Legendary Pokémon

Full Version: Στρατηγικές νίκης
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
Crobat@Wide Lens
Jolly(+Speed-Sp.Attk)
252Hp-252Speed-6Attk

Hypnosis
Mean Look
Aerial Ace
U-Turn

Αρχικά κάνω hypnosιs μιας και λίγα pokes είνα γρηγορότερα. Ύστερα εαν πιάσει κάνω mean look για να το παγιδεύσω και μετά η aerial ace αν είναι αδύναμο (σε αμυνα) ή u-turn για να το νικήσω με κάποιο δυνατότρο ποκεμον μου.Όμως αν το κοιμίσω και αλλλάξει, τότε το mean look πέφτει στο καινούργιο το οποίο στη συνέχειαα κοιμίζω και μετά χτυπάω μέχρι τέλους
Όντας άσχετος περί pvp σε D/P, όλα αυτά μου ακούγονται κογκολέζικα, βάσει όμως της κοινής λογικής και της μέσης ευφυίας που κατέχω, μου γεννάται το εξής ερώτημα, καλό να λέμε ότι θα ξεκινήσω με το τάδε pokemon, θα κάνω αυτό, εκείνο, τ' άλλο, απο 'κει και πέρα όμως, θα λειτουργήσει το σχέδιο; ο αντίπαλός μου πώς θα αντιδράσει; Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο παίκτη του οποίου η συμπεριφορά μπορεί να είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη στο πεδίο της μάχης. Όπως λέει το ρητό λοιπόν "η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα", γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι ότι θα βοηθούσε αρκετά αν οι ειδήμονες του "αθλήματος" δημοσίευαν κάποια tips για τις πιο "βρώμικες" και επικύνδηνες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Σαν αξιωματικός στον ΕΣ έμαθα ότι η καλύτερη στατηγική εναντίον του αντιπάλου είναι το να ξέρεις ποιός είναι στην αντίπερα όχθη και για τί είναι ικανός. Νομίζω πως το ίδιο ισχύει και στις μάχες pokemon. Know your enemy! ... και τέτοια ;p
Fourty3 Wrote:Όντας άσχετος περί pvp σε D/P, όλα αυτά μου ακούγονται κογκολέζικα, βάσει όμως της κοινής λογικής και της μέσης ευφυίας που κατέχω, μου γεννάται το εξής ερώτημα, καλό να λέμε ότι θα ξεκινήσω με το τάδε pokemon, θα κάνω αυτό, εκείνο, τ' άλλο, απο 'κει και πέρα όμως, θα λειτουργήσει το σχέδιο; ο αντίπαλός μου πώς θα αντιδράσει; Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο παίκτη του οποίου η συμπεριφορά μπορεί να είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη στο πεδίο της μάχης. Όπως λέει το ρητό λοιπόν "η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα", γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι ότι θα βοηθούσε αρκετά αν οι ειδήμονες του "αθλήματος" δημοσίευαν κάποια tips για τις πιο "βρώμικες" και επικύνδηνες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Σαν αξιωματικός στον ΕΣ έμαθα ότι η καλύτερη στατηγική εναντίον του αντιπάλου είναι το να ξέρεις ποιός είναι στην αντίπερα όχθη και για τί είναι ικανός. Νομίζω πως το ίδιο ισχύει και στις μάχες pokemon. Know your enemy! ... και τέτοια ;p

