2 τυπικές ερωτήσεις:
1ον) Επιτρέπονται εικόνες επάνω στο θέμα;
2ον) Μπορεί να περιλαμβάνει σε ένα βαθμό χιούμορ, ή να είναι μόνο *professional interface*; (δε ρωτάω για προσωπικές πινελιές, γιατί και στις 2 περιπτώσεις μπορούν να μπουν)
Εμ... Τι διαγωνισμός ορθογραφίας ρε παιδιά;
EDIT: Άκυρο, μόλις το πρόσεξα.
Φοβερή ιδέα. Προτείνω να γίνει τον Ιούλιο, γιατί μπορεί κάποιοι να κάνουν και καλοκαιρινά μέσο στον Ιούνιο. Επίσης, πόσοι θα είναι οι νικητές; Μόνο ένας;
Τεσπα. Question time again.
1) Δε κατάλαβα που θα δημοσιευτούν οι οδηγοί. Στο thread του διαγωνισμού ή στο forum στο οποίο έχει δημοσιευτεί το thread; Αν είναι να δημοσιευτούν στο thread θα μπλέξουμε άσχημα.
2) Πόσα άρθρα μπορεί να συντάξει (και να ανεβάσει) ο καθένας; Το λογικό είναι "όσα θέλει", αλλά το ρωταώ επειδή μπορεί να αυξάνονται οι πιθανότητές του να νικήσει.
3) Θα ανέβουν αυτά τα άρθρα στο HPW;
Αν και δεν είμαι αρμόδιος θα προσπαθήσω να σου απαντήσω εγώ προς το παρόν...
1) Οι οδηγοί σε ξεχωριστό θέμα
εδώ με τη λέξη Διαγωνισμός στο όνομα του θέματος.
2) Όσα θέλει, είτε θα υπάρξουν περισσότερα καλά άρθρα είτε κάποιοι θα χάσουν το χρόνο τους με άχρηστα άρθρα.
3) Αν βρεθεί κάποιος να τα ανεβάσει δε βλέπω το γιατί όχι.
Ερώτηση από εμένα: Επειδή αλλού λέμε για άρθρα και αλλού για οδηγούς, τελικά τι ισχύει; Μπορούμε π.χ. να γράψουμε και άρθρα τελείως υποκειμενικά όπως κάποια άρθρα που δημοσιεύονται κατά καιρούς από χρήστες στη bulbapedia;
(11-05-2011 08:51 PM)Vezok78 Wrote: [ -> ]Άν γράψουμε πρώτα το κείμενο σε Word και μετα το κάνουμε copy paste εδώ, μετράει για το διαγωνισμό;
Όπου θες μπορείς να το γράψεις, δεν θα το μάθουμε εμείς ποτέ.
(11-05-2011 10:02 PM)WyvernJymer Wrote: [ -> ]2 τυπικές ερωτήσεις:
1ον) Επιτρέπονται εικόνες επάνω στο θέμα;
2ον) Μπορεί να περιλαμβάνει σε ένα βαθμό χιούμορ, ή να είναι μόνο *professional interface*; (δε ρωτάω για προσωπικές πινελιές, γιατί και στις 2 περιπτώσεις μπορούν να μπουν)
1. Ναι, screenshots ή official artwork μπορούμε να βάλουμε. Fanart κατά προτίμηση όχι γιατί θα πρέπει να ψάχνουμε τον καλλιτέχνη, να ζητάμε άδεια, κλπ.
2. Εξαρτάται από το είδος και ύφος του οδηγού. Αν εξηγείς π.χ. ένα μηχανισμό του παιχνιδιού, καλύτερα όχι.
(11-05-2011 11:05 PM)herooftime Wrote: [ -> ]Φοβερή ιδέα. Προτείνω να γίνει τον Ιούλιο, γιατί μπορεί κάποιοι να κάνουν και καλοκαιρινά μέσο στον Ιούνιο. Επίσης, πόσοι θα είναι οι νικητές; Μόνο ένας;
Δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς πόσο θα κρατήσει, θα δείξει, εξαρτάται από τις συμμετοχές. Ναι, ένας, το δώρο θα είναι από την τσέπη του Φίλιππου, δεν φτάνουν για όλους.
