Legendary Pokémon

Full Version: Δράση: Ο Κόσμος των Πόκεμον
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
tldr; Όσοι δεν έχουν την όρεξη να διαβάσουν το ακόλουθο κείμενο, ας προχωρήσουν στις τελευταίες παραγράφους και αν δεν έχουν κάτι εποικοδομητικό να πουν, παρακαλώ ας μην σχολιάσουν καν.

Πολλοί από εμάς γνώρισαν, τα αγαπημένα μας πλέον, Pokémon μέσα από την σειρά κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση. Κατόπιν μάθαμε για το βιντεοπαιχνίδι, το παιχνίδι ανταλλαγής καρτών, ενώ ταυτόχρονα οι ταινίες έσπαγαν ταμεία και τα ράφια των καταστημάτων ξεχείλιζαν με λούτρινα, πλαστικές φιγούρες και ο,τι λογής σχετικό παιχνίδι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αυτή η πολύπλευρη υποστήριξη που είχε ο κόσμος των Pokémon, έφερε την σειρά σε ύψη αναγνωρισιμότητας ισάξια, αν όχι μεγαλύτερα, με το πάνθεον του Walt Disney. Τα Μέσα Ενημέρωσης αντιλήφθηκαν νωρίς το γεγονός και το χαρακτήρισαν μανία, ενώ συχνές ήταν οι κριτικές για το πόσο αρνητικά στην διαπαιδαγώγηση και ανατροφή των παιδιών είναι τα μηνύματα που περνάει η σειρά. Παρά όλα αυτά, τα Pokémon κατέκτησαν τις καρδιές του κόσμου και συνεχίζουν αδιάλειπτα την επιτυχημένη τους πορεία εδώ και μια δεκαπενταετία.

Σήμερα στη χώρα μας, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Τα νέα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων προβάλλονται αποκλειστικά σε συνδρομητικό κανάλι, όπως δε και οι αντίστοιχες ταινίες, οι οποίες δεν φτάνουν πια τις αίθουσες των κινηματογράφων. Παράλληλα, το ενεργό κοινό του παιχνιδιού ανταλλαγής καρτών χωράει σε ένα Σκαραβαίο, καθώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με άλλα παιχνίδια της εταιρίας διανομής στην Ελλάδα. Το νομικό πλαίσιο γύρω από τις διαφημίσεις, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προώθηση των βιντεοπαιχνίδιων. Είμαστε τουλάχιστον, αρκετά τυχεροί ώστε να διοργανώνονται ακόμα εκδηλώσεις με σπάνια Pokémon, σε τακτά διαστήματα.

Σε χώρες όπως την Αμερική ή την πατρίδα της σειράς, Ιαπωνία, το προϊόν υποστηρίζεται όπως και στη γέννεσή του. Όμως δεν είναι τα Pokémon ως προϊόν αυτό που μας ενδιαφέρει, αλλά ο κόσμος πίσω από την εικόνα, και οι δυνατότητες κοινωνικής επαφής που προσφέρει.
Παραδόξως, τα Pokémon εξακολουθούν να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών στην χώρα μας, παρά τη μηδαμινή υποστήριξη από τις άλλες πτυχές του francise. Η καλή τοποθέτηση των παιχνιδιών στο ράφι που ανατροφοδοτεί τον κύκλο, είναι περισσότερο αποτέλεσμα παρά αιτία.

