(08-01-2012 10:27 AM)Arty2 Wrote: [ -> ] (07-01-2012 01:19 PM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]Οποτε παμε παλι στο HDD. Να ρωτησω μονο , στο μελον θα μπορω παλι να βαλω και ενα SSD Και να μεταφερω προγραματα απο τον HDD χωρις ενοειται να εχω φασαριες? Η Μηπως λετε πως δεν αξιζει να βαλω καθολου SSD?
Περίπου, αυτό που αξίζει να έχεις στον SSD είναι το λειτουργικό και τα προγράμματα πράγμα που σημαίνει επανεγκατάσταση.
Αν έτρεχες βαριά προγράμματα 3D modelling ή photo/video editing, θα σου έλεγα SSD με τα χίλια, όμως απλά θυσιάζεις τον αποθηκευτικό χώρο για γρηγορότερη εκκίνηση των Windows, του Firefox και του Office σου (= not worth it).
Αν έχεις όντως σκηλό από τον παλιό σου υπολογιστή, κάνε αυτό που λέει ο Pokemaniac οπότε έισαι σε win-win καθώς αξιοποιείς και τον παλιό υπολογιστή (αν επρόκειτο να πάει στην αποθήκη).
Επιπλέον, αν τα αγοράσεις όλα από διαφορετικά καταστήματα μην ξεχάσεις να υπολογίσεις τα μεταφορικά και πιθανόν και το κόστος συναρμολόγησης.
---
Υ.Γ.: Επίσης, με τον Pokemaniac δεν υπολογίσατε το κόστος του λειτουργικού συστήματος.
Αν έχεις ήδη CD των Vista είναι 128€, ειδάλως 211€ για την Home Edition.
Δεν είναι ένα υπερ-επαγγελματικό πρόγραμμα με παράλογη τιμή το οποίο πειρατεύεις γιατί είσαι φτωχός φοιτητής / μαθητής μέχρι να γίνεις επαγγελματίας. Είναι φυσικά απαραίτητο και θα το αξιοποιήσεις στην διάρκεια ζωής του μηχανήματός σου, και το να το έχεις αυθεντικό εγγυάται ότι θα έχεις όλες τις αναβαθμίσεις και άρα ένα προστατευμένο σύστημα.
Πάντως είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις με Linux, έχει και Steam.
---
Σαν γενικό σχόλιο, έχετε φτιάξει μέχρι τώρα ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα και εξαιρετική παιχνιδομηχανή. Χρειάζεσαι όμως τόσο δυνατό μηχάνημα για internet, επεξεργασία κειμένου και μερικά όχι ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια;
Για να στο πω με μια αναλογία, ο πατέρας σου (ή εσύ στο μέλλον) χρειάζεσαι BMW ή Mercedes (πρόσεξε, δεν είπα Porsche ή Ferrari) για να πας το πρωί στην δουλειά σου;
Φυσικά είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και κοινώς «σκυλιά», αλλά για τις ανάγκες των περισσοτέρων, είναι overkill.
Αν ήμουν στην θέση σου, θα έπαιρνα απλά ένα μέτριο laptop μαζί με μια μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη, και θα μου έμεναν και λεφτά στην τσέπη, πιθανώς για να πάρω και μια κονσόλα αργότερα...
Χθες (η μαλον σημερα) ειχαμε μια αρκετα μεγαλη σηζητηση με τον ποκεμενιακ και τον διερεμενο στο msn. Καταλιξαμε σε αυτο που γραφει ο ποκεμενιακ πιο πανο. Στην αρχη καλα ειμαι και με 60 gb. Ετσι και αλιος αυτο το ντεσκτοπ που εχω εδω τοσα εχει , αν ειναι στο οριο ειναι επειδη ο πατερας μου εχει ενα σορο εγγραφα μεταφρασης , διαγονισματα και ελενχους τριμινου απο το 2003 ακομα (τα κραταει ολα , μην ρωτας γιατι , ουτε εγω ξερω) Και πριν πεις πως οσα και αν ειναι δεν ποιανουν πολυ χορο (που ποιανουν) εχει ενα σωρο προγραματα για την βιντεοκαμερα , φωτογραφικη μηχανη κλπ. Τα δικα μου ουτε 20 δεν ποιανουν. Οποτε εκει ειμαστε καλα , Κραταω την SSD και μετα οταν μαζεψω λευτα (που θα μαζεψω τουλαχιστον το πασχα αν οχι πιο νωρις) βαζω και ενα HDD. Ετσι και αλιος , δεν εχω τιποτα αλλο να τα κανω οταν παρω τον υπολογηστη και μετα.