Φυσικά και οι παραπάνω στρατηγικές δεν μπορούν να σταθούν μόνες τους γι' αυτό και στις μάχες υπάρχουν πάντα pokemon (walls,tanks,suporters) για να βοηθήσουν όταν κάτι δεν πάει καλά ή βλέπεις οτι "δεν τραβάει" η στρατηγική. Ακομα και οι πιο περίπλοκες και φαινομενικά τέλειες στρατηγικές καταπολεμούνται αποτελεσματικά. Το κλειδί πολλές φορές για να κερδίσεις είναι η πρόβλεψη της κίνησης του αντιπάλου. Π.χ Μια καλή στρατηγική είναι το Ninjask με batton pass & swords dance & substitute. Αν όμως κάνει ένα swords dance στον πρώτο γύρο και εσύ taunt τότε την έβαψε και αναγκάζεται ν'αλλάξει
Ακριβώς επειδή όσα είπες ισχύουν, ο Eraleas παλιότερα και τώρα o Blue κι εγώ γράφουμε αυτά. Βασικοί οδηγοί στρατηγικής για ένα ένα Pokémon, αν και πολλές φορές αναφέρουμε και ιδανικούς team-mates σε οδηγούς ορισμένων Pokémon. Π.χ. Forretress για να τραβάει Fire-type moves όσο κάνει τη δουλειά του και Arcanine για να εκμεταλλευτεί το Flash Fire του στη συνέχεια κλπ. Και φυσικά έχουν και ένα counter section ωστέ να ξέρεις τι να κάνεις άμα σου σκάσει ο αντίπαλος ένα από αυτά.
Ninjomewtwo Wrote:Ακριβώς επειδή όσα είπες ισχύουν, ο Eraleas παλιότερα και τώρα o Blue κι εγώ γράφουμε αυτά. Βασικοί οδηγοί στρατηγικής για ένα ένα Pokémon, αν και πολλές φορές αναφέρουμε και ιδανικούς team-mates σε οδηγούς ορισμένων Pokémon. Π.χ. Forretress για να τραβάει Fire-type moves όσο κάνει τη δουλειά του και Arcanine για να εκμεταλλευτεί το Flash Fire του στη συνέχεια κλπ. Και φυσικά έχουν και ένα counter section ωστέ να ξέρεις τι να κάνεις άμα σου σκάσει ο αντίπαλος ένα από αυτά.

οκ οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή είναι μια αρκετά καλή δουλειά και ίσως να 'ναι αυτό που έψαχνα για να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο pvp. Το ξύλο πάντως δε το γλιτώνω αφού για να έχεις μια ικανοποιητική απόδοση στο battling, εκτός απο τεχνικές/στρατηγικές γνώσεις, χρειάζεσαι και εμπειρία και το τελευταίο αποκτάται μόνο μ' ένα τρόπο. Πάντως είναι καλύτερα να τις τρώς και να 'σαι διαβασμένος απο το να τις τρώς και να 'σαι στουρνάρι.. Είδομεν!
Σ' αυτο εχεις αρκετο δικαιο.Το να παρεις το Pokemon of the Week και να το ακολουθησεις κατα γραμμα δεν θα σε βοηθησει και πολυ.Πρεπει να εχεις εξασκηθει στην προβλεψη της κινησης του αντιπαλου, καθως και να εχεις παρατηρησει τις αδυναμιες της ομαδας σου για να τη βελτιωσεις.Τα Pokemon of the Week ειναι η βαση για να χτισεις την ομαδα σου.Απο κει και περα μπορεις να αλλαξεις τις κινησεις αν πιστευεις οτι λειτουργουν καλυτερα στη δικη σου εξαδα.Γι αυτο το λογο, πολλα απο τα μελη του smogon που ακολουθουν τυφλα τις στρατηγικες του site, χανουν αμεσως μολις αντιμετοπισουν μια ελαχιστη διαφοροποιηση απο τα Standar OverUsed Pokemon.
Fourty3 Wrote:Το ξύλο πάντως δε το γλιτώνω αφού για να έχεις μια ικανοποιητική απόδοση στο battling, εκτός απο τεχνικές/στρατηγικές γνώσεις, χρειάζεσαι και εμπειρία και το τελευταίο αποκτάται μόνο μ' ένα τρόπο.
May I suggest Shoddy Battle? Σίγουρα δεν είναι τέλειο αλλά είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να τεστάρουμε ομάδες τώρα. Μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα εκεί, να τη δοκιμάσεις, να δεις τις αδυναμίες της και να τη βελτιώσεις πριν αρχίσεις να την φτιάχνεις in-game.