Κάποτε τα παιδιά όταν είχαν διάλειμμα στο σχολείο αντάλλασσαν «τερατάκια τσέπης» ή έκαναν φιλικές μάχες με ένα καλώδιο, έπαιζαν με τις κάρτες, συζητούσαν για στρατηγικές και λύσεις. Τότε, πολλοί «προοδευτικοί» δάσκαλοι το κυνήγησαν, χωρίς να δείχνουν τον ίδιο ζήλο εναντίων των κινητών τηλεφώνων.
Η τεχνολογία εξελίσσεται, η κοινωνία αλλάζει, πλέον τα παιδιά στο σχολείο ανταλλάσσουν προφίλ στο Facebook. Ένα μικρό όμως κύτταρο, ανανεώνεται, επιμένει και επιβιώνει. Πάντα μικρό, γιατί θέλει πραγματική δύναμη να επιλέξει να ασχοληθεί ένα παιδί με κάτι που δεν είναι στη μόδα ή θεωρείται -ακολουθεί αντίφαση- παιδικό. Τα παιχνίδια Pokémon παραμένουν δημοφιλή στην Ελλάδα επειδή ο μύθος τους μεταφέρεται στόμα-με-στόμα, από μεγαλύτερα αδέλφια, ξαδέλφια, φίλους.

Ως Legendary Pokémon, μπορούμε και παρέχουμε στους έχοντες τη γνώση, ένα διαδικτυακό τόπο συζήτησης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, και όχι μόνο, φίλων της σειράς. Το σώμα του κοινού των Pokémon όμως βρίσκεται έξω από το internet, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω άγνοιας.
Έχοντας την ευκαιρία να εργαστώ αρκετές φορές σε προωθητικές ενέργειες για παιχνίδια της Nintendo, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς φίλους της σειράς αλλά και τους γονείς τους. Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν βλέπω κάποιο παιδί να ρωτάει για ένα παιχνίδι και εκείνη τη στιγμή να επεμβαίνει ο γονιός λέγοντας «εμάς δε μας αρέσουν αυτά», επιβάλλοντας την επιθυμία του χωρίς επιχειρήματα.

Ο προβληματισμός λοιπόν που υπήρξε σαν αιτία για αυτό το κείμενο, αφορά αυτό το μεγάλο μέρος των φίλων (και των γονιών τους) που δεν έχουν τη δυνατότητα ή τον χρόνο να ενημερωθούν μέσα από το internet. Είμαι σίγουρος πως όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε κάποιο φίλο που του αρέσουν τα Pokémon αλλά ντρέπεται για αυτό.

Σαν λύση σε αυτό το «πρόβλημα», προτείνω την σύσταση ενός εκτυπώσιμου οδηγού, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Κόσμος των Πόκεμον», κάτι που μπορούμε να δώσουμε χέρι-χέρι στους φίλους της σειράς σε κάποιο event, τους γονείς τους, τα ξαδελφάκια μας κ.ο.κ.
Ουσιαστικά, αυτός ο οδηγός θα αποτελεί μια συλλογή κειμένων που θα προσπαθήσουν να φέρουν σε εξοικείωση των αναγνώστη με τα Pokémon, τα αρνητικά και τα θετικά των βιντεοπαιχνιδιών ή θα του δίνουν εφόδια ώστε να μην νιώθει ντροπή και ανασφάλεια λόγω της ενασχόλησής του με αυτά.

Σε αυτό το εγχείρημα, θα χρειαστεί η συμβολή όλων εσάς που θέλετε να διαδοθούν τα Pokémon, για να περάσουν και άλλοι από τις ευχάριστες στιγμές που σας έδωσαν ή συνεχίζουν να χαρίζουν αυτά τα παιχνίδια. Μπορείτε να συμβάλλετε με ολοκληρωμένα κείμενα, προσωπικές εμπειρίες, προτάσεις, συμβουλές για το περιεχόμενο του οδηγού και φυσικά με τα σχόλιά σας για αυτή τη πρωτοβουλία.

επίσης: αδελφό θέμα στο forum του Nintendo.gr
Ηρακλή το διάβασα δυο φορές το κείμενό σου αλλά δεν κατάλαβα ποιος ακριβώς θα ήταν ο σκοπός του φυλλαδίου, το περιεχόμενο του και η έκτασή του στο περίπου. Αν μπορείς δώσε λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Η βάση της ιδέας φαίνεται καλή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε ως κοινότητα μετά από καιρό κάτι ολοκληρωμένο.

