Λοιπον για τον Swampert,σχεδον οτι ειπε ο Johan
Απλα,καλυτερα Rindo Berry αντι Lum....για να ζησει απο μια Grass επιθεση.Και επισης μπορεις αν θες να αλλαξεις τα EVs κ αντι για Defense να τα βαλεις σε Sp.Defense,μιας και ετσι κ αλλιως το Curse θα αυξησει το Def σου.Επισης και το nature μπορει να αλλαχτει σε κατι για Def η Sp.Def,δηλαδη Sassy η Relaxed(μιας κ ετσι κ αλλιως το speed του Swampert θα μειωθει απο το Curse).Αν παλι θες απλα nature που αυξανει επιθεση,η Adamant (η και Brave) ειναι μια χαρα
ευχαριστω μαγκες!
Παντος, αμα δεν εχεις καποια προτημηση στο στυλ αμυντικου που θες να παιξεις, το Σνορλαξ και το Σακλ κανουνε πολυ καλη δουλεια. Επισης, μπορεις να διαλεξεις ενα απο το Potw!
http://www.legendarypokemon.net/potw
Εγω εχω σκεφτει την εξης ομαδα:
Tyranitar @ Focus Sash
Jolly - EVs:252 Atk,252 Speed
Rock Slide
Crunch
Aqua Tail
Dragon Dance
Cradily @ Leftovers
Impish - Evs:252 HP,108 Def,148 SpDef
Earthquake
Toxic
Recover
Barrier
Gengar @ Petaya Berry
Timid - EVs:252 SpAtk,252 Speed
Shadow Ball
Sludge Bomb
Thunderbolt
Substitute
Yanmega @ King's Rock (Ability:Speed Boost)
Modest/Timid - EVs:252 SpAtk,252Speed
Bug Buzz
Air Slash
Protect
Baton Pass
Οπως βλεπετε,δεν την εχω σκεφτει ολοκληρη κι εδω εινια που χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Μπορειτε να μου δωσετε καμια ιδεα;Ειναι καλος ο συνδιασμος Tyranitar - Cradily;Μηπως να βγαλω κανα Pokemon και να βαλω αλλο στη θεση του;
Μ'αρεσει που εκτιματε ολοι την δυναμη του Yanmega, απλα να θυμαστε οτι δε θα ηταν τιποτα χωρις εμενα. Οπως οι Atreyu.
Επισης το Yanmega δεν μαθαινει Baton Pass
Ωχ,ναι!Καλα,μα πως μου ηρθε οτι μαθαινει Baton Pass;Τοτε θα βγει το Yanmega...
Λοιπόν:
Tyranitar: Πρώτο και σημαντικότερο, βγάλε το focus sash. Το tyranitar συνήθως μόνο fighting moves φοβάται, οι οποίες δεν είναι συνηθισμένες σε lead(πλην του infernape φυσικά). Θα του έδινα είτε life orb είτε babiri berry για το scizor. Γνώμη μου είναι να αλλάξεις το rock slide με το λίγο πιο άστοχο, αλλά πολύ δυνατότερο stone edge. Αν και μετά από δύο DDance και τα δύο κάνουν συνήθως KO. Eπίσης μπορείς να βάλεις fire punch(πάλι για τον scizor) ή eq αντί του aqua tail - εξαρτάται απ' την υπόλοιπη ομάδα.
Cradily: Δεν έχω να πω τίποτα, μια χαρά μου φαίνεται.
Gengar:Το μόνο που θα έκανα θα ήταν να βγάλω το sludge bomb(λάβε υπ' όψει ότι ο poison είναι ο χειρότερος επιθετικός τύπος - σκάει super effective μόνο στα grass) και να βάλω destiny bond/focus blast, ώστε να ρίχνεις και τα αντίπαλα tyranitar.
Δεν ξέρω όμως πόσο καλά λειτουργεί subpetaya με sandstorm από πίσω, αφού θα χάνεις και επιπλέον hp εκτός του sub από το sandstorm και ο gengar δε θα ζήσει πολύ.
