(11-05-2011 04:22 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Για τις αναλύσεις σε συγκεκριμένα Pokemon αφήνουμε ένα ερωτηματικό για να το ξεκαθαρίσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.
Για την ώρα μην ασχοληθείτε με μεμονομένα Pokémon.
(12-05-2011 06:52 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ] (11-05-2011 04:22 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Για τις αναλύσεις σε συγκεκριμένα Pokemon αφήνουμε ένα ερωτηματικό για να το ξεκαθαρίσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.
Γενικά μιλούσα, δηλαδη σε έναν Α οδηγό που δεν αφορά τα EVs για παράδειγμα αλλά γίνεται αναφορά για αυτά, δεν θα πρέπει να υπάρχει και μία παραπομπή σε έναν ανάλογο οδηγο;
(12-05-2011 06:52 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ] (11-05-2011 04:22 AM)BLUE Wrote: [ -> ]Για τις αναλύσεις σε συγκεκριμένα Pokemon αφήνουμε ένα ερωτηματικό για να το ξεκαθαρίσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πειράζει όμως που στον οδηγό που γράφω χρησιμοποιώ παντού για τα παραδείγματα το Reuniclus; Επίσης αναφέρω τα IVs αλλά δεν τα αναλύω, χρειάζεται να τα αναλύσω κα αυτά;
EDIT: Άκυρη η ερώτηση για τα IVs
Απορία: Τυχαίνει να έχω γράψει για την HPW δύο-τρία άρθρα. Μπορώ να τα συμπεριλάβω ως συμμετοχές μου στο διαγωνισμό;
Λοιπόν, μιας και άρχισα κι εγώ να γράφω άρθρο, έχω λίγες απορίες.
1)Επειδή γράφω για το Dream World και λίγες λεπτομέρειες δεν έχουν εξακριβωθεί ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, πειράζει να γράψω "το τάδε πράμα ισχύει αλλά δεν είναι ακόμα απόλυτα σίγουρο";
2)Δεν πειράζει να βάλω υλικό που δεν είναι δικό μου, αν έχω την άδεια του ιδιοκτήτη (μεταφράσεις, εικόνες και τέτοια)
3)Το σημαντικότερο, απ' ότι κατάλαβα, οι οδηγοί πρέπει να είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του forum. Οπότε, τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει το forum για μορφοποιήση κειμένου κτλπ; Δηλαδή, αυτά που μου ήρθαν στο μυαλό, μπορώ να βάλω κάτι σε spoiler αλλά να μην λέει spoiler απ' όξω π.χ.
Τάδε (click to view)
To τάδε είναι εδώ μέσα
Και μπορώ να κάνω links μέσα στο post μου; Δηλαδή, να γράψω <τάδε> και αν κάνεις κλικ πάνω του να σε πάει στο τάδε μέρος του post μου.
Γενικώς, μια λίστα με τις διάφορες εντολές που μπορώ να βάλω στα posts καλή θα ήταν. Όχι ακαταλαβίστικα όμως, προγραμματισμό ακόμα δεν άρχισα.
Φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις εικόνες με την άδεια του δημιουργού, αλλα για τις μεταφράσεις δεν θα έπρεπε να το διατυμπανίζεις αφού ο BLUE στο αρχικό post έχει πει πως δεν προτείνονται
. Επίσης δώσε μας ένα παράδειγμα για το 1, μπας και καταλάβουμε καλύτερα.
Απορία: Η έκταση του κειμένου έχει σημασία; Γιατι γράφω για το EV training και εχει βγει κάπως...τεράστιο.
(13-05-2011 06:46 PM)Vezok78 Wrote: [ -> ]Φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις εικόνες με την άδεια του δημιουργού, αλλα για τις μεταφράσεις δεν θα έπρεπε να το διατυμπανίζεις αφού ο BLUE στο αρχικό post έχει πει πως δεν προτείνονται . Επίσης δώσε μας ένα παράδειγμα για το 1, μπας και καταλάβουμε καλύτερα.