(11-05-2011 11:13 PM)herooftime Wrote: [ -> ]1) Δε κατάλαβα που θα δημοσιευτούν οι οδηγοί. Στο thread του διαγωνισμού ή στο forum στο οποίο έχει δημοσιευτεί το thread; Αν είναι να δημοσιευτούν στο thread θα μπλέξουμε άσχημα.
2) Πόσα άρθρα μπορεί να συντάξει (και να ανεβάσει) ο καθένας; Το λογικό είναι "όσα θέλει", αλλά το ρωταώ επειδή μπορεί να αυξάνονται οι πιθανότητές του να νικήσει.
3) Θα ανέβουν αυτά τα άρθρα στο HPW;
1. Νέο thread σε αυτό το φόρουμ.
2. Όσα θέλει, αν έχει όρεξη να γράψει παραπάνω, του αξίζουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.
3. Πάλι εξαρτάται. Ο τωρινός μας σκοπός είναι να γεμίσει το site και οι οδηγοί που "αξίζουν" θα μπουν εκεί, αν ταιριάζουν με το ύφος ενός wiki θα φτάσουν και σ' αυτό εν καιρώ.
(11-05-2011 11:38 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]Ερώτηση από εμένα: Επειδή αλλού λέμε για άρθρα και αλλού για οδηγούς, τελικά τι ισχύει; Μπορούμε π.χ. να γράψουμε και άρθρα τελείως υποκειμενικά όπως κάποια άρθρα που δημοσιεύονται κατά καιρούς από χρήστες στη bulbapedia;
Θα έλεγα τα "υποκειμενικά" άρθρα να τα αφήναμε για αργότερα γιατί, κακά τα ψέματα, δεν μπαίνει κάποιος σε ένα site για να ψάξει τι έγραψα εγώ κι εσύ για το τάδε θέμα, μπαίνει για πληροφορίες για τα παιχνίδια κι ααααν βρει μπροστά του και κάτι άλλο μπορεί να το διαβάσει. Ας πει βέβαια κι ο Blue τι πιστεύει.
Ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια με τα οποία θα κριθούν οι οδηγοί/αρθρα; Επισης μπορώ να γράψω τον τίτλο στα Αγγλικά;
Ο NM2 έχει δίκαιο. Τα εντελώς προσωπικά άρθρα δεν θα είναι εύκολο να κριθούν κιόλας, οπότε ας τα αποφύγουμε.
@Vezok: Όχι, οι οδηγοί θα είναι για το ελληνικό τμήμα του site ώστε να ισχυροποιήσουμε την ελληνική κοινώτητα. Τα κριτήρια τα έχω αναφέρει στο αρχικό post.
@Herooftime: Όλοι οι οδηγοί θα παραμείνουν στο Forum, οι καλύτεροι θα ανέβουν στο main site, για την HPW δεν το είχα σκεφτεί. Εκτός διαγωνισμού είναι πολύ καλή ιδέα να ανεβάσουμε κάποια και εκεί.
@WyvernJymer: Γενικώς ένα πιο τυπικό ύφος είναι καλύτερο για τη main page, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν και εξαιρέσεις.
Ο Blue βάζει τα λεφτά; Μπράβο... Πολύ θάρρος ρε συ Φίλλιπε, να βάζεις 50 στην άκρη για έναν από εμάς... Αγαπάμε τους Ambassadors <3 lol
Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις σας.
1) Όσον αφορά αυτό που λέει ο WyvernJymer με τις εικόνες:
α) Μπορούμε δηλαδή να κάνουμε και δικά μας artwork; Μπορούν να είναι είτε σαν "banner" είτε σαν βοηθητική εικόνα για τη κατανόηση των όσων περιγράφουμε στον οδηγό; Λέω τώρα εγώ...