Οι υπόλοιποι δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι;
Όπως και ο GeorgeSlayer, διάβασα το κείμενο αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τι πρόκειται να είναι ο σκοπός ή το περιεχόμενο αυτού του φυλλαδίου που λες. Συμφωνώ ότι χρειάζεται να γίνει κάτι γιατί βλέπω ότι πολλά άτομα ασχολούνται με τα Pokémon αλλά επειδή δεν τους ενδιαφέρει τόσο να ψάξουν το διαδίκτυο νομίζουν διάφορα για την σειρά.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να βοηθήσω και δεν με πειράζει να αφιερώσω ώρα για αυτό. Θα μπορούσα να γράψω κάποια κείμενα ή άρθρα ή κάτι παρόμοιο για το φυλλάδιο, αρκεί να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς χρειαζόμαστε.
Το έντυπο θα αφορά αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο internet ή επαφή με Pokemon communities, όπως η πλειοψηφία του κόσμου στα events. Δε υπάρχει προκαθορισμένο περιεχόμενο, ούτε ορισμένη έκταση, ίσως είναι 3, 4, 5 φύλλα, όσα βγει. Ο στόχος είναι να συνδιαμορφωθεί μέσα από συζήτηση το υλικό του. Η μετέπειτα διαμόρφωση σε έντυπο είναι κάτι που έχω ξανακάνει και το αναλαμβάνω πλήρως.

Ενδεικτικά, θα μπορούσε να αποτελείται από κάποιο άρθρο που περιγράφει την ιστορία των Pokemon, ίσως κάποιους μίνι-οδηγούς όπως η παλαιότερη προσπάθεια τα αποτελέσματα κάποιων μελετών για τα θετικά αποτελέσματα της ενασχόλησης με TCG / Videogames (αυξημένη αντίληψη χώρου, συνδυαστική σκέψη, εξάσκηση μνήμης κ.λ.π), πιθανώς κάποια ανθολογία εμπειριών από παίχτες, κάποιο λεξιλόγιο όρων. Ιδανικά και κάτι που να εξηγεί στους γονείς πως δεν πρόκειτιαι για διαόλια.

Δεν είναι ο σκοπός να φτιάξουμε μια λίστα θεμάτων και να ανατεθούν προς συγγραφή, αλλά να έχουμε ιδεές και πρωτοβουλίες στο τραπέζι. Ο χρόνος δεν μας πιέζει Smile
Αρκετά καλή ιδέα ακούγεται Smile Μέσω του φυλλαδίου μπορούμε να προωθήσουμε τις Ελληνικές κοινώτητες ποκεμον και το ανταγωνιστικό παιχνίδι μέσω ενός άρθρου που θα αναφέρεται στην ύπαρξή του,την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν.
Ωραία μου ακούγεται η όλη ιδέα, ευχαρίστως να βοηθήσω. Μια απορία όμως. Ο οδηγός σε ποιον θα αναφέρεται; Σε συνομήλικους των περισσότερων μελών του forum, σε μικρά παιδιά ή σε γονείς; Ή και στα τρία; Νομίζω αυτό έχει σημασία κυρίως για το πως θα γραφτούν τα κείμενα και τα άρθρα.

Όπως είπα ευχαρίστως να βοηθήσω όσο και όποτε μπορώ.
Με γλώσσα εφημερίδας, περιορίζοντας τους αγγλικούς όρους και επεξηγώντας τους όπου είναι αναπόφευκτοι πιστεύω μπορούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα των ηλικιών. Βέβαια κάποια κείμενα θα έχουν κλιμάκωση, για παράδειγμα αν υπάρχει κάποιος οδηγός για το breeding, δεν μας ενδιαφέρει αν γίνεται κατανοητό από τους γονείς.
Καλή η ιδέα Arty! Θα έπρεπε, βέβαια, να υπάρχει & ένα άρθρο, στο οποίο να γίνεται για μερικούς κατανοητό ότι τα Pokemon δεν είναι για "μωρά" έτσι ώστε όχι μόνο να πάψει να επικρατεί αυτή η μλκια προκατάληψη, αλλά και να επιστρέψουν στο παιχνίδι παλιοί παίχτες, που ντρέπονταν να το δείξουν "προς τα έξω". Άλλωστε, όλοι μας πια ξέρουμε ότι τα Pokemon δεν είναι μόνο "Gotta Catch Em' All!" & "Pikachu" (όπως λέει κοροϊδευτικά ο μεγαλύτερος αδερφός μου Toungue ).

