μπορούσα να βάλω Ghost και όποιον άλλον τύπο χρησιμοποίησα. Δηλαδή έναν τύπο κάθε φορά. Φυσικά, αυτό θέλει το πολύ 2 μάχες ο καθένας και δεν γίνεται με πάρα πολλούς παίχτες. Ωστόσο, θεωρώ πως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, έχει ενδιαφέρον μιας και δεν είναι κάτι τόσο κλασσικό και θέλει και σε κάποιον βαθμό στρατηγική, μιας και αν χρησιμοποιήσει κάποιος τους "καλούς" τύπους στην αρχή, θα έχει πρόβλημα μετά όταν περάσει στις επόμενες φάσεις με δυνατότερους αντιπάλους. Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβώς μορφή τουρνουά, αλλά το λέω
@GS (ποστ #3) , τεσπα , εγω ειμαι υπερ και αυτου παντος. Μεσα σε ενα καλοκαιρι προλαβενουμε πιστευω να κανουμε 3 τουρς , αυτα που αωαφερονται πιο πανω , ετσι?
ετσι και αλιος , οπως ειπες και ειπαμε σε αλο thread , δεν παυει να εχει πλακα και στην ουσια , γιαυτο παιζουμε
(15-06-2012 11:30 AM)pekinoua Wrote: [ -> ]1) Φυσικά προηγούνται τα Standarts. Ωραίο θα ήταν πάντως, να κάνουμε εναλλάξ, ένα standart και ένα Special όποτε μπορούμε.
2) Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν τα ξέρω καλά αυτά, οπότε απλά βασίστηκα εκεί και τα υπόλοιπα τα σκέφτηκα ο ίδιος Γενικά, θεωρώ όποια μορφή δίνει χρόνο είναι ιδανική. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πειραματιστούμε με τις διάφορες μορφές.
1) meh.....τα standard ειναιβαρετα......
2) Συφωνω σαυτο. ενοω , τι εχουμε να χασουμε , ετσι? (τον χρονο μας αλλα τεσπα
)
@NM2 (post #6).......αυτο το συνυθισμενο απλο συστημα δεν ειναι?
(15-06-2012 01:10 PM)Spyros Wrote: [ -> ]Κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Θα μπορουν να συμμετέχουν άτομα τα οποία ασχολούνται λιγότερο με cmpetetive battling ή έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους χωρίς το φόβο ότι στην πρώτη μάχη τέλειωσε του τουρνουά γι' αυτούς. Θα κάνουν όσες μάχες κάνουν και σιγά σιγά θα μάθουν. Όλοι έτσι έμαθαν άλλωστε. Με μάχες. Απλώς στη δική μας περίπτωση οι μάχες θα είναι μεταξύ των μελών του LP, με τα οποία και θα μπορείτε να συζητάτε γύρω από το τουρνουά και τις μάχες. Πιστεύω είναι άπειρες φορές καλύτερο από το να πατάτε "Find Battle" στον ΡΟ ή να μπαίνετε σε τουρνουά του σμόγκον που όλοι είναι ξένοι μεταξύ τους.
Εdit: Επίσης κατηγορίες μπορούν να υπάρξουν πολλές. Μπορούν να χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με Gen (από δεύτερη ως πέμπτη ή και multigen), Tiers (OU, UU, Uber ή και άλλα όπως Little Cup) ή με άλλα κριτήρια όπως monotype, monochrome, monogen, region και άλλα.
Βασικα αν δεν κανω λαθος το πρωτο που ανεφερες το ειχε αναφερει πριν καποιος και το δευτερο ειναι στην ουσια ενα απλο PO tour...σωστα? τεσπα ομως , συμφωνω σαυτα που επισημανα.
(15-06-2012 01:22 PM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]@Σπυρος : Θα μπορουσαμε να κανουμε κατι σαν League οπως το λες εσυ με αγωνιστικες και διαρκεια και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να εχουμε καποια αλλα τουρνουα να τρεχουν!
Και θα μπορουσαμε να καθιερωσουμε μετα το League αν δουμε οτι εχει επιτυχια!!
Βασικα..............φαντασου το λιγο. χαμος θα γινει , θα περδευτουν ολοι
Δεν ξερω , ωρεο ακουγεται αλλα δεν ξερω......κατι μου λεει πως σε καποιο σημειο δεν θα καταλαβαινουμε τι μας γινεται. ο καθενας τα δικα του τεσπα , ξερεις......
(15-06-2012 01:50 PM)pekinoua Wrote: [ -> ]Σε κάτι που ανέφερε ο Σπύρος μου ήρθε η εξής ιδέα, αν και φοβάμαι πως δεν είναι τόσο δίκαια. Στο All vs All, οι πόντοι νίκης να είναι ίσοι με τα Pokemon που έμειναν. Δηλαδή αν έμειναν 3 Pokemon, 3 πόντοι. Όμως:
Player1-Player2: Νικά ο P1 και παίρνει 2 πόντους.
Player1-Player3: Νικά ο P1 και παίρνει 1 πόντο.
Player1-Player4: Νικά ο P1 και παίρνει 1 πόντο.
Player2-Player3: Νικά ο P2 και παίρνει 3 πόντους.
Player2-Player4: Νικά ο P2 και παίρνει2 πόντους.
Player3-Player4: Νικά ο P4 και παίρνει 6 πόντους.