Yanmega:Μιας και βaton pass νομίζω κι εγώ πως δεν παίρνει μπορείς να βάλεις ένα καλό hidden power(αν φυσικά έχεις) π.χ. ice,ground,fire. Για αντικείμενο θα διάλεγα focus sash αν δεν υπήρχε sandstorm από πίσω, το life orb είναι καλή επιλογή(προσωπικά δε μου αρέσει να βασίζομαι σε flinch, hax κτλ οπότε δε θα έβαζα king's rock - εσύ επιλέγεις όμως)
Για την υπόλοιπη ομάδα πιστεύω πρώτα απ' όλα πως χρειάζεσαι κάτι που βάζει stealth rock με καλύτερη επιλογή για μένα το swampert, που έχει και roar και καλές κινήσεις. Έχεις και τεράστια αδυναμία σε steel types(και ιδιαίτερα - ναι πάλι αυτό - στο scizor που με ένα bullet punch βγάζει όλη την ομάδα), οπότε ο swampert βοηθάει. Κάτι με rapid spin για βοήθεια στο yanmega που με stealth rock + sandstorm χάνει υπερβολικά πολύ hp - καλές επιλογές είναι ο foretress και το starmie που έχει και καλό moveset.
Ευχαριστω Grovyle_Fan!
Τωρα για το Tyranitar.Διαλεξα Focus Sash για να παιζει σιγουρα δυο γυρους (1ος γυρος Dragon Dance,2ος γυρος:Ξυλο).Αν το θεωρεις ασχημη επιλογη τοτε πες το μου (στο LP γραφτηκα για να μαθω καλυτερα Pokemon και βλεπω οτι με βοηθας πραγματικα πολυ -γλειψιμο
)
Το Yanmega πιστευω οτι θα μπορουσε να βγει για να μπει Scizor με Swords Dance και Baton Pass,που θεωρω καλο Baton Passer + δεν το χτυπαει το Sandstorm + χανει λιγα HP απο Stealth Rock.Λεει;
Τελος,για Foretress δεν το βλεπω γιατι,ενω σκιζει απο Defence κι εχει μονο μια αδυναμια,το SpDef του δεν μου λεει πολλα.Οσο για το Swampert και μαλλον το Starmie βρεθηκαν τα αλλα δυο Pokemon που ηθελα.Thanks!Κι αν μπορει καποιος ας μου πει μια γνωμη για τα Pokemon που εγραψα σ' αυτο το Post.
Εγώ είπα να βγάλεις το focus sash και να βάλεις τίποτα άλλο πχ leftovers ή life orb, λόγω των υψηλών άμυνων του tyranitar. 100HP, 110Def, 100 Sp.Def + sandstorm boost, σxεδόν πάντα είναι αρκετά για να βγάλεις τουλάχιστον ένα DDance και να μείνεις με πολύ hp. Άσε που τώρα πια το focus sash δεν εγγυάται δύο γύρους, μιας και πολλά lead έχουν έτσι και αλλιώς priority moves. Πχ ο infernape θα σου κάνει fake out, ο metagross bullet punch(αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση καλά θα έκανες να άλλαζες pokemon :P) και το focus sash θα πάει χαμένο και ουσιαστικά στην υπόλοιπη μάχη δε θα έχεις αντικείμενο. Αν βέβαια θέλεις να κρατήσεις το focus sash δεν έχω πρόβλημα. Ίσα ίσα που μπορεί να σιγουρεύσει και ένα DDance. Αρκεί να βάλεις και ένα καλό rapid spinner(όπως έγραψες κι εσύ ο ίδιος) και να προσέξεις τις priority attacks.
Σχετικά με τον baton pass scizor με swords dance, μου αρέσει και εμένα, όμως εκτός του tyranitar(που έτσι και αλλιώς έχει και dragon dance) δεν έχεις άλλους physical sweepers για να πάρουν τα boosts. Aν θες να συνδυάσεις tyranitar και scizor πάλι, ίσως θα μπορούσες να δώσεις στο tyranitar choice scarf, ώστε με ένα swords dance να έχει και attack και speed. Αν και το πρόβλημα εδώ είναι ότι μπορεί να κλιδωθείς σε μία κίνηση και έτσι και δε σου βγει, τα βοοsts na πάνε χαμένα. To καλύτερο πάντως πιστεύω θα ήταν να περάσεις agility mε το baton pass του scizor, ώστε να βοηθήσεις όλους τους sweepers. ;)
Σωστο αυτο με το Scizor.Και αν βαλω κι αλλον Physical Sweeper θα το παρακανω πιστευω.Οποτε η με Agility θα μπει η σαν καθαρος Physical Sweeper και οχι Baton Passer.Ευχαριστω πολυ!Θα το σκεφτω κι ελπιζω το αποτελεσμα να ειναι καλο.Αν και απ' ο,τι φαινεται πιο πολυ δικη σου θα ειναι η ομαδα μου
!