& όντως. Πρέπει οι οδηγοί να είναι κατανοητοί για όλες τις ηλικίες & κυρίως, τα μικρά παιδιά.
Προσωπική μου άποψη, οδηγοί περί breeding, ανταγωνιστικού παιχνιδιού, κλπ έχουν δευτερεύουσα σημασία σε ένα τέτοιο έντυπο. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που βλέπω στα events δεν θα ξέρει καν σε τι αναφέρονται κι επίσης δεν θα ήθελα να αφαιρέσω τη μαγεία του παιχνιδιού από ένα 10χρονο εξηγώντας του τους μηχανισμούς και τους αριθμούς πίσω από κάθε λειτεουργία του παιχνιδιού. Μια παραπομπή προς το site είναι αρκετή για να ψαχτεί περαιτέρω όποιος θέλει, όλοι έχουν internet πλέον. Σκοπός θα πρέπει να είναι να τους τραβήξουμε την προσοχή ώστε να το χρησιμοποιήσουν.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι μια ιστορία της σειράς αλλά και η ιστορία των Pokémon στην Ελλάδα συγκεκριμένα είναι απαραίτητες. 3 κειμενάκια που να περιγράφουν τα 3 βασικά τμήματα της σειράς (anime, video game, TCG), τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, είναι επίσης χρήσιμα. Also, ένα κομματάκι που να λέμε ποιοι/τι είμαστε εμείς ως LP και ποιος ο σκοπός του φυλλαδίου. Αυτά φτάνουν για να γεμίσουν 5-6 σελίδες, περισσότερα δε νομίζω να χρειάζονται. Θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο να κάνουμε αυτά ελκυστικά ώστε να τα διαβάσει κανείς παρά να γράψουμε ένα κάρο πράματα που θα πεταχτούν αμέσως.
1.
(02-09-2012 02:38 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Προσωπική μου άποψη, οδηγοί περί breeding, ανταγωνιστικού παιχνιδιού, κλπ έχουν δευτερεύουσα σημασία σε ένα τέτοιο έντυπο. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που βλέπω στα events δεν θα ξέρει καν σε τι αναφέρονται κι επίσης δεν θα ήθελα να αφαιρέσω τη μαγεία του παιχνιδιού από ένα 10χρονο εξηγώντας του τους μηχανισμούς και τους αριθμούς πίσω από κάθε λειτεουργία του παιχνιδιού.

This.

2.
Πέρα από αυτό, το φυλλάδιο θα πρέπει να είναι ευχάριστο σε άτομα της ηλικίας των 10 περίπου. Αυτό πρέπει να είναι το δυσκολότερο κομμάτι της σύνταξής του. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να επιτευχθει αυτό, αλλά υποθέτω ότι με λίγες εικόνες, απλούστερο λεξιλόγιο, οικείο ύφος και μεγαλύτερα γράμματα θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή τους.

3.
Επίσης, με προβληματίζει κάτι σχετικα με την αναφορά των LP και UEPC. Αν τα αναφέρουμε, από τη μία, τα άτομα ηλικίας 14+ θα μάθουν για τις κοινότητες Pokemon που υπάρχουν, κάτι το οποίο είναι καλό. Από την άλλη, μια τέτοια αναφορά θα μπορούσε να τραβήξει στο ίντερνετ παιδιά 10 ετών, πράγμα καταστροφικό για τα ίδια. Plus, οι άνθρωποι όταν βλέπουν κάτι καινούριο συνηθίζουν να εντυπωσιάζονται. Με αυτό θέλω να πω ότι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να εθιστούν μικρά παιδιά στο ίντερνετ εξ αιτίας αυτού του πράγματος.