β) Αν επιτρέπονται εικόνες και αν όντως κάποια άρθρα φτάσουν και στην HPW, είναι καλή αφορμή να φροντίσουμε να μπορούμε να ανεβάζουμε και εικόνες στην HPW, κάτι που της λείπει... Θέλουμε CoolIvysaur και Arty2 (λίγο χλωμό βέβαια) να επικοινωνήσουν με τη bulbapedia. Είχαν αναφέρει πως μπορούσε να μας βοηθήσει.
α) Ναι και θα εκτιμηθεί. Γενικώς ό,τι καλό κάνετε θα εκτιμηθεί.
β) Κάτσε να μαζευτεί αρκετό και αξιόλογο υλικό και βλέπουμε.
Έχει οριστεί ημερομηνία που μπορούμε να αρχίσουμε να ανεβάζουμε τους οδηγούς και/ή τα αρθρα;
Μπορούμε στον guide μας να βάλουμε links από:
α) Tools από το LegendaryPokemon.net/άλλα sites; πχ IV calculator.
β) Άλλα ελληνικά guides τοu LP, π.χ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το teambuilding θα βρείτε στον σχετικο οδηγό του BLUE
#t...ias?page=2
@Phoenix
Θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση από τη δική μου σκοπιά.
α) Προφανώς, αν θες να εξηγήσεις IVs και EVs, θα πρέπει να δώσεις και την αντίστοιχη φόρμα για τον υπολογισμό τους. Θα ήταν δύσκολο είτε το κάθε άτομο να τα υπολογίζει με τύπους ή να βάλεις στον οδηγό σου δικό σου calculator ίσα-ίσα για να παραμένεις πρωτοπόρος.
β) Το θέμα είναι ο ΔΙΚΟΣ σου οδηγός να είναι καλύτερος από του Blue ή του κάθε Blue. Σκοπός σου είναι, όπως περιγράφει ο Blue στο thread του διαγωνισμού, να κάνεις εσύ το δικό σου κατατοπιστικό και ανεξάρτητο -όσο γίνεται βέβαια- οδηγό.
Θα επιστρατεύσω τις αρτιστικές μου ικανότητες (μούσια) για να κάνω και εικονίτσες και πιθανώς και σχεδιαγράμματα
Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι πλέον δεν μονοπωλεί το Spam Corner του Forum του LP. Συγχαρητήρια Blue! ;D
(12-05-2011 04:31 PM)Vezok78 Wrote: [ -> ]Έχει οριστεί ημερομηνία που μπορούμε να αρχίσουμε να ανεβάζουμε τους οδηγούς και/ή τα αρθρα;
Όποτε θες αλλά δεν χρειάζεται να βιαστείς.
(12-05-2011 05:23 PM)Phoenix Wrote: [ -> ]Μπορούμε στον guide μας να βάλουμε links από:
α) Tools από το LegendaryPokemon.net/άλλα sites; πχ IV calculator.
β) Άλλα ελληνικά guides τοu LP, π.χ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το teambuilding θα βρείτε στον σχετικο οδηγό του BLUE #t...ias?page=2
1. Ναι από το LP, σε έναν οδηγό περί του breeding ας πούμε, ένα link στο IV Calc κι μια αναφορά στο μέρος του Pokédex που δείχνει τις egg moves νομίζω χρειάζονται. Κατά προτίμηση όχι από άλλα sites.
2. Κοίτα, άν γράφεις έναν οδηγό για EV training δεν θα βάλεις link στον ήδη υπάρχοντα οδηγό, σκοπός σου είναι να αντικαταστήσεις/ανανεώσεις αυτό που υπάρχει.
(12-05-2011 06:32 PM)herooftime Wrote: [ -> ]β) Το θέμα είναι ο ΔΙΚΟΣ σου οδηγός να είναι καλύτερος από του Blue ή του κάθε Blue. Σκοπός σου είναι, όπως περιγράφει ο Blue στο thread του διαγωνισμού, να κάνεις εσύ το δικό σου κατατοπιστικό και ανεξάρτητο -όσο γίνεται βέβαια- οδηγό.
Βασικά σε ένα guide ασπούμε για ένα συγκεκριμένο pokemon δεν γίνεται να αναφέρεις και teambuilding και EVs τακτικές/mechanics και και και... :/