Δηλαδή, ακόμα και αν έχει κάποιος τις λιγότερες νίκες, μπορεί να νικήσει. Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει αποτέλεσμα, διότι αν χάνεται κάτι από hax, θα χαθεί και πόντος, το οποίο εν τέλει μπορεί να είναι και καθοριστικό. Θα είχε ενδιαφέρον πιστεύω, παρά αυτήν την σχετική αδικία. Δεν λέω φυσικά να καθιερωθεί, αλλά θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε.
ε ενταξι , θα μπορουσαμε να το δοκιμασουμε , εξαλου οποιος θελει περνει μερος , θα το περιμενουμε. αλλα οπως ειπες , λιγο αδικο.
@ΝΜ2 ποστ #12 , καλο φεναιται. αλλα αρκετα απλο. τεσπα ομως , καλο.
@GS ποστ #15 λογικα θα μπορουμε να φερουμε μερικα ατομα απο το pokemon.com.gr
@IsdCode συμφωνω
(15-06-2012 06:10 PM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]1)LP League,Ολοι με ολους με ποντους με τους Πρωτους 4 να πανε στην επομενη φαση με ΒΟ3 ή ΒΟ5 ημιτελικους και ΒΟ3 ή ΒΟ5 τελικους .(Μεγαλης διαρκειας)
Εγω τωρα σκευτικα ενα αλο στα προχειρα........ Χωριζομαστε σε 2 ομαδες. (ισως LP vs pokemon.com.gr.......? αλλα οχι βασικα αυτο θα ειναι λιγο αδικο μιας και στν ουσια θα ειναι οι παλοι vs τους καινουριους. τεσπα ) Πες εχουμε την κοκκινη και την γαλαζια ομαδα. το τουρνουα χωριζεται σε 3 μερη. Στο 1ο οι ομαδες κανουν μαχες μεταξι τους , οι κοκκινοι με τους κοκκινους δηλαδη και οι μπλε με τους μπλε. Τεσπα χρησημοποιουμε καποιο απο τα συστηματα που αναφερθηκαν πιο πανο για να κανουν μαχες ολοι με ολους. αναλογα με το ποιος ειχε τις περισοτερες νικες βγαζουμε Τους στρατηγους των ομαδων , τους συνταγματαρχες , και τους λοχαγους. οι υπολοιποι απλος μελοι της ομαδας τεσπα. η αν ειμαστε πολοι , το παμε μεχρι τον αρχιλοχια ξερω γω. αναλογα με το ποσοι ειμαστε. Τεσπα , μετα , το 3ο μερος , ολοι καθε ομαδας κανουν μαχη με ολους της αντιστηχης και μαζευουν ποντους με καθε νικη. ας πουμε αναλογα με το ποσοι ειναι οι αρχιγοι , πειτε ειναι μεχρι τον αρχιλοχια , 5 ποντους θα παρει οποιος νικησει στρατηγο , 4 οποιος νικησει συνταγματαρχη , etc , 1 ποντο οποιος νικησει απλο μελος η στρατιωτη η οπως θελετε πειτε το. Μετα το 3ο μερος , τα απλα μελοι κανουν μαχες με τα απλα μελοι της αλης ομαδας , παλι αντιστιχει στον καθενα απο αυτους 1 ποντος. Οι αρχιγοι κανουν μαχες μεταξι τους τωρα , ο Ανθυπασπιστης με τον αλον Ανθυπασπιστης μονο κλπ. οι ποντοι για τον καθενα παραμενουν ιδιοι με αυτους που ηταν στο 2ο μερος. Η διαφορα εδω ειναι οτι αναλογα με τα αποτελεσματα των αρχηζγων εδω θα αλαξουν πολυ κοι οι ποντροι των ομαδων αφου δεν μπορουν να μαζεψουν ποντους οι "μεγαλοι" απο τα "μικροτερα" μελοι. τεσπα , η ομαδα με τους περισοτερους ποντους προφανως νικαει
Βεβεα αυτο σημαινει πως οι "ανωτεροι" θα κανουν λιγοτερες μαχες...
αλλα τεσπα. ξερω γω , γνωμες? καμια τροποποιηση αν θελετε να κανετε στην ιδεα η τιποτα?
(15-06-2012 09:57 PM)JuanDeLolo Wrote: [ -> ]Ξερω εγω το φορουμ αποτελειται απο 10 ατομα:
Τοτος,Μπομπος,Ζοζος,Μακης,Τακης,Λακης,Σακης,Πακης,Μικυ,Νταρθ Βειντερ.
ΚΑΙ ολοι συμμετεχουν στο τουρ.
Ο Τοτος ειναι φιλος με τον Μπομπος και φτιαχνουν μια ομαδα μαζι την ομαδα "ΑΝΕΚΔΟΤΑ".
Ομοιως και οι αλλοι 8 μεταξυ τους και δημιουργουνται 5 ομαδες!
Αυτες οι ομαδες παιζουν μεταξυ τους για παραδειγμα:
"ΑΝΕΚΔΟΤΑ" VS "TEAM ΑΚΗΣ"
Tοτος vs Makhs
Μπομπος vs Τακης
Αμα νικησει ο τοτος και ο μπομπος η ομαδα "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" νικαει!
Αμα βγουν ισοπαλια καθε μια ομαδα στελνει εναν απο τους 2 τους και παιζουν μεταξυ τους για να κρινουν τη μοιρα τους στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ!
ΕΠΑΘΛΟ Η ΜΙΚΡΗ ΑΝΝΟΥΛΑ!
Καταλαβου?
ναι ωρεο και αυτο