@Terraplant, πάνω κάτω ήξερα πως θα ανταποκρινόταν, γιατί και αυτός λίγο πολύ ενδιαφερόταν να το ξεκίναγε (είδε λιώσει πολλές ώρες!). Τώρα σε ποιο απόμακρη παρέα ναι το ξέρω ότι είναι λίγο διαφορετικά τα πράματα.
BTW έκανα νέο post στο blog, να και γνώρισα και έναν ο οποίος έχει συλλογή με κάρτες pokemon! Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη συλλέκτες καρτών.
My older brother has pokemon cards, but he won't even let me touch them.
Παιδιά όπως είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό και σε άλλα threads και εγώ στην αρχή δεν έλεγα ότι παίζω Ρokemon. Όταν δε μερικά "καλά" παιδιά το ανακάλυψαν με έκραζαν..τότε ένας φίλος ,από τα παλιά, που αυτός μου έδειξε τι θα πει Pokemon πέρα από anime, μου είπε πως δε χρειάζεται ούτε να το κρύβω, ούτε να με νοιάζει τι θα πούν οι άλλοι. Και αυτό κάνω μέχρι σήμερα που είμαι 16 και περίφανος pokefun!! Τώρα για τα Pokemon σήμερα, δεν μπορώ να πω κάτι. Το ότι τα παιδιά προτιμούν παιχνίδια βίας ή να παίζουν πιο πολύ, σε X-Box και Psone είναι γεγονός.Επίσης, ίσως τα παιδιά να μην ξέρουν καλά τα ονόματα των Pokemon όπως εμείς γιατί φταίει που δε δείχνουν πλέον το anime. Μην ξεχνάτε ότι εμείς, βλέπαμε και το anime και ξέραμε αρκετά Pokemon. Εγώ προσωπικά άρχιζα να παίζω από τα 14 με τη LeafGreen σαν πρώτη μου κασέτα. Ήξερα όμως ΟΛΑ τα Pokemon από το Kanto,Johto και Hoenn και την ίδια χρονιά (2009) ήξερα και μερικά από τη Sinnoh καθώς έβλεπα το anime.....Πολλά έγραψα, ζητώ συγγνώμη αν βγήκα off-topic και ζητώ συγγνώμη, για τον τόσο μεγάλο μονόλογό μου! Ελπίζω να μη σας κούρασα!!
Αααα και Divided by Zer0 μιας και όπως είπες σε πιο πάνω post, ότι θα ήθελες να είχες μια παλιά κασσέτα Pokemon, έχω βρει μια ιστοσελίδα που πουλάει μεταχειρησμένες!!!! Έχω παραγγείλει και θα μου έρθουν την Παρασκευή!!!! (Red,Crystal
)
Λοιπόν,για αρχή,να πω πως εγώ,όταν ήρθε η στιγμή να πάω γυμνάσιο,είχα σκεφτεί σοβαρά να κόψω τα πόκεμον από φόβο μήπως γίνω ρεζίλι στους άλλους.Μετά όμως ανακάλυψα το EV training και τα άλλα mechanics και το ενδιαφέρον μου αναζοπυρώθηκε.Τώρα,τελειώνοντας την πρώτη γυμνασίου,οι περισ΄σότεροι φίλοι μου ξέρουν πως παίζω και δεν τους ενδιαφέρει ή παίζουν και αυτοί.Πιστεύω πως αυτή η κατάντια των πόκεμον οφείλεται πως έκοψαν το anime και τώρα τα μικρά παιδιά μαθαίνουν μόνο από μεγαλύτερους για το ανίμε.Επίσης giannis95char,στείλε το Link για την ιστοσελίδα για τις κασέτες.
(04-04-2011 12:34 PM)golden charizard Wrote: [ -> ]Επίσης giannis95char,στείλε το Link για την ιστοσελίδα για τις κασέτες.
Here u are my friend!!
http://www.gameexplorers.gr/
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν κάνω διαφήμιση σε άλλη ιστοσελίδα!!!
Actually, οι περισσότεροι το γνωρίζουν αλλά απλά δεν δίνουν σημασία. Στην αρχή μπορεί αυτό να τους παραξενεύσει αλλά ιδιαίτερα όταν τους λέω πως έμαθα πολλές αγγλικές λέξεις μένουν με το στόμα ανοιχτό. Γενικά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν σχέση τα γραφικά, όμως αν τους δώσεις ένα καλό παράδειγμα και μπορέσεις να βρείς μια ένσταση (αλα Objection style
) τότε θα μπορέσεις να φανείς ανώτερος
Είναι όλα θέμα χειρισμού. Αν δεν το χειριστείς καλά το θέμα τότε θα υπάρξει πρόβλημα.
