Legendary Pokémon

Full Version: Ποιές ομάδες εκπαιδεύετε; Με τι στρατηγικές;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Αρκετά καλός μου φαίνεται ο bronzong, έχω όμως κάποιες προτάσεις. 1ον το iron head, είναι μεν καλό και έχει stab, όμως δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να βαρέσεις 1ος(33 base speed -___-) Οπότε προτείνω gyro ball και sassy nature που θα φτάνει συνήθως κάπου στο 150 base power. 2oν καλές επιλογές είναι το explosion, earthquake(σε περίπτωση που σε παγιδέψει κανένα magnezone και αρχίσει το set-up με charge beam). Θα μπορούσες να βάλεις και hypnosis , εγώ δε θα το έβαζα πάντως λόγω το χαμηλού accuracy.

PS Απ' ότι έχω δει το flamethrower/fire blast είναι πιο συχνά τώρα πια λόγω scizor(1 στις 2 ή και περισσότερο ομάδες τον έχουν), jirachi και γενικότερα των steel types που είναι παντού. Το levitate παραμένει όμως καλύτερο, αφού πχ σε περίπτωση που ο bronzong μπει στη μάχη και πάθει ζημιά από spikes ο αντίπαλος θα καταλάβει αμέσως ότι έχει heatproof. Eπίσης, immunity>neutral damage
Εγω ειπα οτι το Earthquake ειναι πιο συνηθισμενο γιατι εγω,προσωπικα,το συνανταω πιο πολυ.Οπως και να'χει,ομως,το Levitate ειναι το καλυτερο.Και μαλλον Gyro Ball θα μπει.Και ωραιος δυνδιασμος του Sassy Nature με το Gyro Ball (οφειλω να παραδεχτω οτι δεν το ειχα σκεφτειBlush)!ThanksSmile
Λοιπον,να 'με παλι.Εχω σκεφτει τα 5 απο τα 6 Pokemon της ομαδας που (καποτε) θα φτιαξω.

Tyranitar@Focus Sash/Babiri Berry
Jolly-EVs:252 Atk,252 Spd

Rock Slide
Crunch
Aqua Tail
Dragon Dance

Cradily@Leftovers
Impish-EVs:252 HP,108 Def,148 SpDef

Earthquake/Stone Edge/Rock Slide
Toxic
Recover
Barrier

Bronzong(Levitate)@Occa Berry
Careful-EVs:252 HP,108Def,148 SpDef

Earthquake
Confuse Ray
Iron Defense
Stealth Rock

Metagross@Life Orb
Adamant-EVs:52 HP,252 Atk,200 Spd

Meteor Mash
Zen Headbutt
Ice Punch
Agility

Gengar@Wise Glasses
Timid-EVs:252 SpAtk,252 Spd

Shadow Ball
Sludge Bomb (για το STAB)
Thunderbolt
Hidden Power (Fire)

Με προβληματιζει το οτι θα κανω καπου στα 200 χρονια να βγαλω Gastly με Hidden Power τυπου Fire (ποσο μαλλον με καλο Power).Tελος παντων,λεει σαν ομαδα;Αν ναι,θα βρω κατι για την 6η θεση.Αν οχι,θα το παρω παλι απο την αρχη.

ΥΓ:Sorry για το double post,αλλα αν εκανα edit δεν θα το εβλεπε κανεις τσεκαρωντας τα νεα posts.
Λοιπόν...

tyranitar:ok είναι, εγώ θα έβαζα stone edge αλλά αν φοβάσε την αστοχία κανένα πρόβλημα

cradily:πολύ καλό μου φαίνεται Smile

bronzong:δεδομένου ότι η μόνη σου αδυναμία(fire) είναι κατά κύριο λόγο special θα έβγαζα το iron defense. Explosion ή gyro ball(θα ταίριαζε πιο πολύ sassy nature όπως είπα αλλά και αυτή μια χαρά είναι) θα σου χρησίμευαν πιο πολύ

metagoss:καλός είναι πιστεύω, μόνο που δε χρειάζεται τόσο speed λόγω agility. Πχ με 132EPs ξεπερνάς naive scarfed heatran εφόσον έχεις 31ΙVs σε speed. Yπολόγισε λοιπόν τα IVs του και την ταχύτητα των pokemon που θες να ξεπερνάς και βάλε τα EPs ανάλογα και συμπλήρωσε στο hp.

