Legendary Pokémon

Full Version: Φιλία.Τι πιστεύετε;Υπάρχουν σήμερα αληθινοί φίλοι;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Εσεις πιστευετε οτι υπαρχουν πραγματικοι φιλοι στην σημερινη εποχη;Πιστευεται οτι εχουν εξαφανιστοι οι αληθινοι φίλοι;η υπαρχουν ελαχιστοι που θα μπορουσες να στηριχτεις και να μειραστεις τα μυστικα σου και να σε βοηθαει στις ευκολες αλλα και στις δυσκολες στιγμες του;Τι πιστευεται;Θελω να ακουσω αποψεις
Η λεξη ''φιλος'' ειναι πολυ βαθια εννοια,εως ψευτικη.Φιλος ειναι αυτος που σου στεκεται στις δυσκολες στιγμες,αυτος που σε υποστηριζει και σου φτιαχνει το κεφι.Αυτος που δεν σε παιρνει στην πλακα και σε εχει πανω απ'ολα.Πραγματικα θα εμενα εκπληκτος αν υπηρχε καποιος που να τα κανει ολα αυτα.Μπραβο Torch,ωραιο thread,ειμαι σιγουρος πως θα βαλεις πολλα μελη σε σκεψη.Θα ηθελα ομως να δω κι'αλλες γνωμες,να δω τι νομιζει ο καθε ενας.
Για μένα φίλοι υπάρχουν, αξίζει όμως να πούμε ότι ο φίλος είναι διαφορετικός από την παρέα, είναι ένα ξεχωριστό για σένα άτομο και έχει όλα όσα είπε ο Χάρης. Οι αληθινοί φίλοι είναι δύσκολο να βρεθούν και συνήθως θα είναι ελάχιστοι. Ο φίλος δεν είναι μόνο μαζί σου στην πλάκα, τα γέλια, τις χαρές, μπορεί και σε στηρίζει όποτε το έχεις ανάγκη και είναι πάντα διαθέσιμος.Ακόμα λοιπόν και στην επόχη μας νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικοί φίλοι, αν και λόγω της γενικότερης δυσπιστίας που επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους είναι ακόμα ποι σπάνιοι απ' ότι παλιότερα.
Ωραιο thread, οντως.. Οτι εχουν εξαφανιστει οι αληθινοι φιλοι, οχι δεν το πιστευω. Οτι ειναι πολυ δυσκολο να τους βρεις, ναι, μπορω να πω οτι συμφωνω. Ειναι δυσκολο να βρεις καποιον ο οποιος θα βαλει εσενα πανω απο ανθρωπους και καταστασεις στη ζωη του. Πριν ομως, πουμε οτι "Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις φιλους σημερα", "Δεν υπαρχει φιλια" κλπ, αναρωτηθειτε λιγο: Θα εισασταν διπλα σε καποιον ο οποιος περναει μια δυσκολη φαση, χωρις αυτος να ειναι κοντινος σας φιλος - "κολλητος"? Θα δινατε αυτα που ζητατε να σας δωσουν οι αλλοι ωστε να τους βαλετε στην κατηγορια "φιλοι"? Let me answer you... Ο περισσοτερος κοσμος δεν θα το εκανε. Γιατι? Γιατι περιμενει πρωτα να του σταθουν και μετα να το ανταποδωσει. Δεν παει ετσι ομως... Μια απο τις κυριοτερες "βασεις" για μια σωστη φιλια ειναι η ανιδιοτελεια, κατι που ο κοσμος δεν εχει σημερα...
Σε αυτο που ειπες Charizard2005 το αν θα στοιριζα καποιον που δεν ειναι ''κοληττος'' μου εξαρτάται και απο το ατομο.Αν ειναι καλος ανθρωπος και αξιζει παρολλο που εχεις και καποιοες αποστασεις και δεν ειναι φιλος/η με ολοκληρη την σημασια της λεξης.Εγω παντος ακομη και κακος να ειναι καποιος τον στηριζω στις δυσκολες στιγμες του και ποτε δεν περιμενω ανταποδωση δηλαδη δεν περιμενω μετα απο αυτο να γινουμε στενοι φιλοι η να μου πει ευχαριστω διοτι εγω οταν βλεπω καποιον να κλεει γιατι εχει τις στεναχωριες του δεν θα γελουσα οπως θα εκαναν και κανουν καποιοα ατομα που γνωριζω και αντι να βοηθησουν κανουν την ψυχολογια του συνανθρωπο τους ακομη χειροτερη.Αρχιζουν και ''σκανε'' στα γελια λες και βλεπουν κατι αστειο.
