Legendary Pokémon

Full Version: PTCG players υπο εξαφανιση
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Το θεμα ειναι απλο:Μετα απο σχεδον 8 χρονια δυνατειας του το PTCG ειναι ενα παιχνιδι προς εξαφανιση.
Με μια μικρη ερευνα βρηκα οτι στην Κυπρο οι PTCG players δεν ειναι περισσοτεροι των 40.Σε μια χωρα των 900,000+ ανθρωπων θυμιζει ειδος που κοντευει να εκλειψει.
Οι λογοι?Παρα πολλοι.Πολλα παιδια βαρεθηκαν τα παιχνιδια με καρτες ποκεμον.Αλλος λογος ειναι η γιγαντιαια αναπτυξη των βιντεογκεημς τα οποια υποβαθμιζουν τις καρτες ποκεμον [κατωτερες ως παιχνιδι]
Και το τελειωτικο χτυπημα ερχεται να μας το δωσουν εκεινοι οι τυποι που χαραχτηριζουν οτιδηποτε εχει σχεση με ποκεμον χαζο και παιδικο.
Στην Ελλαδα δεν ξερω αν παιζεται ακομα παντως εδω τα μονα πραγματα που περνανε ειναι wow,linage,adventure quest,CnC και λοιπα ακολουθα.....Sad
Σωστες οι αιτιες που ανεφερες Raikou, προσθεσε σ' αυτες και την αναπτυξη αλλων TCG οπως του Yu-Gi-Oh! και του WoW TCG. Επισης στην Japan κανει τρελες πωλησεις και το Naruto TCG που - ευτυχως ή δυστυχως - δεν εχει φτασει ακομα εδω. Αναπτυσσεται για παραδειγμα το YGO, το PTCG χανει παικτες. Γιατι δεν τους χανει το MtG? Γιατι ο κοσμος θεωρει τα Pokémon πιο παιδικα. Οσο για τους παικτες PTCG στην Ελλαδα δεν ειναι και πολυ περισσοτεροι... Στο πανελληνιο ημαστε μονο 15-16 ατομα, τα μισα με τραπουλες εκτος των περιορισμων. Τελειως ο,τι να 'ναι. Και μια προσπαθεια που καναμε με τον Billaro πριν κατι μηνες καλα πηγε, 6 ατομα σε εκεινο το τουρνουα, τα πεντε απο τα οποια τα φεραμε εμεις.

Ασχετο, αλλα αυτον τον καιρο το PTCG στην Αμερικη και Ιαπωνια διανυει μια δευτερη περιοδο μεγαλης ακμης η οποια δεν μπορει να φτασει εδω. Καθως τελειωνουν (βασικα τελειωσαν ηδη) τα EX Sets, οι καλυτερες συλλογες ως τωρα imo, και μπαινει η νεα σειρα (Pokémon Diamond & Pearl), πιστευω οτι ακομα περισσοτεροι θα σταματησουν το παιχνιδι. Οι καρτες σιγα σιγα φτανουν σε ενα εξευτελιστικα μεγαλο επιπεδο δυναμης, πραγμα που αποτρεπει τους παλιοτερους να συνεχισουν να παιζουν. Δειτε εδω ας πουμε το #121, το Infernape Lv.X και συγκρινετε το με καποιες καρτες που θεωρουνταν εξαισιες καποτε. Ας πουμε το Charizard απο το Base Set. 100 για τεσσερα energies και πεταγες τα δυο. Ο Infernape Lv.X σκαει 150αρες για 2 energies, μαζευει τα πεταμενα energies, μπορει να χρησιμοποιησει επιθεσεις απο το απλο Infernape, εχει ενα καταπληκτικο Poké-Power και free Retreat Cost. Ε, σχεδον ισαξια ειναι Toungue. Ελπιζω μονο οι Αμερικανοι να κρατησουν το παιχνιδακι ζωντανο γιατι εμεις το εχουμε σκοτωσει εδω και πολυ καιρο...

