Τώρα που έχω και χρόνο ας πω λίγο πιο «εξειδικευμένα» τι είδα στο 3DS Event
Καταρχήν, την κονσόλα. Το 3DS απλά είναι άπαιχτο! Κρατάει την ίδια αίσθηση με αυτή στο DS, έχει περίπου το μέγεθος του DSi, αλλά έχει περίπου του DS Lite. Γενικά ήταν πολύ βολικό και αμέσως το συνήθισα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα επίσης από την 3D οθόνη αν και ήταν μεγαλύτερη. Ήταν πολύ καλό γενικά. Ευτυχώς δεν άλλαξε πάρα πολύ το στυλ του όπως από GB σε GBA και μετά σε DS… Δεν θα ήξερα τότε αν ήταν καλό. Επίσης τo Stylus(δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι το τελικό γιατί ρώτησα, που μπαίνει και είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα θήκη γι’αυτό) ήταν τέλειο! Μπορούσε να αλλάζει μέγεθος, και από κλασσικό DS Stylus να γίνετε πιο μεγάλο. Πολύ μου άρεσε! Και τώρα το 3D… ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ορισμένα παιχνίδια όπως τα Nintendogs το αξιοποιούσαν στο έπακρο. Ένιωθα σαν να ήταν ένα παραθυράκι η οθόνη του 3DS και μέσα να υπήρχαν σκυλιά και γατιά. Όταν τα καλούσα, έβγαζαν από εκεί το κεφάλι ή το πόδι τους Τέλεια αίσθηση! Ακόμα ο αναλογικός ήταν τέλεια προσθήκη. Πολύ πιο βολικός από τον σταυρό! Ελπίζω σε Pokemon Game που να τον χρησιμοποιεί
Και από παιχνίδια τώρα:
Nintedogs+Cats: Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα. Δοκίμασα όλες τις ράτσες
Θύμιζε πολύ το προηγούμενο της σειράς όμως είχε αρκετές διαφορές. Πρώτα απ’όλα το χέρι με το οποίο χαϊδεύεις τα ζώα έχει αλλάξει. Όταν φτάνει σε διάφορα μέλη του σώματος όπως από την μέση σε πλάτη αλλάζει από κάθετα σε οριζόντια δίνοντας σου την αίσθηση ότι δεν είναι ένα απλό εικονικό κατοικίδιο αλλά έχει σώμα σε 3 διαστάσεις! Πραγματικά μου άρεσε αυτή η αίσθηση. Οι γάτες αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν από μικρόσωμα σκυλιά. Βέβαια δεν ξέρω πως θα αντιδρούν στο κυρίως παιχνίδι. Θα δείξει εκεί πόσο σημαντικές είναι. Ακόμα μπορώ να πω ότι τα γραφικά τα οποία χρησιμοποιούνται για τα ζώα έχουν βελτιωθεί αρκετά κάνοντας τα πιο αληθοφανή. Παρ’όλα αυτά το βρήκα λίγο βαρετό το συγκεκριμένο Demo μιας και δεν είχες πολλές δυνατότητες. Βέβαια αποτελούσε μια καλή προσθήκη για τα μικρά παιδιά αλλά και για να δούμε το 3D σε ένα παιχνίδι παρόμοιο με του DS. Ελπίζω σε Bundle για να το αγοράσω :3
Face Raiders: Ένα από τα προεγκατεστημένα παιχνίδια του 3DS. Πολύ καλό! Έβγαλα φωτογραφία την φάτσα μου και παρατήρησα πως οι διάφορες εκφράσεις που έπαιρνε μόνο του ήταν πιο καλές απ’ότι του DSi. Στο Dsi αν και ήταν ωραίες οι εκφράσεις που έπαιρναν οι φωτογραφίες ήταν πιο περιορισμένο ενώ τώρα οι αλλοίωση των φατσών ήταν πολύ πιο ωραία και αστεία. Μου άρεσε που ήταν ένα Minigame που έδειχνε το 3D αλλά και την φωτογραφική δύναμη του 3DS. Ακόμα ήταν ωραία και η χρήση του γυροσκοπίου αλλά και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Αν δεν είχε ως Background το δικός σου περιβάλλον θα έχανε πολύ πιστεύω.