Γιάννη, γράφε ελεύθερα στο forum, μπορείς να μιλάς όσο θες, δεν μας κουράζεις ούτε γράφεις SMS για να σε χρεώσει η cosmote
Η σιωπή είναι που σκοτώνει
Από την στοιγμή που κάτι είναι δωρεάν, το ομορφότερο πράγμα για να αξιοποιείται είναι η μετάδωση γνώσεων, ιδεών, προτάσεων.
Υ.Γ. Α, και SPAM (στην ανάλογη κατηγορία πάντα
)
As I recall, I first knew of the pokemon of Kanto and Hoenn. It took me some time to learn the pokemon of sinoh and johto.
Πάντως αυτό με την συλλογή καρτών γενικώς ποτέ δεν μου πολυάρεσε.
Μου φαίνονται πολύ 'πραγματικές' και περιορισμένες. Ένα game, ιδιαίτερα ένα καλό, μπορεί να σε ταξιδέψει όπου θες και να σε βάλει στην δράση. Σε αφήνει να περάσεις τον εαυτό σου μέσα στην ιστορία για αυτό και είναι τόσο ωραία. Από την άλλη οι κάρτες, έτσι όπως το βλέπω εγώ, απλώς είναι μια συλλογή που σου δίνουν τη δυνατόττητα να συναγωνιστείς και να συλλέξεις.
Οι ταινίες/anime είναι και αυτά καλά αλλά απλώς διηγούνται κάτι που έχει ήδη γίνει και πάλι δεν μπορούν να σε πορώσουν. Τίποτα δεν φτάνει την ελευθερία και την πόρωση ενός καλού game, όχι μόνο Pokemon. Ανήκουν σε έναν ξεχωριστό κόσμο, φανταστικό δυστυχώς.
Πλέον παίζω 11-12 χρόνια, από τη Red δηλαδή και από το μεγάλο μπαμ που είχε γίνει. Αναφέρομαι σίγουρα και πολύ νοσταλγικά στις καλύτερες εποχές και κασσέτες ίσως (νταξει nostalgiafag
) των Pokémon που έχουν περάσει στην Ελλάδα. Υπάρχουν νέοι παίκτες που δεν συνειδητοποιούν ότι παλιά όχι δεν το κρύβαμε όχι απλώς το φωνάζαμε αλλά ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα παίζαμε Pokémon αν είχαμε Game Boy ή θα παίρναμε Game Boy για να παίξουμε Pokémon, my case here, αν και ξεκίνησα την Red με το γνωστό σε όλους Game Boy-τούβλο του ξάδερφου μου
. Ήταν σίγουρο ότι όλοι στην ηλικία μας ξέρανε τα Pokémon και αυτό συνέχισε περίπου ως τις Ruby/Sapphire, εκεί είναι που το ενδιαφέρον άρχιζε να πέφτει λίγο εώς αρκετά. Πάντα έβρισκα όμως άτομα που το γούσταραν, έπαιζαν κρυφά ή όχι, για ανταλλαγές για κάρτες, μάχες και όλα τα συναφή. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν με ενδιέφερε ακριβώς τι θα γίνει αν το μάθουν, όπως ούτε και τώρα (μιας και λέω ότι σχεδόν όλοι οι φίλοι μου το ξέρουν δεν φοβάμαι και να το πω). Έχοντας καθήσει στα καλά και στα κακά των Pokémon μπορώ μόνο να πω πως είμαι πανευτυχης και που το συνέχιζω ακόμα, και που παίζω και που το ξέρουν όλοι που συναναστρέφομαι, ακόμα και αν το 99% δεν παίζει. Δεν έχει πλέον σημασία αν παίζουν οι φίλοι μου ή όχι, εγώ περνάω καλά κάνοντας το, αν βαρεθώ θα είμαι και ο πρώτος που θα σηκωθεί να φύγει. Δεν πρόκειται βέβαια να το κάνω αυτό εύκολα γιατί παραέχω πολλές αναμνήσεις...
Καλό είναι να το δείτε σαν ένα παιχνίδι, κάτι όμορφο το οποίο συνεχίζεται. Αν και για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα, εγώ το βλέπω σαν μία φανταστική εμπειρία. Σαν ένα μέρος της ζωής μου. Τώρα από'κει και πέρα συνεχίζω να πορεύομαι και ξέρω ότι πάω καλά όταν βλέπω τόσους μικρότερους από μένα να συνεχίζουν να παίζουν 4 γενιές από τότε που ξεκίνησα και να βλέπω το ίδιο χαμόγελο με το δικό μου τότε...xD Newsflash anyway, τα Pokémon πάντα εδώ ήταν και ποτέ δεν έφυγαν
Όσο υπάρχουν άνθρωποι να το στηρίζουν εδώ θα είναι, και τώρα πιο πολύ από ποτέ τα Pokémon είναι παγκόσμιο φαινόμενο...