All hail Pokémon TCG!
Το πόσο δημοφιλές είναι ένα card game εξαρτάται απο το πόση υποστήριξη έχει. Στην Αμερική συνεχίζει να πουλάει και να συγκεντρώνει κόσμο, όχι σαφώς στα επίπεδα που ήταν άλλοτε αλλά είναι ακόμα αξιοπρεπές.
Στην Ελλάδα δυστυχώς, η υποστήριξή του απο την Κάισσα, την υπέυθυνη για τη διανομή του εταιρία, είναι μηδαμινή - οι οργανωμένοι παίχτες είναι ελάχιστοι και το πανελλήνιο, το μοναδικό τουρνουά που γίνεται, γίνεται μόνο και μόνο για να μην πάει χαμένο το εισιτήριο.
Πολλοί το εγκατέλειψαν προς χάριν του YuGiOh το οποίο έχει αρχίσει και βαδίζει επίσης σε μονοπάτια εγκατάλειψης και άλλοι στράφηκαν προς το Magic γιατί είναι το μόνο που έχει αξιοπρεπή υποστήριξη. Shit happens :/
Emena mou aresoun genika ta TCG games. Yparxei ena mikro problhma omws. Den mporw na vrw kartes pokekmon.
Exw kapoies alla nomizw pws einai liges gia na kanw ena arketa isxuro deck.
Αυτο μπορει να μην το πιστεψετε αλλα στην Κυπρο υπαρχει μονο 1 καταστημα που πουλαει καρτες ποκεμον,και αυτο μαλλον παει για κλεισειμο.Ευτυχως δηλαδη που υπαρχουν και οι αγωρες μεσω ιντερνετ αλλιως θελαμε δεν θελαμε καρτες δεν θα ειχαμε.Απλα εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενα τοσο ομορφο και διασκεδαστικο παιχνιδι οπως το PTCG Κοντευει να εκλειψει.
Giati kai ola ta upoloipa paixnidia pokemon ftasan sth parakmh tous. Emeis sthn xanthi eixame ena katasthma pou omws stamathse na fernei kartes.
Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με αυτο.Ολα τα αλλα παιχνιδια ποκεμον σε μορφη βιντεογκεημς συνεχιζουν να πουλουνται με μεγαλους ρυθμους.Το PTCG ομως εχει σταματησει να πουλιεται.Τουρνουα ,ε καρτες ποκεμον εχει να γινει απο τους παγκυπριους που ηταν πριν σχεδον 4 χρονια.Τωρα εγω και αλλοι 2 φιλοι μου που συνεχιζουν να παιζουν προσπαθουμε να διωργανωσουμε κατι μεσα στο καλοκαιρι,πραγμα υπερβολικα δυσκολο μιας και το κοστος ειναι τεραστιον αφου θα χρειαστουμε
Χωρο,τραπεζια,διργανωτες,επιτηρητες,βραβεια και διαφημηση που με ενα προχειρο υπολογισμο ανερχονται στις σχεδον 2500 λιρες[περιπου 4800 ευρω] ποσο το οποιο εμεις δεν διαθετουμε ουτε το 1/10.
raikou Wrote:Τωρα εγω και αλλοι 2 φιλοι μου που συνεχιζουν να παιζουν προσπαθουμε να διωργανωσουμε κατι μεσα στο καλοκαιρι,πραγμα υπερβολικα δυσκολο μιας και το κοστος ειναι τεραστιον αφου θα χρειαστουμε
Χωρο,τραπεζια,διργανωτες,επιτηρητες,βραβεια και διαφημηση που με ενα προχειρο υπολογισμο ανερχονται στις σχεδον 2500 λιρες[περιπου 4800 ευρω] ποσο το οποιο εμεις δεν διαθετουμε ουτε το 1/10.
Ακομα κι αν βρειτε τα λεφτα ή βρειτε διοργανωτη που ζηταει λεφτα, μην το κανετε. Πεταμενα λεφτα κατα τη γνωμη μου γιατι ετσι κι αλλιως οι τρεις σας θα ειστε. Εμεις το οργανωσαμε στο τζαμπα και ημαστε 6. Οποτε ασ' το καλυτερα. Παντως, αν συναντηθουμε οταν θα ερθεις Ελλαδα, θα παιξουμε τουλαχιστον καμια δεκαρια μαχες.
εγω αγορασα χτες μετα απο πολυ καιρο ενα deck απο καισσα γλυφαδας... τι παρατηρησα.... ο υπαλληλος μου λεει "για το αδερφακι σου?!" εε τι του λες μετα?

πειρα ενα deck με μια ex καρτα τι ειναι? νμ2 μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες για τις "απαγορευμενες καρτες" να δω ποιες απο τις παλιες μου παιζουν ακομη....

επισης πιστευω πως ειναι λιγο τσουχτερες οι τιμες ακου εκει 13 ευρο για ενα deck.... το booster pack ποσο εχει btw?