Nintendo 3DS Camera: Φαίνεται αισθητά η βελτίωση της κάμερας. Οι 3D φωτογραφίες ήταν όλα τα λεφτά! Επίσης όπως είδα άλλαξαν αρκετά τα διάφορα features και ήταν επηρεασμένα από το 3D. Το εφέ που φύσαγες στο μικ. Και έμπαιναν διάφορα μπιχλιμπίδια στην οθόνη ήταν το καλύτερο. Αν την εκμεταλλευτούν τελικά για 3D Video θα γίνει ακόμα καλύτερη.
Augmented Reality Games: Τι να πω γι’αυτά! Ήταν το αγαπημένο μου στο Event! Ήταν εκπληκτικό! Πριν πάω στο Event δεν καταλάβαινα πως θα ήταν η αλληλεπίδραση της κάρτας με το περιβάλλον αλλά τελικά ήταν φοβερό! Το τραπέζι φαινόταν να αλλάζει, να ανοίγει να φουσκώνει και να αποκτά βαθουλώματα! Η κάρτα άνοιγε και εμφανιζόταν από αυτήν ένας δράκο! Το γυροσκόπιο ήταν πολύ καλή προσθήκη και πολύ βοηθητικό για να πετύχεις κάποιους στόχους. Εκπληκτικό ήταν ότι ο ένας στόχος ήταν στο στόμα του δράκου και έπρεπε να πας το 3DS ως εκεί για να τον πυροβολήσεις πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Και ακόμα δεν έχουμε δει τις υπόλοιπες κάρτες!
Άντε να δούμε τι μας περιμένουν από αυτές.
Προσωπική άποψη: Οι κάρτες AR, το Face Raiders, η 3D Camera αλλά και τα υπόλοιπα Modes που δεν έχουμε δει όπως το Mii Maker μπορούν να κρατήσουν κάποιον για 2 εβδομάδες χωρίς παιχνίδι στα σίγουρα. Μην πω και παραπάνω
Kid Icarus: Uprising : Από τα παιχνίδια το αγαπημένο μου! Είχα κάποιους δισταγμούς στο αν θα το πάρω αλλά πια ξεκαθάρισε το πράγμα! Must Buy! Το 3D του πάει γάντι ειδικά στο ιπτάμενο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι ακτίνες των εχθρών πέρναγαν δίπλα από τον Pit και μετά κατευθείαν πάνω σου! O χειρισμός με μπέρδεψε λίγο στην αρχή αλλά μετά τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Ήταν απλά τέλειος… Το ιπτάμενο κομμάτι μου άρεσε πιο πολύ αλλά πιστεύω ότι και το επίγειο κομμάτι θα έχει τα καλά του. Ειδικά αν εξελιχθεί σε ένα καλό Action. Ακόμα οι 2 Boss Battles εναντίον στον Κέρβερο και στον Grim Reaper ήταν όλα τα λεφτά! Στον Κέρβερος ειδικά μου φαινόταν ότι του πήγαινε το 3D
Βέβαια και τα χτυπήματα του Reaper ήταν φοβερά με το 3D. Το παιχνίδι όπως είπα ήταν φτιαγμένο για το 3DS! Παλαιότερα πίστευα ότι έπρεπε να είχε βγει στο Wii αλλά τελικά… Ίσως το ίδιο να ισχύει και για το Starfox 64
Legend of Zelda: Ocarina of Time: Έμεινα μόλις άρχισα να παίζω. Αν και δεν έχω ούτε ένα χρόνο από τότε που πέρασα το “Inside the Deku Tree” Dungeon και τον Gohma ένιωθα σαν να έπαιζα άλλο παιχνίδι! Η θέαση με το γυροσκόπιο ήταν καλύτερη για μένα από ότι με τον αναλογικό μοχλό αλλά δεν ξέρω αν θα την χρησιμοποιώ τόσο. Θα δέιξει
Ακόμα ήταν πραγματικά φοβερά τα γραφικά! Η βελτίωση ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Το 3D τα έκανε πολύ καλύτερα! Θυμάμαι στο Tutorial Level ότι μια πινακίδα και ένας κορμός ήταν 3D και τα υπόλοιπα πράγματα χάνονταν στο βάθος
Αξίζει σίγουρα για όσους δεν το έχουν αλλά και για όσους το έχουν. Κάτι Extra να έχουν και θα είναι αναμφισβήτητα από τα ωραιότερα παιχνίδια στο 3DS.
