Legendary Pokémon

Full Version: Τι ειναι το EV training ;;;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
BLUE Wrote:Ναι αλλα αν δωσεις πιο πολλα στο Attack θα χαθουν απο το speed.Προσπαθω να σου εξηγησω το ιδιο πραγμα εδω και 5 posts!

Ναι , αλλα δεν εχω καταλαβει τι εννοεις....δεν μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει σε μια παραγραφο , γιατι με post της μιας προτασης δεν μπορω να καταλαβω αυτα που μου εξηγεις...
Rhyperior, 3ereis gia ola auta pou rwtas... well mporeis apla na diabaseis tous odigous tou site!
Celesi Wrote:Rhyperior, 3ereis gia ola auta pou rwtas... well mporeis apla na diabaseis tous odigous tou site!

tous exo biavasei , kai den lene kati gia tin erotisi mou.
Απλα πρεπει να βαλεις το μυαλο σου να σκεφτει λιγο μαθηματικα.Κοιτα:Το Pokemon σου μπορει να παρει συνολικα 510 EPs.Καθε 4 EPs στο ιδιο stat, σου δινουν ενα παραπανω "ποντο" στο συγκεκριμενο stat.
Παδαρειγμα : Καθε Pidgey δινει 1 EP. Αν νικησεις 4 Pidgey χωρις το Pokemon σου να κραταει κανενα Power Item ή Macho Brace και χωρις να εχει Pokerus τοτε θα παρεις ακριβως 4 EPs.Αυτο σημαινει οτι στο επομενο level το Pokemon σου, αν ηταν να ανεβασει το speed του κατα 3 (+3) θα το ανεβασει κατα 4 (+4).

Ξερεις επισης οτι το maximum που μπορει να παρει καθε stat ειναι 255 EPs ΑΛΛΑ επειδη το Stat ανεβαινει για καθε 4 EPs οπως σου εξηγησα πριν, του βαζουμε 252 καθως τα τελευταια 3 ως το 255 δεν θα του προσθεσουν κατι παραπανω.
Εσυ λοιπον θελεις να δωσεις στο Gyarados σου 252 EPs στο Attack και 252 Eps στο Speed ωστε να φτασεις στο μεγιστο.Για να γινει αυτο πρεπει να κερδισεις ενα συγκεκριμενο αριθμο Pokemon.
Αν ΔΕΝ ξερεις ποσα EPs υπαρχουν ηδη στο Attack και νικησεις τον ιδιο αριθμο Pokemon που θα κερδιζες αν στο Attack δεν ειχες βαλει EPs, τοτε τα περισσευουμενα EPs θα μπουν στο Attack χωρις να το αυξησουν.
Παραδειγμα :Τα συνολικα EPs που μπορεις να βαλεις στο Gyarados ειναι 510.Το Attack του θα μπορει να αυξανεται μεχρι και τα 252.Αν ειχε ηδη καποια EPs στο Attack,ας πουμε 58 και εσυ του εδινες 252, τοτε στο Attack του θα εμπαιναν συνολικα:
252+58=310
Αυτο σημαινει οτι το Pokemon σου θα μπορει να παρει αλλα:
510-310=200
Αρα, ακομα και αν το Gyarados νικησει οσα Pokemon θα επρεπε για να παρει 252 EPs στο Speed, θα παρει ΜΟΝΟ τα 200 που του απομενουν.Αυτο σημαινει πως δεν θα εχει το μεγιστο δυνατο Speed γιατι καποια EPs (αυτα που δεν ηξερες απο την αρχη) θα εχουν παει στο Attack αλλα δεν θα κανουν διαφορα γιατι ειναι πανω απο το οριο (252).

Αν δεν ξερεις λοιπον ποσα EPs εχει το Attack και το Speed του Gyarados, πρεπει να τα βγαλεις ΟΛΑ ωστε να εισαι σιγουρος οτι σε καθε stat θα μπουν ακριβως 252 EPs.
Ελπιζω αυτο να βοηθησε.
sobara twra, xwris na 8elw na se prosballw rhyperior, den itan anagki na anoi3eis thread gia kati pou mporouses na breis stous odigous tou site...
BLUE Wrote:Ξερεις επισης οτι το maximum που μπορει να παρει καθε stat ειναι 255 EPs
BLUE Wrote:252+58=310
Κατσε γιατι θα ξεχασω κι εγω αυτα που ξερω. Αφου παει μεχρι 255, οσα επιπλεον και να βαλει μετρανε στο συνολο των 510? Νομιζω οτι ειτε παρει 255 είτε 300 το ιδιο ειναι. Βεβαια με τον υποθετικο τροπο του Rhyperior δεν θα γινει ποτε καλος καταμερισμος των EPs αλλα τελος παντων.
Ναι ειναι το ιδιο, αλλα εχω την εντυπωση οτι "καταμετρουνται" στο Αttack χωρις να το ανεβαζουν.Αν εχεις τεσταρει το αντιθετο πες το.Μην τον μπερδευουμε τσαμπα.
Καλημέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να μου πείτε πως ακριβώς να εκπαιδεύσω ενα adamant beldum που τυχαίνει να έχω για να κανω ev training. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Καλώς ήρθες στο forum darkphoenix. Χρεισιμοποίησε 10 proteins και 10 irons. (Μετά πάλεψε κανά Pokemon αν έχεις Pokerus για να εξαπλωθέι.). Δώσε του να κρατάει ένα απο τα Power items. Τότε, πάλεψε 15 Shinxs kai 15 Geodudes.
Εξαρταται απο το τι ρολο θες να του δωσεις.Θελεις να ειναι γερο και αργο ή θες να ειναι γρηγορο αλλα να θυσιασεις αρκετη αμυντικη δυναμη;BTW, για να δωσεις 252 EPs, πρεπει να κανεις ο,τι σου ειπε ο Fr3quency (πχ 10 proteins+10 Shinxs με Pokerus και Power item) +1 Shinx μονο με Pokerus
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σε αυτό που έλεγε πριν ο nm2 με τον blue:
Απ'οτι ξέρουμε τα eps που μπορείς να βάλεις σε ένα στατιστικό ειναι μέχρι 255. Απ'ότι κατάλαβα ο blue λέει οτι μπορείς να βάλεις περισσοτερα απο 255, τα οποία θα μετρήσουν κανονικά στο σύνολο αλλά δεν αυξάνουν το στατιστικό (πχ ένα alakazam με 255 eps στο sattack & 31 Iv φτάνει 405. Αν πάρει τώρα 400 eps και 31 Ιν φτάνει πάλι 405 αλλά περισεύουν μόνο 110 για το def/speed/sdef...)
Όταν όμως το τεσταρα με το IV calculator στον alakazam με 252 και 31 Ιν έφτασε 405 το sattk και αλλάζοντας το 252 se 300 η sattk αυξήθηκε .Επίσης πιστεύω οτι μετά απο τα 255 δεν προστιθινται αλλα eps γιατί έτσι το οτι το pokemon παίρνει εως 510 eps συνολο δεν θα ίσχυε αφου θα έπαιρνε συνέχεια eps ώστε να φτασει το max stat σε σχέση με το iv πάντα. Πιστεύω οτι μάλλον με καταλάβατε