οσοι ειναι Αθηνα και θελουν να παιξουμε ανετα.... (ας μαζευτουμε και ξεχοριστα απο τιν κανονικη συναντηση που θα κανουμε... )
Tr41n3R_Darvor_gr Wrote:εγω αγορασα χτες μετα απο πολυ καιρο ενα deck απο καισσα γλυφαδας... τι παρατηρησα.... ο υπαλληλος μου λεει "για το αδερφακι σου?!" εε τι του λες μετα?
Θα σου 'λεγα τωρα τι του λες αλλα τεσπα... Ευτυχως δεν μου εχουν πει καμια τετοια βλακεια ακομα...

Tr41n3R_Darvor_gr Wrote:πειρα ενα deck με μια ex καρτα τι ειναι? νμ2 μπορεις να μου δωσεις πληροφοριες για τις "απαγορευμενες καρτες" να δω ποιες απο τις παλιες μου παιζουν ακομη....
Ποιο ντεκ? Typhlosion, Feraligatr ή Meganium? Αυτη τη στιγμη "απαγορευμενες" ειναι οι καρτες απο την συλλογη EX Deoxys και πισω (η EX Deoxys παιζει). Απο τις 12 Αυγουστου νομιζω, παει απο EX Holon Phantoms και πισω.

Tr41n3R_Darvor_gr Wrote:επισης πιστευω πως ειναι λιγο τσουχτερες οι τιμες ακου εκει 13 ευρο για ενα deck.... το booster pack ποσο εχει btw?
Οι τιμες ποτε δεν αλλαξαν, παντα τοσο ειχαν τα deckακια. Τα boosters εχουν 4 ευρα.

Tr41n3R_Darvor_gr Wrote:οσοι ειναι Αθηνα και θελουν να παιξουμε ανετα.... (ας μαζευτουμε και ξεχοριστα απο τιν κανονικη συναντηση που θα κανουμε... )
Ο,τι μερα θες, ελα στην Καισσα Αμαρουσιου (σορρυ, μονο εκει μπορω). Αλλα και στη συναντηση, να εχεις ενα ντεκ μαζι σου καλου κακου. Οχι μονο εσυ, ολοι οσοι εχουν καρτες. Δεν εχω κανενα προβλημα να στησουμε μαχη στο Mall.
Αν παω Θεσ/νικη θα παρω μαζι μου και το 50Ευρω που μου 'σκασε η γιαγια μου και θα το επενδυσω σε καρτες Ποκεμον.Btw στα φορουμ τησ καισσα αμαρουσιουwww.kaissa.gr, αν δειτε ποστς για YGO θα παθετε.
Τυχεροι εισαστε....
Εμας ενα deck ειναι 12 λιρες δηλαδη περιπου 20 ευρω!!!
Τα boosters πουλιουνται 3 λιρες περιπου 5 ευρω!!!

Εχω ενα ξαδερφο που μεχρι πριν 2 βδομαδες το PTCG ηταν το μεγαλυτερο του παθος.Χθες ηρθε στο σπιτι μου και μου λεει:
""Ξερεις αποφασισα να παρατησω τισ καρτες ποκεμον και να αρχισω WoW""
Eγω μεσα μου ηθελα να τον σαπισω στο ξυλο αλλα "ευγενικα"τον ρωτησα:
Και ολες εκεινες οι καρτες???Τι θα γινουν θα τις πεταξεις??[890 καρτες!!!]
Μου απαντησε αν τισ θελώ να τις παρω,μου τις χαρισε....
Αυτο ηταν ισως το μονο καλο απο την ολη υποθεση...
Ομως το οτι σταματησε να παιζει με καρτες δεν θα του το συχγωρησω ποτε...
και για να αρχισει wow ελεος .....
Αν σου αρέσει το παιχνίδι τοτε τα 20 Ε δεν ειναι τιποτα. Παράδειγμα εγώ που είχα πόροση με το YGO έριξα πανω απο 250-300Ε για Boosters και Decks.
To ξερω οτι δεν ειναι τιποτα.Μαζευω καρτες απο 2 δημοτικου τωρα η συλλογη μου ειναι καπου στις 2500 καρτες και αν υπολογισεις τα εξοδα ολων αυτων των καρτων μπορεις να αγορασεις καινουργιο υπολογιστη!!!
Αν οι 60 καρτες κανουν 20 ευρω τοτε οι 2500 κανουν 950 ευρω!!!
Απιστευτο το κοστος αλλα χαλαλι[ετσι κι αλλιως παντα οι γονεις μου πληρωνουν τα decks kai ta boosters οποτε....SmileSmileSmile
Pages: 1 2
Reference URL's