gengar:το moveset οκ το βλέπω αν και είμαι της γνώμης να βάλεις d-bond ή focus blast αντί sludge bomb λόγω του καλύτερου coverage(και για να μπορείς να κάνεις κάτι στο t-tar) Σχετικά με την hidden power fire, αν κάθε φορά breedάρεις για 31IVs σε stats δεν στην προτείνω απλά και μόνο επειδή αναγκαστικά σου μειώνει τα IVs σε speed σε 30 και κάτω. Και ένας πόντος σε ταχύτητα κάνει τη διαφορά.
Επιπλέον γενικότερα όταν ψάχνεις για hidden power μην παίρνεις την πρώτη καλή που βρίσκεις αφού δε θες πχ να σου τύχει μία fire με 30 base power. Όσο πιο καλά τα IVs, τόσο καλύτερο το hidden power.

Για το τελευταίο pokemon πιστεύω ότι θα μπορούσες να βάλεις κάποιο δράκο και κυρίως ένα salamence(βλέπω ότι σου αρέσει κιόλας) Dragon moves, fire blast/flamethrower, roost, ddance - έχει φοβερό moveset για να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει και σου προσφέρει special κινήσεις που η ομάδα(εκτός του gengar) δεν έχει.

ΥΓ: Δε βλέπω ιδιαίτερα προβλήματα στην ομάδα σου, καλύτερα να περιμένεις και για άλλα σχόλια πρωτού κάνεις αλλάγές, κάποιος ίσως έχει να προσθέσει κάτι Smile
Ελπίζω να βοήθησα
Για το Stone Edge του Tyranitar,η αληθεια ειναι πως φοβαμαι την αστοχια.Την εχω πατησει πολλες φορες παιρνοντας τετοιο ρισκο.Για το Gengar θα βγει το Hidden Power 100% και θα μπει μαλλον D-Bond.Οσον αφορα το Salamence,με δελεαζει τρομακτικα η ιδεα του Physical Sweeper (D-Dance,Stone Edge,EQ,κλπ),αλλα 3 Physical Sweepers και ενας Special Sweeper;Μηπως ειναι,ομως λιγο τραβηγμενο;Τελος,για το Bronzong θελω να το σκεφτω λιγο ακομη.Anyway,thanks.Smile
Για το salamence έλεγα περισσότερο για mixed. Μπορεί το attack του να είναι μεγαλύτερο, όμως ένα STAB draco meteor από ένα 110 special stat είναι υπερβολικά δυνατό.
Αυτο που με χαλαει στο mixed ειναι οτι αν κανω DDance δεν οφελειται το Draco Meteor,το Flamethrower η οποιαδηποτε αλλη special move.Δεν πειραζει ομως.Υγεια πανω απ' ολα!
Και είναι απαραίτητο να βάλεις dragon dance;; Μια χαρά εμένα μου φαίνεται κάτι σαν draco meteor-fire blast-earthquake-roost με life orb ,mild ή rash nature για να μη μειώνεται το attack και 252 sp attack EPs. Ένα max sp attack draco meteor κάνει περισσότερη ζημιά απ' ότι περιμένεις. Αν τώρα θέλεις ddance μπορείς να το βάλεις στη θέση τoυ roost και ίσως να αλλάξεις το eq(μιας και το έχουν άλλα δύο ποκεμον) με outrage.

