Legendary Pokémon

Full Version: Η Θεωρία του Δαρβίνου. Σωστή ή Λανθασμένη; τι πιστεύετε;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
πω χαζος!
και εσενα τοτε τι σε νοιαζουν τα ποκεμον? Καλυτερα πραγματα δεν εχεις να κανεις?

ΥΓ: Ανδρονικε διαβαζω εκεινο το βιβλιο του χωκινγκ που ειπες στο αλλο θρεντ. Οσο απλα και αν τα λεει, κατα το τελος δεν...
Εγω προσωπικα δεν θελω να ειμαι μαιμου γιατι ειναι αηδιαστικες.Ο ανθροπως εχει κοινα χαρακτιριστικα με τη μαιμου ομως εχει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ!!!ΠΡΟΤΟΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΑ!!!
εγω πιστευω πως ειναι λαααααααααααααααααααααααααααθος διοτι ΔΕΝ δημιουργιθηκαμε απο πυθικους.αν ειναι σωστη ας μου πει καποιος γιατι δεν γινοντε στις μερες μας οι πυθικοι ανθρωποι?
(23-02-2010 06:03 PM)staraptor Wrote: [ -> ]ας μου πει καποιος γιατι δεν γινοντε στις μερες μας οι πυθικοι ανθρωποι?

Η μετάλλαξη ενός είδους σε ένα άλλο (ή η τελειοποίηση ενός είδους; ) δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη ούτε από τον ένα χρόνο στον άλλο. Είναι μια διαδικασία που κρατάει χιλιάδες χρόνια. Αρχικά κάποιο ζώο αποκτά ένα χαρακτηριστικό που δεν είχε, ίσως λόγω κάποιου "λάθους" της φύσης κι επειδή αυτό το χαρακτηριστικό είναι ευνοϊκό για το ζώο στο περιβάλλον και τις συνθήκες που ζει, μέσω της αναπαραγωγής αναπτύσσεται και τελειοποιείται αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι πίθηκοι και είχαν γίνει άνθρωποι.

Αν θες να αποδεχτείς/αμφισβητήσεις τη θεωρία της εξέλιξης, σου προτείνω να περιμένεις λίγα χρόνια πρώτα, να δεις λίγα βασικά πράγματα από τη Βιολογία στο σχολείο ή και να διαβάσεις από μόνος σου αν σε ενδιαφέρει το θέμα, και μετά αποφασίζεις τι σου φαίνεται σωστό και τι λάθος.
Το πιο χαζό παράδειγμα ever,μας το έλεγε ο θεολόγος πέρσι κ εκνευριζόμουν.Άλλη μια φορά έχει δίκιο ο Θάνος.Και ουσιαστικά τελειοποίηση πιστεύω δεν μπορεί να υπάρξει, ό,τι είναι τέτοιο για κάποιες συνθήκες δεν είναι για όλες τις συνθήκες,αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.Ουσιαστικά είναι θέμα του πόσο καλά προσαρμόζεται κάθε είδος.
(23-02-2010 07:09 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]Και ουσιαστικά τελειοποίηση πιστεύω δεν μπορεί να υπάρξει, ό,τι είναι τέτοιο για κάποιες συνθήκες δεν είναι για όλες τις συνθήκες,αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Agreed, γι' αυτό έγραψα ότι το X χαρακτηριστικό είναι ευνοϊκό για το ζώο στο περιβάλλον και τις συνθήκες που ζει. Χτυπητό παράδειγμα οι χελώνες, υπάρχουν θαλάσσιες και μη.
ποοοοοοοοοο τι χαζομαρες!ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΠΙΘΙΚΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ
Χωρίς να πιστεύω ότι είναι σωστή ή λάθος η θεωρία του Δαρβίνου,επιχειρήματα δεν έχεις;Όπως λες χωρίς αποδείξεις ότι δεν προερχόμαστε από τους πιθήκους μπορεί να πει ο καθένας το αντίθετο.
ναι και μεχρι οι πυθικοι να γινουν ανθρωποι θα τα εχουν κακαροσει
Μου φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει εξέλιξη!
ναι σημαινη οτι πανω στην εξελιξη ο πυθικος θα ζει 10000 χρονια [αυου περνει χρονια η μεταμορφοση]
Οι απόγονοι του πιθήκου θα μεταλλαχτούν μετά από χρόνια! Όχι ο ίδιος ο πίθηκος!
Στην επιστήμη της βιολογίας, με τον όρο εξέλιξη εννοείται η αλλαγή στις ιδιότητες ενός πληθυσμού οργανισμών στο πέρασμα του χρόνου, μεταξύ διαφορετικών γενεών[1]. Αν και τέτοιου τύπου μεταβολές παρατηρούνται σε μικρή κλίμακα σε κάθε γενιά, μακροπρόθεσμα και αθροιστικά μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στις ιδιότητες ενός οργανισμού, ώστε να οδηγήσουν τελικά στη δημιουργία νέων διακριτών ειδών (βλ. ειδογένεση). Εξελικτικές θεωρούνται ειδικά οι αλλαγές που κληροδοτούνται μέσω του γενετικού υλικού από γενιά σε γενιά, συνεπώς συνιστούν μια πληθυσμική διαδικασία και διακρίνονται από άλλες, όπως η οντογένεση, ή γενικά η ανάπτυξη ενός οργανισμού ατομικά. Η εξέλιξη αποτελεί φαινόμενο που υλοποιείται σταδιακά και σε μεγάλο βάθος χρόνου. Με λίγες εξαιρέσεις[2], απαιτείται το πέρασμα αρκετών γενεών για εξελικτικές αλλαγές μεγάλης κλίμακας, όπως για παράδειγμα η εξέλιξη των πτηνών από τα ερπετά. Λαμβάνει επίσης χώρα με διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με το είδος και το περιβάλλον του[3].