BLUE Wrote:Γι αυτο το λογο, πολλα απο τα μελη του smogon που ακολουθουν τυφλα τις στρατηγικες του site, χανουν αμεσως μολις αντιμετοπισουν μια ελαχιστη διαφοροποιηση απο τα Standar OverUsed Pokemon.
Βλέπε Tyraniboah vs DDTar και McIceGar vs Sp.Sweepin' Gengar τουλάχιστον για την προηγούμενη gen...

suicunejohn o elinas

Gengar@Wide Lens
Hasty
252 attack,128 speed,128sp.attack
Μean Look
Hypnosis
Explosion
Hidden Power/Shadow Ball/Thunderbolt/

Η τακτικη μου ως εδω ειναι η εξης(και ασυνηθιστη...)Ξεκιναω με hypnosis.Αν αλλάξουνε και ειναι καλο counter τοτε κανω εxplosion και συνηθως πεθαινουν.Αν όμως ειναι wall τοτε;Εδω χρειαζομαι την βοηθεια σας για την τελευταια κινηση.Αν βαλω shadow ball τοτε ευκολα με νικαει ενα σκαρμορυ.Αν βαλω thunderbolt τοτε με νικαει το swampert/rhyperior/hippowdon(το εξπλοσιον σιγουρα δεν θα τουσ σκοτωσει).Βεβαια θα μου πειτε υπαρχει παντα και το switch,αλλα αν ειναι το γκενγκαρ το τελευταιο μου Pokemon?

Υ.Γ.Το gengar afto einai gia to shoddy battle.
Proto post meta apo 2 mines, eixa ena prob kai den mporousa na mpo sto forum alla tora epestrepsa!!! Teleytees mou stratigikes einai: 1i Jolly Ambipom me silk scarf kai movepool aparetita fake out,doublehit,u-turn kai mia 4i move tis epilogis sas. To olo mystiko tis strategy vriskete sto ability tou ambipom, technichian , px to fake out exei power 40 alla me to ability 60 kai me to silk scarf 70-90 to double hit exei 35 to kathe ena, kai ta dio mazi 70 mazi me to technisian 105 kai mazi me to silk scarf 125-135.
2i Brave Bronzong me Hipnosis,Trick Room,Gyro Ball,Explosion
Edw to mistiko vriskete stin taxitita tou bronzong. Tin kratame oso pio xamili ginete kai kanoume trick room etsi oste to pio argo pokemon na epitithete proto gia 5 gyrous, kai meta to gyro ball to opoio apenanti se ena arketa grigorotero pokemon kai me ta katalila eps o bronzong tha einai san na exei ena one hit ko move Wink

Elpizw an kapoios akolouthisi aytes tis stratigikes na tou vgoun se kalo.
Απλα να πω πως το Gyro Ball του Bronzong σε καμια περιπτωση δεν ειναι σαν μια OHKO move.Ειναι αρκετα δυνατη αλλα με το Attack του Βronzong δεν μπορει να κανει και τεραστια ζημια.Ειναι ομως η καλυτερη δυνατη επιλογη.
Darkrai με hypnosis,dream eater και δυο κινήσεις=θάνατος...και το ability του(bad dreams)κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα...(για τον αντίπαλο σουToungue)

Στήν αρχή τον υπνοτίζεις με το hypnosis και μετά του κάνεις Dream eater...θα χάσει αρκετή ενέργεια έτσι...το ability του θα τον κάνει να χάσει και άλλη ενέργεια...μετά απλά κάνεις μια μέτρια move(Thunder etc)και bue bue....CoolCoolCool

επίσης μπορείς να του μάθεις Dark void...με αυτή την κίνηση κάνεις τον αντίπαλο να μήν επιτεθεί
Το darkrai δεν χρειαζεται hypnosis γιατι το dark void εχει μεγαλυτερη ακριβεια
George7 Wrote:Το darkrai δεν χρειαζεται hypnosis γιατι το dark void εχει μεγαλυτερη ακριβεια
Aμα διαβάσεις την στρατηγική που προτείνω θα δείς γιατί λέω να έχει και μια υπνοτική κίνηση το Darkrai.Αμα άμα τον υπνοτίσεις και του κάνεις και dream eater με την βοήθεια του ability ο αντίπαλος θα πάθει μεγάλη ζημιά
Το Dark Void κοιμιζει και αυτο τον αντιπαλο και ειναι πιο ευστοχο.Αυτο σου λεει ο George7
BLUE Wrote:Το Dark Void κοιμιζει και αυτο τον αντιπαλο και ειναι πιο ευστοχο.Αυτο σου λεει ο George7
Α νόμιζα οτι το Dark void απλά κάνει τον αντίπαλο να μην επιτεθεί.(το μπέρδεψα με το Dark pulse)
Pages: 1 2 3 4 5 6
Reference URL's