Legendary Pokémon

Full Version: Ποιές ομάδες εκπαιδεύετε; Με τι στρατηγικές;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Για εκτη θεση στην ομαδα μου σκεφτηκα εναν Mixed Sweeper που ειναι (ποιος αλλος; )

Infernape @ ??? (μαλλον White Herb)
Mild/Rash - EVs:148 Atk,108 SpAtk,252 Spd

Flamethrower
Close Combat
Grass Knot/ThunderPunch
Swords Dance/Nasty Plot

Ναι,ειναι κλεμμενο απο εδω (Showstopper).

Ναι,με εχει επηρρεασει το θεμα Lucario.Σκεφτηκα πως αν ηθελα max SpAtk στο Salamence θα επρεπε να εχω (στην καλυτερη περιπτωση) 299 Spd.Ετσι ενα Jolly Lucario με max Spd (306 αν θυμαμαι καλα) θα μπορουσε να νικησει το Salamence με Ice Punch.Δεν ξερω αν θα μπορουσε χωρις Boost,αλλα μετα απο ενα Swords Dance λογικα θα μου το νικαει...
Καλός μου φαίνεται ο Infernape, αν και θεωρώ ότι πρέπει να έχει naive/hasty nature, αφού η ταχύτητά του δεν αγγίζει τα τεράστια νούμερα άλλων ποκεμον. Ακόμα και με neutral nature σκάει πολύ ζημιά. Τώρα για item το life orb είναι κλάσης ανώτερο, αφού τα defence drops δεν τον πολυνοιάζουν, ενώ αν το moveset σου θες να είναι κυρίως special, 252 σε sp. attack με nasty plot, για physical 252 σε attack με swords dance(το special είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου - κανένας φόβος για intimidate,πιο ισχυρές επιθέσεις, άσε που μετά από ένα nasty plot και ο gyara πέφτει με grass knot) Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια θα χρειαστείς το close combat για τη blissey. Για τα EPs σε speed, 232 με 31IVs είναι καλά(πιάνεις 341 speed και ξεπερνάς adamant dugtrio). Ίσως πάλι θέλεις να αυξήσεις λίγο την attack/special attack, ώστε να σκας μεγαλύτερη ζημιά σε blissey κτλ, οπότε μπορείς να τα ρίξεις σε 192.

Για το Lucario τώρα, ο salamence είναι αρκετά καλός πιστεύω. Ναι μεν φοβάται το ice punch, όμως με το intimidate και τη χαμηλή base power του ice punch και πιθανότατα ένα yache berry δε θα έχει πρόβλημα. Άσε που το πιο πιθανό είναι ο lucario να πάει για extremespeed νομίζοντας ότι θα τον ξεπεράσεις. Έχεις και το roost εννοείται Smile
Ευχαριστω πολυ!Λοιπον,θα πιασω δουλεια και οταν ερθω παλι Ελλαδα (για να εχω WiFiWink) θα αρχισω να κανω μαχες.Τωρα,για την εκτη θεση θα δω στην πραξη ποιο απο τα δυο με βολευει καλυτερα και ποιο ταιριζει καλυτερα με την υπολοιπη ομαδα.Θα ηθελα να σας πω ενα μεγαλο "ευχαριστω" για την πραγματικα τεραστια βοηθεια που μου δωσατε.

Edit:Οσον αφορα το Life Orb,σκεφτομαι οτι εχω και Sandstorm και ετσι το Infernape θα δεχεται μεγαλη ζημια καθε γυρο.
(01-10-2009 01:18 PM)Salamence78 Wrote: [ -> ]Edit:Οσον αφορα το Life Orb,σκεφτομαι οτι εχω και Sandstorm και ετσι το Infernape θα δεχεται μεγαλη ζημια καθε γυρο.

Κοίτα, αυτό δεν είναι απαραίτητα άσχημο, αφού όσο πιο γρήγορα δεχτείς dmg τόσο πιο γρήγορα ενεργοποιείται το blaze του ape. Μπορείς δηλάδή να τον βγάζεις για τα walls(άνετα ο καλύτερος wallbreaker του παιχνιδιού για μένα) και μετά στη φάση του lategame, όταν και θα έχεις λίγη ζωή και οι sweepers σου θα έχουν βγάλει τα ποκεμον του αντιπάλου με scarf/μεγαλύτερη ταχύτητα/priority, να τελειώσεις ό,τι απέμεινε με ένα 190 base power flamethrower(χωρίς life orb). Aν σε απασχολεί τόσο το επιπλέον dmg, δώστου κάτι σαν wise glasses ή expert belt,αφού το white herb δε θα σε εξυπηρετήσει(πχ πας για close combat, ο αντίπαλος αλλάζει σε κάτι σαν tentacruel, χάνεις το white herb και αναγκαστικά αλλάζεις pokemon και μένεις χωρίς item στον υπόλοιπο αγώνα)
Ok.Ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα Grovyle_Fan!Και αν υπαρχουν καποια μικρολαθακια,θα φανουν μεσα στη μαχη και θα τα διορθωσω (η τουλαχιστον θα προσπαθησωToungue)!

Edit:Γιουχου!Εφτασα τα 100 Posts (οχι οτι ειναι πολλα,αλλα νταξ)
Όσον αφορά το Life Orb, imo είναι απαραίτητο σε έναν mixed sweeper. Ειδικά στον Infernape που χωρίς αυτό δεν μπορεί να φάει OHKO τον Gyarados μετά από ένα Nasty Plot.
enas admin ekane post sto thread mou!!!tha pethanwAngelAngelAngel
(01-10-2009 04:30 PM)Tassaras7 Wrote: [ -> ]enas admin ekane post sto thread mou!!!tha pethanwAngelAngelAngel

Με την ευχή μου Toungue

Στο θέμα μας μου τώρα.Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να εκτιμώ πολύ το Cacturne.Τι λέτε γι' αυτό το set;

Cacturne @ BrightPowder
Adamant Nature - EVs:252 Atk,252 Spd

Substitute
Swords Dance
Sucker Punch
Seed Bomb/Brick Break

Θα το χρησιμοποιώ ενώ υπάρχει Sandstorm και θα κρατάει BrightPowder,άρα το evasiveness ανεβαίνει αρκετά.Η σειρά των επιθέσεων είναι η εξής:Substitute (ειδικά αν αντιμετωπίζω Wall),Swords Dance,ξύλο.

Βασικά δεν ξέρω τι να διαλέξω ανάμεσα σε Seed Bomb και Brick Break.Τι λέτε;
Πρώτα απ' όλα, αν θες fighting move το focus punch είναι πολύ καλύτερο από το brick break γιατί και σκαει περισσότερα KOs (πχ blissey που με brick break το πιο πιθανό είναι ότι δε θα πέσει με τη μία - το brick break παραείναι αδύναμο) και δουλεύει πολύ καλά σε συνδιασμό με substitute και sand veil.

Τώρα το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από την υπόλοιπη ομάδα σου. Οι fighting moves έχουν καλύτερο coverage, το seed bomb έχει stab(και πάλι to focus punch θα έχει μεγαλύτερο power). Aν λοιπόν δεν έχεις προβλήματα με water και grounds βάλε μια fighting move, στην αντίθετη περίπτωση seed bomb.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια Grovyle_Fan!
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's