Απορία: Η έκταση του κειμένου έχει σημασία; Γιατι γράφω για το EV training και εχει βγει κάπως...τεράστιο.
Έτσι κι αλλιώς dreamworld guide έκανα και γιατί δεν μπόρεσα να βρω έναν στα αγγλικά όταν τον χρειάστηκα. Μερικά κομμάτια είναι μεταφρασμένα.
Τώρα για το πρώτο πχ
Όταν ποτίζεις τα berries αλλουνού παίρνεις dream points. Aλλά παίρνεις dream points μόνο αν αυτός ο άλλος είναι στο dream pal ή ακόμα κι αν δεν είναι φίλος σου; Το λογικό είναι το δεύτερο μιας και το ποτιστήρι αδειάζει αλλά σε κανένα site δεν γίνεται εντελώς σαφέστατο. Οπότε εγώ θα πω στον οδηγο
Πιθανότατα γίνεται το Β, αλλά παίζει και να μην είναι ακριβώς έτσι, δεν ξέρω (σε formal style)
Απλώς γιατί θα φανεί κάπως ανακριβείς.
Θα κάνω δοκιμές στο DW με τα dream points μου κι θα σου απαντήσω. Μου δημιουργήθηκε χτές κι εμένα αυτη η απορία για να είμαι ειλικρινής
(13-05-2011 07:51 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]Όταν ποτίζεις τα berries αλλουνού παίρνεις dream points. Aλλά παίρνεις dream points μόνο αν αυτός ο άλλος είναι στο dream pal ή ακόμα κι αν δεν είναι φίλος σου; Το λογικό είναι το δεύτερο μιας και το ποτιστήρι αδειάζει αλλά σε κανένα site δεν γίνεται εντελώς σαφέστατο. Οπότε εγώ θα πω στον οδηγο
Guaranteed το δεύτερο.
Sorry για spam, αλλά δεν πήρα ακόμη απάντηση στο 3ο ερώτημα (προ-προηγούμενο μου post).
Δηλαδή, τι ακριβώς εντολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν που δεν φαίνονται απλώς στο post reply (σαν τα spoilers). Το χρειάζομαι περισσότερο για να ξέρω πως να οργανώσω και να postάρω τον οδηγό.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τη λογική. Δεν ξέρω αν το main page έχει τις ίδιες δυνατότητες με το forum(spoilers, etc), οπότε καλύτερο θα ήταν να είναι όσο πιο απλός γίνεται.
Αν κάτι πρόκειται να μπει στο site θα το μορφοποιήσουμε εμείς. Spoilers δεν υπάρχουν, δεν ξέρω κιόλας σε τι μπορεί να χρειάζεται σε κάποιον οδηγό.
Αυτό με τα spoilers που λες γίνεται έτσι:
Code:
[spoiler=Τάδε]To τάδε είναι εδώ μέσα[/spoiler]
και εμφανίζεται έτσι:
Αν με τα links μέσα στο post σου εννοείς κάτι σαν πίνακα περιεχομένων, δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται στο forum αλλά μπορούμε σίγουρα να το φτιάξουμε στο site.
Ok, κατάλαβα, θα τον κρατήσω όσο πιο απλό γίνεται και μετά βλέπουμε.
Λοιπόν, μαζεύω όλες τις έξτρα λεπτομέρειες και ξεκινάω το διαγωνισμό. Από αύριο η ανακοίνωση θα είναι και στο main site. Επίσης, ερωτήσεις όπως "Πόση πρέπει να είναι η έκταση;" ή "Τι να περιέχει" , δεν έχουν απάντηση. Ο καθένας θα κάνει τον οδηγό του όπως τον φαντάζεται. Αλλιώς οι οδηγοί θα έμοιαζαν υπερβολικά μεταξύ τους.
Answer mah questions! -.-