Έχοντας αναφέρει αυτά τα τρία πραγματάκια (βασικά, τα δύο τα ανέφερα εγώ και το άλλο ο Θάνος, αλλά w/e), θέλω να δώσω μια ιδέα. Γίνεται να τυπωθούν ξεχωριστά διαφορετικά φυλλάδια για τις μικρότερες ηλικίες και διαφορετικά για τις μεγαλύτερες;

Edit: Α, και κάτι άλλο. Όταν αναφερόμαστε σε παιδιά δημοτικού ή και μικρότερα, ένα μήνυμα προς τους γονείς είναι απαραίτητο κατά τη γνώμη μου. Το ίδιο όμως μήνυμα θα μπορούσε να αποφευχθεί αν απευθυνόμαστε σε μαθητές λυκείου και ίσως και γυμνασίου.
Η οπτική του NM2 με βρίσκει σύμφωνο, καλύτερα να προσανατολιστούμε σε κάτι που θα μπορεί να προσελκύσει κόσμο, παρά να αναλωθούμε σε επανασύσταση οδηγών Αν όμως υπάρχει διάθεση από κάποια μέλη και για αυτή τη κατεύθυνση, θα μπορούσαμε να συνθέσουμε και ένα δεύτερο τεύχος κάποια στιγμή.

(02-09-2012 04:48 PM)Spyros Wrote: [ -> ]Επίσης, με προβληματίζει κάτι σχετικα με την αναφορά των LP και UEPC. Αν τα αναφέρουμε, από τη μία, τα άτομα ηλικίας 14+ θα μάθουν για τις κοινότητες Pokemon που υπάρχουν, κάτι το οποίο είναι καλό. Από την άλλη, μια τέτοια αναφορά θα μπορούσε να τραβήξει στο ίντερνετ παιδιά 10 ετών, πράγμα καταστροφικό για τα ίδια. Plus, οι άνθρωποι όταν βλέπουν κάτι καινούριο συνηθίζουν να εντυπωσιάζονται. Με αυτό θέλω να πω ότι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να εθιστούν μικρά παιδιά στο ίντερνετ εξ αιτίας αυτού του πράγματος.

Πολύ σωστά το αναφέρεις αυτό, θα μπορούσε να περιέχει και κάποιους κανόνες-κλειδιά από http://www.saferinternet.gr/
Όπως αναφέρθηκε, καλό θα ήτανε να μην δοθεί πολύ σημασία σε θέματα game mehcanics κτλπ γιατί σίγουρα δεν είναι αυτό που θα τραβήξει όσους δεν γνωρίζουν και κατά την γνώμη μου δεν είναι και το καλύτερο κομμάτι στα Pokémon έτσι κι αλλιώς.

Γι' αυτό που είπε ο Spyros σε σχέση με το internet, δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο αρνητικό μιας και άμα παρουσιάσουμε κάποιες έγκυρες και καλές ιστοσελίδες προωθούμε την σωστή χρήση του διαδικτύου, έστω και για διασκέδαση.


(02-09-2012 09:14 AM)Arty2 Wrote: [ -> ]Ιδανικά και κάτι που να εξηγεί στους γονείς πως δεν πρόκειτιαι για διαόλια.