Edit: Όσων αφορά για κάρτες εγώ ακόμα συλλέγω και παίζω, σε κάποια συνάντηση στην Κάισσα που λέτε ή στο Games Fair όσοι πιστοί προσέλθετε και ψάξτε εμένα και τους γνωστούς-άγνωστους καρτοπαίκτες/συλλέκτες του forum για ανταλλαγές (γιατί μάχες εξυπακούεται ότι θα κάνουμε αν σας δούμε στο Fair
)
Pokemon looked really cool in the first generation, kinda cool in the 2nd, okay but some very stupid looking in the 3rd, really stupid in the 4th, and retarded in the 5th. I guess that with us growing older we just get less interested in Pokemon. Its not like EVERYONE has stopped liking Pokemon. I mean, just look at japan.
I really don't think that's the case my friend, if you want to find cons in the games you can easily find them but not many people state the pros first. I can think of a lot of Pokés in the 1st Gen that look retarded and almost no people will say that they are, probably because they look at them behind the 'nostalgia veil' ("yeah our generation had the best Pokémons and all the others are horrible"). I don't agree at all with that. Every Gen had something that was awesome and something else that was not as good but each and every one of them were really good and unique.
no wait...I think that was just with starters
(04-04-2011 02:40 PM)pekinoua Wrote: [ -> ]ιδιαίτερα όταν τους λέω πως έμαθα πολλές αγγλικές λέξεις μένουν με το στόμα ανοιχτό
Η φάτσα μου όταν στο Listening στο Lower μίλαγε για ηφαίστεια κι εγώ δεν θα ήξερα τη λέξη Fissure αν δεν έπαιζα Pokémon:
(04-04-2011 04:25 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Πάντως αυτό με την συλλογή καρτών γενικώς ποτέ δεν μου πολυάρεσε.
Μου φαίνονται πολύ 'πραγματικές' και περιορισμένες. Ένα game, ιδιαίτερα ένα καλό, μπορεί να σε ταξιδέψει όπου θες και να σε βάλει στην δράση. Σε αφήνει να περάσεις τον εαυτό σου μέσα στην ιστορία για αυτό και είναι τόσο ωραία. Από την άλλη οι κάρτες, έτσι όπως το βλέπω εγώ, απλώς είναι μια συλλογή που σου δίνουν τη δυνατόττητα να συναγωνιστείς και να συλλέξεις.
Ξέρεις όμως τι ζητάς από ένα card game. Δεν περιμένεις να είναι αυτό που θα σου δημιουργήσει τον κόσμο, την περιπέτεια στο μυαλό, ξέρεις ότι απλά πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής που το προτιμάς από τα υπόλοιπα επειδή συλλέγεις κάρτες με ήρωες/πλάσματα που σου αρέσουν κι όχι απρόσωπα τέρατα όπως π.χ. το Magic.
Anyway, για να πω κι εγώ την άποψη μου, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας ασχολούνται με ό,τι τα "ταΐσεις". Από τη στιγμή που το anime έχει σταματήσει να παίζεται σε φυσιολογικές ώρες τα Σ/Κ, λογικό είναι να υπάρχει μεγάλη μείωση στους καινούριους παίκτες. Τα παιδιά μαθαίνουν για τα Pokémon κυρίως από μεγαλύτερα (ξ)αδέρφια που παίζουν. Οπότε άμα οι μεγαλύτεροι σταματάνε γιατί γίνονται πολύ cool για να παίζουν Pokémon, λογικό είναι να επηρεάζει και το μικρότερο κοινό αυτό.
Επίσης, όσοι "μεγάλοι" παίζουν ακόμα νομίζουν ότι έχουν μείνει μόνοι τους. Πλάκα είχε στο event του Celebi να έρχονται και να μου λένε "ρε φίλε εγώ νόμιζα ότι μόνο εγώ έπαιζα ακόμα αλλά τελικά βλέπω πολλούς εδώ".
Ναι έτσι λένε και μετά δεν μπαίνουν σε κανα site να μαζευόμαστε...
Πάντως το μεγάλο κρίμα είναι η απουσία του anime από ανοιχτό κανάλι όπως είπε και ο Θάνος, όμως ακόμα και έτσι, βλέπεις ότι το word of mouth είναι πολύ δυνατό ακόμα σε αυτές τις μικρές ηλικίες ακόμα και από το πόσο λίγο μπορεί να διαφημίζεται ένα event όμως κατορθώνει να μαζεύει κόσμο.