Είμαι τόσο υπέρ του salamence επειδή απ' ότι βλέπω σου αρέσει και είναι και ό,τι πρέπει για την ομάδα σου, η οποία νομίζω πως έχει ένα πρόβλημα με lucario(αν κάνει swords dance τρώει tyranitar,cradily με ένα close combat, metagross, bronzong με 1-2 και το gengar με crunch)
Η αληθεια ειναι πως απογοητευτηκα.Να καθομαι τοσο καιρο να σκεφτομαι αυτη την ομαδα και να διαπιστωνω (χαρη σε 'σενα) πως ενα Lucario μπορει να μου τη διαλυσει...Ενα και μονο Pokemon...Τελος παντων,δεν ειναι δα τοσο τρομερο (ναι,ηρεμω αποτομαToungue).Θα σκεφτω καποια πραγματα που μου ειπες και ισως να κανω καποιες αλλαγες.Ελπιζω να καταφερω να βελτιωσω την ομαδα μου!Anyway,ευχαριστω Grovyle_Fan!
Ο Lucario είναι πιο αργός από τον Gengar και μπορείς να τον φας με ενα Focus Blast ή έστω να του κάνεις Destiny Bond.

Anyway, δεν είναι άσχημη η ομάδα. Ο Bronzong θέλει λίγο φτιάξιμο, το Iron Defense, όσο κι αν φαίνεται καλό, δεν είναι. Ο Bronzong δεν έχει recovery move, οπότε δεν μπορεί να μείνει για ώρα μέσα. Άρα θα χάνει συνέχεια το boost στην άμυνα. Βάλ' του Explosion για να κάνει κάτι πριν ψοφήσει. Also, στον Metagross Earthquake και Thunderpunch αντί Zen Headbutt και Ice Punch, πολύ καλύτερο coverage. Κι όσο για τον Mixmence, όντως κολλάει στην ομάδα αλλά μιας κι έχεις 2 immunities σε Ground, σκέψου και Heatran. Δεν τρώει damage από το Sandstorm, καλύπτει την αδυμανία σε Scizor, χτυπάει πολλούς τύπους και είναι και special sweeper που έχεις μόνο έναν.

Α, για τον Gengar, ο CB Scizor σε έχει με ένα Bullet Punch, αν δεν τον φας στο switch-in με HP Fire, δεν έχει νόημα. Και το Sludge Bomb δεν βαράει τίποτα, οπότε θα προτιμούσα ένα Shadow Ball / Thunderbolt / Focus Blast / Destiny Bond set.
Για τον Bronzong σκεφτομουν να κρατησω το Iron Defense αλλα να αλλαξω το Nature σε Impish και το Ability σε Heatproof (αντε παλι Breeding) και να αντιστρεψω τα IVs των αμυνων του (108 Def,148 SpDef -->148 Def,108 SpDef).Κατα ποσο ειναι καλη ιδεα,ομως;Επισης,thanks για την ιδεα του Heatran και για το moveset του Gengar,NM2!Εχω ομως μια ερωτηση:τι εννοεις λεγοντας CB Scizor;Choice Band Scizor η τιποτα αλλο;

Edit:Το Ice Punch το διαλεξα γιατι ειχα ηδη μια επιθεση Electric,ενω καμια Ice και ηθελα μια επιθεση για τους δρακους που κυκλοφορουν παρα πολυ.
Ακόμα πιστεύω ότι το Iron Defense δεν αξίζει. Οκ, ανεβάζεις την άμυνα, so what? Το βλέπει ο άλλος κι αλλάζει σε Sp. Sweeper, τέλος. Α, και btw, αν βγάλει critical hit ο άλλος, τα boosts στις άμυνες δεν μετράνε. Και γενικά, αν δεν έχεις recovery move, δεν υπάρχει λόγος να boostάρεις τις άμυνες. Το Barrier/Stockpile στο Cradily είναι ok, έχει και Recover.