Μορφολογικές και άλλες ομοιότητες μεταξύ των ειδών του έμβιου κόσμου υποδεικνύουν ότι όλα διαθέτουν κοινή καταγωγή, προέρχονται δηλαδή από ένα κοινό προγονικό είδος. Πολυάριθμες διαδικασίες, όπως οι μεταλλαγές, η γονιδιακή ροή με μεταφορά γονιδίων ανάμεσα στους πληθυσμούς, και ο γενετικός ανασυνδυασμός, συμβάλλουν σε γενετικές αλλαγές και παρέχουν την παρατηρούμενη φαινοτυπική ποικιλότητα[4]. Οι κληρονομούμενες διαφοροποιήσεις θα είναι περισσότερο κοινές ή σπάνιες σε ένα πληθυσμό, γεγονός που εξαρτάται από δύο κύριους μηχανισμούς. Ο πρώτος περιλαμβάνει τη φυσική επιλογή, μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία οι οργανισμοί με ιδιότητες που οδηγούν σε μεγαλύτερη αρμοστικότητα αφήνουν περισσότερους απογόνους, συνεπώς οι ιδιότητες αυτές θα είναι περισσότερο κοινές. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει επιπλέον η διαδικασία της γενετικής παρέκκλισης, δηλαδή της τυχαίας αλλαγής των γονιδιακών συχνοτήτων από μια γενιά στην επόμενη.

Η εξέλιξη, θεμέλιος λίθος της σύγχρονης βιολογίας, αποτελεί αντικείμενο μελέτης του κλάδου της εξελικτικής βιολογίας και τεκμηριώνεται από πληθώρα στοιχείων που προέρχονται από το αρχείο των απολιθωμάτων, τη βιογεωγραφία, την εμβρυολογία, τη συγκριτική ανατομία, τη μοριακή βιολογία και άλλους επιστημονικούς τομείς. Η γνώση του μηχανισμού που διέπει τη διαδικασία της εξέλιξης οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο έργο του Κάρολου Δαρβίνου και του Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας. Αν και ο Δαρβίνος δεν ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα της εξέλιξης, με αφετηρία την περίφημη μελέτη Περί της καταγωγής των ειδών (1859), πρόσφερε μια ολοκληρωμένη σύνθεση της θεωρίας της φυσικής επιλογής, με ισχυρά επιχειρήματα[5]. Κατά την περίοδο 1936-47 και τη συνένωση δαρβινισμού και στοιχείων γενετικής, οικολογίας, συστηματικής και παλαιοντολογίας, ωρίμασε η σύγχρονη θεωρία της εξέλιξης, γνωστή και ως εξελικτική σύνθεση, η οποία ερευνά και εξηγεί τη βιοποικιλότητα της Γης.

Wikipedia

Το νόημα:Περνάνε χιλιάδες χρόνια για να γίνουν εμφανείς μεγάλες διαφορές λόγω της εξέλιξης,αλλά υπάρχει και ας μην το καταλαβαίνουμε άμεσα.
Έλεγα και εγώ να γράψω κάτι τέτοιο γιατί στη Βιολογία είμαστε στην ενότητα "Εξέλιξη" και σήμερα μπήκαμε οπότε τα έχω φρέσκα!
Για να καταλαβω....γιατι μονο οι πιθικοι να εξελιχθουν και οχι αλλα ειδη π.χ. γιατι να μην προερχομαστε απ'τους σκυλους.Σε αυτη την περιπτωση λογικα θα ειχαμε άλλα χαρακτιριστικα.Αλλα δεν το θεωρο λογικο να προερχομαστε απ'τους πιθικους γιατι ειναι ΖΩΑ και τα ζωα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ?ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑΣ ΠΙΘΙΚΟΣ ΜΕ ΨΥΧΗ!!!
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's