Γελάω κάθε φορά που βλέπω κάτι τέτοια. Αλλά επειδή όντως φαντάζομαι ότι υπάρχει κόσμος που μπορεί να έχει τέτοιες υποψίες, πιστεύω ότι το καλύτερο θα 'ταν να αναφέρουμε ότι τα Pokémon από την δημιουργία τους εώς σήμερα δεν στοχεύουν σε κανέναν θρησκευτικό προσηλυτισμό ή την διάδοση θρησκευτικών/κοσμολογικών ή οτιδήποτε άλλων φιλοσοφιών. Σε σημεία των παιχνιδιών που μπορεί υπάρχουν τέτοιες αναφορές είναι απλώς λόγω των αναγκών του παιχνιδιού. Δεν κάνω λάθος, έτσι;

Τέλος, ίσως μπορούμε να κάνουμε μαι αναφορά στις διάφορες κοινότητες που έχουνε αναπτυχθεί γύρω από τα Pokémon όπως και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο, διαφόρων ηλικιών, απολαμβάνουν τα παιχνίδια και συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτά. Βέβαια, επειδή οι κοινότητες αυτές έχουνε αναπτυχθεί κυρίως στο internet (όπως και το LP άλλωστε) και τα προϊόντα τους δεν είναι πάντα απλά μιμίδια όπως αυτό εμ το Mudkipz, ίσως θα μπορούσαμε να κόψουμε κάτι απ' αυτά.
(02-09-2012 08:48 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Γι' αυτό που είπε ο Spyros σε σχέση με το internet, δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο αρνητικό μιας και άμα παρουσιάσουμε κάποιες έγκυρες και καλές ιστοσελίδες προωθούμε την σωστή χρήση του διαδικτύου, έστω και για διασκέδαση.

Το θέμα μου είναι ότι αποτέλεσμα αυτής της προσπαθειάς μας είναι 10χρονα εθισμένα στο ίντερνετ. Ξέρουμε όλοι πως τα Pokemon είναι κάνουν κάποιον να κολλήσει, κυρίως παιδιά μικρότερων ηλικιών. Όχι σε σημείο εθισμού ως επί το πλείστον, αλλά γενικά το καταφέρνουν πολύ καλά.

Ε, φανταστείτε ένα παιδί ήδη κολλημένο με τα Pokemon να μαθαίνει ότι υπάρχουν τόσα πράγματα στο ίντερνετ που μπορεί να μάθει γι' αυτά ή ότι μπορεί να συζητάει γι' αυτά με ομάδες ατόμων. Αυτό το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να μην εθιστει. Μέχρι να φτάσει να γίνει competetive battler και να παρατήσει το DS για τον PO θα έχει συνεχώς να μαθαίνει καινούρια πράγματα για τα Pokemon. Όλους τους μηχανισμούς που υπάρχουν, effort poins και EV training, breeding για καλά IVs. Θα εθιστεί σε επικίνδυνο βαθμό.

Επίσης, θα είναι ζήτημα χρόνου να πέσει σε κανένα walkthrough στο YouTube και να βγάλει όλο το παιχνίδι σε δέκα ώρες κάνοντας ό,τι βλέπει.

Αυτό θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Θα καταλήξει να είναι κολλημένος/-η με το ιντερνετ και να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τα Pokemon.

Δεν έχει να κάνει με το αν θα μπει στο LP ή κάπου αλλού. Από τη στιγμή που ασχολείται με Pokemon και ίντερνετ ταυτόχρονα, σίγουρα θα πέσει πάνω σε οδηγούς για competetive battling και άλλα διάφορα που κανονικά δε θα έπρεπε να απασχολούν παιδιά του δημοτικού.

Το θέμα μου είναι, με λίγα λόγια, ότι δεν πρέπει να φέρουμε μικρά παιδιά σε άμεση επαφη με το ίντερνετ. Ίσως γίνομαι υπερβολικός. Το ελπίζω.
Εφόσον απευθυνόμαστε και σε γονείς αλλά και σε παιδιά, πιστεύω θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στο ότι υπάρχουν οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη τους παίζουν Pokemon. Μια συγκεκριμένη οικογένεια είναι γνωστή επειδή πατέρας, μητέρα (νομίζω) και παιδιά παίζανε όλοι στο VGC. Δηλαδή τα video games έφερναν κοντά τα μέλη της οικογένειας αντί να τα απομακρύνουν.