Εγω πιστευω πως δεν εχουν εξαφανιστοι αυτα τα ατομα απλος εχουν γινοι ελαχιστα.Επισης μερικα παιδια φοβουνται μιπος(ορθογραφια ξερω)τους προδοσουν και δεν μπορουν να εμπιστευτουν απολυτα ενα ατομο μετα απο μια προδοσια.Αυτα πιστευω εγω.
Ναι υπάρχει! Αλλά είναι δύσκολο να βρεις το σωστό άτομο οστώσω υπάρχει πιθανότητα να το βρεις μικρή αλλά η αλιθινή φιλία ζει ακόμα και είναι εδώ! Εγώ ύστερα από χρονια την βρήκα........
ναι, αληθηνή φιλία υπάρχει! δύσκολο να την βρείς, αλλα αν την βρείς δεν ξεφτύζει ποτέ! εγώ ήμουν τυχερός και την βρήκα μόλις πάτησα το πόδι μου στο προνήπιο περίπου 3-4 χρονών! με τον φίλο μου μείναμε μαζί μέχρι την 2 τάξη του δημοτικού και μείναμε χωριστά για 5 χρώνια αλλα συνεχίζουμε να είμαστε όπος λένε αυτοκόλλητοι!
Παιδιά ''φίλοι' υπάρχουν ''κολλητοί' όμως είναι πραγματικά είδος προς εξαφάνιση.Είναι συγκλονιστικά δύσκολο να προσπαθείς να γίνεις με κάποιον ''κολλητός''...ειδικά εάν και ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται δηλαδή, να κανεις τα πάντα για να του το δείξεις και αυτός να σε κρατάει με κάποιον περίεργο τρόπο μακριά του...
(15-01-2009 12:17 AM)Xarhs Wrote: [ -> ].Μπραβο Torch,ωραιο thread,ειμαι σιγουρος πως θα βαλεις πολλα μελη σε σκεψη.

ναι, εκαψαν τα εγκεφαλικα τους κυτταρα.Μονο 7 απαντησανDodgy

Αντε παιδια θελω γνωμες!
Δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα....(Πλάκα κάνω αφού απάντησαν λίγοι άχρηστο το θρεντToungue).
(31-03-2009 07:59 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]Δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα....

Ακριβως, quality over quantity, το ιδιο ισχυει και για το θεμα της φιλιας; δεν εχει σημασια αν εχεις πολλους φιλους, αρκει να εχεις λιγους και αξιους της εμπιστοσυνης σου.Wink
Για την προωθηση της καλης συζητησης θα κανω αρχικα το συνηγορο του διαβολου:
Πρωτα απ ολα ποτε οι πραγματικοι φιλοι υπηρχαν σε μεγαλες ποσοτητες ωστε τωρα να βρισκονται υπο εξαφανιση; Επισης, ποια ειναι τα standards του καθενως για την ενοια πραγματικος φιλος; Πολλες απαντησεις επισημαναν οτι ο φιλος πρεπει να μας στηριζει στα δυσκολα και τα ευκολα, να μας φτιαχνει τη διαθεση κτλ. Ποιες ειναι ομως αυτες οι δυσκολες και οι ευκολες στιγμες και ποσο σημαντικες ειναι για τον καθενα; Η ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ειναι η πηγη και ο τροπος συντηρησης οποιασδηποτε ανθρωπινης σχεσης. Με αυτη τη λογικη, θα απεφευγα να πω οτι οι πραγματικοι φιλοι ειναι ελαχιστοι. Μια καλυτερη εκφραση θα ηταν "οι πραγματικοι φιλοι ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ειναι ελαχιστοι". Η φιλια δεν παει μονο προς τη μια μερια. Αν ο φιλος σου δεν ειναι εκει να σε στηριξει καποια φορα, καλο θα ηταν να μην τον αποκληρωσεις με την πρωτη, αλλα να σκεφτεις ΓΙΑΤΙ δεν ηταν. Μπορει να ειχε ενα μεγαλυτερο προβλημα απο τον εαυτο σου. Μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα επικοινωνιας μεταξυ σας. Μπορει εν αγνοια του να μην εδωσε τη σημασια που περιμενες. Μπορει καποια φορα να μην τον ειχες στηριξει εσυ οσο περιμενε. Μπορει τελος, για να μην ισοπεδωσω ολες τις πεπιθησεις σας, να μην ειναι πραγματικος φιλος.
