05-05-2011, 11:57 PM
Στους δρόμους
Κεφάλαιο 2ο
Κεφάλαιο 2ο
“Λοίπον, αρκετά δεν κάτσαμε σ΄αυτό το δωματιάκι; Αφού λοιπόν όλοι μας συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φτάσουμε στο εμπορικό κέντρο, ας προχωρήσουμε επιτέλους!”, είπε ο Κόουτς στους υπόλοιπους.
“Και καλύτερα να βιαστούμε γιατί είναι ήδη μεσημέρι. Δεν θα θέλατε να κυκλοφορούμε με εκείνα το βράδυ...”, συμφώνησε η Ροσέλ.
“Πράγματι, οι κυνηγοί κυκλοφορούν το βράδυ, κι εμείς σαν καλά θυράματα θα το αποφύγουμε”, παρατήρησε ο Νικ.
Ένα χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη του Έλλις.
“Τώρα που το είπες, ξέρω ένα καλό οπλοπωλείο, κοντά στο δρόμο για το εμπορικό κέντρο. Μάλλον θα είναι κλειστό αλλά αν μπούμε θα αντιστραφούν οι ρόλοι με τους μολυσμένους”, τους είπε.
Ο Νικ του απάντησε αδιάφορα, αλλά μια λάμψη διακρινόταν στα μάτια του.
“Που ξες, μπορεί να έχει κάτι χρήσιμο. Θα το τσεκάρουμε. Τελικά υπάρχουν και πλεονεκτήματα με το να ζεις κανείς στη Σαβάνα”.
“Βέβαια! Καθώς προχωράμε θα σας δείξω και τα αξιοθέατα”, του απάντησε ο Έλλις.
“Εκτός από τα αξιοθέατα, εγώ είδα κι άλλα πράγματα καθώς παρατηρούσα. Το κυριότερο είναι ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι μολυσμένους. Επίσης είναι διασκορπισμένοι οπότε με λίγη τύχη, θα ξεγλιστρήσουμε ανάμεσα τους, χωρίς να μας καταλάβουν οι περισσότεροι. Επίσης το μάτι μου πήρε και ορισμένες αλλόκοτες μορφές”.
“Σαν τι;”, ρώτησε ανύσηχη η Ροσέλ.
“Παιρνούσαν γρήγορα και προτιμούσαν τις σκιές οπότε δεν είδα λεπτομέρειες. Είδα δύο χοντρούς, που προχωρούσαν αργά και καμιά φορά έφτυναν λίγο εμετό. Είδα μια μικροκαμωμένη φιγούρα που περπατούσε σκυφτά, σαν χιμπαντζής. Και τέλος πάνω στην οροφή ενός πολυκαταστήματος είδα έναν τύπο παρόμοιο με αυτό που τσάκωσε τον Έλλις πριν μπούμε εδώ”.
Ο ενθουσιασμός του Έλλις μειώθηκε.
“Ο ιός δημιουργεί μετταλάξεις. Κάτι ακόμα που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει. Ακούσαμε για παραμορφώσεις στα σώματα των φορέων. Για να μπορούν να μεταδώσουν την Πράσινη Γρίπη παντού, νομίζω”, τους ενημέρωσε η Ροσέλ.
“Ξες τίποτα συγκεκριμένο;”, τη ρώτησε ο Κόουτς.
“Ακούσαμε τους επιστήμονες να μιλάνε για έναν χοντρό, αλλά οι αναφορές για αυτό ήταν απόρρητες”.
“Σίγουρα πρόκειται για εκείνους που έβλεπες εκεί έξω, Νικ”, παρατήρησε ο Έλλις.
“Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως εκείνοι οι, ειδικοί μολυσμένοι ας τους πούμε, φαινόταν να είχαν έναν σκοπό. Δεν τριγυρνούσαν σαν τους κοινούς μολυσμένους. Απόφευγαν το φως, πηγαίνοντας προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, λες και είχαν να κάνουν κάποια δουλειά.”
“Και βέβαια είχαν δουλειά, αυτά τα καθάρματα μεταφέρουν τον ιό στην υδρόγειο. Σίγουρα θα καταλαβαίνουν τις αγνές ακόμα περιοχές και θα πηγαίνουν προς αυτές. Και αν ο ιός αναπτυχθεί σε έστω έναν άνθρωπο, η περιοχή είναι καταδικασμένη”, είπε ο Κόουτς.
“Μα, με εμάς τι γίνεται; Γιατί ακόμα δεν δοκίμασαν να μας φτύσουν, να μας ξεράσουν ή ότι αηδίες κάνουν για να βάλουν τον ιό μέσα μας. Δηλαδή, το μόνο που μας επιτέθηκε, για την ώρα, ήταν αυτά τα παθητικά ζόμπι και ένας τύπος με φρικιαστική γλώσσα”, απόρησε η Ροσέλ.
“Ξεχνάς κάτι βασικό, από το ξενοδοχείο και πέρα θεωρούνταν πιο καθαρή περιοχή, εσύ η ίδια το είπες, ενώ η δυτική μεριά... Εκεί ο ιός θα έχει προλάβει να κάνει τις αλλόκοτες μεταλάξεις του και σίγουρα όσο πάει χειροτερεύει. Εκεί κάποιος κανονικός άνθρωπος, ακόμα και αν δεν τον ακουμπούσαν οι μολυσμένοι, θα πέθαινε σε λίγες μέρες ή θα γινόταν άλλη μια μαριονέτα του ιού”, της είπε ο Έλλις.
“Ακόμα και έτσι, αν πάμε θα μολυνθούμε και τότε τελειώσαμε”, απάντησε εκείνη.
“Αυτό δεν θα 'πρεπε να σε απασχολεί. Είδες ότι εμάς δεν προσπαθούν να μας μολύνουν αλλά να μας σκοτώσουν. Εγώ ο ίδιος το κατάλαβα όταν εκείνος ο 'καπνιστής' πήγε να μου σπάσει το λαιμό, χωρίς χρονοτριβές. Και αυτό γίνεται για έναν απλούστατο λόγο. Δεν θα γίνουμε ποτέ σαν αυτούς και το ξέρουν. Μας μισούν γιατί πάντα θα είμαστε υπεράνω τους. Έχουμε ανοσία”, ολοκλήρωσε εκείνος.