P.s Δοκιμάστε να κάνετε το εξής: Δώστε σε ένα ποκεμον 200 eps σε ένα stat χωρίς να χρησιμοποιησετε vitamins. Υστερα δώστε 5 vitamins oποτε σύνολο 250 effort points (τα ποκεμον μπορουν να πάρουν εως 10 βιταμίνες σε καθε stat). Aν δώσετε αλλη μια και το πκμν την πάρει τότε θα έχει 260 eps σε αυτό το stat οπότε ισχύει η θεωρία του blue. Αν όμως δεν την πάρει σημαίνει οτι δεν αυξάνονται τα eps σε ενα stat πανω απο 255.

ΑΥΤΑ!!
Kalas Wrote:Πιστεύω οτι μάλλον με καταλάβατε
Όχι και τόσο actually, αλλά τέλος πάντων...
Kalas Wrote:P.s Δοκιμάστε να κάνετε το εξής: Δώστε σε ένα ποκεμον 200 eps σε ένα stat χωρίς να χρησιμοποιησετε vitamins. Υστερα δώστε 5 vitamins oποτε σύνολο 250 effort points (τα ποκεμον μπορουν να πάρουν εως 10 βιταμίνες σε καθε stat). Aν δώσετε αλλη μια και το πκμν την πάρει τότε θα έχει 260 eps σε αυτό το stat οπότε ισχύει η θεωρία του blue. Αν όμως δεν την πάρει σημαίνει οτι δεν αυξάνονται τα eps σε ενα stat πανω απο 255.
Δεν γίνεται αυτό. Βιταμίνες μπορείς να δώσεις σε ένα Pokémon μόνο μέχρι να φτάσει τα 100 EPs. Αν βάλεις 8 βιταμίνες π.χ. και πάρεις άλλα 30 EPs πας 110, μετά δεν μπορείς να βάλεις άλλες βιταμίνες όμως.
Το Calculator μπορει να εχει προβλημα και να το αναφερεις στον Arty2.Οσο γι αυτο που σας ελεγα, νομιζω πως ετσι ειναι αλλα οπως ειπα και πιο πανω δεν ειναι τοσο σιγουρος.Αν εχετε καποια σοβαρη ενδειξη πως δεν ισχυει πειτε το μου.
Καλησπερα...μετα απο πολυ καιρο αποφασισα να ασχοληθω κ παλι με EV training.

Λοιπον , ξεκινησα να προπονω ενα Electrivire , με adamant nature

Του εδωσα 10 proteins και 10 carbos και στη συνεχεια το εβαλα να χτυπαει Blazikens ( με action replay ) οποτε τωρα εχει συνολο 255 points σε Αttack και 100 σε speed

Τωρα , ειναι στα 45 level και τα στατιστηκα του ειναι τα εξης

ΗP 133
ATTACK 159
DEF 69
SP.ATTACK 81
SP.DEF 88
SPEED 113

Σε ενα IV calculator που εβαλα τα παραπανω στοιχεια , εδειξε οτι ο Electivire εχει μονο 3 iv sτο attack... μπορειτε να μου πειτε αν εκανα καποιο λαθος?
Για να δείς τα IVs ενός Pokemon δεν πρέπει να το εκπαιδεύσεις καθόλου. Για να τα δείς, πρέπει τη στιγμή που θα το πιάσεις ή το εκκολάψεις να χρησιμοποιήσεις το IV Calculator. Εγώ θα σου πρότεινα να πιάσεις ενα Elekid, να δείς τα IVs του και αν έχει καλά IVs τότε να κάνεις αυτό που έκανες(δηλαδή να του δώσεις 10 protein και carbos) και έπειτα, να νικήσεις 15 Shinx(για Attack) και 15 Starly(για speed).
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's