Εγω λοιπον δεν ειμαι σιγουρος τι ενοω οταν λεω πραγματικος φιλος. Εκτιμω τα ατομα που με εκτιμουν και με καποιους θεωρω οτι ταιριαζω περισσοτερο. Εχω φιλους που τους θεωρω πολυ κοντινους και φιλους που καποτε καναμε "κολλητη" παρεα και τωρα πια οχι. Δεν καθομαι να αναλυω το οτιδηποτε γιατι ετσι χανεται η ουσια. Το οτι καποιος ηταν φιλος σου και τωρα δεν ειναι δε σημαινει οτι απο την αρχη δεν ηταν πραγματικος φιλος. Σημαινει πως κατι στη μεταξυ σας επικοινωνια αλλαξε. Αν καποιο ατομο με καταλαβαινει και το καταλαβαινω τοτε ειμαστε φιλοι η εστω εν δυναμει φιλοι. Αν δε συμβαινει αυτο, τοτε δε σημαινει πως ο αλλος ειναι κακος φιλος. Απλα δεν ειναι για μενα...
Τι να πω..προσωπικα εχω παψει πλεον να πιστευω στους φιλους..στους πραγματικους φιλους..Γτ οι ψευτικοι φιλοι, που στο παιζουν καλοι κ χαιρονται οταν σκονταφτεις ειναι παντου γυρω μας...μονο να σε λυπουνται κ ν σε βοηθουν ξερουν, για να νιωθουν πως υπαρχουν αλλοι πιο δυστυχισμενοι απο τον εαυτο τους και να αισθανονται ανωτεροι. οταν ομως τους πεις "Πηρα 20!" θα σου πουν ενα απλο"μπραβο" μαζι με ενα πλαστικο χαμογελο...
ας μη γελιομαστε. ολοι ετσι ειμαστε. δεν υπαρχει ανιδιοτελεια σ'αυτο τον κοσμο. η φιλια ειναι κατι πολυ ανωτερο απο τον ανθρωπο... κ τ χειροτερο απ ολα ειναι να νομιζεις πως ΕΧΕΙΣ πραγματικους φιλους, να επενδυεις σ'αυτους, κ μετα να ανακαλυπτεις οτι εισαι μονος σου, οτι κανεις δεν ενδιαφερεται αρκετα.. να βλεπεις πως οι αλλοι σε θελουν εκει για να σου λενε τα δικα τους προβληματα, κ ποτε δεν ξερουν να σ'ακουν. Κ αμα τους πεις πως δεν νοιαζονται, αποκρινοντα: "Εγω;;;;" Κ πραγματικα, καλυτερα να μην έχεις φίλους, παρα να εισαι περιτριγυρισμένος από ανθρωπους που δεν νοιαζονται, που δεν ενδιαφερονται. οταν έχεις ψευτικους φιλους εισαι δυο φορες πιο μονος.
ναι, το ξερω, πολυ μελο, κ πολυ πεσσιμιστικα, αλλα ετσι εχουν τα πραγματα. το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι τα συνειδητοποιουν. ο κοσμος πλεον σκεφτεται κ αισθανεται ρηχα και επιφανειακα.
Η φιλια για μενα ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στην ζωη μου.Οσο για αυτο που ειπε η Charizard2005 ναι εγω θα το εκανα και το κανω.Και ατομα που γνωριζω λιγες μερες μου ανοιγονται και τους βοηθαω .Το χω αυτο με την ψυχολογια ναι ολος ο κοσμος σε μενα λεει τα προβληματα του χιχι Toungue
Προσωπικα κανω ευκολα φιλους..πολυ ευκολα.Αλλα δυσκολα κανω κολλητους.Εχω καποια ατομα απτο δημοτικο που ειμαστε καθε μερα μαζι.Για μενα αυτοι εχουν ξεγυγει απτο επιπεδο φιλου,κολλητου.Εχουν παει στο επιπεδο του αδερφου.Ετσι τους νιωθω οπως και αυτοι.Αυτο για εμενα ειναι η επιτυχια στην φιλια.Ειμαστε δεμενοι,βοηθαει ο ενας τον αλλον και στα δυσκολα και στα ευκολα.Και χαλια να ειμαι πχ θα τρεξουν οι αλλοι.Ριχνουμε και γελιο φυσικα και περναμε τελεια..Για μενα αυτο ειναι η αληθινη φιλια .
Umbreon, δεν μπορεις να κρινεις ολους τους ανθρωπους γνωριζοντας ελαχιστους. Θα συμφωνησω για τη μεγαλη μαζα, αλλα δεν θα ελεγα ποτε ΟΛΟΙ. Επισης ειναι απολυτως φυσιολογικο και υγιες να κοιταμε τον εαυτο μας. Ακομα και η ανιδιοτελεια που λες, ειναι η αισθηση χαρας (αρα προσωπικης ικανοποιησης) που νιωθεις οταν βοηθας τους αλλους. Οσο δεν πιστευεις στη φιλια και σε ο,τιδηποτε αλλο, ποτε δεν θα το συναντησεις.
Pages: 1 2
Reference URL's