Όσο για τον Metagross, το Thunderpunch είναι απαραίτητο imo. Χωρίς αυτό, μπαίνει μέσα ο κύριος Gyarados, κάνει Dragon Dance όσο αλλάζεις Pokémon και μετά σε θερίζει. Μετά από ένα Dragon Dance είναι γρηγορότερος από τον Gengar οπότε και που θα έχεις Thunderbolt εκεί, δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις. Για τον Salamence, μπορείς να switchάρεις τον Bronzong στο Dragon Dance του ή σε μια Dragon-type κίνηση και να του σκάσεις Explosion. Also, αν έχεις κάνει Dragon Dance με τον Tyranitar τον έχεις άνετα.

Και CB = Choice Band, ναι.
LOIPON AKOUW

TYRANITAR@LEFTOVERS-JOLLY
EVs 6 HP/252 ATK/252 SPE
ROCK POLISH[FIRE FANG]
SWORDS DANCE
EQ
STONE EDGE
loipon mages gnwmes keep up
(26-09-2009 08:27 PM)Tassaras7 Wrote: [ -> ]LOIPON AKOUW

TYRANITAR@life orb-adamant (για μεγαλυτερο attack)
EVs 6 HP/252 ATK/252 SPE
dragon dance (αυξανει attack & speed)
crunch (εχει STAB)
EQ
STONE EDGE
loipon mages gnwmes keep up
Aυτή τη φορά με προλάβανε Toungue
@Salamence78
Για τον bronzong συμφωνώ με όσα είπε ο NM2, αφού δεν έχει recovery move δεν αξίζουν τα boosts. Γενικότερα, ο bronzong για μένα δεν είναι pokemon που θα μείνει πολλή ώρα στο παιχνίδι. Stealth rock, κάποια status, λίγο dmg αν προλάβει και μετά explosion.
Σχετικά με το ice punch, όπως βλέπω η ομάδα σου δεν έχει ιδιάιτερα προβλήματα με τους δράκους. Συχνά μάλιστα κρατάνε και yache berry, ενώ το latias(που είναι πολύ συχνό) δεν πέφτει με ένα ice punch. O gyarados πιστεύω κι εγώ ότι είναι πιο σημαντικός. Δε θέλεις να κάνει ddance και μετά να σου φάει όλη την ομάδα με waterfall/eq.
Τώρα για το heatran, όντως θα μπορούσε να ταιριάξει στην ομάδα, το πρόβλημα όμως είναι ότι μεγαλώνει η αδυναμία σε fighting. O gengar έτσι και αλλιώς, παρ' ότι έχει το immunity δεν είναι και πολύ αξιόπιστος αφού πέφτει πολύ εύκολα. Για το lucario ο NM2 έχει πάλι δίκιο, όμως υπάρχει και η περίπτωση να έχει bullet punch αντί του extreme speed και έτσι να σου φάει το gengar(είναι λίγο απίθανο, προσωπικά μου έχει τύχει)

@Tassara7
Πρώτον μη βάζεις ποτέ σε ένα ποκεμον δύο κινήσεις τύπου swords dance και agility. Εκτός του ότι χάνεις μία πολύτιμη θέση, ο αντίπαλος μπορεί άνετα να σου κάνει roar/burn/twave ή να φέρει ένα counter και να αχρηστευθέι όλο το ποκεμον.
Δεύτερον για τον ttar συγκεκριμένα. Swords dance δεν παίρνει οπότε φαντάζομαι ότι θα επιλέξεις rock polish, το οποίο αυξάνει μεν την ταχύτητα δε σου προσφέρει όμως επίθεση(θα μπορούσες να κάνεις και τη nature adamant αφού το rock polish δίνει αρκετή ταχύτητα). Γι'αυτό θεωρώ καλύτερο το life orb με eq, stone edge και crunch/aqua tail/fire punch(θα εξαρτηθεί απ' την υπόλοιπη ομάδα). 'Ίσως πάλι θα ήθελες να του βάλεις ddance με jolly nature(>adamant για μένα)
Τώρα αν δε θέλεις καθόλου set up moves δώσ'του έωα choice band, βάλτου adamant nature με 252 AT(aka 604 attack) και HP EPs.
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's