Super Street Fighter IV : Ο.O Dynamic Mode ftw! Σίγουρα είναι το καλύτερο Launch Game! Έπαιξα και σε Normal και σε Dynamic μόνο με Ryu Το Normal είχε και τις 3D φάσεις του όμως αυτό που ξεχώρισε ήταν το Dynamic! Εκπληκτικό! Ειδικά τα Cutscenes για κάποια Combos ήταν φοβερά! Έχει αλλάξει εκπληκτικά το παιχνίδι σε βαθμό που να διαφέρει πολύ από την Version στις κονσόλες, σε θέμα γραφικών. Επίσης μου άρεσε το Hadoken
Θα είναι σίγουρα ένα από τα παιχνίδια που όσοι το πάρουμε θα καιγόμαστε με το Wi-Fi
Pro Evolution Soccer 3D: Ντάξει… Ωραίο το 3D στο παιχνίδι, του έδινε μια άλλη αίσθηση ειδικά στα Cutscenes. Όμως ήταν αυτό που μου άρεσε λιγότερο και με έκανε να θέλω να τελειώσει γρήγορα το Demo. Θύμιζε απλά ένα παιχνίδι PRO, με διαφορετική γωνία κάμερας και 3D. Δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε. Ενώ για παράδειγμα το SSFIV φτάνει το αντίστοιχο του στις κονσόλες αυτό όχι. Ίσως να φταίει ότι δεν μου αρέσει πολύ το PRO αλλά…
Pilotwings Resort: Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι Indeed! Πολύ καλό παιχνίδι για το Launch! Έπαιξα και το αεροπλάνο και το ανεμόπτερο. Το αεροπλάνο είχε την ίδια αίσθηση με εκείνη του αεροπλάνου στο Wii( και πιστέψτε με είναι πολύ ωραία αίσθηση
) μόνο που έχει και 3D! Και το 3D σε μια περιήγηση με αεροπλάνο σε νησί (το WooHoo Island
) είναι φοβερή! Το ανεμόπτερο ήταν πιο προκλητικό και ήθελε περισσότερη ικανότητα. Έφαγα πολλές τούμπες μέχρι να καταφέρω να το προσγειώσω. Επίσης τελείωνε και η ταχύτητα σε αντίθεση με το αεροπλάνο κάνοντας το δυσκολότερο. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ασχοληθεί κάποιος και για πόσο καιρό αλλά είναι όντως ένα παιχνίδι που αξίζει προσοχή. Ελπίζω να ξαναδω κάποτε όλες τις δυνατότητες που έχει
Steel Diver: Το νέο IP της Nintendo!!! Πολύ ωραίο! Δεν ξέρω αν έχει κάποιο διαφορετικό Mode αλλά δοκίμασα αυτό με το γυροσκόπιο που ρίχνεις τορπίλες σε πλοία. Πολύ εντυπωσιακό το 3D εκεί! Περιμένοντας να το παίξω ήταν κάποιος από το Ninty.gr μπροστά μου o οποίος έκανε σβούρες κρατώντας το 3DS. Τα έπαιξα τότε
Αλλά μετά μόλις το πήρα στα χέρια μου κατάλαβα γιατί έκανε σβούρες
Ήταν αρκετά ωραίο και μου άρεσε πως έκλεινες το νερό με το Stylus. Αν είχε Life Bar θα ήταν σίγουρα πιο βαρετό. Έχω καλές προοπτικές για αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να είναι καλό.