EDIT: Αν και πιθανότατα δεν έχει νόημα, δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες (και όχι μόνο) γονείς που θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία.
(02-09-2012 09:38 PM)Spyros Wrote: [ -> ]
(02-09-2012 08:48 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Γι' αυτό που είπε ο Spyros σε σχέση με το internet, δεν νομίζω να είναι κάτι τόσο αρνητικό μιας και άμα παρουσιάσουμε κάποιες έγκυρες και καλές ιστοσελίδες προωθούμε την σωστή χρήση του διαδικτύου, έστω και για διασκέδαση.

Το θέμα μου είναι ότι αποτέλεσμα αυτής της προσπαθειάς μας είναι 10χρονα εθισμένα στο ίντερνετ. Ξέρουμε όλοι πως τα Pokemon είναι κάνουν κάποιον να κολλήσει, κυρίως παιδιά μικρότερων ηλικιών. Όχι σε σημείο εθισμού ως επί το πλείστον, αλλά γενικά το καταφέρνουν πολύ καλά.

Ε, φανταστείτε ένα παιδί ήδη κολλημένο με τα Pokemon να μαθαίνει ότι υπάρχουν τόσα πράγματα στο ίντερνετ που μπορεί να μάθει γι' αυτά ή ότι μπορεί να συζητάει γι' αυτά με ομάδες ατόμων. Αυτό το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να μην εθιστει. Μέχρι να φτάσει να γίνει competetive battler και να παρατήσει το DS για τον PO θα έχει συνεχώς να μαθαίνει καινούρια πράγματα για τα Pokemon. Όλους τους μηχανισμούς που υπάρχουν, effort poins και EV training, breeding για καλά IVs. Θα εθιστεί σε επικίνδυνο βαθμό.

Επίσης, θα είναι ζήτημα χρόνου να πέσει σε κανένα walkthrough στο YouTube και να βγάλει όλο το παιχνίδι σε δέκα ώρες κάνοντας ό,τι βλέπει.

Αυτό θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Θα καταλήξει να είναι κολλημένος/-η με το ιντερνετ και να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τα Pokemon.

Δεν έχει να κάνει με το αν θα μπει στο LP ή κάπου αλλού. Από τη στιγμή που ασχολείται με Pokemon και ίντερνετ ταυτόχρονα, σίγουρα θα πέσει πάνω σε οδηγούς για competetive battling και άλλα διάφορα που κανονικά δε θα έπρεπε να απασχολούν παιδιά του δημοτικού.

Το θέμα μου είναι, με λίγα λόγια, ότι δεν πρέπει να φέρουμε μικρά παιδιά σε άμεση επαφη με το ίντερνετ. Ίσως γίνομαι υπερβολικός. Το ελπίζω.

Δεν ξέρω, εγώ νομίζω ότι αυτό είναι λίγο υπερβολικό. Ξέρω ότι συνήθως όταν κάποιος ανακαλύπτει κάτι καινούργιο τείνει να ασχολείται υπερβολικά στην αρχή αλλά συνήθως μετά από κάποιο καιρό χάνει την αρχική όρεξη και το κόβει. Τέλος πάντων, τελικά είναι και θέμα του παιδιού το άμα θα λιώσει ώρες ατελείωτες σε κάθε είδους site για Pokémon, εγώ πιστεύω ότι αρκετοί μπορεί να ρίξουν μια ματιά και να βαρεθούνε. Δεν θα πρότεινα και να τα προωθήσουμε αλλά να αναφέρουμε κάνα δυο καλά sites θα άξιζε, έτσι όπως το βλέπω εγώ.
(02-09-2012 10:35 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]EDIT: Αν και πιθανότατα δεν έχει νόημα, δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες (και όχι μόνο) γονείς που θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία.

Ε ναι, ούτε εγώ το βλέπω πιθανό αλλά αξίζει κι αυτό μια αναφορά.
Pages: 1 2
Reference URL's