Τωρα , ο υπολογηστης αυτος εδω τωρα ειναι του πατερα μου κανονικα η "της οικογενιας". Αυτο που θα παρω τωρα θα ειναι ο πρωτος δικος μου υπολογηστης. Αυτον δεν μπορω να του παρω τιποτα εκτος απο τον προσοπικο μου φακελο.
Τωρα , το λειτουργεικο. Ο Ποκεμεινιακ ειχε πει να βαλω copia ultimate αλλα δεν ξερω.......Αν ειναι να βαλω premium αυθεντικα καλυτερα για να μην εχω φασαριες , θα τα βρω τα 100 ευρω καπως.......(αν ειμαι τυχερος δλδ θα μπορεσω να δανειστω οποτε θα αργησω ετσι πιο πολυ να παρω HDD
) Tωρα ειπες κατι για Linux.......δεν ξερω βασικα. Μου αρεσουν γενικα αλλα δεν δεχονται προγραματα που δεχονται τα Windows. Αυτο ειναι το μονο μου προβλημα. δεν ξερω ομως , θα εχω προβληματα? Και αν ειναι pio distro θα προτεινατε?
Επεισεις ειπες πως μαλον δεν θα χρησημοποιεισω Photo editing. Βασικα σκοπευω να το χρησημοποιεισω και αυτο. (θελω να μαθω photoshop , μπορει να μην ξερω ακομα αλλα οταν μαθω θα το χρησημοποιω σιγουρα) Το pc που λες πως οι δυνατοτητες του ειναι υπερβολικα μεγαλες για αυτο που χρειαζομαι........δεν ξερω. Σκοπευω να τον κρατησω για αρκετο καιρο. Δεν θελω να εχει "λαθη" , να μην λαγγαρει καθολου κλπ. Γενικα αμφιβαλω. Καλα ειναι πιστευω να εχω ενα δυνατο pc πιος ξερει μπορει να το χρειαστω στο μελον. (οπως ειπαμε δεν σκοπευω να το πεταξω σε 2 χρονια)
Και τελος.......οχι λαπτοπ. τα μισω. Ξερω ιναι πρακτικο , βαζω οτι εξαρτημα θελω κλπ αλλα οχι. Απλος δεν μου αρεσει. Γενικα. Απλος........οχι. Οχι λαπτοπ. Ετσι και αλιος δεν πηγαινω πουθενα. Και δεν προκειτε βασικα να παρω κονσολα στο μελον , μονο κανενα 3ds και αυτο θα το μοιραζωμαι οπως το dsi kai to ds με τις αδερφες μου (παλι εγω το χρησημοποιω περισοτερο ομως
) Θα δωσω ενα 100αρικο πχ αν εχει 300 ευρω και ειμαι μια χαρα. Αλλη κονσολα δεν νομιζω να παρω , ποτε δεν μου αρεσαν τοσο τα ps3 xbox κλπ , δεν λεω , ωρεα ειναι αλλα παλι δεν ασχολουμε τοσο.
Τωρα κατι που ξεχασα να πω , εξετιας της συναρμολογησης θα αναγκαστω να τα παραγκειλω ολα απο ενα καταστημα , μαλον το vision studio που λεει ο ποκεμενιακ. (εκτος απο την οθονη , το ποντικι και το πληκτρολογιο)
Οποτε εχουμε:
case :
Xigmatek Asgard +
Arctic F12 PWM 12 x 12 cm
motherboard :
Asrock Socket FM1 A75M-HVS
CPU :
AMD A8-3850 2.9 GHz
RAM :
Kingston Hyper X 8GB DDR3
SSD :
OCZ 60GB Agility III
κάρτα γραφικών : 6550D (onboard στον επεξεργαστή)
PSU :
Corsair Power Supply 800W
DVD RW :
Samsung DVD±RW SH-222AB
Microsoft Windows 7 Home Premium DSP 64-bit Greek
Οθονη:
Philips 197E3LSU
πληκτρολογιο:
Logitech K200
Ποντικι:
Nilox NX800
Αρα:
617€ χωρις λογισμικο
728€ με Windows 7 Home premium
+ μεταφορες περιπου 650/750. Tωρα πραγματικα ομως.......πειτε λιγο την γνωμη σας για τα windows. Δεν ξερω τι να κανω , ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα........
Και οσο για τα υπολοιπα καντε μια επαλυθευση αν θελετε και πειτε αν ειναι τιποτα που θελει αλλαγη.
Και κατι αλλο. Ξερει κανεις αν χρεωνουν η ποσο χρεωνουν για συναρμολογηση?