λοιπον ακουω γνωμες
salamence@focus sash-jolly
dragon dance
dragon claw
eq
fly
tyranitar@life orb-jolly
rock slide
dragon dance
fire fang
crunch
blissey@leftovers-calm
softboiled
stealth rock
seismic toss
toxic spikes
swampert@leftovers-calm
muddy water
eq
hammer arm
protect
gyrados@?-adamant
ice fang
dragon dance
aqua tail
thunder wave
lucario@life orb-modest
aura sphere
παρακαλω πειτε γνωμες.thanx
έχεις πολλούς Physical Sweepers και ένα μόνο Special Sweeper και αυτό αποτελεί πρόβλημα, θα έλεγα να βγάλεις το T-tar για ένα άλλο Sp.Sweeper(τα καλύτερα που μπορώ να σκευτώ είναι Alakazam, Espeon και Porygon-Z)
Πρώτα απ' όλα Τάσο θα σου πω σχεδόν ότι είπα λίγα posts παραπάνω. Γνώμη μου είναι να βγάλεις το focus sash από το Salemence, δεν πρόκειται να το ρίξει με τη μία σχεδόν καμία επίθεση, εκτός από (special) ice. Με το intimidate, ακόμα και οι rock moves δε θα σκάνε τεράστια ζημιά. Προτείνω λοιπόν yache berry ή life orb. 2ον Καλό το fly, αλλά κατά τη γνώμη μου λειτουργεί τέλεια μόνο αν έχεις leftovers ή stallaρεις τον άλλο me toxic ktλ. Προσωπικά στο salamence θα έβαζα πάντα μία fire type move, για να μη σε wallάρουν bronzong και skarmory. 3oν η platinum δίνει στο salamence και outrage(120 base power + stab) που μετά από 1-2 ddance πολύ απλά διαλάει τα πάντα(ακόμα και τα steel types τρώνε πολύ dmg). To salamence σου πάντως μια χαρά το βλέπω, λάβε όμως αν θες υπόψει σου αυτά που γράφω
Για τον tyranitar θα άλλαζα μόνο το fire fang με fire punch, απλά και μόνο λόγω του μεγαλύτερου base power.
H blissey είναι αρκετά καλή, ίσως θα ήθελες να της αλλάξεις τη nature σε bold ώστε να μην πέφτει από κάθε physical attack. Toxic spikes δε μαθαίνει οπότε φαντάζομαι ότι εννοούσες toxic
Για το swampert βλέπω ότι θες να τον κάνεις μιxed(physical-special moveset). Θεωρώ λοιπόν καλή relaxed ή sassy nature, ώστε να μη ρίχνει κανένα επιθετικό στατιστικό. Surf>Muddy water, ενώ ο swampert παίρνει και ice beam, waterfall, ice punch.
Gyarados,καλός μου φαίνεται, αν και το t-wave mπορεί να αντικατασταθεί από taunt, ώστε να μη σου κάνουν τπτ will-o-wisp, t-wave,roar. Επίσης, το waterfall είναι λίγο πιο εύστοχο από aqua tail, άσε που μπορεί να κάνει flinch.
Γενικά είναι καλή η ομάδα σου, όμως θα συμφωνήσω με το Johan στο ότι δεν έχεις special sweepers(για το lucario de βλέπω να έχεις αποφασίσει). Ειδικά fire και ice κινήσεις είναι απαραίτητες σε κάθε ομάδα. Μπορείς λοιπόν να αλλάξεις το salamence σε special(draco meteor, dragon pulse, flamethrower, fire blast, hydro pump, roost - έχει τέλειο moveset) αν θες να κρατήσεις τα ίδια pokemon στην ομάδα σου. Pορygon-Z(όπως είπε ο Johan), Gengar ή ακόμα και μagnezone eίναι καλές επιλογές. Ίσως θα μπορούσα να κάνω και άλλες προτάεις, δε γνωρίζω όμως τα EPs.
:Doups sorry!!toxic enoousa oxi toxic spikes blakeia mou!thanx gia thn help
keep up maga!!!thanx again@!!!!!
Εγω τωρα σκεφτομαι να φτιαξω ενα Bronzong καπως ετσι:
Bronzong (Levitate) @ Occa Berry
Careful Nature - EVs:252 HP,108 Def,148 SpDef
Iron Head
Confuse Ray
Iron Defense
Stealth Rock
Ειναι καλο;Κολαει με την ομαδα που εχω γραψει πιο πανω;
Σημειωση:Πιστευω πως το Levitate ειναι καλυτερο Ability απο το Heatproof γιατι,ενω και τα δυο "ακυρωνουν" μια αδυναμια του Bronzong,το Flamethrower δεν ειναι τοσο συνηθισμενο οσο το Earthquake.